İlk defa kadın doğuma muayeneye gidicem. Beni neler bekliyor?Arkadaşlar 22 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. 6 aydır çocuk istiyoruz ama olmuyor. İlk defa kadın doğuma gidicem. Doktorum kadın randevu aldım. Merak ediyorum acaba doktor muayene edecek mi nasıl muayene edecek neler olacak neler diyecek çok merak ediyorum. Utanıyorumda. Ayrıca reglmin çok aşırı sancılı geçtiğinide söylicem.
İlk defa kadın doğuma muayeneye gideceğim, beni neler bekliyor?
Merhaba. Öncelikle karından ultrason ve vajinal ultrason ile rahim duvarı kalınlığı, rahim ağzında bir problem var mı gibi durumlara bakacaktır. Gelecek döngünün 2 veya 3. gününde gelip kan verip hormon tahlili yaptırmanı isteyecektir. Sen bunları yaptırdıktan sonra eşinide spermiyogram testi için bir hekime yönlendirebilir. Test sonuçlarına göre bir 6 ay daha denemenizi isteyebilir. Çünkü, uzmanlar ilk 1 yıl çocuk olmamasını gayet normal görüyorlar.
Gitme nedeniniz çocuk olmaması ise, buna yönelik hormonal testler ister senden, ayrıca eşin içinde yönlendirmelerde bulunur, regl düzensizliği icinde ayrıca usg muayenesi yapar, vajinal muayene yapacağınız pek düşünmüyorum, testlerin sonucuna göre oda gerekebilir,, utanmana gerek yok, sağlık herşeyden önemli,, bebek olmaması konusunda iki yila kadar korunmasız ilişkiye girmenize rağmen çocuk olmamasında farklı döllenme yolları denenebilir
En İyi Cevaplar