Gebelik planlıyoruz kanda hcg baktırdım sonuç negatif. 4 gündür adet olmadım. Dün annemle konuştum. Bana 45 gün adet olmadığında test yaptırmış negatif çıkmış, 3 gün daha geçince gitmiş pozitif olmuş. Adetimi geciktirecek herhangi bir durum yok. Sizce cihazlarda bir sorun olabilir mi başka bir hastanede kan verdirelim mi? Başına daha önce böyle bir durum gelen bar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Merhaba, cihazlarda sadece bir testte hatalı sonuç verme gibi bir durum söz konusu olmaz, eğer bir problem varsa bu o cihazda çalışılan diğer sonuclara da yansır ve bu illaki farkedilir,, ilişkinin üzerinden kaç gün sonra betahcg baktirdiniz
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Yumurtlama gününden 14 gün sonra son ilişkiden yaklaşık bir hafta sonra
- +1 yıl
Betahcg testinin doğru sonuç vermesi için 7-10 gün sonrasında numune vermek daha doğru olur, birkaç gün sonra tekrarlatabilirsin testi
- Soran+1 yıl
Ama şöyle bir sıkıntı var geçen bi arkadaş bende kanda çıkmadı idrar testinde çıktı demişti şaşırdım çünkü tam tersi olması gerekir kanda çıkmayan bebek idrarda çıkmaz önce hcg kana karışır belli bi seviyeye gelirse idrarda ancak çıkar
- +1 yıl
Elbette öyle, kanda 7-10 günde hcg hücrelerinin sayısı artarken, idrarda 12-14 gün sonrasında artmaya başlar,, çok nadir karşılaşılır verdiğin örnekle
- Soran+1 yıl
Anladım teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
Yalancı gebelik diye bir şey var. Kendini bu psikolojiye soktuysan bu adetini geciktirir. Daha önce başımıza birden çok kere geldiği için biliyorum :) Mutluluklar dilerim.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Psikolojik olarak etkilemedim ki çok bu yüzden olsa geçen ay kesin olması gerekiyordu geçen ay daha çok hamile psikolojisine girmiştim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
Kesin sonuç kan testidir. Benim eşim de idrar testi yaptırdığında negatif çıkmıştı. Sonra kan testinde pozitif yani hamile olduğunu öğrendik. Kan testinde yanılma payı çok düşüktür diye biliyorum. Aklında bir kuşku varsa başka bir hastanede ya da sağlık ocağında kan testi vermeni öneririm.
00 Yorumla- +1 yıl
kan testinin hatalı olması ciddi derecede düşük bir ihtimal. bir hafta kadar sonra yeniden bir test yaptır. biraz erken olmuş olabilir.
öte taraftan yalancı gebelikte olabilir. bir çok şey etkileyebiliyor insanı.
bir süre daha kafanız rahat olacak gibi :)021 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Merhaba, , konuyu hemen özet geceyim, benim ağustosun 21 inde sürtünme yoluyla bir ilişkim oldu, ama hiçbir şekilde vajina üstüne ve içine boşalma olmadı, sadece zevk suyundan korktuk. Nişanlım başka bir yere boşaldı sonra vajinama sürttü bende korktum acaba tam ıslak mendille sildimi diye şüphe ettim hemen 1 saat içinde ertesi gün hapı alıp içtim. Bu arada ilacın adı (ERTES72). İlacı içtikten 5, 6 gün sonra ilacın yan etkisi olan ara kanamam oldu, kahverengili, kırmızılı. O süreçte yine ilacın yan etkisi olan mide bulantısı, kasık ağrısı, meme hassasiyeti oldu. Meme hassasiyeti ilacı içtikten 2 hafta sonra başladı, ama ben çok stres yaptım, aşırı kafama taktım. İnternetten hamilelik belirtilerine bakıyordum, hemen 1 saat içinde o belirti başlıyordu, kafayı yemek üzereydim. Her neyse yan etkisi 1 aydan fazla sürdü ilacın. Geçen ay eylülün 7 sinde de 5 gün süren kanamam oldu ama çok az az geldi, ilk iki gün pıhtılı geldi idrarimi yaparken de geldi pıhtılı ama korktum acaba yerleşme kanaması mı diye. Sonra ben bu olay olduktan 28 gün sonra eczanede satılan idrar testinden yaptım negatif çıktı, yine aralıklarla yaptım negatif çıktı. O olay olduktan 45 gün sonra yine yaptım negatif çıktı. Şimdi de geçen hafta perşembe günü yani ekimin 7 sinde yine kanamam oldu, geçen ayda eylülün 7 sinde kanamam olmustu. Aynı adetim gibi kahverengili geldi sonra kırmızı pıhtılı gibiydi, , ilacın yan etkisi olur mu az gelmesi sizce? Hamilelik olabilir mi bu şekil? Risk var mııı? ( bir de benim meme ucumda hafif beyazlık var, ben çok kendimi dinledim o süreçte, bastırdım mememe falan acaba acıyor mu diye, internete de baktım, meme ucu beyazlaması ya hamilelikte süt kanalı olurken oluyormuş, ya hormonlardan dolayı, hormon ilaçlarından dolayı, birde memeye baskıdan, lütfen cevap verin? Risk var mı?
