Enes Batur ; Evladım bu ferrariyi sana "yellenme videoları" ile çıktığım yolda sevgili ailem takipçilerimin yorumaları , beğenileri , takipleri , destekleri sayesinde aldım , sefasını sür.
Bu patavatsızlığın , şuursuzluğun sebebi toplum. Ülkemizde demir çatının altında soğuktan donarak ölen insanlar var , çocuğunu komşusuna bırakıp intihar eden çiftler , evladına pantolon alamadı diye kendini asan babalar var. Mükemmel paralar kazanırken biraz etrafına bakıp "bu kadar çaresizliğin içerisinde bunu da söylemem terbiyesizliktir" demesi gerekirken hatta böyle bir söylemi zihninden dahi geçirmemesi gerekirken bu sözleri sarfedebiliyorsa bunun sorumlusu bizleriz , yüz verip astar istetdik.
Ben hayatın önüme çıkardığı maddi zorluklar nedeni ile belki de bir evlat sahibi dahi olamayacağım ! Olsun. Yaşadığı dönemde toplumun dertlerinden uzak altındaki araba cebindeki para için , karaktersiz , haysiyetsiz , hissiyatsız , şuursuz , adi söylemleri olan bir baba olacağıma , gönlüm de afedersiniz uçkurum da bağlı dursun. Bizlere bu durumları reva görenlerin boşanan semerleri sağolsun !
Rahmetli dedemden kalan birkaç maddi kazanç sağlayacak imkân var ama 30 yıldan fazla bir süre bankaya düzenli para ödeyen babam varken az da olsa bana bir miktar düşeceğini umut ediyorum. :/ Bir de dedemin annesinin kardeşinin çocukları hakkımız olan malları sahte imza ile bizden gizlemiş ve amcam ortaya çıkardı, dava açıldı onun sonuçları da bekleniyor ama umarım yaşım ilerlediğinde sonuçlanır da bana kalır. Ben onları çok iyi değerlendirir çocuğuma da birkaç şey bırakabilirim. Tek engel, babamın müsrif harcama yapması. :/ Şehzade olsam isyan ederdim ona Yavuz'un babası II. Bayezid'e yapıp koltuğu söke söke aldığı gibi. :D :D
Çocuğu için mama çalmak zorunda kalan insanlar ne yapsın? Bu ülkede çocuğunu su ve şekerle besleyen anneler var. Uyanın. Her gün arabayla otoyollarda yanından geçtikleriniz, avm önünde görmezden geldiğiniz dilenci ıy diye öteledikleriniz ve daha nice mağduriyetler yaşayan çocuklar ve anneler. Ülkem insanı adına çok üzgünüm. Bu çocuk zaten çoktan oğlunun ferrarisini garantiledi ama çocuğunun iyi bir aile ortamında büyümesini sağlayabilecek mi bakalım prim için bir kadınla evlenmişşş gibi yapan fenomen Enes Batur.
İlerde olacak çocuğum için (inşallah nasip olur anne olmak) kendimi yetiştiriyorum ona daha doğru bir eğitim verebilmek için. Düzgün bir insan olabilmesi , vicdan sahibi olabilmesi için.. hayata doğru bakabilmeyi , kalbimi temiz tutabilmeyi öğretiyorum kendime.
Maddi bir birikimim henüz yok, zamanı gelince o da düşünülür. Fakat ogretebilecegim şeyler hazır, sofra adabı, anne babaya saygı, etrafa saygı, çevre duyarlılığı. Benim oğlum veya kızım karşı cinsine, doğaya, büyüklerine ve kucuklerine saygılı, adaletli olacak. Gelecekte pişman olacağı bir çocukluk, bir ergenlik vermek istemiyorum. "Keşke annem şöyle yaptirmasaydi" dedirtmek istemiyorum, veya 20-30 yaşına geldiğinde, ailem bana keşke ibadetleri küçükken ogretseydi şimdi zorlanmazdim, demesini istemiyorum. Hayırlısı.
