Çevremde herkes yaşın geçiyor artık çocuk yapamazsın evlen bak falan diyor. Sırf çocuk yapmak için evlenmek mantıklı mı ya :(
Evet, neden olmasın
Hayır, çok saçma
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çevremde herkes Çevrende yapıcı eleştiri ile evlen diyen varsa ben onlara destek vermek isterim zannımca..
Kadın yani dişi varlık malumunuz olağan dışı örnekler hariç menopoza girince yani 40 yaş ve üstünde doğurganlık özelliğini yitirmeye başlar aslında bu kadının kendi doğasını koruması için güzel bir durumdur.
Lakin çocuk için evlenilmez. Evlilik aslında tamamen bir anlamı var. 'Paylaşmak' evet sadece bu hayati yemeği sohbeti iki kisilik düşünmeyi paylaşmaktır acıyı tatlıyı sevgiyi saygıyı paylaşmaktır.
Çocuk sahibi olmak için toplumsal öğretilerle yani evlilikle doğurganlık özelliğinizi yitirmeden çocuk sahibi olmanız istenir. Bunu toplum size bir görev olarak dayanır ya da vaad eder bu bakış açınız bağlı nasıl hissettiğinizi bu bakış açısı belirleyecektir.
Dişi bir varlıksınız doğanızda doğurmak var ama doğurmak için var değilsin bunu bilmelisin tercihlerin isteklerin hedeflerin olabilir ki bu da aynı evlilik gibi kimisi bir dayatma olur kimisi ise görev olarak algılanır yine burada da nasıl baktığınızda bağlı bir durum.
Önce şunu sorun... birinin sizin için iyi olduğuna dair bir takım isaretler vardır. Mesela nedir onlar ; birlikte zaman geçirdikten sonra mutlu ve memnun hissetmen, birlikte iken onun ve başkalarının yanında yüzde yüz kendin olabiliyor olman, hayalini takip ermeni teşvik etmek ise çok öneml, sizi bastırmaya ya da geri tutmaya çalışmaması oldukça önemlidir. Onunla birlikte iken egoya dair bir belirti kendinde göremezsin, onun yanında huzurlu hissedersin, hayatındaki inişli çıkışlı zamanlarında yanında olması. Kendini daha güvenli hissetmeni sağlar.
'' Biriyle evlenmeden evvel o insana herseyi kaybettiğini düşünün. Sağlığını parasını güzelliğini ya da gençliğini. Eğer bunlardan biri olmadığında siz olmaya devam edecekseniz evlenin. Zaman ev alıp yuva kuramayan, evlenip aile olamayanlarin devri '''.
Bu kişisel tercih kimisine evet, kimisine hic fayda etmez..
Çünkü her evlilikte: çocuk yapmak evliliği kurtarmıyor daha kötüye de götürebilir.. maddi ve manevi yönden. Çünkü dünyanın en zor ve çok sabır isteyen bir işidir çocuk büyütme..
Her evlilikte 100% mutlu olacaginin bir garantisi yoktur.. kimi çift evlenir 1 yil olmadan ayrılır evlilik çocuk oyuncağıymiş gibi.
Ha dersen ben evlenmeden de çocuğuma bakabilirim ne ala. Ayrılması daha kolay olur..
Cocuk yapmak için evliliğe gerek yok çünkü evliliği çocuk kurtarmaz, sadece o ailenin bir üyesi olur..
Bana saçma geliyor ama maalesef böyle çok kadın var. Çocuk yapmak için evlenip sonra boşanıyor. Öyle olduktan sonra evlenmeden yap çocuğu da, erkeği tonlarca borcun içine sokma. üstelik bir çocuğu yarım ve eksik bir aile ortamında büyümek zorunda bırakmak ne kadar etik bir davranıştır bunu da değerlendirmek gerekir.