- +1 yıl
ben bu olayı yaşamadan 1 hafta önce olmuştum regl, o olayı yaşadıktan 18 gün sonra ilk reglımı yaşadım, yani eylülün 7 sinde ilk reglimi oldum 12 sinde banyo ettim. İkinci reglımı da yine ekimin 7 sinde oldum, o da 5 gün sürdü. Demek istediğim o olaydan sonra 2 ayda aynı tarihlerde kanamam oldu. Yerleşme kanamasıyla bir alakası olur mu? bu dediğim olay 21 Ağustos oldu bu olay olmadan bir, bir buçuk hafta önce reglim bitmişti, bu olay öyle yaşandı, evet ikimizde çıplaktik, sürtünme oldu o sıra menisi geleceğini anladığı an başka
- +1 yıl
@asel652 stick testler büyük oranda doğru sonuç veren testlerdir. yalnız söyle bir durum var. eğer çift çizgi çıkarsa yani hamilesiniz sonucu gelirse kesin hamileisniz demektir. ama tek çizgi çıkarsa yani hamile değilsiniz sonuçu çıkarsa düşükte olsa hamile olma ihtimaliniz vardır. idrardaki hormonların az olması sonucu etkileye biliyor.
öte taraftan 57 gün diyorsun. çoktan belirtiler başlamiş olması lazımdı. 2 aydan bahsediyoruz nerdeyse. testin yanlış çıkmış olması çok zor.
ilişkiden snra hiç adet olmadınmı? - +1 yıl
@asel652 birleşmenin üstüne 2 defa adet oldun yani. üstüne 2 tane test yaptın ve ikiside tek çizgi çıktı. hani kahin değilim ama bence hamile kalmış olma ihtimalin yok diyebiliriz. sen hamile kalmakmi istiyorsun yoksa istemiyormusun?
eğer istemiyorsan düzgün korunma yöntemleri kullanmanı tavsiye ederim böyle stres yaşayacağına - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
En az iki hafta geçtikten sonra baktırman daha sağlıklı
00 Yorumla- +1 yıl
En az 7 gün gecikmelisiniz
00 Yorumla - +1 yıl
Verir
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
4 gün adet olmamak normal 1 hafta bekle.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Herhangi bir belirti kalmadı önceden karnım ağrır ishal gibi olurdum onu oldum ama yine adet olmadım
- +1 yıl
Olabilir
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Düzenli adet görüyorsanız adetiniz geciktiğinde gebelik testi yapabilirsiniz. Kanda yapılan gebelik testinde sonuç pozitif ise mutlaka gebelik vardır. Test negatif gelirse 1 hafta daha beklenebilir bazen geç döllenmeden dolayı gebelik testleri başta negatif çıkıp sonradan pozitifleşebilir ama kandaki gebelik testi yanılma payı düşüktür. Gebelik varsa gösterir yoksa negatif çıkar.
https://youtu.be/ubR1By3aXz0İdrarda yapılan gebelik testlerinde yanılma payı ve yanlış gösterme durumu daha fazladır.. idrarda gebelik testi pozitif çıkmışsa mutlaka kanda test yaparak durumu netleştirmeniz gerekir. Evde evdeki malzemelerle yapılan gebelik testlerinde ise yanılma payı daha yüksektir.
Gebelik testleri ile videomu izleyebilirsiniz. YouTube kanalıma abone olursanız çok sevinirim, sizler için faydalı bilgiler paylaşıyorum.
https://youtu.be/Qe1mqo2uZVsGebelik Testi Nedir?
Gebelik testi, hamileliğin başlangıcı ile birlikte vücutta artmaya başlayan Beta-HCG hormonunun kanda veya idrardaki miktarının ölçülmesi ile gebeliğin varlığını tespit etmeye yarayan testtir. Gebelik planlayanların çok yakından tanıdığı bu hormon, insan koryonik gonadotropini veya halk arasındaki ismiyle hamilelik hormonu olarak da bilinir. Bu hormon genellikle gebelikle ilişkilendirilmiş olmasına karşın aslında bazı diğer hastalıklar nedeniyle de düzeyi artabilen bir hormondur.
Beta-HCG hormonu seviyesinin yükselmesine yol açabilen bir sağlık sorunu olan kadın veya erkek bireylerde bu hormonun yüksek olduğu görülebilir. Dolayısıyla Beta-HCG testi yüksek olan bir bireyde gebelik ihtimali yüksek olsa da bunu araştırmaya yönelik daha ileri tanı testleri yapılmalıdır. Kanda gebelik testi doğrudan kandaki Beta-HCG düzeyini ölçmesi nedeniyle daha güvenilir olsa da kullanım kolaylığı, hastaneye gitme gerekliliğinin olmayışı gibi nedenlerden dolayı idrarda gebelik testleri daha yaygın olarak kullanılır. Gebelik şüphesi bulunan kişilerin birçoğunun ilk tercihi olan idrarda gebelik testleri, bir miktar idrarın kitin üzerine damlatılması ile gerçekleştirilir.
Test kiti, idrardaki Beta-HCG düzeyini ölçerek tek çizgi (negatif) veya çift çizgi (pozitif) şeklinde sonuç verir. Normal şartlarda hamile olmayan sağlıklı kadınlarda Beta-HCG hormonu düzeyi 0-10 mİU/mL aralığındadır. Gebeliğin başlangıcı ile birlikte bu hormonun düzeyi hızla artmaya başlar. İdrar testlerinin güvenilirlik oranı her ne kadar yüksek olsa da test kitleri bazen yanlış sonuç verebildiğinden kesin sonuç için kan testlerine başvurulmasında fayda vardır.
Hocam 4 gün sonra adet oldum kan testi verdik bi sıkıntı var mı diye. Östrojen 7pg/ml çıktı kısır olabilir miyim? Yani çocuğum olmayacak mı?