+1 yılAyağını mı yıkıyorsun gerçekten? Nerede yaşıyorsun çok merak ettim. Hangi şehirde? Bunları yapmazsan şiddet ihtimali ile yaklaşır mı sana? Yani şiddet uygulamasa bile korkutur mu seni? Kendi işini kendin yapmalısın desen tepkisi korkutur mu seni? Aslında yapılacak şey basit onunla konuşmak ve kendi işini yapmasını sağlamak. Ev işlerini yapıyor olabilirsin o da dışarı da çalışıyormuş sonuçta iş bölümü yapmışsınız ama o erkeğin hizmetçisi değilsin. Evin içinde onun için koşturamazsın. Bunları onunla konuşsan kızar mı? Doğru söyle hiç savunma onu ya da yumuşatma.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSakın ola burdaki şerefsizlere bakma aldanma, sana yürüyen o abazalara sakın ola inanıp cevap verme, dini yönden kendini geliştir İslamiyete yönel çevrende tanıdığın İslami yaşantısı güze olan bayanlarla dostluk kurup onlardan tavsiye al, burası milletin karısını kızını götürmeye çalışan şeref yoksunları ile dolu. Bu kardeşinin sözlerine güven buralara itibar etme. İnan zarar görmeni istemem. Aileni burdaki adiler in sözü ile kurtaramazsın. Rabbine yönel o herşeyin sahibidir.
21 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlardan tiksindim artık arkadaş istemiyorum. özellikle bayan lardan uzak duruyorum. Şeytan gibiler eşim dinden bahseder zorla türban taktırır kendi dinden bi haber benim annem baya bilgili 6 çocuğun 5i kuran ı kerimi okuttu hep dine yönel dedi durdu ama bu ib.. ne zorla türban taktırdıkça dinden soğudum. bildiğim herşeyi unuttum kuran ı elime almaz oldum. Burdakiler de bizim gbi insan fark ettiyseniz yavşayacağini bildğme cvp vermedim
Eğer inşaat işçisi değilse, ağır yük taşımıyorsa anlam veremeyeceğim bir durum.
Ama böyle alışmışsa söylenebilecek fazla bir şey yok.
Aynı yorgunluk sebeplerini karı-koca ilişkilerinde de sunuyor mu? Ozaman işi gerçekten de ağırdır, bir müddet anlayış gösterilir ama devamlı böyleyse bir tedaviye ihtiyacı vardır. Japonlarda olan Burnout sendromu oluşabilir.037 Yorumla
Soran+1 yılişi ağır evet
Soran+1 yılBen artık pes ettim. Bu insan gibi davranamaz annesi eğitim vermemiş bişey yapamam. Kendi anneside çok cahil sarılıp sevmemiş saygı sevgi öğretememiş. Bundan olmaz ben öğretemem bu saatten sonra
Soran+1 yıl10 yıllık
Soran+1 yılşu an dünyada çok sıkıntılar var aç kalan çocuklar, savaşlar , virusler kendimi bencil biri olarak gördüm. İnsanların bu kadar derdi varken ben eşimden ilgi , sevgi yardım beklemeyi bunu dert etmeyı çözüm bulmayı düşünüp duruyorum. şu an elimdekiyle mutlu olmayı düşünüyorum. evlatlarım sağlıklı yanımda yeter bu bana eşimi saldım ne yaparsa yapsın
Soran+1 yılevet bazen yalnızlık hissi oluyor. Dertleşecek biri yok işte o anıma geldi bu soru
Soran+1 yılBen derdimi asla anlatmam etrafımdaki kimseye evimde işimde çol çocuğumdayım tek gitiğim yer okul ev başka hayatım dertleşecek kadar güvendiğim kimse yok kolay güvenmem. böyle iyi
Soran+1 yılAynen öyle genelde bayanlar sevmez beni uğraşırlar. Yanlız takılmak süper bişeu
Soran+1 yılçok kinliyim yanlış hareketi afetmem illa laf sokarım. Bide baya özgüvenli biriyim 😀 yaşlanmayan minyon bi tipimde var galiba hepsi birleşince arkadaş olmak yerine hasmım olmayı tercih ediyorlar😀😀
Soran+1 yılNedenki