İnsanlar hep toplum baskısını öne sürerek evlenmeden çocuk yapmayı mantıklı bulmuş ama o çocuğu da düşünmek lazım. Hiçbir çocuk sizin sıradışı istekleriniz yüzünden babasız kalmak zorunda değil. Tabiki babasız büyüyen ama çok iyi yetişen çocuklar var ama aile yapısını bozmayın artık. Gerçekten bir kadınla erkeğin birbirini aldatmadan, yalan söylemeden, ikisi BİR ARADA iyi bir anne baba olması bu kadar mı zor? Lütfen dünyaya çocuk getirmeden önce düşünün ben kendime yetebiliyor muyum, o çocuğa yetebilecek miyim diye.
Cevap
79Cevap
Asla ve asla. Bir insanlar evlenecekseniz ilk şarkı onu çok sevmek ve ona saygı sumak olmalı yoksa birlikte yapıp büyüttüğünüz çocuğa iyi bir ebeveyn olamazsınız. Evlilik çocuk yapmak için bir araç olarak görülmemelidir. Yoksa ilerde çabuk biter. Hem çocuğa hem de oluşan aileye yazık olur.
Evlilik iki insanın hayatını birleştirmesi demek. Kokunun çocukla hiçbir alakası yok. Çocuk sonradan düşünülür. Daha evlenmeden çocuk düşünmek çok saçma. Çocuk için evlenilmez. Ayrıca çitlerden ikisi de hazır olana kadar çocuk yapılmamalı. Sonra evlilikte daha büyük sorunlar oluyor. Önce sevgi ile birleştiriceksin hayatları. Başka bir şeyi düşünmeden.
Merhaba,
İnsanlar toplum tarafından evlenmeleri ya da çocuk sahibi olmaları yönünde baskılara maruz kalabiliyor.
Kişinin kendi hayatı için etrafındaki insanları değil kendi isteklerini, tercihlerini dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak zorlaşacak ve hamile kalma ihtimali kalmayacaktır. Çocuk sahibi olmak isteyen birinin bu yönden tabii ki çok geç kalmaması gerekir, fakat sadece çocuk sahibi olmak için evlenmek doğru bir karar olmayacaktır.
Herkesin evlenmek ya da çocuk sahibi olmak gibi bir zorunluluğu olmadığı, bunun kişinin kendi inisiyatifinde olduğunu söylemek isterim.
Bu ara aklımda hep bu var.
Içimde öyle büyük bir çocuk sevgisi var ki , belki de böyle bir şey için evleneceğim.
İş , kariyer , okul , ev , araba , para vs derken evliliği çok erteler olduk. Ve bu düzen hiç hoşuma gitmiyor.
Hayat belirsiliklerle dolu. Önce arabamı alayım , evimi alayım diye uğraşırken belki bir yangında hepsini kaybedeceğiz.
Bu kadar mala yatırım bana hiç doğru gelmiyor. Hayatımıza dengeyi oturtmayı bilmemiz lazım.
Bu lafları en baştada kendime sòylüyorum. Bir an evvel evlensem güzel olcak 😅
Bise danscm
Ülkemizde toplumsal normlar sebebiyle ne yazık ki çocuk yapmak için evlenenler oluyor. sonra boşanıyorlar.
Çocuk anne ve babayla aynı ortamda buyumedikten sonra ne fark eder ki.
Dinen biri zina biri helal evet ama bir birey dünyaya getirirken fazla düşünmek emin olmak gerekir.
Merhaba!
Sadece çocuk sahibi olmak için evlenmek bana çok mantıksızca geliyor. İnsan hayatı paylaşmak için evlenir, çocuk da olursa tadı tuzu olur. Herkes evlenmek zorunda olmadığı gibi; çocuk sahibi olmak zorunda da değil. Ayrıca gerçekten çocuğuna maddi anlamda layıkıyla bakabileceğini ve onu manevi anlamda güçlü ve sağlıklı bir birey olarak yetiştirebileceğini düşünen kişiler çocuk sahibi olmalı fikrimce. İyi geceler..
