Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, Afganistan’ın dünyada hızla en büyük insani krize doğru sürüklendiğine dikkat çekerek, ülkede önümüzdeki ay nüfusun yüzde 60’tan fazlasının yeterli gıdaya erişimi olmayacağını vurguladı ve acil önlem alınması çağrısı yaptı. Bu, BM’nin durum saptaması. Saptamanın doğruluğunu, gerçekliğini ortaya koyan manzaralardan biri kızlarını 500 dolara (4 bin 728 lira) satan anne-baba.
Herat yakınlarında ‘normal şartlarda akla bile getirilmeyecek şeyi yapan’ aileler olduğunu, çocuklarını sattıklarını söyleyen BBC muhabiri Yogita Limaye, bebeğin anne-babasıyla konuştu. Onları korumak amacıyla kimliklerini açıklamadı.
Yayınlanan videoya göre bebek yürümeye başladığında ‘kendisini satın alan adama’ teslim edilecek. Annesi, daha önce bebeklerinin açlıktan öldüğünü söyleyerek, “Ne kadar üzgün olduğumu bilemezsiniz. Keşke satmak zorunda kalmasaydım” dedi.
'Açlıktan ölüyoruz’ diyen Afgan anne-baba bebeklerini 500 dolara sattı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bizim ülkenin de olacağı o. Afganistan’a gitmenize gerek yok. Ne çabuk unuttunuz Antep’de köyde bir anne baba kızlarını 11-12 yaşında patates soğan için köyün erkeklerine satmış ve tecavüz edilmesini izlemiş. Televizyona çıkmıştı. Kızın sesini kıstılar. Failler de elini kolunu sallaya sallaya geziyor aramızda. Egonomimiz çoh eyi yiğenim. Telefonunu çıkar, kafede çay kahve içebiliyon, kuru ekmek yiyorlarsa aç değildirler, kapıcının bile arabası var diye diye millet yakında böbreğini, çocuğunu, karısını, kendisini satacak düzeye gelecek. Aynen devam edin böyle.
Laz kızı derki;Bir çocuğun en güvenilir yeri anne babasının yanıdır. Ne olursa olsun kuru ekmekte yesem çocuğumu satmam. Brn anlam veremiyorum bunlar hangi kafa ile çocuklarını satarlar.. Bazılarında can korkusuna koca güya eşlerini çocuklarını arkalarında bırakıp kaçıyorlar.. Bunlar için yorum yapmak bile gereksiz boşversene..😉
Allah kimseyi açlıkla sınamazsın. Hiç yaşamadığım bir şey için ahkam kesip, "ben asla yapmam" demek pek huyum değildir ama burada çocuğum söz konusu. Bebeğimi asla satmam. Açlıktan da ölsem bu asla yapmam.
Ayrıca daha önce bir bebekleri de açlıktan ölmüş. Bu kadar cahillik olmaz. Madem öyle korunacaksınız. Bakamayacaksanız çocuk dünyaya getirmeyeceksiniz.