Toplumda üreme sağlığı hakkında yerleşmiş olan “yanlış” bilgiler neler.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılErkek spermi, hangi cinsiyetteki spermin dölleneceğinde ise döllenme zamanının büyük etkisi vardır. Kız çocuğu oluşturacak spremler daha yavaş hareket eder ve daha dayanıklıdır, erkek çocuk oluşturacak spermler ise daha hızlı ama dayanıksızdır. Yumurtlama dönemimden önce girilen cinsel ilişkilerde erkek çocuk, sonrasındaki 12-24 saatlik dönemde kız çocuk sahip olma ihtimali artmıştır.
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBabalar belirler çünkü erkeklerde XY gonozomları bulunur. Kadınlarda ise sadece X gonozomu bulunur. Anne bebeğine sadece X verirken baba ya X gonozomunu ya da Y gonozomunu verir.
Eğer babadan X gelirse anneden de gelen X'le birleşerek kız çocuk oluşur. Eğer babadan Y gelirse anneden de X gelir ve erkek çocuk oluşur. Bu yüzden hep anneye atılan suç aslında arkası boş bir inançtan ibaret. Kızılması gereken biri de yok ortada ama bundan sorumlu kişi babalardır ๑10 Yorumla
Yıllardan beri erkek çocuk isteyen erkekler çocuğu erkek olmadığı için eşlerini suçladılar. Ben hayatımda bu kadar geri kalmış bir düşünce görmedim. Eşlerini boşayanlar mı dersin yoksa fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan mı... Çok yazık. Ama bilmedikleri şey cinsiyeti erkeğin belirlediğidir. Erkekten gelen spermle alakalı bir durum bu. O çok övündükleri erkeklikleri beş para etmez ama bundan haberleri yok.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
18Cevap
+1 yılKadının genetik yapısı 46XX şeklindedir ve tüm hücrelerinde x kromozomu vardır. Erkeklerin genetik yapısı ise 46xy’dir. Dolayısıyla bazı sperm hücrelerinde x bazılarında ise y kromozomu vardır. Y kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse erkek bebek, x kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse kız bebek oluyor. Dolayısıyla doğacak bebeğin cinsiyetini kadın değil, erkek belirliyor. Zaten ne çekti kadınlar senelerce " senin erkek çocuğun olmaz sen sadece kız doğurabilirsin " gibi aslında kendi elinde olmayan, suç bile olmayan bir şeyle suçlandılar. Hatta ne üzücü ki toplumun belirli bir kesimi hâlâ kadınları suçluyor...
30 YorumlaTeoride erkek belirler. Çünkü cinsiyeti belirleyen kromozomlar spermde bulunur, yumurtada değil. Pratikte ise bir çok değişken var. X kromozomu (kız) daha yavaş hareket eder ve daha dayanıklıdır. Y kromozomu (erkek) daha hızlı hareket eder daha zayıftır. Bu durumda eğer kadının rahim ortamı ve yumurtaları döllenmeye çok müsaitse yumurtaya çabuk ulaşan Y kromozomunun şansı daha çok olur. Eğer rahim ortamı ve yumurta döllenmeyi zorlaştırıyorsa arkadan gelen güçlü X kromozomları yumurtayı dölleyecek ve kız bebek olacaktır.
Diğer açıdan spermler testiste iken çevresel faktörlerden etkilenir. Erkek sağlıksızsa ve kötü koşullarda yaşıyorsa zayıf olan Y kromozomlu spermlerin sayısı azalacaktır. Fırıncıların ve Pilotların genelde kızı olur.10 Yorumla
+1 yılBazı sperm hücrelerinde x bazılarında ise y kromozomu vardır. Y kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse erkek bebek, x kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse kız bebek oluyor. Dolayısıyla doğacak bebeğin cinsiyetini kadın değil, erkek belirliyor
11 Yorumla
+1 yılBunu erkek kromozomunun belirlediğini söylüyoruz ama ben şöyle bir görüşle de karşılaştım. Hangi kromozomun geleceğini kadının belirdiğini söylüyordu. Yani isterse X kromozomunu alıyormuş isterse Y kromozomunu yani güçlü olanı seçiyormuş gibi bir görüşte duydum fakat ne kadar doğru bilemiyorum.
