Emziğini tutmayan bebeğe ne yapılır?

Bebeğiniz kaç aylık? Bebekler yeni doğduktan sonra emziğe alışma süreçleri biraz uzar çünkü emme refleksi genelde annenin göğsüne yönelik geliştiği için emzik onlara yapay gelir, haliyle 3-4 aya kadar bebeğin emziği düşürmesi normal olarak görülmektedir. Eğer emziği sürekli düşürmesin, kirlenmesin istiyorsanız emzik zincirleri var onlardan alıp bebeğin üzerine klipsleyebilirsiniz.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Emzik türüne göre değişir anne göğsüne yakın kauçuklu emzik tercih et (ucu sarı olanlar).
Göğsünü emdiği zaman emzikten o yumuşaklığı alamadığı için reddedebilir. Hatta midesini bile bulandirabilir. Bebeğin kaç aylık bilmiyorum fakat bı dönem meme reddi ve emzik reddi de var bebeklerde bilgin olsun.
Sadece biraz aç birakabilirsin emzik ver o emziği iyice emsin sonra emzir...
Tavsiyem bu umarım işe yarar...
Benim yeğenimde emziği pek fazla emmezdi biz ucuna biraz bal sürdük verdik sonralardaaa sürmeden verdik artık emmemezlik yapmıyo:)
Tutmuyorsa verme damak yapısını bozuyor
Çocuk daha seni ememiyordur ki neyden bu emzik verme çabası
bantla yapıstır
Agzi öpülür
Emzik verme xjsnx
Sevdiği bir yiyeceği emziğine sürebilirsin :))
Şekerli suya batır öyle ver
Kocan bu siteyi biliyor mu
Tutunamayanlar
Merhaba, eğer çocuk küçükse yani yeni doğan bebekse emziği hemen tutamaz, çünkü onun kavramak için dudak kasları daha tam olarak gelismemistir ve cabuk yorulur
Tutmuyorsa bulaştırma hiç emzik sağlıklı değil zaten
Tatlı bir falan sürme emziğe diş yapısı bozulur... Yapman gereken tek şey daha çok ilgilenmek..
Biride diyo damak yapısı bozulur ne yapıcağımı şaşırdım 18 yaşındayım yetişemiyorum sürekli mecbur emzik veriyorum onuda tutmuyo
Yav arkadaş delimisiniz siz emzik nedir başın da bir büyük yok mu seni yönlendirecek? O çocuk emzik falan emmez daha seni emecek sadece 1 yıl falan...
Arkadaşım şaka mısın sen dün doğan çocuğa emzik vermek şekerli suya batırmak da neyin nesi bu çocuğa 6 ay boyunca sütten sudan başka bişey veremezsin benim çoluğum çocuğum yok ben biliyorum bu kadar mı safsınız slak mısınız elinin altında İnternet otur araştır burda fink atacağına yazık o bebeğe tabi öyle bi bebek varsa
Demek ki emzik istemiyor ve atıyor. Niçin emzik konusunda ısrarcısınız ki
emzik niye veriyorsun ki zaten sağlıksız bir şey
Düşen emzik tekrar ağzına verilir
Eline koli bandı ile bantlanır. :D :D :D
Emziğe tatlı birsey sür
Ağzına bantla
Özellikle yenidoğan bebekler emme refleksiyle doğar.
Bebeklerin oral döneminde biz ebeveynler destekçi olmalıyız. Bu süreçte emzik kullanmak yerine sık sık bebeğinizi emzirmelisiniz. Sık sık meme emen bebeklerde kilo artışı görülür. Ayrıca ruhsal ve psikolojik olarak bebeğin anneye doyması da gerekir.
Bunu yapmanın en iyi yolu bebeğinizi sık sık emzirmektir. Emzirmek yerine emzik kullanıldığında bebeğinizin emzirme sürelerini kaçırabilirsiniz. Bebeğiniz her emmek isteyip ağladığında emzik yerine meme vermelisiniz. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayarak aranızda güvenli bağlanma oluşturabilirsiniz.
Bazen bebekler uzun süre ağlayabilir.
Bunun sebebi kendi ihtiyacını dile getirmesidir. Ağlayan bebeklerin ihtiyacını anlayama çalışmak ve ona yardım etmek ebeveynin görevidir. Elinizden geldiğince neye ihtiyaç duyduğu anlamalıyız ve verdiği sinyale cevap vermeliyiz. Bebekler ağlayarak sinyal verir, bize duygusunu dile getirir.
Biz bebeği anlamak ve yardım etmek yerine emzik kullandığımızda bebeğin ifade etmesine engel olmuş oluruz. Konuşmasına izin vermeyiz. Bizimle iletişim kurduğu tek aracı şey olan ağlamayı kesmiş oluruz. Halbuki bebeğimizi anlamalı ve kendisini ifade etmesi için alan açmalıyız. O yüzden en baştan emzik kullanmamak en doğrusu olur. Üstelik emziğe alışan bebekler emzik bırakma konusunda zorlanır. Özellikle uyurken emziğe alışmış bir bebek, her emzik düştüğünde uykusu bölünür. Bu durum hem bebeğe bakan için hem bebek için zorlayıcı olabilir. Emzik kullandıysanız bir an önce bırakmalısınız.
Mesela uyurken emen bebekler için emzik bırakmak daha kolay olabilir. Yeni uyutma şekilleri bulduğunuzda bebeğiniz rahatlayacaktır. Emzikle olan bağımlılığını kırmalısınız. KizlarSoruyor için yazdığım emzik bırakma hakkında yazımı mutlaka okuyun.