Soran+1 yılsonra şişmiyormusun😀😀Bak bi olay anlatcam şimdi kaynanam bana 8 tane kavanoz kapağı verdi cimri kadın.5 tanesi 1 liraydı o zaman parasını istedi. Ben şok😂😂bende ona sana kavanoz vermiştim bitane hemen geri ver dedim ev kavanoz dolu sırf altta kalmamak için eve gelince çöpe attım kavanozuda zırnık koklatmam ona asla hiç bir kötü davranışa tepkisiz kalmam
Soran+1 yılEzdirme kendini
Soran+1 yılEn sevdiğim tip hep yanında taşı aynen beni bende atarım tüm stresimi seni savunarak seninde içinin yağları erir😀
Soran+1 yılkıyamam üzüldüm ya şimdi
Soran+1 yılVala benim yanımda kim haksızlığa uğrasa maydonoz oluyorum
Soran+1 yılbu halinden memnunsan sıkıntı yok. Ben cevap vermeyince şişiyorum üzülüyorum çok ondan dedim
Soran+1 yılpeki hakkında hayırlısı😊
Soran+1 yılnasılki
Soran+1 yılyanımda olsan değiştirirdim seni değilsn
Soran+1 yılcan çıkar huy çıkmaz derler😀
+1 yılErkeklerin işten kaytarmak için çok çalışıyorum demesi tam bir yalandır... bir çocuğa bile bakmak ne kadar zorken, üstüne ev işleri, yemek, ödev işleri ve 2. bir çocuk... bu yüzden cennet anaların ayakların altında... eşiniz sizi başüstünde tutması gerekir.
012 Yorumla
Soran+1 yıl3 çocuk 2 si okula gidecek 2 yaşında oğlum hasta bide ağlıyor. Adamın umrunda değil
- +1 yıl
Size yaklaşımı çok yanlış. O it gibi çalışıyorsa afedersin ama siz evde itoğlu it gibi çalışıyorsunuz. 1 çocuğa bakmak bile ne kadar zor ken 3çocuk.. eşinize rolleri değiştirelim deseniz kabul etmez ama.. dünyanın en zor mesleği annelik. çoğu anne;evde bunaldığı için pskolojik rahatsızlığı var... boşanın diyemem ama eşinizin sizi anlamasını sağlamaya çalışın
- +1 yıl
Ne iş yapıyor eşiniz de çok yoruluyormuş
Soran+1 yılÇok yorulan insan iş çıkışı bu kadar konforu olan eve gelirdi. Kahveye gitmezdi
- +1 yıl
En sevmediğim yer kahve... bir de siz ayağını yıkıyorsunuz. O çocuklara bakmasanız, siz olmasanız rezil olur.. kıymetiniz bilinmiyor, mutsuzsanız ayrılıp nafaka da alabilirsiniz anne evine dönerek, ama öncelik konuşun
Soran+1 yılKaynanam hep gelip erkek yapar eder der beni ezerdi üstüne. Bi gün bu anlatığınız şekilde bi olaya denk geldim. Kadın çocuklarına bakmıyordu en son araba çarptı kaynanası ağlıyordu. çok üzülüyordu. Bu olayı anlattım ben senin torunlarına düzgün annelik yapıyorum 3 tane çocuğum oldu bi güne bi gün yolda gördünmü üstü başı kirli aç gördün mü öp başına koy senin oğlun gibi umursamaz olsaydım. sende bu komşum gibi ağlar dururdun torunlarıma bakmıyor diye kıymet bilin dedim. Kadın hemen toparladı artık bana asla kötü laf demiyor. Ama işte oğlu adam olmayacak zor
- +1 yıl
Ne güzel çekinmeden demişsiniz, eşinizede gerekirse sert çıkışın. Hayat müşterek artık o eski devir yok, erkekte yapacak kadında. Erkek dışarda çalışıyorsa kadın evde yatmıyor ya çocuk bakıyor ev işi yapıyor. Ben cam bile siliyorum😅
Soran+1 yılEşime çok anlattım bunu ama komşu balkon yıkar aaa çalışkan kadın der ben akşama kadar 3 kere yıkasam su çok harcama der cahil asalak
- +1 yıl
Kusura bakma ama böyle erkek duyunca sinirlerim kalkıyor çok sinirlendim. Ben ütü ve yemek beceremiyorum ama cam silme, bulaşık toplama, süpürge, toz alma, lavabo yıkama gibi şeyleri yapıyorum. Ortak alanda yaşıyorsak benimde görevlerim var diye düşününüyorum. bunları yapmama rağmen bir kadının yaptığı daha fazla benden...