20 Yorumla
+1 yılsenin kadar cahil cühela birini daha görmedim (erdoğan dışında) cinsiyeti baba belirler ancak sizin kadar cahil ve cühela insanlar kadınların belirlediğini düşünür ve ataerkilce aptal bir durum sergiler. kadında xx ve erkekte xy kromozomu bulunur. bebeğe her türlü anneden xx kromozomu gelir ancak bebeğin erkek olabilmesi için babanın y kromozonunu vermesi gerekir. şimdi cahilliğini al ve boş ver git
21 Yorumla
+1 yılSperm belirler. Cinsiyet erkeğin spermine bağlıdır ama cahil kesimde bebek kız olacaksa kadın suçlanır hatta şiddet görür. Aslında iki tarafın da bir suçu yok ki bu suç olacak bir konu da değil.
14 Yorumla- +1 yıl
Maalesef
- +1 yıl
Eğitim şart
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa tamam erkek belirler ama biri bana bu açıklasın bir babanin 5 kız 3 erkek çocuğu var ya da başka babann 5 erkek ya da hepsi kız.. peki bu neye göre la nasıl oluyor bu o anki zevkmi ya da farklı pozisyonmu ya da öğün yediği bişey mi ne ne... Kısaca cinsiyeti Allah bilir Allah belirler nokta.
10 YorumlaX ve Y olmak uzere spermler var Anne dw ise X ve X seklinde XX olursa kız XY olursa erkek bebek demek , yani erkek belirliyor diye biliyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=95kvENZmhPI 😅😂😂 katiliyorum
+1 yılErkek belirler👍Cahil beyinler ne yuvalar yıktılar be erkek doğuramıyorsun diye😕halbuki bilmiyor ki onu belirleyen oğlu😒
20 Yorumla- https://www.youtube.com/embed/EqG0MuAatHY
Hem bilimsel hemde Dini açıklaması
10 Yorumla bebeğin cinsiyetini erkeğin spermi belirler.. yanlış bilinen bilgi kadın zannedilmesi
10 Yorumla
+1 yılCinsiyet belirleryen kromozom babadan gelir yani bir nevi baba belirlio diyebiliriz 😁
12 Yorumla- +1 yıl
Bdhdbjdhdb pek sanmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnede XX babada XY olduğu için cinsiyeti baba belirler fakat doğacak çocuğun kiz ya da erkek olma ihtimali hep %50 dir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnız başına sperm belirlemiyor yanlış bilgiler arasında bu da var. Kadının hangi gün yumurtladığına bağlı.
20 Yorumla
+1 yılErkeğin x ya da y kromozomunu vermesi ile cinsiyet belirlenir. Yani erkek çocuğun cinsiyetinin belirlenmesinde etkilidir.
20 YorumlaAnne xx, baba xy kromozomuna sahiptir. Spermde x var ise kız y var ise erkek olur çocuk. Yani baba belirler
10 Yorumla
+1 yılerkek spermi belirler
11 YorumlaBaba belirler. Anne bebeğine sadece X kromozomu verebilir. Baba ya X kromozomu ya da Y kromozumu verebilir. X kromozomu verirse bebek kız, Y kromozomu verirse bebek erkek olur.
02 YorumlaCinsiyeti belirleyen kromozom erkekten gelir
10 YorumlaEkşi yersen kız, tatlı yersen erkek olur :)
10 Yorumla
+1 yılerkek belirler cinsiyeti
10 YorumlaÖnce Allah sonra erkek belirler
124 Yorumla- +1 yıl
Hasta olduğunda kullandığın ilaçları Profesörler yapıyor, Hasta olduğunda ameliyatını yapıp seni ayağa doktorlar getiriyor.
