Kızlar 38+4 haftalık hamileyim şimdi birilerine söyleyip evhamlandırmak istemiyorum, hem de saat erken olduğu için rahatsızda etmek istemiyorum, Aşırı şiddetlenirse doktora gidicem ama şu anlık doktora gidilecek kadar yok doğum sancısı değildir. Yalancı sancıAma yarım saattir ara ara karnıma ağırılar giriyor biraz rahatsız edici türden veya uzun sürüyor yatış pozisyonumu değiştirince geçiyor sonra tekrar başlıyor adet ağrısı gibi değil gibi de... Hem ona benziyor hem de çok tuvaletimiz gelir ve tutarız ya o zamanda bir ağrı olur öyle de bir ağrı gece iki defa tuvalete çıktım... Mesela şu an geçti ama sonradan yine geliyor... yalancı sancı falan mıdır yoksa daha farklı mı? Bu arada bebeğin kımıldayışlarını hissediyorum
Yalancı sancı dedikleri bu mu, bu sancılar normal midir?
Merhaba, Yalancı doğum sancıları aniden annenin karnına saplanan dolayısıyla da annede erken doğum yapacağı endişesi yaratabilen ağrılardır. Böyle bir durumda yalancı sancılarını gerçek doğum sancılarından ayırt etmek önem kazanmaktadır.
Yalancı sancılar normal şartlar altında gebeliğin son üç ayında başlamaktadır. Regl ağrısına benzeyen bu yalancı kasılmalar, rahmin tepe noktasından başlayarak yayılır ve karnın ön bölgesinde kendini hissettirir; gerçek doğum sancıları sırttan başlayarak, karna doğru ilerler. Yalancı sancılar düzensizdir ve şiddetli değildir. Gerçek doğum sancısında vajinal akıntı olabilirken yalancı sancılarda akıntı olmaz. Kendi yaşadığınız belirtileri bu çerçevde değerlendirerek yalancı sancı ve gercek doğum sancısını ayırt edebilirsiniz.
Yalancı sancılar, doğumda bebeğin çıkışını kolaylaştırmanın yanı sıra doğum sonrasında rahmin hızlıca toparlanmasında etkili olan son derece normal bir durumdur. Bunu doğuma hazırlık olarak düşünebilirsiniz.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yalancı sancılar olarak da bilinen Braxton Hicks kasılmaları, rahmin tepe noktasından başlayarak yayılan ve doğum sancılarını andıran kasılmalardır. Bu sancılar, vücudunuzun kendini doğuma hazırlama provası olarak da düşünülebilir.
Kesinlikle gidip bir nstye bağlanmanı tavsiye ederim. Benim düzenli doğum sancılarım başlamış ve ben hiç hissetmemistim daha erken oldugu için dogumumu durdurmuslardı