Soran+1 yılBen temizlik istemiyorum çocuklarla ilgilensin evde muslukmu kapımı bozuldu tamir etsin yeter bana musluk tamiri bizim evde benim işim yoksa su akar akar durur umrunda değil dış kapı bozuk kitlenmiyor adamn umrunda değil 2 yaşnda çocuk yola gidecek diye akşama kadar hem iş güç hem kapıya bekçi ol en son sağolsun ev sahibi yaptı verem etti artık
- +1 yıl
Allah sabır versin ne diyebilirim ki başka
Soran+1 yılAmin inş
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılEşiniz muhtemelen bekarlığında da böyle alıştırılmış. Kendi babası da böyle davranıyorsa, ondan görüp örnek almış olabilir. Maalesef böyle olunca değiştirmek çok zor oluyor. Ancak kavga ile değil, güzel sözlerle bu durumu değiştirmeyi deneyin. Bu vaziyetten direkt temizlik yapmaya geçiş yapamaz ama ufak işler için yardım isteyebilirsin ilk etapta.
41 Yorumla
Soran+1 yılBaşta böyle değildi evet şu an komple babası gibi davranıyor cahilce
Gizli Üye(25-29)+1 yılOna Artık dünyanın sadece onun etrafında dönmediğini bir anlamasını sağla benim eşim de böyleydi yani bu kadar da abartılı değildi tabii ki ama ben sesimi çıkardım böyle olmaz dedim daha çocuklarım okul çağına gelmedi ama geldiğinde de bana bunu yaptıramaz heleki ayağını yıkacam oha o kadarda değil uç it gibi çalışıyorsa biz de it artık dünyanın sadece onun etrafında dönmediğini bir anlamasını sağla benim eşim de böyleydi yani bu kadarda abartılı değildi tabii ki ama ben sesimi çıkarttım böyle olmaz dedim daha çocuklarım okul çağına gelmedi ama geldiğinde de bana bunu yaptıramaz heleki ayağını yıkıyıcam oha o kadarda değil ooo it gibi çalışıyorsa bizim yaptığımız bir gün yapsa neolurdu acep?
13 Yorumla
Soran+1 yılKüstüm 2 ay baya toparlamıştı ama artık hep küsemem alışıyot hic umursamıyo zamanla daha çok uçurum oluyor
Cevap sahibi+1 yılAllah kolaylık versin herkesin ortak derdi
Soran+1 yılAmin inşAllah
+1 yılSonu iyi değil abla, sen yeni bir hayat kurmaya bak, düzelir mi sanmam. 😏😔 Olan kadına oluyor, bu kadar da olmaz ki. Bir erkek olarak böyle olmayacağım, ayak yıkamak bu kadar zor mu ya 😏 ne ayıp ne ayıp. Keşke ilk evlenmeden düşüncelerini sorgulasaydın, nasıl biri diye. Yok ya ben kötü olmayacağım eşime. Beraber halledeceğim annemin evi değil sonuçta, kendi evim olacak vede beraber birşeyler yapacağım, sorumsuz olmayacağım.