Tabi ki çocuk yapmak için evlenmeye ya da bir erkeğe ya da kadına ihtiyacın yok. Tek başına da anne olabilirsin. Evlat edinirsin. Hem sen anne olursun hem de bir canı canına katmış ve kurtarmış olursun. Anne olmak için doğurmaya gerek yok. Bilgili ve merhametli olursan zaten bir anne olabilirsin. Kimseye takılma. Annelik ile ilgili , çocuk ve ergen gelişimi ile ilgili kurslara gidip bilgili bir ebeveyn olup anneliğe hazırlanabilirsin. <3
Saçma. Ortada aşk ve sevgi olmazsa sırf çocuk yapmak için evlenmek, çocuğa hakarettir. Evliliğin temel unsuru aradaki kuvvetli bağ ve aşktır. Çocukta bu aşktan doğan yeni bir sevgidir. Paha biçilemez bir sevgi.. evlilik sırf çocuk yapmak için değildir. Birbirini seven ve sonsuza kadar seveceğine güvenen iki kişinin paylaşacağı yuvadır. İlk önce aşk olsun, tutku olsun.. çocuk bunların peşinden gelir. Kimseyi dinleme.. birini sev evlen ve sevdiğinden çocuğun olsun 💝
Halam da aynı durumdaydı bir kaç sene önce , Çocuk sahibi olmak istiyorsanız öncelikle potansiyelli bir eşe ihtiyacınız var çocuk oyuncağı degil adam hayatınızın bir parçası olacak çünkü çocuğun babası olarak , mantikli mı? Hayir kesinlikle degil , bu tür düşüncelerden doğan çocukların saglikli bir aile yapısı olmuyor genellikle
Sadece çocuk sahibi olmak için evlilik yapmak evlenmiş olmak için evlenmeye benzer. Bir kişi sevdiği ve istediği için evlenmeli. Sevdiği ve istediği kişiden de kaçmak için bahane uydurmamalı. Çocuk için anne kadar babada çok önemli sağlıklı bir ortamda büyüyen çocuklar hayatın her alanına daha iyi adapte olup başarılı oluyorlar.
Çocuk yapmak için evlenince bi süre sonra boşanıyorsun Bence kendin istediğinde yapman gerek Cocuk evcil bi hayvan degil ki Sokaktan al bak besle sıkılınca sonra geri sal sokaga Hayvana bile yapamazsın bunu Kaldı ki cocuk Atsan atamazsın satsan satamazsın Yaptıysan büyütüceksin
Kendimize uygun insanı bulmadan sırf çocuk yapmak için evlenmek sonucunda boşanmayı getirebilir. Boşanma olmayadabilir ama bu bence daha ender görülecek bi durum olur. Yani kişilerin birbirlerini sevmeye başlaması ve birbirlerine bağlanması gibi. Yine de eşimiz olacak kişiyi doğru seçmek gerekir. Aynı evde yaşamak söz konusu neticede.
Anne ve çocuk arasındaki tek bağ kan bağı değil ki. Gidip çocuk yapmak için evlenmek saçma, evlenmek için kafanın uyuşması, gönlünün istemesi lazım. Sen sırf çocuk diye evlenirsen yarın bir gün boşanırsın olan çocuğa olur.
Sen takma bence, sevdiğin kişi olursa evlen.
Baştan sıkıntılı soru. Evlilik zaten mantıklı değil bir de çocuk yapmak için evlenmek diyorsun. Zaten öldükten sonra torunun belki mezarına gelir belki gelmez. Ama onun çocuğunun gelmeyeceği kesin. Neden soyunu devam ettiresin ki?
Merhaba.
Gerekli normalleri çocuğunuza sağlayamıyorsanız lütfen evlenip çocuk yapmayın. Genç yaşlarda intihar olaylarının artmasını istemeyiz.
Işıkla kal.
