Biz 'Ayliz Alya' ismine karar verdik ama eşimin annesi 'Nur' koymazsanız hakkımı helal etmem falan diyor ve eşim artık kabullendi, birini silip 'Nur' ekleyelim diyor ama ben bu iki ismi de çok beğenerek seçtim ve birini silmek istemiyorum. Ne yapmalıyım, sinirim çok bozuk?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ayyy etmesen hatrım kalır de. Böyle şeylere anne ve baba karar verir fakat annenin hakkı daha baskındır çocuğu 9 ay sen taşıdın onunla yaşayacak olan sensin birkaç sene sonra yüzüne bile bakmazlar çocuğun. Bu tarz tipler çocuk yapın diye baskı yaparlar olunca yardım etmezler ama herşeye karşırlar bir sorun olunca ortadan kaybolurlar çocuğun iyi huyu olsa baba tarafına çekmiştir derler kötü huyu olsa seni suçlarlar. Eğer kendi sectiğin isim dışında bir isim koydurtursan hep kaynanın seçtiği ismi kullanırlar. Bu soruyu sormak saçma olmuş kusura bakma çocuk senin çocuğun isterse kendisini kessin. Annenizi ve babanızı arayın ve rastgele isimler seçsinler ve onlarda size ve eşinize dayıtıyormuş gibi rol kessin onun annesi versa sizinde aileniz var. Onlarıda müdahil edin susarlar
17 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum aynen dediğiniz gibi. Eşim birazcık arkamda dursa kimseyi dinlemem, teşekkür ediyorum cevabınız için
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim fakat eşinizin arkanızda durmasını beklemeyin anlattığınız gibi annesine düşkünse bunu yapmaz sizi sevse bile evlilik süreci boyunca hep annesini dinler bu bu yüzden sonda yazdığım kısmı uygularsanız etkisini görürsünüz bence. Eşiniz galiba balık burcu ya da yengeç
Soran+1 yılUygularım teşekkürler, ayrıca akrep burcu💙
Soran+1 yıl😂 vermem teşekkürler, burçlarla ilgilisiniz sanırım
Soran+1 yılAnladım, ne güzel.
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Genelde veli çiftler bu durumu çok sık yaşıyor. Ama kaynanalar evliliklerde söz hakkını oğulları vasıtasıyla alırlar. Eğer ki eşin annesine çok düşkün birisiyse bu isim koyma işinde kaynanan istediğini alacaktır. Sen onunla bu durumu konuşman gerekiyor. Ama bana kalırsa eşin annesinin tarafını tutacaktır. Hatta sen yok desen bile nüfus kağıdı çıkarmaya gittiği zaman eşin o ismi koyacaktır.
#gadası16 Yorumla- +1 yıl
@48382727 kolay mı boşanmak hele ki bu devirde elinde iain yoksa
Soran+1 yılBenden habersiz çocuğumun eşyasına dokunsa ve benden saklasa kolay boşanmak ne demek görürsünüz☺️
- +1 yıl
Söylermisiniz neden bir kadın kendi düşüncelerine önem vermeyen başkalarının düşüncelerine göre ailesine hayat yaşatan bir erkeğe katlansın şayet eğer soru annem böyle olsun istiyor kaynanam böyle deseydi siz annenizin dediğini yapın diyeceğinizi sanmıyorum eşinizi dinleyin dicektiniz tatsızlık çıkmasın falan filan.
- +1 yıl
Sanki kaynana yalnızca erkeği annesi oluyormuş gibi kadınların aileleri kızlarının yuvası bozulmasın aman tatsızlık çıkmasın diye aile içine karışmıyor genelde bu sefer erkek tarafı kızı ve çocuğu sahipsiz görüyor başta bir perde seçimiyle sonra isim derken bakarsın bütün evliliği 3. Kişiler yönetmeye başlamış ne acı.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
22Cevap
Kendiniz hangi isimleri uygun görüyorsanız onu koyun, sonuçta zamanında kendisi de doğurmuş istediği isimleri koysaymış.
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 672 cevap paylaştı.
+1 yıl2 şey söylemek istiyorum. 1. Ayliz Alya ne yahu. tekerleme mi yapacaksınız? 2. Si eşinin annesinin derdi ne ki hakkımı helal etmicem diyor. Eşinde annesine desin Nur diye diretirsen bende evlatlık hakkımı helal etmem diye.