22 Yorumla
Soran+1 yılçocuklarımın kokusu bana yeter. Bakış açım değişti. Koca olmasada ilgisi olmasada olur. Boşver
- +1 yıl
Haklısın abla ne denir ki 😏😔
Bence birdaha cocuk yapma eşin hep öyle alişmiş ya da aliştirmişsin artik cok gec bence
30 YorumlaYol yemek barınak ve ihtiyaç karşılığında hizmetçi tutmuş herif
Bi tek ssk eksik gibi. Onu da iste abla yedirme hakkını10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYouTube da selin karacehenem yaş ilişki ve aile terapisi. onunla konuş. arada canlı yayın yapıyor bu yazdıkları nı yaz ora.
Allah yardımcın olsun10 Yorumla
+1 yılKocan seni ezmeye kalkıyor resmen eve para getiren benim zihniyetiyle buna nasıl izin verebiliyorsun
17 Yorumla
Soran+1 yılGüçlü kadın olamıyorum. Bekarken sorsan ben tekme yi koyardm çocuk var olmuyor
- +1 yıl
Çocukların için aksine güçlü olman gerekiyor.
Soran+1 yılKeşke çocuklarımı alıp gitme bi hayat kurma imkanım olsaydı
- +1 yıl
Ailen sana sahip çıkmaz mı
Soran+1 yılYok ya abim var rahatsız biraz kafadan çatlak annem gilde kalamam çocuklara zarar verir
- +1 yıl
Allah yar ve yardımcın olsun bacım.
Soran+1 yılAmin cümlemizin
+1 yılSeni ve çocukları kaybetme korkusunu aşılamalısın ona..
06 Yorumla
Soran+1 yılNasl
- +1 yıl
Bunu sen bileceksin. Daha önce mutlaka korktuğu çekindiği konular vardır bunu sen bileceksin ben bilemem. Sen kendisiyle yaşıyorsun.
Soran+1 yılMal bişeyden korkmuyor gideyim diyorum git diyor
- +1 yıl
Sende bir süreliğine git. Rahatlığa alışmış. Tek başına kalınca anlar değerini. Bir süre o evden ve ondan uzaklasmani tavsiye ederim. Gidecem deyip gitmezsen. Nasıl olsa hep gidecem diyor ama gitmiyor düşüncesine kapılır ve git der zaten. Gidecem dedin mi git bir sureligine
Soran+1 yılgidemem rahatsızım biraz kalamam annrm gilde
- +1 yıl
Valla nedim sana ne onersek olumsuz konuşuyorsun.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 319 cevap paylaştı. Özur dilerim ama sen de baya kolaya alistirmisin bırak iş yapsin yaptır ayıp olmaz öyle şey.
04 Yorumla
Soran+1 yılBi çayını karıştıramıyorsun bulaşık kalınca kadınmısın diyor rezil ediyorsun beni dedim kızdım bugun. yarın okul açılıyor ödevler falan küçük çoçuğa sen bakacaksın dedim uyardm bakalm yarın ola hayrola
Soran+1 yılZor aynen
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılVay bu dei tembellikte olmaz nasıl bir evde büyümüş bu malak ya
00 Yorumla O eğitilmez bir şey yapamazsın
23 YorumlaGeçmiş olsun alıştırma bu kadar
10 Yorumla
+1 yılBu durumu aşman çok kolay aslında
04 Yorumla
Soran+1 yılnasıl boşanarak
- +1 yıl
Takip et detaylı anlatim
Soran+1 yılya bi gt
- +1 yıl
Yardımcı olmak istedim madem istemiyon sen bilirsin
+1 yılManzara tanıdık geldi, o babadan bir bok olmaz.
020 Yorumla
Soran+1 yılOlsun diye uğraşıyorum
- +1 yıl
Olmaz, çabalamıyorsa, ki gram ses yok belli; boşuna vakit kaybı. Çocuklarına acı, babasız büyürler diye korkma.
Soran+1 yılKafam alak bulak başta böyle değildi 3 çocuk oldu ya. Ona mecburum diye yapıyor
- +1 yıl
Yazık valla, keşke 3 çocuk yapmasaydın.
