+1 yıl40 yaş sonrası çocuk yapmak anne ve bebek sağlığı için pek uygun görülmüyor bunun sebebi ölü doğum veya annenin doğumda ölmesi, su azlığı, doğum çatısının açılmama ihtimali, bebekte ki engel ihtimalinin artmasi, annede yaş dolayısıyla kemik erimesi başlangıcı ve doğum sonrası kalıcı lordoz gibi gibi bir çok sebep gösterilebilir yaş ne kadar ilerlerse doğum ve hamilelik süreci o kadar zor ve çekilmez olur
24 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim tabi söylediklerim olacak diye bir şey yok genetik çok çok önemli bu yaşlara kalırsan çocuk düşündüğün zamanlar doktora başvurup gerekli tetkik tahlilleri yaptırıp çocuk sahibi olup olamayacağını öğrenebilirsin
Soran+1 yılPkos var mı dıye baktırmayı dusunuyorum o engel dıye bılıyorum 😊tesekkur ederim 🤗
- +1 yıl
engel demeyelim de, işi zorlaştırıyor biraz diyelim
En İyi Cevaplar
Bilmiyorum ki. Benim babamin babaannesi 48 yasinda ikiz dunyaya getirmis. Cosmus kadin 🤦🏻♀️
Biraz genetik, hormonlar, cevre, sinir stress bunlarla alakali galiba.15 Yorumla
Soran+1 yılStres önemliyse benım cok zor 😂 Bende ikiz olsun isterim ailede var. İsteyen herkese nasip olsun inşallah 🤗
Soran+1 yılPolisim ben stres nasıl olmasın patlamaya hazır sinir küpüyüm🤗 onu bilmiyordum araştırayım 😊 Ama insallah ikimiz için de buna gerek kalmaz 🤗
Soran+1 yıl😊Çok zor ama insallah kuzum 🤗bende seninkine yorum yaparım insallah
Yani kadin vücudu yumurta urettikce hamile kalma şansı vardır tabi bazı yaşlar arasında bu şans en uygun düzeyde olur diğer yaşlarda şans düşer ama hiçbiri kesin bisey demek değildir
Ne genç kızlar hiç bir sorunu olmamasına rağmen hamile kalamazken ne kadinlar artık olmaz denilirken hamile kalıyor12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim 😊
Neden geç olsun ya hala yaşın genç. Menopoz yaşı artık 43-45 oldu. Yani önünde hala birçok zaman var, aceleyle düşünüp karar verme o zaman işte hata yapılır. Hala genç bir kadınsın ve benim çevremde 35 yaşında evlenip çocuğu olan insanlar var. Sen sıkma canını ve boş yere gerip kendini strese sokma
17 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok teşekkür ederim 😇Allahım da senın guzel gönlüne göre versin inşallah istedıgın ne varsa
Soran+1 yılSende hep ıyı ol😇
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. bizim komşu 45 yaşında çocuk doğurdu. tosun gibi delikanlı şimdi.
11 Yorumla
Soran+1 yılYaa ne guzel 😊
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim annem 29 ya da 30 yaşında evlenmiş. Ve sonra 3 tane çocuk doğurmuş ama ablam benden sadece 1 yıl büyük hamilelik 9 ay zaten. Kardeşim de benden 3 yıl küçük. Menopoza girene kadar evlat sahibi olabilirsin ama yıllar geçtikçe yumurta kalitesi düşüyor. Ama 35-38 üstü olmadıktan sonra yumurtaların iyidir
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim 😂
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
+1 yılBenim yengem 40'ından sonra doğum yaptı. yaşınız çok genç, hiç endişelenmeyin. Allah bekletiyorsa nasibinizi, bir bildiği vardır..
