Güncel bir sorunu paylaşmak istiyorum ki, dünyanın bir çok yerinde squid game izleyen çocukların psikolojileri bozulmuş ve şiddete, merhametsizliğe, öfkeye ve saldırganlığa yönelmiş durumda.
Amerika ve diğer bazı ülkelerdeki okullarda akran zorbalığı artmış, hatta öğretmenlere saldırma vakaları görülmüş.
Aslında asıl sorum şu: Bir ebeveyn bu diziyi çocuklarına nasıl, nasıl, nasıl izletir?
Bizim Ülkemizde, kendini Pokemon sanıp 8. kattan atlayan bir çocuk bile vardı bundan seneler evvel. Bu tür yapımlar çocuklar için son derece tehlikeli. Gördüklerini deneme potansiyelleri çok yüksek.
Gelecekte kişilik bozukluğu olan, şiddetten zevk alan, oyun anlayışı tamamen şiddet içerikli olan, evlendiği kadını evine sığdırmayan, çocuklarını korku cumhuriyetiyle yetiştiren vs vs bir nesil yetistirmek istiyorsa, buyursun izletsinler...
Ben hiç izlemedim. Millet bunu niye bu kadar konuşuyor, umursamadım bile. Ancak bizim amcalı yeğenli, yengeli dizilerden iyidir inancındayım hatta yemekteyizlerden de🙂
Platform ücretli ama eve bir kere alındıktan sonra, hanedekiler ücret ödemiyor. "Birde annem babam neler izliyor acep" merakı var ha birde çıplaklı lı diziler merak ve öğrenme isteğini kampçılıyor. Evde her zaman herkes olmuyor. Vaktinde vhs video oynatıcılarından vardı bizde, ilk okul 4 civarındaydım. Bir arkadaşım evlerinde abisinin bir kaseti olduğunu söyledi, getirdi, kimse yokken açtık, hayatımda ilk defa bir kadını o kadar çıplak gördüm. O an o merak, o duygu, heyecan anlatamam. O sahneleri her gözümü kapattığımda tekrar görür olmuştum. 10, 11 yaşında ben böyle oldum, şimdi çocuklar o sahneler ile çok daha küçük yaşlarda karşılaşabiliyorlar. Yeterki evde bşr iki saat yalnız kalsınlar