Hayatını temiz yaşasın, insana köleliği yaşamasın, ayakları üzerinde dimdik durabilsin, eğitimi ve dünya görüşüyle, inancı ve ahlakıyla gurur duyulası bir insan olması için önce kendimi yetiştiriyorum. Onun maddi zorluk yaşamaması için yatırım ve çevre yapıyorum. Kendini geliştirmesine fayda sağlayacak tüm materyalleri seçip ayırıp topluyorum
İleride çocuğum olursa diye kendimi geliştiriyorum. Parayı nasıl yönetebileceğimi öğrenmeye çalışıyorum. İş öğreniyorum. Bilinç sahibi olmaya çalışıyorum. İlk önce şahsi sorunlarımı çözmeye çalışıyorum. Kendini mutlu edemeyen insanın ailesi de mutlu olmaz. Evladıma kötü bir çocukluk yaşatmak istemiyorum. Ya da benim gibi çocukluğunu dışlanarak, başkalarıyla kıyaslanarak geçirmesini istemiyorum. Yani ben bazı aileler gibi"Meyve vermeyen ağaca su vermem"kafasıyla yaşamak istemiyorum. Düşüncem şu"Ben su veririm, ama ondan sonra meyve verip vermemesi onun yazgısı, onun bileceği iş"
ileride paranın gereç olduğunu, amaç olmadığını... ferrari de aynı yere diğer araçlarda sen sadece güvenli olanına bak ne sana ne karşı ya zarar vermesin şekil şükül gezmeye gerek yok, bakım ve temiz gezmesi gerektiğini daha da önemlisi en önce çevrende ihtiyaç sahibi varsa aşının yarısını, yardıma ihtiyacı olan varsa zamanın bir kısmını, gezerken hafif tebessümle gezip insanlara iyi dileklerde buluna bilmeyi vs. gibi daha cok olan düşüncelerde kendimi geliştirip evlatlarıma da bunları öğretmeye çalışıp insan olma yoluna girmelerini temenni ederim ( cümle kuralı imla kuralına dikkat edilmeden yazılmıştır )
Bu şahıs kimdir necidir pek haz etmem. Gereksiz işlerin gereksiz bulduğum, çocukları manevi duygulardan uzaklaştıran, iki oyunla koltukta oturup yayın yapan gereksiz işler yapan biri benim için.
Çocuklarıma maddi manevi desteğim son hızıyla devam ediyor. Önce onlara kanaatkar olmayı öğrettim. Tevekkül edip takdiri Allaha bırakmayı..
Maddi olarakta onların çocuklarına da yetecek mal varlığı. Veren Allah'a şükürler olsun. Yeter ki doğru tasarruf etsinler.
Acıyorum ileride kendi ailene veya kız erkek farketmeksizin en çokta evladına bırakılabilecek en hayırlı, en güzel şeyin temiz ahlâk değilde para pul veya mal mülkün olduğunu zanneden böylelerini gördükçe. Her baba yavrusunun en iyi şartlarda yetişmesini ister yoksa her anne tenceresinde en iyi yemeğin pişmesini arzu eder tabiki de ama hayatta her şey maddesel değildir. Bunun idrakına varabilmek son derece önemli. Ben şimdilik en azından o açıdan bir gelecek vaad edemem lakin evladıma karşı gün ve gün, an ve an o tarz şeyleri alıp karşıma ilgi alaka göstererek ziyadesiyle bir nakış gibi ince ince işleyeceğimi biliyorum en çokta sevgiyle ebeveyni olarak ona karşı empati ile bir dost gibi.
Son zamanlarda bu popüler oldu. Bu moda da biter. Bana gelirsek de ben yıllardır düşünüyorum iyi bir baba ola bilir miyim iyi bir eş ola bilir miyim, işte bu durumdan dolayı kendime yol çizdim bakalım. Bu arada bu akımın kız versiyonu kızım ileride OnlyFans hesabı açmasın diye sanayide çalışıyorumdur.
Bunalıma gireceği varsa öyle ya da böyle mutlaka girer , önemli olan sevgiyi verebilmektir mal mülk boşuna. Elbette rahat yaşasın isterim ama şımarık da olmasın. şu an hiçbir şey yapmiyorum vakti geldiğinde elimden gelenin fazlasını yaparım , şimdilik gereksiz..
Bizim ailenin çocukları eğer mirasımıza bir şeyler olmazsa çok şanslı olacaktır ama biz çocuk doğurmaya hiç hevesli değiliz. Sadece babamın yaklaşık 2 yaşlarında yeni bir oğlu anneminde 11 yaşlarında güzel mi güzel bir kızı var. (Farklı evliliklerden) bunun hariç hayat boyu çocuklarının ağzına sctıkları için şimdi bile hiçbirimiz çocuk yapma derdinde değiliz ama eğer olursa zaten çok şanslı olacak.
Katılıyorum Enesciğime. Çocuğumun baba bana bunu al dediğinde alamama ihtimalimi ortadan kaldırıyorum. 3 Sene içinde maddiyatla ilişiğimi tamamen keseceğim. Herkesin böyle düşünmesi lazım. Hiç bir sorunum olmayınca çocuk sahibi olacağım. Kesinlikle haklı.
şu an oglum yok bu yüzden onun için bişey yapacak deilim ne yapaiyosam kendim için yapiyorum zaten bu laflarıda önü acık biri söylüyo bizimki öylemi yarın ne olacagimiz belli değil tamam çalısıyoruz biseyler yapiyoruz ama oyle gelecegimizi parlatan biseyler yapmiyoruz bu yüzden her seyide üstüne almamak lazım bence vitesi boşa alıp öyle devam edelim
Çocuk yapmayı düşünmüyorum ve onu düşündüğüm için evlenmeyeceğim. Böyle bir dünyaya çocuk getirilmez. Kendimden kesinlikle eminim. Çok iyi bir anne olacağıma eminim. Ama evleneceğim insanın ne olacağını bilemem. Belki şiddet uygulayacak, belki çocuklarıma fiziksel veya ruhsal şiddet uygulayacak. Belki onları umursamayacak, sevmeyecek, okumasına müsaade etmeyecek. Ben bunları bilemem. Ve çocuk elbet ki tek kişi ile büyütülmüyor. O yüzden böyle bir riski göze alamam.