22 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim canım 🤗
- +1 yıl
Rica ederim ☺
+1 yılMerhaba, henüz hicbirsey için geç kalmadın, 28 yaş öyle geç bir yaş değil,, ayrıca 40 yaşından sonra dahi gebelik yaşayabilirsin
16 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim,, mutlu ol hep 🤗🤗
Soran+1 yılHepimiz insallah
- +1 yıl
Yüz üstü bırakıp gidenler sensizlige yansinlar☺️
Soran+1 yılHaha yok evlendiler 😂
- +1 yıl
Evlenmiş olsalar bile, seninle evli değiller, bu bence yeteri kadar büyük bir kayıp ☺️
ılk hamılelık 30 u gecıyorsa zordur neden zor cocuk olma azalır cocuk sakat dogma rıskı fazladır ama Allahtan umut kesilmez 65 te dogum yapanlar var
18 Yorumla
Soran+1 yılSakat da dogsa benimdir. Tesekkur ederim
Soran+1 yılİnsallah tesekkur ederim
Soran+1 yılCiddi ilişkilerim oldu 2 tane 2 sinde de aldatıldım. Ama inancımı kaybetmedim zor da olsa birini aldım hayatıma ama onla da Baska sebeplerden ilişki olmuyor. Tesekkur ederim ama bakalım. Hayırlısı belkı anne olmak benim için hayırlı degıl dır bakalım
Soran+1 yılBana cok fazla nasıp etmiş galiba 😂
42 yaşında anne olanı tanıyorum doğal yolla. 28 in neresi geç. Erken anne olmak daha kötü bence
23 Yorumla
Soran+1 yılBen cocugum la aramda yas farki fazla olsun istemem
Soran+1 yıl20 çok erken tabiki kendı paramı kazandım yedim içtim gezdim. Mantıklı olan bu zamanlar ama gec mı kaldım olmaz mı dıye dusunuyorum sadece 🤗
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 489 cevap paylaştı.
+1 yıl35 e kadar yolun var.
Ama bir dr a gorunursen sana daha saglam bir bilgi verecektir.24 Yorumla
Soran+1 yılE bekarım şimdi gitmem saçma cocuk için
- +1 yıl
Yoo degil. Muhtelif testlerle bulunabilir.
Soran+1 yılHe belkı pkos mu neydi 🙈ona baktırabılırım o da engelmiş. Sagolasın
- +1 yıl
😇💙🙏
+1 yıl30'a girdiğinde biraz zorlaşıyor kuzenim de 33 yaşında anne oldu o da tüp bebekle
11 Yorumla
Soran+1 yılBünye meselesi
+1 yılSağlık sorunun olmadığı sürece her zaman olabilirsin.
12 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim iyi geceler
Menopoza kadar vaktin2 var ☺️ yanlız 35den sonrası riskli gebelik kabul ediliyor.
11 Yorumla
35 den sonra pek saglikli olmadigini duymustum kadinlar icin daha gencsin.
11 Yorumla
+1 yılMillet evlilik yaşını 28 e çıkardı sen çocuk yapamam korkusuna geliyorsun kafayı mı yedin? 😄
13 Yorumla
Soran+1 yılBızım buralarda 25den sonrası evde kaldın diye tutturur. Her gun dinliyorum bu muhabbeti gülerek anlatıyorlar canim yanmayacakmıs gıbı
- +1 yıl
Amaaan salla geç onları lafı kolay masrafları ceplerinden çıkmıyor 😄 konuşmak parayla olsa önce kendi dillerine dikiş atarlar emin ol boş koy onları bulursun bi kapı çıkar karşına
Soran+1 yılInsallah Allah razı olsun
+1 yılMenapoza girene kadar. buda daha cok 47 50 yas arasi oluyor. ben 46 yasindayim arkadasta benden 4 ay kucuklugu var gecen sene menapoza girdim derken 2 kizdan wonra 1 erkek bebek sahibi oldu mevlam verirse 40.50 dinlemiyor
23 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah tesekkur ederim 🤗
- +1 yıl
Ben erken anne oldum 3 cocum 2 torunum var simdi sorsan bana gene kucuk anne olurmuydun asla olmazdim simdi daha bilincli yetisiyor kizlarimiz. sen yasini sorun yapma kismetse olur emin oll
Soran+1 yılKısıden kısıye degısıyor herhalde benim annem 21 yasında doğurdu benı gene o yaşta olsam gene isterdim senı dıyor herhalde hazır olmakla alakalı. Tesekkur ederim tekrar. İnsallah isteyen herkes olur anne diyelim
+1 yılÇok rahat 37 38e kadar çocuk sahibi olabilirsin bir sağlık sorunun yoksa 30u ne kadar yaşlı görüyorsun çok saçma 40 yaşından sonra çocuk sahibi olan bir sürü insan var
10 YorumlaYas ilerledikce hamilenin düsük yapilmadan ilerlemesi biraz zor olabiliyor. Ama hicbir sey bu devirde zor veya imkansiz degil. Umarim hazir hissetiginde cocuk sahibi olursun
10 Yorumla
+1 yılErken evlenip 2 yıl sonra mahkeme salonlarında gezmektense, kaderini bekleyip doğru insanı bulup ömür boyu mutlu olmak en güzeli.