Soran+1 yılKeşke diyemiyorum onlar benim herşeyim iyiki varlar. Keşke bu sa.. lakla evlenmeseydim
- +1 yıl
Valla tatlım boşanıp tek mi yaşarsın, dize mi getirirsin, yeni birini mi bulursun o senin bileceğin iş. Ama şunu diyeyim, yüzde 99 bu adam değişmez. Bir işte çalışmıyorsun sanırım?
Soran+1 yılEvet bekarken çalışırdım baya çalışkan biriyim mahalle hep maşAllah der bu konuda bi eşime yaranamıyorum nankör. ilk evlenince hep bi işe girerim boşanır ayaklarımın üstğnde dururum dıye korkardı düzgün davranırdı 3 çocuk oldu. Artık bana mecbursun modunda
- +1 yıl
O adamdan bir yol olmaz. Sen bir yolunu bulmaya bak. Seni öldürmesin de. Malum iyi şeyler olmuyor ülkemizde. :(
Soran+1 yılAlacağımız nefes belli. Evet olmayacak gibi eninde sonunda boşanırım hayatm bitti en güzel yıllarım bunla geçti
- +1 yıl
İşte geç olmadan bak yoluna derim. Çocukların için.
Soran+1 yılElimden bişey gelmiyor mecburum ona şu an
- +1 yıl
İş bul, ya da yeni koca :D
Soran+1 yılBi tane kocanın derdini çekemedim kaldı ikinci Allah korusun çocuklara bakan yok iş bulsam
- +1 yıl
İyi ve güvenilir bir insan çıkarsa Allah'ıma şükürler olsun dersin. Tabi önce mutlaka ekonomik özgürlüğünü kazan. Adamın zihniyet baştan belliymiş zaten, iş bulursan boşanırsın ne demek ya? Valla nasıl evet dedin bu adama ona şaşıyorum. :D
Soran+1 yıl3 çocuğum var onlar bana yeter o kadar haberler muge anlı izledikten sonra tövbe üvey baba istemem hiç bir erkek çocuklarmdan iyi gelemez bana tastiknamemi aldım dışardan okuyaym bide dikiş makinası alıp evde bişeyler yapıp gözünü korkutcam
- +1 yıl
Olur. Benden sana bir fikir düğünlere elbise dikmeye, organizasyon işleri yapmaya falan bak. Düğün sektöründe iyi para var. :D
Soran+1 yılBu virus sonrası düğün mü kaldı her şey talan
- +1 yıl
Ufaktan başladı. Sen bir şeylere karar ver bir yol çiz de, devamı ne olur zaman gösterir.
Soran+1 yılİnş evlatlarım benim herşeyim her şey onlar için hayırlı olan neyse o olsun
- +1 yıl
Aynen, moralini yüksek tut, vazgeçme yeter ki.
Ne şanslı adam ya hatuna bak
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok şansız bence asıl şans evlatlarının sevgisini kazanabilmek şimdilik zor gibi
Soran+1 yılPeki
+1 yılbaşka bi eş bul d
00 Yorumla
+1 yılkonuş onla madem
02 Yorumla
Soran+1 yılİt gibi çalışıyormuş bi bulaşık kalsa kadınmısın der mal
- +1 yıl
o da zor yavrum
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnartma
01 Yorumla
Soran+1 yılanartma?
Aldatacaksan boşan
10 Yorumla
+1 yılEşin baya hazırdı
03 Yorumla
Soran+1 yılNasl
- +1 yıl
Çok hazıra alışmış senden yüz bulmuş
Soran+1 yılYapmasam yapmıyor. çocuk ağlıyor bulaşık yıkıyorum seslendim telefonu bırak ağlıyor diye yalandan 2 kere oğlum ne oldu dedi tekrar oyuna devam artık nefret eder oldum
+1 yılKöle gibi görüyor
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet resmen hizmetçi muamelesi yapıyor çok ağrıma gidiyor
- +1 yıl
Konuşmak dertleşmek ister misin
+1 yılCanım benim ya 😊
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026