Çatlaklar artık çatlayınca yapılacak bir şey kalmıyor 🤷♀️ Çatlamamak için uğraşmak gerekiyor bu yüzden. Hamileyken kozmetik ürünler kullanmak bolca kimyasal içerdiği için doğru değil, önerilmez ve kullanılamaz. Çünkü deri geçirgendir ve kimyasallar beğeninize ulaşabilir. Hamilelik sürecinde çatlaklar alt karın ve göğüste oluşur en çok, hızlı ve orantısız büyüdüğü için. Bu yüzden çatlak oluşumunu önlemek için hamilelik öğrenildikten sonra nemli tutmaya çalışmak gerekiyor. Bunun için de kimyasal kremler yerine bebe yağı, hindistan cevizi yağı, saf zeytin yağı, badem yağı gibi doğal destekleyiciler kullanmak lazım.
9 ay boyunca bebe yağı ve hindistan cevizi yağını dönüşümlü olarak hergün kullandım. Bildiğin yağlı güreş pehlivanı gibi gezdim ama (göbek deliği civarında oluşan tek bir minik çatlak haricinde) bu serüvenden sapasağlam çıktım 😂
Kuru ciltli ve beyaz tenli kadınlar hamilelikte çatlamaya daha müsait oluyor. Birde doğru kilo almaya da dikkat etmek gerekiyor. Hamileyiz diye yemek yemeyi ve kilo almayi abartmamak lazım.
Canım çatlaklar için kimyasallardan degil organik yağlardan yararlanmalısın. Ben çok zor bir hamilelik geçirdim. Bebegim hayata tutunsun die uğraşırken çatlak filan umrumda olmadı. Görseldeki gibi bariz çatlaklarım var. Ben bunlara takılıyordum bi zaman sonra. Ama eşim bana o çatlaklarımı annelik yolundaki çizgilerin diye öpe öpe sevdirdi. Tek bir kez olsun beni rahatsız edecek bir davranışı olmadı. Özgüvenimi korumamı kolaylaştırdı. Erkek yorumlarını okudum. İnanılmaz kafa yapısına sahipler. Kadınların her noktası kusursuz olsun algısı beyinlerini çürütmüş. Birisi" Allahım bana çocuk verme" diyecek kadar cahil. Allahım onun eşini korusun. Kendisini çatlaktan korusa bile vücudunu bozacak bir durum başına gelse Allah muhafaza bu zihniyette biriyle kendini nasıl iyi hissedebilir. Yazık..
hamile kaldığınızı öğrendiğinizde free oil kullanın.. sonrasında Eczanede yüksek dozda Vitamin E ile bir karışım yapıyorlardı, sürünce eski deriyi yılan derisi gibi atıyor..Çatlaklar gidiyor.
Krauterhof anti selülit kremi var ben onu kullandım çok yakıyor sürülen bölgeyi ama sadece yakıyor selilüte etkisi 0 hiçbir işe yaramadı belki uzun vadede kullanmak gerek ama vucut için fırçalar var wotsons da felan onlarla selilüt olan bölgelere uygula ve spor yap en azından sıkıştırıyor çatlak derinliğini
Eşim çatlak kremi kullanmıştı hamilelik sonrası vede hamilelik döneminde çok işe yaramıştı ismini unuttum eve gidince öğrenip yazarım bayanlar için gerçekten kötü bir görüntü