22 Yorumla
Soran+1 yılEşim annesinin sözünden çıkamıyor ki, o da onayladı koyalım madem diye😔
- +1 yıl
Koyun sizde o zaman Nur yine Ayliz Alya dan iyidir.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl3 tane olsun zaten 3 isimle mi çağıracaksin kızını hadi üçüncüyü koymadin diyelim iki isim kaldı o iki isimle mi hitap edeceksin o çocuğa
Seni yargılamiyorum ama küçücük bir şeyden moralini bozma kırılmasın kaynanam diyorsan koy ya da koyma çocuk senin sonuçta10 Yorumla
+1 yılValla iki isim de güzelmiş şimdi anlamlarına bakınca hoşuma gitti.. Kaynana gereksiz trip yapmış Allah yardımcın olsun valla ne denir ki
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler, ınşallah bi orta yol buluruz
- +1 yıl
İnşallah.. Kendi fikrimi de söyleyeyim Ayliz Alya güzel isimler olmasına rağmen ikisini aynı anda koymak telaffuz açısından zor ve uyumsuz gözüküyor bence
Ayla Nur daha hos daha tatlı duruyor tabi ama yine de sen bilirsin Allah kolaylık versin umarım istedigin olur. 😌🙏🏻
14 Yorumla
Soran+1 yılGüzel evet ama çok içime sinmişti, bir de artık ailede benim de sözümün geçmesini istiyorum, her dediklerini yaptırabikeceklerini düşünmesinler artık diye inatlaştım biraz
- +1 yıl
Kesinlikle cok haklisin doğacak olan sizin çocuğunuz kayınvalidenin degil söz hakkı tamamen sizde. Ama bazı aileler bu durumu anlamak istemiyor ve is çığrından çıkıyor guzel bir dille anlat Eger istemiyorsan da koymak zorunda değilsin fakat bu durum esinle aranida bozabilir cok karisik bir sey gerçekten Allah yardımcın olsun 🥺🙏🏻
Soran+1 yılTeşekkür ederim, konuşucam ve orta yolu bulucam ınşallah
+1 yılEşinin annesine bu kadar fırsat vermesi saçma sonuçta kendi çocuğu değil, hak veya süt davası yapamaz. Çocuğunuzun ismini "Ayliz Alyanur" olarak koymak ve Nur ismini söylememek en doğru karar gibi geliyor. Böylece 3 tarafta kırılmamış olur.
20 Yorumla
+1 yılBen böyle aileleri anlayamıyorum. Yahu isim yüzünden hakkını helal etmiyorsa etmesin. Ben sanmıyorum zaten bu yüzden kabul olacağını. Aşılır birgün küser 2 gün küser siz kendi tercihinizi uygulayın
10 Yorumla
+1 yılAyliz ayla çok uymamış sanki ismi bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim
Kaynananızı da karıştırmayın anne benim çocuğum koymak istemiyorum belki daha sonra düşünürüz deyin10 Yorumla
+1 yılİzin vermeyin bence zaten ileride çocuklarda mutsuz oluyor o istenmeyen isimler konuldugu için. Ayrıca çocuk sizin ve o kadar uzun isimler çok itici
20 YorumlaYa neden karışıyorki kendi çocuklarına onunda kaynanasımı isim koymuş. İsim bana göre anne ve babanın hakkı
20 Yorumla
+1 yılUyumlu değil bir kere. Ikincisi çocuğunuzu da düşünmelisiniz. Dalga geçilme, çocuğunuzun sevip sevmemesi bunları da düşünmek gerek.
10 YorumlaKoymak zorunda değilsin. Eğer bir bebeğe isim vermek istiyorsa yeni bir bebek yapsın.
20 YorumlaNur ismi çocuklara ağır gelir. Bunu güzelce izah edebilirsiniz. Belki vazgeçer.
20 Yorumla
+1 yılBöyle bir konuda hakkını helal etmeme gibi hakkı yok. Keşke büyükler sınırlarının farkında olsalar.
20 Yorumla
+1 yılÇocuklar tek isimli olmalı bu ne belirtisiz isim tamamlası gibi
20 Yorumla
+1 yılAyliz Alyanur al sana 2 isim
Ne kendini üz ne de kaynanın kalbini kır20 Yorumla
+1 yılKaynanan mı doğurmuş o niye karışıyor çok istiyorsa o çocuklarından birine Nur ismini koysaydı
20 YorumlaHakkımı hellal etmem demek böyle bir şey değil zaten bu yüzden öyle bir şey yapma hakkı yok
Siz istediğiniz ismi koyun o da bi yerden sonra kabullenir zaten10 Yorumla
+1 yılO zamanında kendi hakkını kullanmış. Geçicek onları artık.
Telif hakkı sizde mi? Sizde.10 Yorumla
+1 yılKaynanan kızını cr ronaldo sanıyor galiba mubarek adamın 4 tane ismi var
10 Yorumla
+1 yılBen de cocugu aldiriyorum o zaman kendi cocuguna nur ismini koy de
10 Yorumla
+1 yılSenin doğurduğun çocuğa eşin ve sen hariç kimse isim hakkını kendinde göremez.
