Evli dahi değilim. Bu konuda bir fikrim yok ve merak ediyorum. Neler yaşanıyor bu 9 ay süre içerisinde? Hamilelikteki sıkıntılar, güzellikler neler? Soruyu sadece kadınlara açık bırakmıyorum çünkü bu süreçte babalar ne yaşıyor bunuda merak ediyorum açıkçası. :) Eşinize destek olmuşsunuzdur heralde sevgili babalar? Hamilelik
Kadınlar için hem fiziksel hem ruhsal açıdan zorluklar var. Babalar olarak desteklemek dışında pek bir işe yaramıyoruz. Doğru beslenme, en önemli konu anne ve bebek sağlığı açısından. Vücudun ürettiği hormonlar ve çeşitliliği sebebi ile duygusal açıdan çok hareketli bir dönem bu sebeple psikolojik destek alınması da faydalı olacaktır. Dr. gözetiminde spor ruhsal ve fiziksel açıdan destek olacaktır. Vitamin ve minerallere sık ve yoğun ihtiyaç duyulan bir dönem. An be an yaşamadıkça edinilecek bilgiler yüzeysel ve sadece fikir veren şeyler olarak kalır...
Hamileliğin en büyük sıkıntılarından biride kusmadır. Gebeliğin ilk zamanlarında sık görülür. Genellikle 12 . haftadan sonraya kalmaz. Östrojen, progesteron ve daha etkin olarak gebelik hormonu artışına bağlıdır. Çok nadiren gebeliğin sonuna kadar devam edebilir. Bazen reflü ile karıştırılır.
Sık ve az yemek yiyin. Sevdiğiniz yemekleri, galeta, çubuk kraker, beyaz leblebi gibi ürünleri kullanabilirsiniz. Sıvıları sık alın midenizi aniden genişletecek şekilde almak yerine yanına bir katı gıda ile alın. Sabah kalkmadan birkaç lokma katı gıda yiyin. Reflü varsa tedavisini olun
Hamilelik süreci Zaten zor geçen süreç arada sancılar bunalımlar kusmalar ve bir çok şey en zor olanı doğum yapma anıdır o an biraz zor geçer bebeğin çıkmasında sıkıntı olabilir ya da aksaklık
En sık şikayet edilenler mide bulantısı, aşırı yorgunluk ve bel ağrısı oluyor. Bir de hormonal değişimler nedeniyle ani duygu değişimleri çok yorucu olabiliyor.