Bugün göz bozukluğuna, kansere ve şeker hastalığına çözüm üretenler yine Profesör doktorlar, kısaca allah ve din ile bir şey gerçekleşmiyor.
Siz her orta boka dininizi sokmaz iseniz bende ona göre yorumumu yaparım. - +1 yıl
@AgentKid diyorsun ki ilaçla yapıyor sen daha mevzuyu anlamamışsın iyide ilaç için kullandığın malzemeyi doğadan alıyorsun o doğayı üzerinde var olan dünyayı yaratan o bak sen inanama bu benim umrumda değil biz yaratanın herşeyi başltan olduğuna inanınırız buna biz inanırız Yine diyorsun profesörlar tedavi ediyor felan gine aynı kapı insanıda en başında o yarattı BİZİM İÇİN ÖYLE senin için öyle olmasına gerek yok Yani yobazlık işte budur ben öyle düşünüyorum sende öyle düşün kafasından vazgeçin artık o yüzden inançlı bir insanın yorumuna musallat olma ben seni nasıl Allaha inandıramassam sende olmadığına inandıramassın sunacağın tüm argümanlar senin için doğru ve geçerli bizim için değil
- +1 yıl
@AgentKid İlk önce oto boka soktuğumuz felan yok biz bilim ve dini birbirinden ayırmayız. Allah ayette şunu şöyle benim iznim olmadan bir yaprak bile yere düşmez Yani her oluşta fiilde anbe an hüküm altında tutuyor Biz bilimi ve açıklamalarını asla reddetmiyoruz bizim söylemek istediğimiz şey şu Örnek vermek gerekirse Buz dağı düşün bunun suyun üstünde bir kısmı var bide altında bilimin yaptığı şey bunun su üstündeki kısmı görmek incelemek anlatmak ama dışardan baktığında görmesende suyun altına doğru uzanır ve suyun altındaki kısmı üstündekinden daha büyuktür demin yaptığın açıklamalarda bundan ibaret evet o adam ilaçla iyileşiyor evet doktora gidiyor o doktor şunu al bunu kullan diyor bunlar zahiri sebeptir O ilaç için kullandığın bitkiler maddeler Allahın yaratması sonucudur sen alır kullanırsın O doktor o insan onuda Allah yarattı sonuçda onun doktor olurken kullandığı beyin denilen organda onun eseri Sonuçta Yani mantığı anladın mı? doğrudan veya dolaylı olarak işler ve olaylar nihayetinde yaratıcıya bağlanır inanan birisi için Allah yaratmıştır Bilim yarattığı şeyi incelemiş formullemiş isim takmış anlatmıştır. Bu kadar Gelelim müslüman olmayan ne düşünüyor biz zaten inanan için söylüyoruz orada hanfendi çıkıp ey ateistler Allah belirler diye ateistlere bi şutlama yapmıyor ki hedef almıyor ki inanmıyorsan inanmazsın söylediği inançlı insanlar için ve Başkaları ne düşünür diye haraket edecek olursak İslama fobisi olan nefret eden insanları düşünüp bunlar bizim yaşamamızı bile istemiyor öyle düşünüyorlar hadi o zaman toplu şekilde intehar edelim dememiz lazım veya kurandan rahatsız oluyor öyle düşünüyor okumayalım ibadette yapmayalım vs bu liste böyle uzar gider özetle bizim için mesele bu
- +1 yıl
Yazık sana kardeşim bak olum Allahimiz ayrim yapmıyor insan yaratıkları herseyi mahvediyor Allah kainati en güzel ozel yaratmis ama insanlar karaktersiz insan mahvediyor doğayı Allah gönderiyor o kisiyi ve Allah duani kabul etmediyse bir hikmetin kazan vardir sana daha güzel kader yasatmak içindir evrene gelecek bebegin cinsiyetini Allah berliyor yaratıyor
- +1 yıl
Kardesim seni insanlar arkadan bicaklamis kendine nefret duyuyon seni anliyom bende öyle yasadim çünkü merak etme zihniyetsiz cinsiyet düşmanları müslüman kiliklarindan değilim öfkeli çağdaş modern kimseye ayirt etmeyen müslümanım Allah derki kimseye ayirmayin hepiniz kardessiniz
- +1 yıl
@AgentKid Bu dediğin inananın hatası dinin kendisinden kaynaklanan bir durum değil eğer mesele birşeyleri kullanmaksa bu dünyada kullanılmamış bir ideoloji görüş sistem kalmamıştır desek yalan olmaz Yani sanki sadece ve sadece din kullanılıyormuş gibi algı yapmanın anlamı yok İnsan oğlunun huyu böyle
Doğacak bebeğin cinsiyetini anne baba bilemez
10 Yorumla
+1 yılAllah belirler kardeşim.
