Bebeğim henüz yaşına girmedi ama şimdiden onun gözünde cool bir baba imajı çizmek istiyorum. Her şeyini bana anlatsın, en yakın arkadaşı olayım. İlerde tüm arkadaşları harika bir baban var desin istiyorum. Cool bir baba nasıl olunur?
Yiaa umarim cok iyi anlasirsiniz 🙏🏼 Cool baba degil de sevgi dolu bir baba olursan muhtesem olur. Turk aile yapisinda baba hep serttir, cocuklariyla iletisim kuramaz gibi durum vardir onu yikarsan super olur. Kurallariniz olsun tabiki baba-evlat iliskisi bozulmasin fakat basinda bir sorun oldugu zmnda cekinmeden sana gelebilsin. Korkmasin, saygi duysun sana ama korkudan dolayi olmasin bu saygi. Aslinda simdiden gece o uyudugu zmn kulagina fisilda sen benim icin cok kiymetlisin baban hep yaninda olacak dersen cocuk bunu hissediyor. Kendini sana kanitlamak zorunda birakma sakin, elini uzattigin da tut surekli koruma birak dussun yere birak aglasin ama gelmek istediginde arkasinda dur ki ilk seni gorsun. Birlikte kaliteli zaman gecirin ilk kelimelerini senden ogrensin, parka gidin uzeri kirlensin, toprak yemek isterse birak yesin, sana baktigi zaman iyi ki benim babamsin desin. Seninle tartismasina dusuncelerini soylemesine izin ver, sen sus konusma ben babanim deme istedigi gibi savunsun kendini konusurak anlatsin derdini ve sunu soylesin benim babam beni dinliyor o dinliyorsa gerisinin dinlememesi onemli degil.🌼
Sorularından çıkardığım izlenim sonucunda çok iyi bir baba olacağın kesin sürekli bebeğin ile alakalı şeyler düşünüyorsun iyi olmasını istiyorsun Umarım sağlıklı uzun ömürlü olur. Yalnızca çocuğunun seni arkadaşı olarak değil babası olarak görmesi gerekiyor Neden bunu söyledim Her şeyini anlatsın en yakını ben olmak istiyorum diyorsun ama çocuk baba arasında ne kadar iyi bir iş olsa da çocuk babası ile arasında bir sınırı olmalı "ben bunu yaparsam ya da dersem babamı annemi üzmüş olurum bunu yapmamam gerekiyor" diyebilmeli. Tabii ki de bunu benden daha iyi biliyorsundur Kesinlikle sana onu şunu yap demek için söylemedim sadece yapılan bir yanlıştan bahsettim
Babam gibi olunur 💜 En başta anlayışlı olmayı bileceksin. Öfkeni yutmayı bileceksin. Onun yaptığı her hatayı ya da bir benzerini zamanında sen de yaptın, bunu aklından çıkarma. Eğlenmeyi ve eğlendirmeyi bileceksin. Onunla vakit geçirmeyi çok sevdiğini ona hissettirmeyi bileceksin. Herhangi bir işte başarısız olduğunda bile ona destek olmayı bileceksin. Ondaki potansiyeli görmeyi bileceksin. Bileceksin de bileceksin vesselam... Bildiğini de öğreteceksin.