Kötü bir eş, kötü bir anne ve baba olamaz, evlenmiş olabilirler ama çocuk doğurmakla anne olunmuyor, ona gerçekten bir gelecek sunmak, gerçekten sevgisini şevkatini hissettiren, sorumluluk nedir bilen biri ancak iyi bir anne ve baba olabilir, yoksa anne baba olmak kolay zor değil, ama dedim ya sorumluluklar var onları gerçekten yüklenebilecek mi, kendinden gerçekten emin mi, eğer kendine güveniyorsa çok çok iyi olmasa da karşılayabilmek önemli, hamallık yapıpta çocuğunu okutmak iyi bir gelecek sunmak için didişen nice babalar var, temizliğe giden anneler var evlatık okusun diye, işte bu sorumluluğu bilen bir ailedir, ne kadar zorda olsa bu zorluklara göğüs gerenler iyi bir anne ve baba olabilir.
Kötü eş mutsuz anne baba demektir. Ve haliyle mutsuz çocuklar. Kötü giden evliliği çocukla kurtarmaya çalışmayın bu kadar sevgisiz insan yeter bu dünyaya artık.
Bir insanı kötü eş olarak tanımlayabilmek için o insanın eşine ve evliliğine gösterdiği özen ve sorumluluklar konusunda kötü olması gerekir. Ha bu bir etki tepki meselesi değilse şayet eşine evliligi konusunda gerekli sorumluluğu ve özeni göstermek konusundacyetersiz ya da ihmalkar olan insan elbet evladına karşı da ihmalkar davranıcaktır.
Ben doğuştan kimsenin kötü olabileceğine hiç bir zaman inanmadım. Bir insan kötüyü seçmiş ise başına bir kötülük gelmiştir mutlaka hangimiz iyi hangimiz kötü bunu ayırt etmek zor olsa da sevgiyle yaklaşacağınız ufacık bir an en kötü insanı bile düzeltebilir. Bir birinize marka basmadan önce aynaya bakın ve kendinize şunu sorun ben neyim?
Kötü eş kötü anne baba değildir belki. Ama eşine saygı , sevgi göstermeyen, kötü bi eş çocuklarina da nasil ornek olacak? Sonuçta cocuklarin. ilk ornek aldiklari yer aile kurumu.
Kötü eş kavramındaki kastın ne olduğuna göre değişir bence. Mesela şiddet uygulayan bir koca çocuğuna da uygular. Ama anlasamamazlık çocuğuna iyi anne baba olamayacağını göstermez bence
Hayır ikisi doğru orantılı değildir ancak mutsuz eş mutsuz çocuk demektir bir insanın çocuğuna yapacağı en büyük iyilik ona iyi bir anne baba seçmektir ve ona iyi davranmaktır