11 Yorumla
+1 yılErkek
13 Yorumla
+1 yılAllah
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Allah belirler kimse belirliyemez
10 Yorumla
+1 yıl%50 olasılığı vardır.
10 Yorumla
+1 yılBaba tabiki
10 Yorumla
+1 yılDoktor.
10 YorumlaBiyolojik olarak erkek belirler.
10 Yorumla
+1 yılErkek belirler.
10 Yorumla
+1 yılErkek belirliyor kızmı erkekmi olmasını
10 YorumlaCinsiyeti erkek 'baba' belirler.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaba belirler
10 Yorumla
+1 yılErkek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRTE belirliyor
20 YorumlaAllah
10 Yorumla
+1 yılBacanak
10 Yorumla
+1 yılErkek
10 Yorumla
+1 yılerkek.
10 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti, döllenme sırasında oluşur.
Şimdi size bebeğin erkek ya da kız olmasının temelini kısaca yazayım.
Cinsiyetin ortaya çıkmasına sebep olan şey kromozomlardır. İnsanda bulunan 46 kromozomdan iki tanesi cinsiyet kromozomudur. Erkeklerde XY, kadınlarda ise cinsiyet kromozomu XX olarak belirtilir. Buradan da anlaşılacağı üzere, Y kromozomu erkeklik, X kromozomu ise kadınlık genlerini taşımaktadır. Bebeğin cinsiyeti, erkek ve kadından gelen kromozom çifti ile oluşur. Kadınlarda hep X kromozomu mevcuttur, çünkü yumurtlama sırasında kadındaki eşey hücresi ikiye ayrılır, ama her iki parçası da X kromozomu taşımaktadır.
Erkekte ise ikiye ayrılan eşey hücresi, iki farklı seçeneğe sahiptir, çünkü erkekte X ve Y kromozomları içeren iki farklı sperm oluşur. Kadında hep X, erkekte ise X veya Y kromozomuyla birleşip bebeğin cinsiyetini belli etmektedir. Kadındaki X kromozomu ile erkekteki X kromozomunu içeren sperm birleştiğinde doğacak bebek kız olacaktır. Eğer erkekten Y kromozomu içeren spermle birleşme olursa, bu kez doğacak çocuk erkek olacaktır. Yani doğacak çocuğun cinsiyeti erkekten gelen kromozoma bağlı olduğu için, bebeğin cinsiyeti döllenme sırasında erkek spermi tarafından belirlenir.
YouTube kanalımda sizler için faydalı bilgiler paylaşıyorum abone olursanız sevinirim..
Youtube Kanalım
Sn. Hocam kıymetli bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz her bebek belli bir süre kadındır teorisi doğru mu erkek ise cinsel organlar kapanıp Testisleri oluşturuyor diyorlar kadın ise o şekilde gelişmeye devam ediyormuş