Aynen kizim olursa bu ülkenin abaza şerefsizleri onu pis pis süzsün diye cefa cekemem oglum olsa yobazlar onu kendilerine benzetmeye calisacak gerek yokkk en azindan türkiye de yssadigim muddet zor
@uyumsuzNOVELcan her ülkenin zorluğu var. Ama belli başlı da olsa hangi ülkede olursa olsun ben yine de çocuk düşünmüyorum. Irkçılığın, din karşıtlarının, katillerin vs vs. aklıma o kadar şey geliyor ki. Biz kendimizi koruyamıyoruz kendi ülkemizde. Evladımızı nasıl koruyacağız? Adalet yok, para yok, eğitim hayatı bitmiş bir ülke, kadın cinayetleri, çocuk tacizleri vs., hayvan katliamları, insan uğruna telef edilen deneyde kullanılan canlar. Bunlar bildiklerimiz... Ya bilmediklerimiz?
Bilmediklerimiz daha igrenc seyler de var ama simdi bile insan dusunuyor kucuk kiz cocugum olsa hayal ediyo o guzel duyguyu tatmayi ama dediklerini dusununce bu guzel duygudan bile insan korkuyor cok haklisin
doğmamış çocuğa don biçmeye gerek yok bir gün bir evladım olursa tüm malım mülküm onun zaten ona paradan değerli birşey bırakabilmek isterdim misal bunca yoksullukta ferrariyle gezmenin hoş olmayacağını düşünecek kadar efendi ve gösterişsiz olmasını öğrense bu bile büyük şey ben küçük şehir insanıyım bir motora üç kişi binildiğini gördüğümde arabamda tek olmak bana utanç veriyor
Ferrariyle de şahinle aynı yolu gideceğini en lüKS saati de alsa en ucuz saati de alsa aynı zamanı kullanacağını öğreteceğim, haram 5 liranın helal 3 liradan daha az olduğunu anlatacağım sonra istediği arabayı alabilir
Ben bilmeliyim ki ona da öğretebileyim. O yüzden şu an birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ben belki o zamanları görmem ama mesela büyük kıyamet alametlerini ve onlar karşısında nasıl durması gerektiğini öğretmem lazım çocuğuma.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Böyle kültürsüz insanlar bu izlenmelerle yakında ülke filan da satın alırlar. Bunları tamamen men etmek lazım Youtube'tan. Vasıfsız insanlar. Hiç sevmiyorum bunları. Küfür ede ede video çektiler, şimdi kültürlülük taslıyorlar. Eski videoları hepsinin bozuk.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Merak ediyorum acaba Youtube Twitch diye bir uygulama olmasaydı, yine çocuğuna Ferrari alabilecek miydiler?
Şu an gelecekte ki çocuğumu düşünmek istemiyorum. Düşününce gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalcam,(hiç bir şey yapmadığım gerçekleri, sadece çocuğumun geleceği değil kendi geleceğim için de bir şey yapmıyorum).
Ilerde cocuğumun olacağının garantisi var mı? ben kendim için bir şeyler yapmaya gayret ediyorum ilerde evlenecemde çocuğum olacakda ohoooo ölme eşeğim ölme
Eğer ki evlenirsem eşimin çalışması ve benim çalışmam iyi olacaktır. Bununla beraber ben tek çocuk isteyen biriyim. Tüm ilgimi, alakamı ve onun geleceği için çalışabilmek için.
Evlenip baba olacağım zaman, Otomotiv bölümü okuyacak çocuğuma elimdeki karakalem otomobil tasarımlarımı vereceğim. Tasarımlarımdan en az 1'ini piyasaya sürdürmek için çaba göstereceğim.
Her şey Ferrari mi yani ilk önce o zenginlik içinde büyüyecek ve şımarık olacak olan çocuklarının derdine düşsün bi zahmet. Sadakatli bi insan yetiştirsin. Babası gibi parayı bulunca şutlamasın kaç yıllık sevgilisini :))
jacky chan çok zor bir çocukluk yaşamış. Öyle ki daha çocuk yaşta sadece bir balık için saatlerce bulaşık yıkarmış. Zengin olduktan sonra oğlu paranın kıymetini bilsin yokluğu görsün diye ona hiç para vermemiş. Bir gün oğlu isyan etmiş. ''Sen ne biçim babasın beee, bir kuruş harçlığını görmedim. Elin hamalı bile oğluna iyi kötü para veriyor senin milyonların var tek kuruşunu görmedik'' Bunun üzerine jacky chan oğluna demiş ki ''Benim zamanında çektiklerimin hepsini sen de çekiçen''
😂😂😂 herif yine zekaya takılmış, aklı olan insan şu dünyaya ferrariyle gezsin diyesini geçip hiç bulaştırmamalı bile dünyaya. Çocuk yapmak çok saçma artık.
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Enes Batur "Canım oğlum Ferrari'yle gezebilsin diye şu an işimin başındayım." dedi. Siz çocuğunuzun geleceği için ne yapıyorsunuz?