Tek bir kriter için evlilik yapmamalısın. Mutsuz bir evlilik yapacaksın belki de, çocukla boşanmak zor olacak senin için. Tek bir kriter üzerine yoğunlaşma.
Geleceğinde görmediğin bir insanı sırf anne olmak için hayatına alma. Öylesine evlenme, evlenmek için evlenme
Eee siz kadınlar da evlenmeden çocuk yapabilecek cesaret yok ki... bende çok sordum bura da bunu soru olarak ama hiç bir tane cesur kadın çıkmadı çocuk yapalım diyebilen..
Yani evlenim cocuk yapsalar daha mantıklı olur evlenmeden cocuk olursa ilerde adamin bașı büyük. derde girebilir yani berki cocuk yüzünden sevmedigi biriyle evkenmek zorunda kalicak adam ya da kadin vark etmez ama evli olsa isterse 5 tane cocuk yapsin hic sorun olmaz evli mutlu cocuklu olurlar yani o yüzden evlenip cocuk yapmak dahs mantikli benim görüșüm. Bu yani digerlerimi bilemem 😊
Çocuk yapmak için , zaman geçiyor ve fırsat kaciyorsa,çocuk yapmak için evlenmek mantıklı olabilir, yeterli iki tarafta anlayışlı olup hayatı birbirine kolaylastirsin
Anne baba olma idealin yoksa evlenmenin manası olmuyor gibi. Evliliğe bakış açısıyla alakalı. Çocuk isteyip ben evlenmiyorum demek absürt olacaktır. Evlat edinirsin o başka.
Bu soruyu sadece evlilerin cevaplaması lazım aslında bekarlar için çok anlamsız gelecektir evlendikten sonra bir daha sorarız hatta ilk çocuktan sonra yine sorariz
Bu ülkede iki evlilik sebebi var; çocuk ve cinsellik = mutsuz evlilik
Sırf bu amaçla evlenmek doğru değil. Ama bekarlığın sonu da karanlık bilmiyorum. Allah her şeyi gönlünüze göre versiz azizim.
sırf çocuk için biriyle evlenmem..
sevdiğim adamdan olsun isterim..
Mantıklı. Çocuk çok önemli evin neşesi yaşama sebebi resmen
Evlilik sadece çocuk için yapılmaz özgürce seks içinde yapılır
Turkiyede. Evlilik. Zor su anda. en buyuk engel. Maddi zorluklar... Maddi durumu iyi olmayan. evlenirse Kafayi. yer durumu var. su an..
Mantıksız elbette. Ne güzel kadınlar sperm bankasından sperm alabiliyorlar.
Keske biz de taşıyıcı anne bulup, sözleşme imzalayarak yapabilsek.😂
Sevmeden olur mu o iş? Ben şahsen ne kadar çok seversem seveyim sevilmediğim taktirde o insandan vazgeçerim heleki çocuk için hiç evlenmem.
Benim kendi genim çok da umrumda değil bilinçaltımda çok önemli olsa bile. Šahsen ileride evlatlık edineceğim. Çok uzakta da değil 5-6 yıl sonra.
Soru çok saçma sadece çocuk istiyorum koca olmasa da olur der gibi o çocuğa bir baba vermek zorundasın
Bnce tek büyütmek daha mantiklı boşanmalar ve aldatmalar zirvede tabi kılıfını uydurmak lazm ve güclü bi karakter bunun için
Çocuk için evlenilir ama buda doğru kişiyse. Sonra yanlış yetiştirilenler siyasetçi olup baş ağrısı oluyolar.
Çocuk yapmak evlenmek için bir etken olabilir evet.
lakin anası veya babası olacak kişiyi bulamamak da evlenmemek için bir etken..
Yanılgı bu , ve uzun süreli yürütülebilecek bir durum değil
evliliği düzgün gitmiyor çocuk yapıyorlar ama olan o çocuklara oluyor ülke bu yüzden kavruluyor o mutsuz ailelerin çocukları herkese zarar veriyor kendileride dahil vabale giriyorsunuz.
