Gebelik planlıyoruz kanda hcg baktırdım sonuç negatif. 4 gündür adet olmadım. Dün annemle konuştum. Bana 45 gün adet olmadığında test yaptırmış negatif çıkmış, 3 gün daha geçince gitmiş pozitif olmuş. Adetimi geciktirecek herhangi bir durum yok. Sizce cihazlarda bir sorun olabilir mi başka bir hastanede kan verdirelim mi? Başına daha önce böyle bir durum gelen bar mı?
Hcg testi hatalı sonuç verir mi?

Düzenli adet görüyorsanız adetiniz geciktiğinde gebelik testi yapabilirsiniz. Kanda yapılan gebelik testinde sonuç pozitif ise mutlaka gebelik vardır. Test negatif gelirse 1 hafta daha beklenebilir bazen geç döllenmeden dolayı gebelik testleri başta negatif çıkıp sonradan pozitifleşebilir ama kandaki gebelik testi yanılma payı düşüktür. Gebelik varsa gösterir yoksa negatif çıkar.
https://youtu.be/ubR1By3aXz0İdrarda yapılan gebelik testlerinde yanılma payı ve yanlış gösterme durumu daha fazladır.. idrarda gebelik testi pozitif çıkmışsa mutlaka kanda test yaparak durumu netleştirmeniz gerekir. Evde evdeki malzemelerle yapılan gebelik testlerinde ise yanılma payı daha yüksektir.
Gebelik testleri ile videomu izleyebilirsiniz. YouTube kanalıma abone olursanız çok sevinirim, sizler için faydalı bilgiler paylaşıyorum.
https://youtu.be/Qe1mqo2uZVsGebelik Testi Nedir?
Gebelik testi, hamileliğin başlangıcı ile birlikte vücutta artmaya başlayan Beta-HCG hormonunun kanda veya idrardaki miktarının ölçülmesi ile gebeliğin varlığını tespit etmeye yarayan testtir. Gebelik planlayanların çok yakından tanıdığı bu hormon, insan koryonik gonadotropini veya halk arasındaki ismiyle hamilelik hormonu olarak da bilinir. Bu hormon genellikle gebelikle ilişkilendirilmiş olmasına karşın aslında bazı diğer hastalıklar nedeniyle de düzeyi artabilen bir hormondur.
Beta-HCG hormonu seviyesinin yükselmesine yol açabilen bir sağlık sorunu olan kadın veya erkek bireylerde bu hormonun yüksek olduğu görülebilir. Dolayısıyla Beta-HCG testi yüksek olan bir bireyde gebelik ihtimali yüksek olsa da bunu araştırmaya yönelik daha ileri tanı testleri yapılmalıdır. Kanda gebelik testi doğrudan kandaki Beta-HCG düzeyini ölçmesi nedeniyle daha güvenilir olsa da kullanım kolaylığı, hastaneye gitme gerekliliğinin olmayışı gibi nedenlerden dolayı idrarda gebelik testleri daha yaygın olarak kullanılır. Gebelik şüphesi bulunan kişilerin birçoğunun ilk tercihi olan idrarda gebelik testleri, bir miktar idrarın kitin üzerine damlatılması ile gerçekleştirilir.
Test kiti, idrardaki Beta-HCG düzeyini ölçerek tek çizgi (negatif) veya çift çizgi (pozitif) şeklinde sonuç verir. Normal şartlarda hamile olmayan sağlıklı kadınlarda Beta-HCG hormonu düzeyi 0-10 mİU/mL aralığındadır. Gebeliğin başlangıcı ile birlikte bu hormonun düzeyi hızla artmaya başlar. İdrar testlerinin güvenilirlik oranı her ne kadar yüksek olsa da test kitleri bazen yanlış sonuç verebildiğinden kesin sonuç için kan testlerine başvurulmasında fayda vardır.
Hocam 4 gün sonra adet oldum kan testi verdik bi sıkıntı var mı diye. Östrojen 7pg/ml çıktı kısır olabilir miyim? Yani çocuğum olmayacak mı?