Ettirmeyi düşünmezdim. Büyüyünce kendi dini inancını seçtiği zaman buna kendisinin karar vermesi daha mantıklı. Kendi vücudu sonuçta. Aile bile olsa kimse kimseye zorla birşey yaptırmamalı..
7
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çocukların psikolojileri açısından ya 2 yaş öncesi yapılması ya da 7 yaş sonrası travmatik bir olay yaşamamak adına uygun görülüyor.. Ama bir oğlum olmuş olsaydı bebekken yaptırmayı tercih ederdim çünkü çok hareketli olmadıkları için hem canları çok fazla yanmayacak hem bez kullanırken daha çabuk iyileşiyor oyüzden küçükken yapılması daha uygun kimisi düğün yapmak için sonraya bırakıyor ama düğünü büyüdüğünde de olabilir çocuklara o travmayı yaşatmaya gerek yok diye düşünüyorum..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yorumlarda gördüğüm kadarıyla sünnet ettirme olayına karşı olanlar var. Birçoğu sünnetin ne için yaptırıldığını bilmiyor sanırım , yani yorumlardan öyle anlaşılıyor. Faydalarını okuyunca bir kez daha düşünürsünüz belki.
https://npistanbul. com/sunnetin-faydalari
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Sırf adete, kültüre aykırı olucaz diye bu kadar önyargılı olmayın, faydalarını yayınlayan diyanetin sitesi değil tıp dilinde konuşan bi hastaneye ait site.
Ettirip ettirmeme konusunda bile kararsizim bir sorun cikmadigi surece yani zorunlu kalmadigim surece ettirmezdim herhalde kendi kararina birakirdim sanirim, sorun dedigimde enfeksiyon falan olursa mecbur kaliniyormuş sanirim oyle duymustum, olursa ona da o zaman bakariz
Herkesi eksilemisler. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Sünnette ettirmeyin çocuklarınızı artık, ne haliniz varsa görün. Deli ediyorsunuz adamı ne bu eksikler yahu. Millet size mi soracak çocuğunu sünnet ettirip ettirmeyeceğini. Saygı denen şeyi bir türlü öğrenemeyeceksiniz değil mi 😤😤