Çocuk dünyanın en güzel şeyi çocuğunun babasını da seversin bence evet
Bu gidişle damızlık ana bulcam hahaha en mantıklısı kadın tribi mi çekilir bee
Komple Türkiyede dünyaya çocuk getirmek başlı başına saçma bir fikir zaten neler oluyor görüyoruz 😂
Evet ben de sırf bunun için evlenirim gibi hissediyorum
Çocuğu geleceğine yatırım gibi düşünebilirsin her insanın kendi iradesi laf etmek doğru olmaz
Çocuk yapmak olmasa şu anki evlilerin yüzde 99 ya evlenmezdi ya da boşanırdı. Çocuk yapmak istemiyorsanız sizin bileceginiz şey ama anne olmak istiyorsanız çok geç kalmayın
Evlenmedende kalmak mümkün. Fakat bana göre doğrusu Evlenince çocuk yapmak
ben çocuk için evlenebilirim çocuğum olsun isterim ama tabi bunun için evlenmek saçma sevgi şart
Çocuk için evlilik şart. Ama sadece çocuk için evlenilmez.
Elbette saçma.
Sonuçta çocuktan ibaret olmayacak bu evlilik.
cut.
Merhaba. Single mom olayı maalesef ülkemizde mümkün olmayan bir durum.
Evlenmeden çocuk yapılırmı bu nasıl bir soru geleneklerimiz görenekleri mimiz var ahlaken yanlış bir soru sormak için sormuşsun
Evlenmeden çocuk yapmakla çocuk yapmak için evlenmek farklı şeyler *
Çocuğun geleceğini de düşünmek zorundasın. Baba problemi büyük hasarlar verebiliyor. Sadece çocuk için evleneceksen baba olacak kişinin babalık yapacağından emin ol. Bence büyük sorumluluk.
O zaman evlenmeyeceksin bekar hayatınla sevgilinle gecireceksin ölene kadar erkeklerle
Bir eşya almıyor, bir evlat bir şahıs yetiştireceksin. Bunun için anne baba olunmali kedi köpek değiliz. Cok saçma çocuk sevgiyle büyür kadın ve erkeğin aşkin meyvesidir ve öylede özenle büyütulmeli
Çocuk büyütmek kolay bir şey değil. Sırf etrafındaki insanlar öyle diyor diye de evlenmen mantıksız. Öncelikle çocuğunun geleceğini de düşünmen lazım. Ayrıca hayat arkadaşını da iyi seçmen lazım.
Mantıklı bir yönden, geç hamilelik sıkıntı olabilir
Çocuk istiyorum ama illa çocuğum olsun diye niye evleneyim.
Peki evlenmeden çocuk yapmaya ne dersin ?
Mantık işi mi bu hayır tabikide sacma düşünce elbette çocuk için yuva evlilik lazım çocuk anne babayla sevilir.
Çocuk neden yapılır peki yaşlanınca yalniz kalmamak için ya da baksın diye mi?
Saçmalık evlilikte şart olmaz. Sevdiğin kişiyle evlenirsin istiyorsanız yaparsınız sevmediğin biriyle evlenip çocuk yapmak zoraki hayattır.
Tabiki de mantıklı değil anlaşamadığın biriyle evlenip çocuk yaparsan o çocuğun hayatı da hep tepetaklak olur
Çocuk yapmak tek yaşlanınca evlendiğin yaşa bağlı 30dan sonra evlenip yaparsan yaşlılığa yatırım gençken evlenirsen birlikte çocuğunla iş bile kurulur
Dümdüz üreme üzerine kurulu olmak ve ileride çocuğun yaşayacağı psikolojiyi düşünmeden işe girişmek mantıksız bence
Rvet en mantıklisı o. Düzenli bir hayat. Anne ve bsba ortamı çocuğun psikolajik gelişimi için önemlidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?