Genelde çiftler belli bir zaman sonra çocuk yapmaya karar verirler. Fakat bazı aileler çocuk konusunda çok baskıcı olabiliyor. Böyle bir durumda ne yapardınız?
Aile baskısı sizin çocuk yapma sürenizi kısaltır mı, uzatır mı? #gadasından sevgilerle 🤗
Aile baskısı sizin çocuk yapma sürenizi kısaltır mı, uzatır mı?
Malesef her evli çift bu tarz baskılara maruz kalıyor sanki kendileri bakacak, hatta bazıları yeni çocuk sahibi olan insanlara eee ikinci ne zaman? diye soruyorlar çıldırmalık tam.
Bu tarz konularda baskı yapan insanlara aldırış etmemek lazım diye düşünüyorum. Ben kendimi ne zaman hazır hissediyorsam o zaman yaparım kime ne? Kendileri mi bakacaklar sanki? Hadi çocuk ne zaman diye söylenen akrabalara inat çocuk yapmamak gelir içimden. Her şeye burunlarını sokmaya meraklı çoğu insan malesef. Bu baskı beni etkilemez. Eşim etkilenirse de ağzının payını veririm. 9 ay ben taşıyacağım o değil.
Aileler böyle konularda araya girmemeli ama maalesef bunu yapıyorlar. Çocuğum olana kadar demediklerini bırakmadılar, oğlum 1 yaşını geçtiği gibi de herkes ikinci çocuk hevesine bürünmüş ne yapalım bu milleti bilemiyorum. Hem gelip bakmazlar hemde sürekli çocuk beklerler. 😂