Doğum yapacağım çok az kaldı ve ailemin yanına memlekete geldim tek zorlanacaktım çünkü. Kocamın ise 5 gün izin hakkı varmış baba olduğu için. Neden işçi memur ayrımı var ki anlamadım memur daha mı çok baba? Ne bu şimdi çok sinir oluyorum böyle uygulamalara.
Doğum yapacağım ve kocamın izni çok az. Neden memur babalar 10 gün izin kullanırken işçi babaların 5 gün izin hakları var?
Oradan buradan Ana yasa maddesi toplarsak sonuç bu olur Yeni Ana yasa lazım her yeri yerli olan adalet olan Yeni kanunlar lazım herkez için adaleti olan 5 yıl 10 yıl süre gelen davalar olmamalı mezarda adalet olmamalı Geç gelen adalet adalet olmaz anlayışı olmalı İnsanlar okuyor öğreniyor yasal bosluklarda iyi niyet infaz ediliyor hakim mazluma ceza kesiyor Hırsız gaspçı yasal boşlukta yaşıyor İş konunlari her yanı leş kokuyor düzeltecek kanun adamı yok Hakim kannat önderliğini Atatürkun resmini verenden yana kullanıyor İşçinin halkın vatandaşın cani cehenneme Parası olan suçlu yaşasın
memurun patronu devlet ve devlet baba patronu olduğu memuruna bu izni veriyor... ama iiçiyle ilgili izin kendi personeline verdiği bir izin değil. başka patronlara yüklediği bir yük. yani işçine bu izni vereceksin diye dayattığı bir şey. Mesela şimdi benim patronum eğer isterse bana da 1 ay verebilir. O zaman başka firmalarda çalışanlar "felanca şirkette çalışanlar 1 ay izin alıyor, bize neden 5 gün, bu haksızlık" diyebilir mi? Patrondur verirse verir. Devlet de memurun patronu sonuçta ve izni veriyo.
Bir e şöyle bir durum var. Devlette bir memur 2 ay işe gelmese kimse bir zarar görmez. Belki vergi dairesinde 20 dakika sıra bekleyeceğine 22 dakika sıra beklersin. Farkına bile varmazsın. Zaten öyle veya böyle devlette işin varsa halledeceksin. Ama özel sektörde öyle değil. Blki işverenin 3 personeli var hepsinin işi gücü ayrı. 10 gün biri olmazsa işleri aksayacak mişterilerini kaybedecek. bilemezsin
Yani her baba adayı eşinin doğumunda ve hastane çıkışında, eşinin ve evladının yanında olmak ister. Yani 5 gün içerisinde taburcu ederlerse seni ve sayet bir aile büyüğünüz postpartum (doğum sonrası) dönem de size refakat edebilirse durum biraz olsun tolere edilebilir. Yani işten filan çıkmasın aman. Devir de kötü vallahi. İş bulmak para kazanmak da zor. Ekmek aslanın ağzında. İki ucu keskin bıçak gibi bir durum olmuş bu.
Çünkü, bu ülkede işçi her açıdan sömürülüyor. Geçenlerde çalıştığım fabrikadaki vardiya arkadaşımın da oğlu oldu ve sadece beş günlük izne isyan etti. Her yerde işçi ile memura yönelik bu aşağılık ayrımcılık ve sömürü düzeninden ben de nefret ediyorum. Bu düzenin değişmesini umuyorum ama bu ülkede bunun bir hayli zor hatta imkansız olduğunu da bilmek üzücü.
Açık açık olmasada ülkemizde her zaman kast sistemi olmuştur.
Daha doğru dürüst hayvan hakları yasamız bile yok.
Burada olay ne babalık!!!
Evet işçi Baba memur Baba ne demek!!!
Nasıl bir zihniyet bu yasaları yapıyor?