10 YorumlaKoyduk diyin ama nüfusa geçmesin. Çocuğu çok yorar yazışmalarda telafuzda sınavlarda. Bence tek isim yeterli
12 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum, eşim yalan söylemez, zaten ailesinin sözünden çıkan biri değil. Bu teklifi sunsam aralarını açarım diye bana tavır koyar
Çocuk & Ebeveyn konusunda 650 cevap paylaştı. o kadar istiyodu madem kendi çocuklarına koymalıydı. ben olsam asla karıştırtmam öyle saçmalık olamaz
10 Yorumlakaynanan sizin çocuğunuza karışamaz öyle bir hakkı yok o yüzden bırak etmesin hakkını
13 Yorumla
Soran+1 yılEşim sözünden çıkamıyor ki, kaynanam sussa o diyecek annemin içinde kalmasın koyalım diye:(
Soran+1 yıl@48382727 anneler kapışsın biraz 😅
+1 yılAylizi çıkarıp nur ayla koysaniz daha güzel olmaz mı
11 Yorumla- +1 yıl
Nur alya
kulağına okuttur kimliğe yazdırma bebeğin anne babası sizsiniz söz hakkı da size ait ona değil
05 Yorumla
Soran+1 yılİstemedi öyle
Soran+1 yılEşim ailesinin sözünden çıkamaz pek, beni umursayan da pek olmayınca...
Soran+1 yılInşallah, öyle umuyorum ben de. Teşekkürler
Kendi çoçuklarına nur isminden koysaydı bu senin çocugun istedıgın ismi koymakta özgürsün zorlamaya hakkı yok isim konusunda senin ailen karısmıyorsa onun ailesi de karısamaz
10 YorumlaAman be dert ettiğin şeye bak bırak nur olsun ne olacak kırma kimseyi bir dahaki çocukta sen istediğini koyarsın
011 Yorumla
Soran+1 yılSorun 'Nur' olması değil, bana hak tanımlamaları. Ayrıca ikinci çocuk düşünmüyorum
Soran+1 yılAnladım evet, teşekkürler
Soran+1 yıl@poyrazaci kavga çıkmasın derken? Şu saçma düşünce yapısı yüzünden kaynanasına ezilen o kadar çok gelin tanıyorum kii. Çıkacaksa çıksın kimse benim çocuğumun üstünde hak sahibi değil
Soran+1 yılOlayın sadece isimden ibaret olmadığını neden anlamak istemiyorsunuz, ben yapmak istediğimin haklı bi davranış olduğunu neden kimseye anlatamıyorum ya?
- +1 yıl
Ben seni gayet iyi anlıyorum zaten inan senin yerinde de olmak istemezdim hele hele kocanın yerinde olmayı hiç istemezdim umarım ismini sen koyarsın umarım sorun olmaz umarım huzurunuz bozulmaz şimdiden Allah analı babalı büyütsün inşallah salıklı bir şekilde kucağına alırsın tek derdin de bu olur
Çocuk & Ebeveyn konusunda 380 cevap paylaştı. Bu toplumda bu tür insanlar ne zaman bitecek bilmiyorum. Bırak çocuğa anne baba isim versin ya.
10 YorumlaGöbek adı nur olsun kimliğine yazdırma.
12 Yorumla
Soran+1 yılKabul etmiyor, kimlikte dini bi ismi olması gerekli yemiş of
+1 yılKendi isteğin ve eşinin isteği önemli kaynanam söz sahibi değil sana baskı kurmasına izin verme
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu mantığı da anlayamıyorum bir türlü
Kayınvalideniz doğurduğu çocuklara isim vermeye doymamış mı
Böyle bi hakka sahip değil00 YorumlaÇocuk ismini ömür boyu kulanacak onun için 3 isim çok uzun.