Bu arada kaderin senin elinde çabala biraz gebe kalırsın. Önemli olan sağlıklı olması10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçok mu geç? hiç de bile. ayrıca menapoza girene kadar zamanınız vardır. lakin 28 yaş hiç de geç bir yaş değildir.
11 Yorumla
+1 yıltatlım menopoza girene kadar yani regl görene kadar çocuğun olabilir bunun bir yaşı yoktur. yaş sadece çocuğu büyütmek için kafanın kaldırmasıyla alakalı bir problem olur ki bence buda önemli değil her anne her yaşta çocuğunu seve seve büyütür.
11 Yorumla
Soran+1 yılSagol canım
genel olarak 14 yaşından başlayıp genelde 45 yaşına kadar süren durum, ama tabi istisnalar hep var, ben geneli yazdım,60 yaşında ikiz doğuran kadın da oldu bizim mahallede :D
10 Yorumla
+1 yılRegl dönemin bittiğinde hamilelik süreci bitmiş oluyor maalesef
Ortalam 39,40 ‘lı yaşlara kadar vaktimiz oluyor.10 Yorumla
+1 yılTanıdığım biri, 38 de evlendi takip eden 5 yılda 3 çocuk doğurdu.
Yine başka bir tanıdığım 43 te evlendi, 44 te çocuk doğurdu.10 YorumlaBenim annem 40 yaşında 3 kardeşime doğum yapmıştı ama artık menepoz yaşı gerileri düştüğü için sorun çok olabiliyor ama senin yaşın da hiç bı sorun gelmedi bana herşey gönlünce olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılSagol tatlım isteyen herkese nasip olsun 🤗senınde gönlünce olsun hersey
Gizli Üye(25-29)+1 yıl28 ne ya o yaşta yeni yeni evlenen oluyor çocuk 35 ine kadar yapılır sonrası geç ama
11 Yorumla
Soran+1 yılEh baskı olunca gec kaldım algısı olusuyor, 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılKırkında hamile kalanlar oluyor yani daha geç değil gibi umarım isteğiniz gerçekleşir
11 Yorumla
Soran+1 yılİsteyen herkese nasip olsun 🤗tesekkur ederim
Çocuk & Ebeveyn konusunda 326 cevap paylaştı. Bir 42 43 e kadar yolu var. Ama yas ilerledikce düşük tehlikesi artar.
20 Yorumla
+1 yılHamile kalmak eğer sağlıklıysan, kendine iyi bakıyorsan, herhangi bir hormonal sorunun yoksa ve babanın da sperm kalitesi iyiyse 40'lı yaşlarda bile mümkün doğal yoldan.
01 Yorumla
Soran+1 yılBekarım ben Şu an , 😊tesekkur ederim
Merhaba, regl olduğunuz süre zarfınca hamile kalmanız mümkün.
