1 yıllık evliyim, artık çocuk sahibi olmak istiyoruz, aile içi ilişkimizi de oturttuk birikim de yaptık bu sürede. Ama eşim yüksek lisans yapmak istiyor, dersler gündüzmüş başvuracağı okulda, bu sebeple işini bırakacak bir süreliğine. Benim maaşım ikimize de yeter ama çocuğa bu sürede yeter mi bilmiyorum. Ayrıca sabah ders akşam ders çalışması tezi bilmem nesi derken çocuk bakımında da yalnız kalacağım gibi geliyor. Beklemeli miyiz sizce?
Evlenmekden cocukdan ailedem nefret ediyorum tek derdim dilsiz hayvanlar bilakis kuşlar bu m... k tıktok çeken fareler insan mı ya ya yemin ederim deliriyirum elimden de bişey gelmiyor 5 gündür acı çekiyorum hayvanimla ilgili sadece nefret ediyorum...
bekle bence, hem daha çok para biriktir hem de okula başladığı sürede ne kadar yoğun olup olmadığını görürsün. belki de görüp iyi ki de yapmamışız diyeceksin. düşündüğün kadar yoğun olursa belki ilgisi sana bile yetmeyecek bazen. ki çocuk olduğunda senin de çocuğun da ilgiye ihtiyacınız olacak. ayrıca çocuk olduğunda tek başına bakmaktan harap olacaksın, bakımsız hale düşeceksin. o sana karşı okul yüzünden ilgisiz kalınca daha da moralin bozulacak belki görünümüne vereceksin bu durumu falan feşman. mantıklı değil bana göre
Bir binanın temel kolonları tam bitmemişken kolonları sıvayayım mı abi diyen sıvacı gibi hissettirdin bana. Bu çocuk olayı şu kaosta pandemide nereden nerelerden çıkıyor giriyor aklınıza bence kendinize gelin derim. Önce bi kendi hayatınızı sağlama alın yeterince yetiştirme yurdunda yetişen ve üzücü beklenmedik sonuçlardan ötürü ailesiz büyüyen bireyler var hem de psikolojisi alt üst şekilde..
Kaç yaşındasınız? İkiniz de Geliriniz giderinizi rahatlıkla karşılayabilir mu? Çocuk olacağı sırada ailenizden yardıma gelecek olan var mı? Çocuk bakımı hakkında bilginiz var mı? Bilginiz yoksa, geliriniz giderinizi karşılamakta zorlanacak, yardımcı kimse olmayacaksa biraz askıya alın. Tabi yaşında önemi büyük. Ortak karar vermelisiniz... Sonuçta o bir şekilde derslerine çalışabilir ama siz Yanlız kalırsanız, özellikle bilmediğiniz bir konuda hergün kavga edersiniz. Sonu ayrılığa kadar da gidebilir
Hiç önermem. Ben de üniversitede okuyorum. Sınıfımdaki bi abla hamile kaldı. Hamileliği pandemiye denk geldi. Alttan dersi yoksa bu yıl son yılı. Ama gerçekten bakacak insan yoksa tek kişi hem ders hem çocuk hem ev yetişemez. Bahsettiğim ablanın her an annesi yanındaydı anca hallediyordu.
Bence bir sure daha erteleyin. Asıl senin calismaman lazim hamileligiydi emzirmesiydi. Cocuguna kendin bakamayacaksan dunyaya getirmenin pek bir mantigi yok sanki. Yuksek lisansini yapsin oyle dusunun ya da cocuk en azindan 2 yasina gelsin oyle yuksk lisans yapsin esin. 🤷♀️
hem çocuk hem iş hemde eşinin ders durumu bence yaşlarınız 30 üstü değilse eşinin okulunu beklemen daha iyi olacaktır çocuğun olduğu zaman çalışman hem zor olur yani çalışamazsın hemde baba yüreği yani derste yapamaz evde düşünsene ikinizin bebeği evde sen canla başla uğraşıyorsun gece uyumayacak ateşi olacak huysuzlanacak gaz sancısı olucak eşinde ilgilenmek yanınızda olmak isteyecektir ve ilk çocuğunuz bence beklemen daha doğru olur
Ailenizden yardım alabilirsiniz bu konuda. Annenizin babanızın torun sevgisi başka olur. Üstüne düşerler. Eğer aileniz hayattaysa ve sizinleyse bence ertelemeye gerek yok. Ama eğer tek başımayım diyorsanız bekleyin. Bu yükün altından tek başınıza kalkamazsın. Bence çocuğu belli bir yaşa gelene kadar anne çalışmamalı. Eğer babası veya başka bir yakını da yoksa hem çalışıp hem de nasıl sevgi vereceksiniz?