10 YorumlaAyliZ alyanur olsun Allah aşkına 3 harf zaten ne olacak buna canını sıkma bence.
10 YorumlaBenim icin de bi isim koyun Hhahaha alınırım
21 Yorumla3 isim baya fazla ayliz nur ya da ayla nur iyi
10 Yorumla
+1 yılAyliz ayla nur cok sacma oldu
10 Yorumla
+1 yılkoymayin zorundamisiniz ya
10 Yorumla
+1 yılkaynanan ne karışıyor
10 YorumlaSaçma kaynana sanane çocuğunun bebeğinin adından
20 YorumlaKadının gönlü olsun, ne kaybedersiniz? Bu tarz şeylere takılmayın iki günlük dünya...
06 Yorumla
Soran+1 yılBen her olayda 'hadi gönlü olsun bari' diye diye kendimi ezdirmek istemiyorum. Asla sözüm geçmiyor evde sadece buna içerledim biraz, o yüzden inatlaştım yoksa kabul ederdim
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim.. İnançlı biri olduğunu düşünüyorum. Ötelerden beri süre gelen "kaynanaya kendini ezdirme "furyasına sen de kapılmışsın anlaşılan.. Sana zararı dokunacak, keyfini kaçıracak bir talepte bulunmadığı sürece suyuna git. Bunu onun için yapamasan da Allah için yap. Saygı gösterirsen muhakkak sevgi gösterecektir o da. Benim annem gelinleriyle maşallah anne kız gibi.. Ufak tefek şeyleri büyütmeyin iki günlük dünya gerçekten değmez. Kendini boş yere yıpratığınla kalırsın.. Annen istese seve seve yaparsın muhakkak.. Öz annen yerine koy onu, bunun karşılığında o da seni öz kızı yerine koymazsa bana da Bilge demesinler🙃
Soran+1 yılSiz hayatı yoz pembe yaşıyorsunuz ne güzel, umarım ömrünüzün sonuna kadar böyle bi yaşantınız olur da kötü muameleye maruz kalmazsınız. Kadın kendi oğlunu ikna etmek için beni kötülüyor, eşim de annesine bağlı olduğu için her seferinde bana 'alttan al, alttan al, sus, sessiz ol, tamam yapsın, etsin, ne olacak' diye diye evlendiğimden beri gün yüzü göremedim, ben onların deneme tahtası değilim her istediklerini üzerimde uygulayıp beğenmeyince vazgeçecek. Anne anne diyerek her istediğini yapar, her istediğini alır arkasından ayrılmazdım bir kere bana kızım demedi daha ne yapmam gerekiyor. Ben istediğimde olmayan şey kızları için hemen halloluyor sesimi bile çıkarmıyorum, eşime bile söylemiyorum 'annemle aramı mı açmaya çalışıyorsun' demesin diye. Kaynanam yüzünden kaç kez eşimden azar yedim ben, geceleri akan gözyaşlarımı yastığa kaç kere sessizce sildim. Yok 'yemeği düzgün yapamamış, şunu alamamış, bunu görememiş' diyerek kaç kez eşimi bana karşı kışkırttı. Her kaynana sizin anneniz gibi olamıyor maalesef.
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun. Dua et inşaallah düze çıkarsın. Ben, bana iftara atan insanın ağzına yemek tuttum, onun için değil Allah için.. Toz pembe görünse de hayatım ben de çeşitli imtihanlardan geçtim ve halen de geçiyorum. Bu da senin imtihanin demek ki, sabır ve dua ile Allah'a sığın.
Soran+1 yılTeşekkür ederim, düşünceleriniz benim için önemli, biraz daha iyi hissediyorum yardımcı olmaya çalışan kişiler görünce🌸
Kaynananın ne hakkı varmış lan
10 Yorumla
+1 yılKocan bu siteyi biliyor mu
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyor, ne olmuş?
- +1 yıl
Yakalar sa
Soran+1 yılYakalamak ne saçma bi kelime, görse ne yapacak arkalarından atıp tutmuyorum ya, sadece bi soru sordum ne yapmalıyım diye. Münasebetsiz münasebetsiz konuşmayın
Gizli Üye(30-35)+1 yılHakkına sıçayım. Ruh hastası bu kaynanalar ya.
10 Yorumla
+1 yılKoca koca kediler kaynanamı yediler 😁
00 Yorumla3 tane olsun ne olacak?
20 Yorumla
+1 yılAbe kaynana ne yaptın bize
10 Yorumla
+1 yılSizin isim dandik. Nur Alya olsun
20 Yorumla
+1 yılOnanekiya
10 Yorumla
+1 yılaylız gitsın uymuyo
10 Yorumla
+1 yılgarip isimler
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılÜç isim uzun olur
10 Yorumla Alya Nur iyi olur
10 Yorumla
+1 yılKoyuver lann nolcak
01 Yorumla
Soran+1 yılSorun koymak değil, beni ne dinliyorlar ne de söz hakkı tanıyorlar, inatlaştım o yüzden biraz
Gizli Üye(18-24)+1 yıl3 isim ne ya
10 Yorumla
+1 yılHepsi kötü isimlerin
00 Yorumla
+1 yılKoyma
00 Yorumla
+1 yılAlya Nur bence
02 Yorumla- +1 yıl
Soyadı da eklense o 3 ismin yanına, çocuğun ismini sınıfta yoklama alırken hatim indirir gibi okurlar
Soran+1 yılHahah aynen öyle, soy isim kısa ama önemli değil doğru dediniz
+1 yılÇok isim n’oluyo ki
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kaynanam kızıma üçüncü isim koymamız için zorluyor, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler