Taşıyıcı annelikte herhangi bir nedenle doğuma elverişli olmayan kadınların yumurtası ve eşinin spermi tüp bebek yöntemiyle dışarda döllenir ve 12 bin dolar bir ücret karşılığı taşıyıcı anne olmayı kabul etmiş sağlıklı bir annenin rahmine yerleştirilir. Taşıyıcı AnnelikEğer uygun bir yumurta donörü bulursa erkek evli olmadan da kendi spermini bağışlanmış yumurtayla dölleyip taşıyıcı anneye aktarabilir. Gürcistan ve Hindistan'da taşıyıcı anne çok var ve orda yasalar biyolojik babayı koruyor ama Türkiye'de bu mümkün değil çünkü bizde bebek onu doğuran kadına ait sayılıyor. Taşıyıcı anne karnında büyüyen çocukla bağ kurar ve vermek istemezse Türk yasalarınca avucunuzu yalarsınız. Bizde de bu şekilde bir yasal düzenleme olsaydı fena olmazdı değil mi? Sırf çocuk için evlenmek isteyen erkekler evlenmek zorunda kalmadan çocuk sahibi olabilirdi. İşin tek kötü tarafı ise annesiz bir çocuğa bakıp üzülme ihtimalimiz.
Sizce Türkiye'de Taşıyıcı Annelik Yasallaşmalı mı?
Öncelikle Merhaba, İnsan olarak herşeyin saygı çerçevesinde konuşabilir, özümsenebilir olmasından yanayım. Bu konunun yasallaşmasından önce... Yaşamınızda hiç Çocuk esirgeme Kurumlarına gittiniz mi? Annesiz, ve babasız çocukların sevgi açlığını hiç gözlemlediniz mi... Hiç bir kez gözlerinin içine bakarak, öksüz ya da yetim, ancak gözleri pırıl pırıl çocuklara sarıldınız mı? Ona bir hediye aldığınızda, sizin için önemsiz, onlar için yaşamın en büyük mutluluğu gibi sımsıkı sarıldıklarını, hiç hissettiniz mi? Herşeyin bu denli metalaştırılmasına, insan soyunun ve yaşamının bu denli insanların sadece kahve makinası, tüketim eşyası gibi sipariş ile elde edilmesini hoş göremiyorum... Sadece bu, bu kadar kolay bir konu olarak ele alınmamalı... Evet, ülkemizde bebekler çöp tenekelerine atılıyor, geldiğimiz nokta hiç iç açıcı değil. Bu yüzden eğitim şart diyoruz, ancak 209 üniversitemiz ve okumuş işsizler ordumuz ile evliliğin sorumluluklarını git- gide artırıyor ve toplumun büyük bir kesimini bundan uzaklaştırıyoruz... Kimi zaman yozlaştırarak, kimi zaman ise hayat şartları nedeniyle... Fakat evlat sahibi olmak isteniyorsa, yine evlenmek zorunda değilsiniz, ülkemizin her ilinde böyle kurumlar var, çocuk esirgeme kurumları... Her yaşta var biliyormusunuz? Asıl sorunuz? Anne olmadan nasıl olur... ? Uzunca bir süredir, manevi kızım ile bunun üzerine düşünüyorum, ciddi anlamda Çocuk gelişimi, Uzman doktor, pedagog, psikiyatri dalındaki arkadaşlarımdan da görüşlerini alıyor ve araştırıyorum... Karşımızdaki bir insan, bir meta, ya da bir makine değil... Bu denli yozlaşmaya karşı bir insanım. Dünya oldukça kötü, ve kirleniyor olabilir. Fakat eski bir söz dür, '' Asalet soy dan gelir... ''
bir ara kıbrıstan bir telefon gelmişti yumurta bankasına bağış/satış yapar mısnz diye. tam olarak ne olduğunu anlamadığım için sonra haber vereyim diyerek araştırdım. yumurtayı veriyorsun. laboratuvar ortamında dölleme işlemini yapıp büyütecek annenin rahmine yerleştiriyorlar. yani çocuk sahibi olamayacak bir anneye yardım etmiş olunuyor aslında. ve hangi aileye bağış yaptığınla ilgili bir bilgi kesinlikle verilmiyor.
ama ben farklı iki açıdan düşündüm. birincisi dini olarak kafama yatmadı. ne şartlarda nasıl yetişeceğini bilemeyecektim. ve biyolojik olarak annesi olduğum için ahiret inancıma göre sorumlu olacaktım. ikincisi ise yarın bir gün ben de çocuk sahibi olacağım ve büyüdüklerinde farklı ortamlarda tanışıp evlilik yoluna girebilirler. kimse bilemez. ihtimali bile korkunç. üçüncü bir ihtimal daha var aslında; ömrümce merak edecektim belki de bu merak bende psikolojik sorunlara yol açacaktı.
Siz halâ şunu anlayamadınız. Önemli olan çocuk sahibi olmak değil. Önemli olan güzel bir aile sahibi olmak. Ve çekirdek ailenin tanımı da şu: anne-baba ve/veya çocuklardan oluşan grup.
Bir çocuğun büyümesi, yetişmesi için hem anneye hem de babaya ihtiyaç vardır.
Ayrıca hamilelik süreci zaten bağ kurulması için insanlarda 9 aydır. Allah isteseydi 1 ayda da doğabilirdi bebekler. Bir bencillik uğruna hiç bir bebek biyolojik ebeveyninden ayrılamaz.
ZATEN BAHSETTİĞİNİZ ŞEY BAŞLI BAŞINA BİR BENCİLLİK! Bu dünyada her şeyin bir sebebi ve düzeni var.
Sizin saçma kuralsızlıklarınız yüzünden dünyanın dengesi şaşıyor ve yavaş yavaş kendini imha etme sürecine giriyor.
İnsan olmak var iken Hayvan olmaya lüzum yok. Yetim çok bu memlekette madem ki O kadar Ana ve baba olmak istiyorlar onlara sahip çıksınlar Sokaktan alıp Bu vatana Kazandırılan her Çocuk İleri de Hırsızlığı, cinayetleri, Tecavüzleri, önleyen bireyler olur.
Alaskası bile yok Bu sapkınlıktan başka hiçbir şey değil. ABD de yasal Ve Gerçekten de Yaşanan Çok olay var Anneleri Aynı İki kardeş Sevgili olmuşluğu dahi oluyor. Yetim çocuklar da Böyle bir sorun yaşanmaz İyi bir Yetiştirdiğin zaman O çocuk Sana Karşı Büyük bir sevgi ve saygı sahibi hatağa minnetle bağımlı oluyor. İyiliğe uğradığı için de daha iyi bir insan oluyor
Bizim toplumda olmaz o... Olamaz degil, olmaz! Cunku biz toplum olarak anac bir yapiya sahibiz. Sahiplenen koruyan vs vs vs Bir kadina istersen degil insan kopek dollesen onu sahiplenir onu o an sevmeye baslar "bag kurar" ve al ben tasidim sen bak DI YE MEZZ. Tut ki bu asamalari cok cok iyi bilen bir anne olarak, cok zor diyorum. Milyon dolarda verseler i ih biz yapamayiz 😇
Aa bununla ilgili bir video izledim az önce ne tesadüf şimdi karşıma çıkıyor. Bence iyi birşey değil ya. Taşıyıcı anne 9 ay karnında bebeği taşıyor, bebek onun kanından besleniyor. O kadında annelik instinktleri oluyor bebeğe karşı. Bebek doğduktan sonra bebeği doğal olarak sahiplenebilir. Hem yazık değil mi ya? 9 ay karnında taşısın, doğum sancıları hertür zorluklsr çeksin sonda da o bebek onun olmasın. Insallah gekecekte sorunum olmaz ama benim gelecekte eğer çocuğum olmazsa evlatlık çocuk alardım. Hem çocuğum olur hem de bir anne babasız çoçuğu mutlu ederim Allaha da hoş gider. Genlerimizin, kanımızın aynı olup olmamasının bir önemi yok. O kadar evlat var ki öz anne babasını sokaklara atan, onlarla ilgilenmeyen, ebeveynlerinin değerini bilmeyen. Ama bazen evlatlık bir çocuk daha çok iyi olabiliyor.
Kendi çocuğuna verdiğin sevgi başkadır. Bağ kurma konusunda haklısın. Fransada bu konuda çok sorun yaşanmış. Taşıyıcılar vermek istememiş ve mahkeme taşıyıcıyı haklı bulmuş
Tabii ki öyledir. Evlat senin bir parçan gibi. Senin kanından biri. Ama taşıyıcı annelik olayına sıcak bakmıyorum. Çünkü o kadının bedenini de doğurma makinesi gibi kullanmış oluyorsun.
Yasak olmasi daha iyi gibi. Bir kadin karninda buyuyen bebekle ister istemez bag kurar. Ustelik bizim toplumda bu tur olaylar hos karsilanmaz ve milletimiz buna hazir degil. Muge anliya akin ederler 10 sene 20 sene sonra ben dogurdum cocugumu istiyorum diye. Normal saglikli bir cocuk yetistirmek istiyorsak bu tur karisik iliskilere gerek yok diye dusunuyorum. Cocugu olmayan bireylerde evlat edinsinler.
"Bu tür çocuk sahip olma olanağı doğacak olan çocuğun ağır tramva geçirmesine ve psikolojik bozukluklar bırakacağı net buna izin verilmemeli çocuklar , insanlar kazanç kapısı gelir kaynağı görülmemeli taşıyıcı anne olmak isteyen kişiler bunları göz önünde bulundurarak vazgeçmeli derim. Böyle yapılması yerine bir sürü sahip edinmeyi bekleyen bir tabak çorbaya razı sıcak ev ortamına muhtaç çocuklar sahiplenilebilir" :)
Bu biraz hassas bir konu sonda yazdığın gibi. Annenin çocuk psikolojisine yeri çok büyük hani baba olmadan olur ama anne çok önemli. Bazı babalar vardır bunu haksız çıkartır denilebilir ama iki cinsiyetin nörolojik yapısı ve buna bağlı olarak tavırları farklı. Sonuçta annesiz büyüyen çocuklar da var denilebilir ama anneyle büyüme şansı varsa da elinden alınmamali. Ve çocuk konusunda bencil olmamak lağzım ben ebeveyn olmak istiyorum diye çocuk yapılmamalı onu başta bir mal niyetiyle sahip olunacak bir şey haline getirmek yanlış. Bir birey dünyaya getirmenin yükü çok ağır ona en iyi şartları veremiyorsak hiç getirmeyelim. (para olarak demiyorum iyi ebeveynlik anlamında bir insan yetiştirmek bağlamında)
Asıl değiştirilmesi gereken, taşıyıcı annenin çocuğa el koyması durumu bence. Ortada bir sözleşme, bir para alışverişi var nihayetinde. Ki anne olamayan kadınlar için de tüp bebek dışında güzel bir yöntem. İşin etiğini tartışmıyoruz tabii ki, taşıyıcı anneliğin doğruluğu ve yanlışlığından öte, dediğim gibi sözleşme senettir.
Çocukların annesiz veya babasız büyümesi çok büyük bir eksiklik çok isteniyorlarsa yetim çocuklar dolu, gidip görün nasıl sevgiye muhtaçlar karınları tok evde ve sıcak ortamdalar ama çok büyük duygusal açlığı var.
Anladım kendi çocuğun olması tabiki ilk tercihtir ama sevgi evlerindeki ve boşanan ailelerin çocuklarında çok ciddi psikolojik sıkıntı oluyor o çocuklar görünce insanı içi sızlıyor
Çocuk esirgeme kurumları varken taşıyıcılığın hem kadınlarda hemde çocuklarda birçok tahribat bırakacağını düşünüyorum ve bu işi ilerde maddiyata çevirenler olacaktır. Bu durumda yasallaşması istenemez, karşınızdaki insan..
Bence her cocuk bir anneyi hakeder ve tasiyici annelik bana gore dogru degil parayla edinilmis bir evlat ne derece saglikli bir birey olabilirki anne sefkati ve sevgisi bir bireyi insan yapar diye dusunuyorum (evlat sahibi olmak icin bu yolu deneyen son care gorenlere bi lafim yok lakin bana gore yinede dogru degil evlat edinebilir bir cocuga hayat olabilir insan)
Bence direk taşıyıcı annelik yasaklanmalı. Ve çok saçma buluyorum. Ki bunu fuhuş gibi ticarete dökenlerinde mutlaka olduğuna inanıyorum. Ayrıyeten sperm bankalarını da desteklemiyorum. Kişinin biyolojik babasının kim olduğuna öğrenmeye hakkı olmalı.
Bence insanlar artık ürememeli. Türkiye'nin durumunu ve gidişatı düşünüldüğünde. Yazık çocuklara yazık. Bencilce davranıp sürekli ürüyoruz. O yüzden taşıyıcı anneİlk de olmamalı.
Bir kadının anne olma hakkı vardır ve belli sağlık sorunlarından taşıyamıyorsa taşıyıcı anne sayesinde dünyaya gelmesi gayet normaldir Türkiyeye en kısa zamanda gelmeli diye düşünüyorum :)
Ben son çare olarak düşünürüm bu seçeneği sonuçta benim genetigimi taşıyacak çocuk bence de Türkiye'de bu konuyla ilgili yasal düzenlemeler yapılmalı zaten Gürcistan bizim uzerimizden müthiş paralar kazanıyor yapılıyor yani bu
Kanun değişikliği şart, çocuğun annesi doğuran kadındır. Çok net. Çocuğu olmayan aileler için evlatlık müessesesi var, taşıyıcı annelik gibi bir şeye ihtiyaç yok.
Bence olmamali. Bebek isteyen evlensin dogal yoldan yapsin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir gün hocamız demişti okulda: öyle günler gelecekki:kölesi efendisinin çocuğunu doğuracak megersem buymuş dünya her geçen gün iyi gitmiyor biz insanoğlu dunya ihanet ettik.
Böyle bir yasa kadın oylamasıyla gerçekleştirilmeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olmaması daha iyi. Bebek arasında bir bağ oluşuyor sonuçta ve bebeği vermek istemeyebilir. Tehlikeli bir durum. Erkekler çok çocuk istiyorsa gidip evlensinler daha iyi. Annesiz çocuk büyütmek çok zor.
Babayı korumaları saçma o mu 9 ay karnında taşıyıp büyütmüş. Sancılarını çekmiş. Eğer adam evli değilse evlensin öyle yapsın çocuğu neden annesinden ayırmak istiyor.
9 ay karnında taşıyor onu bir nevi annesi sayılır. Onun yediği yemeklerle besleniyor, onunu sütünü içiyor. Karındayken onun sesini duyuyor. Karındayken annesi olarak onu biliyor çocuk
Öyle düşünme, karnında onun tekmelerini hissedeceksin, kalp sesini duyacaksın. İlla ki bağ oluşacak. Doğumdan sonrada onu emzirmen gerekecek ve kokusunu alacaksın.