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim 😇🤗
Evlenince eğer ki bı sağlık sorunun olmazsa menopoz dönemine kadar.
10 Yorumla
+1 yılMenapozdan sonra olunmuyor genelde ama 40 45 yaşında da olan var.
10 Yorumlamenepoza girene kadar klanilirsin. Ne geç kalması daha genceciksin
10 Yorumlageç değil ama burada önemli olan iyi insanla güzel bir birliktelik yaşamak
10 Yorumla
+1 yılSağlıklı bir vücut işe 42 43 yaşına kadar yolu var ancak hamile kalma olasılığı 38 39 dan sonra inişe geçiyor.
02 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de 27 yim. Ben de cok istedim hep genc anne olmayı. Nasip degilmis. Bari 30 u fazla geçmese. Çünkü 35 ten sonra bu sefer ben yapmam... Yaşlı anne babası olan çocuklara üzülüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılBen üzülmem de ben öldükten sonra o çok genc korunmasız kalır o yuzden korkarım onun için
+1 yılerken menopoz durumun yoksa 45e kadar doğum yapan oluyor
13 Yorumla
Soran+1 yılYoo annem 52 yasında hala olmadı 😂
- +1 yıl
İnşallah yakın zamanda anne olursun hayırlısını diliyom senin için 💕
Soran+1 yılAy tesekkur ederim canım benim. İsteyen herkese nasip olsun inşallah 🤗
+1 yıl28 geç mi kalmış demek? ne münasebet?
benim annem beni 37 yaşında doğurmuş 🥰 gayet sağlıklı..13 Yorumla
Soran+1 yılYaa😊 Tesekkurler
- +1 yıl
rica ederimm
gönlüne göre olsun, hiç bir şey için acele etme 🍓❤️
Soran+1 yılSagol tatlım 🤗
hiç de gecikmiş değilsin.40 a kadar yolu var belki 40 tan sonra bile mümkün
11 Yorumla
Soran+1 yılInsallah 🤗
+1 yılYumurtalarını dondurursan istediğin yaşta hamile kalabilirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılSagol
34 yaştan sonra riskli gebelik ama bu tabii ki çocuk sahibi olunamayacağı anlamına gelmiyor
10 Yorumlabence 50 yaşına kadar sağlıklı bir kadın hamile kalabilir ama normali 45.
01 Yorumla
50 ye kadar yolu var ama 40 dan sonra bebek için riskli
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
Gizli Üye(25-29)+1 yılOrtalama 46 53 arasına kadar olabilirsin bu kadar dert etme halbuki baya gençsin kdkdjdjs
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMenopoza girene kadar mümkün ama 30'dan sonrası riskli.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılteyzem 47 çocuk oldu yaşın kaç evlendiğin gibi çocuk yapcam o zm
26 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk yapmak için evlenmeyı dusunmuyorum. Evlendiğimde cocuk yapmak istiyorum ve. Hemen degıl. Sadece kaç yasa kadar Oluru sordum
Cevap sahibi+1 yıl50 kadar oluyo canim
Soran+1 yılSagol tatlım
Cevap sahibi+1 yılpolissiniz demi kardesim polis olcak şu an ne rutbenuz maas kaç tatlim
Cevap sahibi+1 yılbilgi verirmisiniz abla
Cevap sahibi+1 yılbu arada çocuk engel ni hastaligin var mı
+1 yılYaşında bir şey yok üzülme regl olduğun sürece çocuk sahibi olabilirsin sadece belli bir yaştan sonra biraz riskli 40 sonrası diye biliyorum onu da
10 YorumlaAnnemin 41 yaşındayken beni doğurması peki :)
17 Yorumla
Soran+1 yılNe guzel ilk cocukmuydun 😊 ama ilk cocugu o kadar yaş farkı olunca ben istemem 😊 çok yas farki olur ben bi süre elden dusunce gencecik olur o
Soran+1 yılAbartı degıl o fark
Soran+1 yılYaa çok üzüldüm 😔Allah rahmet eylesin. Yok ben bekarım daha 😂
Soran+1 yılİnsallah tatlım. Sanada nasip olsun inşallah 🤗
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılTanıdığım 38 idi nur topu gibi oğlu oldu
13 Yorumla
- +1 yıl
İnşallah her kadın anneliği tadar🙏🙏🙏🙏
Soran+1 yılİnsallah tatlım isteyen her kadına nasıp olsun 😇
+1 yıl45 falan olma yaşi daha çok var. Rahat ol.