Bence beklemeyin , zaten çocuk küçük olacağı için , bakım çok ağır olmayacak artı , en çok da anneye ihtiyacı olacak. Bu süreçte eşiniz çocuğu alıp parka götüremez mesela. Kamu çalışanı iseniz zaten çalışma esnekliği ve izin haklariniz günümüzde genişletildigi için zorlanacağınızı düşünmüyorum. Yalnızca bir tavsiye çocuğu bakıcıya bırakmayın bebek döneminde özellikle.
Ee nolacak bir kaç sene idare et eşini. Benim arkadaşlar okurken hem evlendi hem çocuk yaptı hemde mezun oldular tam zamanında hiç zorluk çekmediler isteyen yapıyor. Hem çocuk bereketiyle gelir buna kaç kez şahit oldum. O yüzden zorlanmazsınız diye düşünüyorum ama karar sizin kim ne diyebilir ki.
Herşey sana bağlı tek başımayım çocuk bakımı için diyorsun iyice düşün kendine güvenebiliyormusun altından kalkabilirmisin maddi manevi sonrada kocanla otur enine boyuna hesabınızı yapıp siz kendiniz noktayı koyun. Burda hiç kimse sizin durumunuzu sizden iyi bilemez kararı kendi düşüncenize göre verin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cocuk geldikten sonra maaşını almaya devam edecek misin? Ev, iş, cocuk, uykusuzluk, ziyarete gelen birsürü insan... Çocuğun ateşiydi, öKSürügüydü... Yani Eşin için o dönemde cocuk mu daha önemli olur yüksek lisansı mi? Yurt dışında mı yaşıyorsun?
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben evden çalışıyorum çocuk olunca da devam edebilirim o sebeple. Eşim için bilemem yani çocuğu daha önemli olur tabii ki ama okulu boşlamasını da ben istemem derken çok ikircikli olacak sanırım
Cocuk ciddi birşeydir. Kendine güveniyorsan yapın. Ben bu çocuğa tek de bakarım dersen yap ama lohusa süreci de var unutma. Lohusa zamanı nasıl birisi olacaksın bilmiyorsun. Üstelik eşin işi bırakıp evde kalacak, erkekler iş de yapmaz hep sen koşturursun bu seni yıpratır iyi düsün
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim annem okurken beni yapmış, hemde kadın olarak. Babam sonuna kadar annemi desteklemiş evişleirinin hepsini sırtlanmış annemin zor zamanlarında bana balıkçılık yapmış anneme zorluk çektirmemiş. İş, sorumluluk bölüşümünü iyi yapar eşini desteklersen derslerden geri kalacağını sanmıyorum. Para mevzusu sıkıntı aile bütçesini gözden geçirmeniz ortalama çocuk masraflarını hesaplamanız lazım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Normalde yap derdim de yüksek lisans beklemeye değer şöyle bir durumda var ama ilk yapışta çocuk olmuyor. Nasıl korunmayı düşünüyorsun? Bende evliyim hiç korunmadık fikir amaçlı sordum cevaplarsan sevinirim
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğum kontrol hapına başladım ben ilk günden beri. Bir sıkıntısını görmedim, eskisi kadar yan etkileri de yok artık.
Spiral saçma geliyor bana vücudunda bir şey var kendin müdahale edemiyorsun. İğne düşündüm hapta olabilir. Hapı her ay her ay mı alıyorsun reçeteli mi? Fiyat ne kadar
Hayır asla yapmamalısın çocuk bakımı hem zor (gece ve gündüzünü alio) eşin ders çalışamaz bebek ağladıkca. Geceleri uykusuz kalır derslere konsantre olamaz. Asla ama asla yapmamalısın hiç kolay değil. Kesinlikle bekleyin
Çocuk bakımında eşinin bu bakımı seninle üstlenebilecek kadar vakti olması önemli bence sonra kadına çok yük biniyor ve geri dönülmez sorunlar oluşuyor
İki taraf da bunun sorumluluğunu alacaksa yapılabilir ama başta verilen sözler çocuk olduktan sonra unutulabiliyor. Başlangıçta ilgileneceğim, bakacağım denilir sonra çocuk olunca bakamam dersim var diye geçiştirilebilir. Eğer vaktiniz varsa okulun bitmesini bekleyin derim
Şimdi yapsan 9 ay sonra doğucak eğer çok istiyosan çocuğun olmasını bence ince hesaplar yap masraf ve zamanı iyi hesapla eşin işe 7-8 ay ya da 1 seneye başlicaksa olabilir
Yüksek lisans için çocuğu biraz erteleyin derim. Hem daha 1 yıllık evlisiniz tadını çıkarın derim 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
1 yıllık evliyim dedin bence bekleyebilirsin. Evliliğin tadını çıkarmalısın. Sonraki zamanlarda en büyük derdin çocukların olup eşini bile unutursun emin ol 😂😂
ya doğum zamanı final haftasına denk gelirse çok riskli bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 yıl daha beklemelisin bence 1 yıl da hamile kalma sürecin olur 9 ay da hamilelik sürecin olur eşinde mezun olur o zamana kadar Tek kişi ile geçinip çocuk bdünyaya getirmek biraz zor
Erteledikçe başka sorunlar çıkacaktır. Hiçbir zaman tam uygun olmayacaktır. Bazen fedakarlık etmeniz gerekir. Bu da o zamanlardan biri. Maddi olarak zorlanmayacaksanız gerisini birbirinize destek olarak çözebilirsiniz.
Yanlız çocuk büyütülmez sizin yorgunluğunuzu geçtim çocuk babasından yeterince ilgi görmediğinde büyüdüğünde zengin bir babadan ilgi görmüş pek işe yaramaz o yüzden herşey çocukluktan başlıyorsa en sağlıklı dönemde büyümeli
Dayım ve yengem 4 5 senelik evliler bir çocukları var ve hala doktora yapmak için çalışıyorlar aileler destek olursa ve eşinizle nöbetleşe ilgilenirseniz hiçbir sıkıntı olmaz gül gibi de yetişir inşallah
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öğrencilik hayatı zor Yl daha zor Rastgele vakit işleri oluyor Çocuk ortada kalabilir,1-2 sene daha bekleyin
Küçümseniyor çünkü ülkede kariyerli biri iş bulmakta zorlanıyor , benimde kariyerim var ve iş için gittiğimde sen bize fazla gelirsin diyerek konuyu kapatıyorlar , gereksiz bir kariyer savaşı. Benim için önemli olan o anı yaşamak , o an mutlu olabildiğim sürece sorun olmaz . Mutluluk 3,5 diplomaya bağlı ise o sizin için önemli dir sadece , insanların seçimleri çok farklı olabilir , bu normal bir şey...
bunun konforla alakası yok ki, hala bir alaka göremiyorum. tek başına çocuk büyütmek maddi açıdan da zor psikolojik açıdan da. benim için de çocuk için de hatta eşim için de.
alaka senin çocukla tek başına ilgileniyor olman ve ekonomik açıdan yetmeyeceğini düşündüğün için bu kadar tasalanıyorsan al karşına eşini endişeni anlat burda sana fikirde öneri de kimse sunamaz ki