.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
çünkü işciler bu ülkeye ezilmeye sürünmeye az maaş alıp çok çalıştırılmaya gelmişler ondan yaani zaten mesela bundan çok daha önce işcilerin de haftada 2 gün tatil hakkı varmış aynı memurlar gibi ama sonra patronların baskısıyla hemen meclis kararıyla işcilerin iznini haftada 1 gün izne düşürmüşler yaa böyle işte yaani 👍🏻😉😏
Minnoş sağlıkla doğsun da varsın babası 5 gün izin yapsın. Annelerimizin zamanında o da yokmuş :) azla yetinmeyi bilirsek hayatta daha mutlu oluruz bence...
Evet bizde 10 gün veriyorlar ama benim şahsi fikrim 10 günde az her çalışana en az 15 gün verilmelidir, bunun doğumu var kontrolü var, ne biliyim sezeryanı var, büssürü şey var 5 gün nedir yani.. Haksızlık
Benim esimde bekçi Bayram izni❌ Haftalık izin❌ Yillik izin❌ Hergün gidiyor ve maaşı 2.800 doğumuma izin almaya calisiyor ama vermiyorlar. Pandemi saolsun ✌
bekçi dediğin sanırım özel güvenlik görevlisi onlarda diğer başka vasıfsız normal işciler gibi asgari ücret alıyorlar ama karakol bekçileri şu an 5500 tl maaş + sosyal hakları var yaani
Mermurlara izini devlet veriyor iscilere patron veriyor. patronlarin gozu doymaz, eger firsat bulsalar hic izin vermez birde ustune fazla mesai calistirirlar. son 40 yildir orgutsuz bir toplum yarattilar, sendikalar toplum kuruluslari dernekler hep etkisiz hale getirildi. acimasiz bir somuru duzeni yaratiyorlar. tek istedikleri dindar ol sukret koyun gibi sessiz ol
Onlar memur bizler ameleyiz onlar idari izin kullanır bizde ücretsiz izin olur vsvsvs devlet ayrımı burda yapmış işçi memeur olarak patronlar işçiye ne etmez...
Iscı özel sektörde çalışır Ve 2 hafta hadi 3 hafta hadi 4 hafta olsun Onun yerine kimi çalıştıracak Fabrikada en kolay yerde bile 1 işçi olmazsa iş aksar
Öncelikle sağlıklı doğumlar dilerim ben esnafım eşim doğum yaparken ben dükkanda annemden haber bekliyorum çocuk oldumu diye birde bu yönden bakarsanız beş güne şükredersiniz umuyorum
Herşey saçmalık. Devletteki çalışan haftada 40 saat çalışırken özel sektör 48 saat çalışmak zorunda. Devletteki daha fazla maaş alıyor birde Saçmalık!!!
3. Hatta bence 4. Dunya ulkelerindeniz... dipteyiz ondan... bi insanin izne en muhtac oldugu dönem cocugu oldugu zamandir bir... ikincisi babanin iscisi memuru godamani olmaz!
Türkiye' de yaşıyorsun ne hakkı ne hukuku. Kendine kurumsal firmayım diyenler bile işçisine sen gelmezsen yerine adam yok, bu iş kalır diyor. Türkiye işçiler için bir cehennemdir.
Hah şimdi anlıyorum. eşinin ve bu kişinin ismi Hatice değil çünkü ebru şu an 8-9 aylık ya da yeni hamile, ve seni aldatıyor olabilir esinle bu yazıyı yazan kişi arasında uzaktan bir akrabalik var. Yavaş yavaş şekilleniyor gözümde
Ben belediyede çalışıyorum işçinin de memurunda 7isgunu babalık izin hakkı var fakat işçilerde haftasonu sayılmıyor memurda sayılıyor. bu sebeple işçi her durumda daha avantajlı çünkü cmt pazarı izinden sayılmıyor memurun sayılıyor.
(düzeltme) İlgili kanuna göre babalık izinlerinde “İŞ GÜNÜ” ibaresi yer almamaktadır. Yani doğumun bu tatil günlerinden birine denk gelmesi halinde yine de izin günü olarak sayılmaktadır.
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Doğum yapacağım ve kocamın izni çok az. Neden memur babalar 10 gün izin kullanırken işçi babaların 5 gün izin hakları var?