11 Yorumla
+1 yıl40 yaşında anne olanlar var. Sen daha gençsin :)
111 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
Çok şanslı olur bence seninle olan. :)
Soran+1 yılNeden ki
- +1 yıl
İstemek önemli, iki taraf da isterse samanlık seyran olur.
Ayrıca çok anlayışlı olacağını düşünüyorum
Soran+1 yılBılmıyorum anne olmayı cok istiyorum gercekten bazen parkta gozume çarpıyorlar üzülüyorum. Arkadaslarımın hep oldu 2.3. Ama ben hıc mutlu olamadım bı erkekle benimle. Bi cocuk bana anne desin sarılsın onun için herseyi de yaparım. Ama olmazsa koruyucu anne olurum birsürü cocuga analık yaparım çokta guzel olur insallah 😊
- +1 yıl
:)
Umarım kendi çocuğun olur. Anaç bir tavrın var. Eşine de aynı şekilde yaklaşırsın gibi geliyo
Soran+1 yılHerkese diyelim 😂
- +1 yıl
Ama eş daha özel olurdu ya, olmalı ya da :)
Soran+1 yılYani bakalım. Neyse dinlediğin için tesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Daha uzun dinlemek isterdim
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yıl43'te hamile kalan tanıdıklarım var
13 Yorumla
- +1 yıl
eşim ilk çocuğa hamile kaldığında 31, ikinciye hamile kaldığında 35 yaşındaydı
Soran+1 yılYa ne guzel 😊
adet bitene kadar olabilirsin 50 yaşa kadar ama 30dan sonra ihtimal düşüşe geçer ve riskli olur hem çocuk için enerjin kalmaz büyüdüğünde onu anlamazsın
11 Yorumla
Soran+1 yılHer türlü anlıyorum onları ben cocuklar benim için cok degerlı.
+1 yılMenopoza girmediyse 45 bile olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yıl28 yasındayım henuz girmedim şükür, 😂
50 ye kadar yolu var korkmayın nasipse anne olursunuz ayrıca nerde polissiniz bende polisim de ondan sordum :)
00 Yorumla
+1 yılMenepoza girmediğin sürece her yaşta mümkün
10 YorumlaDemet Akalın 41 de doğurdu
10 Yorumla
+1 yılYoo olur yine cocugun
10 YorumlaMenopoza girene kadar 50 bile olsan kalabilirsin.
10 YorumlaAdet bitene kadar hamile kalabilirsin
10 YorumlaBizim tanıdık 55 yaşında hamile kaldı
11 Yorumla
Soran+1 yılNe guzel darısı tüm isteyenlere 😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite okumadın galiba sen geç kaldım dediğine göre
13 Yorumla
Soran+1 yılPolisim ballim ben 😉 Üniversitemi okudum çalısıyorum
Cevap sahibi+1 yılNe bileyim okumamışlar erken evlenmek ister 28e niye geç diyon
Soran+1 yılÇünkü çok istiyorum bi çocugum olsun. Arkadaslarım evlendı görunce bende gec kaldım psikolojisi olusuyor kı. Yal 25i gecınce zaten evde kaldın çalısıyorsun evlen diye herkes kafanın etini yer
40 a kadar
18 Yorumla
Soran+1 yılVar
Soran+1 yılTeğmen 😂
- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem