Kız arkadaşımla çocuk sahibi olmak istiyoruz ya o doğuracak ya da evlat edinerek çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz. Ben bir trans kadınım. Ve anne olmayı çok ama çok istiyorum. Keşke mümkün olsa da kendim hamile kalabilsem ve doğurabilsem ancak mümkün değil 😞. Kız çocuğu istiyoruz ve 4 kızdan oluşan güzel bir ailemiz olacak. Nasıl iyi bir anne olabilirim neler yapmam gerekiyor? Özellikle kız çocuk anneleri cevaplarsa çok mutlu olurum.
Ühühü sana zaten bir tane podcast önermiştim bir dk tatlılıktan gözlerim kamaşıyor uwuuuu. İyi bir anne olabileceğine eminim çünkü bu konu hakkında endişelisin öncelikle. Bebekler ile alakalı bir sürü kitap var nasıl davranılması gerektiği ile ilgili. Darısı başıma bee aww. O kadar eminim ki iyi bir anne olacağına. Çünkü çok anne tanıyorum senin kadar hassas olmayan bu durumla alakalı. Bebişin sağlığına zaten dikkat edilecek zaten. Yeteri kadar sevgi ve ilgi de sende var gördüğüm kadarıyla, geriye kalan tek ve en önemli şey; mutlu bebişler için mutlu anneler derim. Kendini mutlu et eşini de aynı şekilde. Bütün anahtar bu bence. Çünkü anneler bebekleri için kendilerini harap ediyorlar ilgisizleşiyorlar, bıkıyorlar. Kendini mutlu edersen ve motive olursan ailenin enerjisini tutabilirsin, bebeği daha sakin karşılarsın olaylarla daha kolay başa çıkarsın. Aww bebek. Üç tane yeğenim ver ve çocuk hastasıyım söyledim mi bilmiyorum.
Öncelikle yazacağım özelliklerin sende var olduğuna eminim. Bence bir anne çocuğunun en iyi arkadaşı en güzel sırdaşı olmalı. Kötü bir şey olduğunda yedi kat yabancılar yerine direkt korkmadan annesine anlatmalı bunun için de senin ona o güveni verebilmen gerekiyor. Onun dışında ona verebileceğinden fazla fazla sevgi ve merhamet göstermelisin ki o sevgi eksikliğini sevgililerinde arkadaşlarında arayıp mutsuz ilişkiler yaşamasın kendini sevsin , öz güvenli büyüsün. Onu dünyaya getiren sen olduğun için onu korumakla sorumlu kişi de sensin bu yüzden her zaman temkinli ve kontrolcü olmalısın (tabii bunu ona belli etmeden ve sıkmadan) şimdilik bu kadar aklıma geldi kısacası çok sevse zaten yeterli 💖
Abi bu berbat bir şey. Tamam eşcinsel olman için bir şey diyemem, ama çocuğun psikolojisini düşünmek zorundasın. Babası olmayacak, okula gittiğinde bu durumu bilen insanlar muhtemelen onunla dalga geçecek, kendini kötü hissedecek, babasız olacağını bile bile çocuğu dünyaya getirmek istemen bencilce bir davranış olur, çocuk belirli bir olgunluğa geldiğinde senden nefret etmeye başlayacak büyük ihtimal. Lütfen çocuğunu da düşün biraz, çocuk sahibi olmak istiyorsan evlat edinirsin be3-18 yaş arası birini. ama daha ufak olursa psikolojisi bozuk olacak muhtemelen. Bunu yapma, emin ol hayatı karamış bir çocuğa anne olmak yapabileceğin en doğru şey
Bunları düşünmeniz bile iyi bir ebeveyn olabileceğinizin göstergesi. Gerek doktorlardan, gerek internetten bilgiler edinerek çocuğunuzun sağlığına zarar gelmeyecek şekilde ve yararları olacak püf noktalarını uygulayarak (çocuğun beslenmesi, sporu vb.) gelişimini ne yapılması gerektiğini öğrenerekten, çocuğunuzu iyi takip ederek iyi bir ebeveyn olmuş olursunuz.
Fikri ve vicdanı hür bir çocukları kalıplara hapis etmeden yetiştirmeli, sevmenin ve sevilmenin dünya daki en önemli değer olduğunu bilerek büyüterek iyi bir anne olabilirsiniz.