Çocuğum 4 yaşında artık kreşe verip kendim işe başlamak istiyorum eşimle tartışma yaşıyoruz 4 yaş kreş için gayet uygun değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çocuğun bütün günü kreşte geçirmesi sabah erken saatte kreşe bırakılmak için uykudan uyanması bütün günü anneden evinden ayrı geçirmesi günlük bakımıyla başka bir yabancının ilgilenmesi çocuğun psikolojisini etkileyebilir. Bu durumu çocuk anne babası tarafından sevilmediğine yorabilir.
Çocuğun anlayabileceği şekilde neden ve sebebler açıklanmalı ki çocukta yanlış bir algı oluşmasın. çocukta kreşe gitmek orda yeni arkadaşlıklar edinmek istiyorsa verilebilir62 Yorumla
Soran+1 yılGerekli kazanımlar edinmesi için onun sosyal gelişimi için ve benim çalışabilmem için kreş gerekli diye düşünüyorum
- +1 yıl
önüme düştü yazmak zorunda hissettim. sosyal duygusal gelişim açısından anaokulu önemli ama anne ayakları üzerinde durmak istiyorsa kreş daha da önemli. o çocuğun her yönden gelişimine destek olur kreş, düzgün bir kreş ise de psikolojisine olumsuz gram etkisi olmaz sevilmediğine yormaz.
imza: çocuk gelişimci.
En İyi Cevaplar
Tuvalet problemi yoksa şayet gayet uygun ve çevreyle etkileşime geçebileceği kendini ifade ve bazı konularda idare edebileceği bir yaşta. Çocuğun içinde faydalı olacaktır eminim.
30 Yorumla
Bir sene daha bekleyebilirsiniz ortada bunun için bir tartışma varsa eğer, malum pandemi var aklınız kalmamış olur. Tabi kararı verecek olan sizlersiniz.
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
38Cevap
+1 yılBence uygun. Bizim çocuğumuzda 4yaşında ve ortak karar ile kreşe gönderdik. Çocuğu kreşe göndermek başından atmak değildir. Çocuk yaşıtlarıyla zaman geçirmek için zaten buna ihtiyaç duyar. Bizim çevremizde o kadar çocuk yok. Kroşe göndermezsem yaşıtlarıyla hiç iletişim kuramayacak. Ayrıca kreşler çocukların kişisel gelişi, sosyal olmaları, öz güven kazanmaları için çok faydalı.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılAslında uygun gadası ama eşinle bu konu hakkında tartışmak iyi olmaz. Hem çocuk açısından hemde ailenin geleceği açısından sorun olur.
21 Yorumla
Soran+1 yılTartışmaktan başka çare bırakmıyor bana
+1 yılNormal günlerde olsaydık hem uygun hemde sosyal, aktif, yaratıcı, öz güvenli bir çocuk olarak kendini geliştirmesi bakımından getekli. Ama, içinde bulunduğumuz koşullarda hem sizin hemde çocuğunuzun kalabalık ortamlara girmesi riskli. Eşinizin neden istemediğini bilmiyorum. İçinde bulunduğumuz koşullar dan kaynaklı ise hak vermek gerekir. Eğer, çalışmanızı istemiyorsa bu yanlış.
Sebebeni öğrenerek ona uygun aksiyon almanız daha iyi olacaktır. En azından hayat normale dönerse o günler için işe girmeniz ve kreş konusunda zemin hazırlayarak hayatınıza yatırım yapmış olursunuz.00 Yorumla
+1 yılBen kreş öğretmeniyim 3 4 yaş 36 - 48 ay sınıfım bence tam zamanı çocuklar bişeyler öğrenmeye çok açık oluyor zihinleri bence gönderilse çok iyi olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılAy çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Ne demek rica ederim 🙂
Ben oğlumu 2.5 yaşında vermiştim kreşe. Biraz mecburen biraz da sosyalleşmesi açısından. Evde yalnız ve el bebek gül bebek ilgi deryasinda büyüyen çocuklar sonra sosyal hayata adaptasyon problemi yaşar çünkü paylaşmayı bilmez. 4 yaşında vermezseniz zaten anaokulu zamanı geliyor seneye. Olmadı direk okula verirsiniz. Eşiniz daha neyi bekliyor acaba?
00 Yorumla
+1 yılEvladın o senin evcil hayvanın değil ilgiye sevgiye ihtiyacı var gerekirse 50 yaşınada gelse bakacaksın bakmicaksan yapmayacaksın kreş hikaye hiçbişey kazanamaz sosyalleşmez 5-6 yaşında anaokulunda öğrenmeye başlar ama ben bunda tavsiye etmem direk yaşı gelince birinci sınıftan başlasın derim ben merak etmeyin 2 sene çalışmazsanız dünya yok olmaz ama o çocuk 4 yaşında güvenli alanından zorla çıkartılır sa geleceği yıkılabilir
00 Yorumla
+1 yılBence aile eğitimi daha önemli bir çocuk için kreş de önemli tabi ancak çocuğun ailesi ile vakit geçirebilmesi onlardan birşey ler öğrenmesi ve büyürken onlarla güzel bağlar kurması gerekir ki bu bu yaşlarda olur ben eşinize katılıyorum. Çocuğunuzu düşünüyor bence.
Tabi sizi çok sevdiği için çalışmanızda istemiyor olabilir00 Yorumla
+1 yıl3 yaşta bile veren var ama çocuk bişeyden anlamıyo hatta tuvalete gitmesini bilmiyo okulda ruh gibi geziyo 4 yaş çok iyi verin bence 5 yaşında biraz zor olabilir şimdiden alışsın derim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinize söyleyin madem kreşe gitmesini istemiyor o zaman evde dursun çocuğa baksın siz çalışın. Birileri artık bu adamlara çocuk bakıp evde oturmak için evlenmediğimizi anlatması gerekiyo
61 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim çok haklısınız
+1 yılMutlaka kreşe vermelisiniz, şayet sizde çalışıyorsanız en makulü bu, çalışmıyor olmasanız dahi okul öncesi çok faydalı, bir çok konuda çocuğunuz öne çıkacaktır, en azından çocuğunuz sosyalleşecek ve karakterini belirlenmeye başlayacaktır.
20 Yorumla3 yaşında başlıyorlar erken falan değil çok çok faydalı küçük büyük kas gelişimi için
10 Yorumla
+1 yıl2-3 yasinda bile cocuklar var kreşe giden. Ben staj yapmistim zamaninda oradan biliyorum. Acıkçası 4 yasindaki cocugun kreşe verilmesine karşıyım. Bi 5 yasinda olsun o zaman ver diye düşünüyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de evde çok bunaldım ama kreş için yaşı uygun dediler artık çalışmak istiyorum
- +1 yıl
Yaa dedigim gibi 2-3 yasindaki cocuklar bile var kreste. Vermek istersen kendi tercihin olabilir.
+1 yıl4 yas erken yapip yapip başınızdan savacaksaniz dogurmayım
22 Yorumla
Soran+1 yılokula da göndermiyim o zaman ölene kadar benle kalsın
- +1 yıl
Ne alakası var 3 4 yaşinda bebeyi daha sana alisamadan okula gondermekle okula başlatmak bir değildir olabildigince beraber vakit gecirmedikten sonra ne anlami var cocuk yapmanın
+1 yıl1 sene daha bekleyin. Bu zaman içerisinde çocuğa kreşi anlatın sevdirmeye çalışın hatta kreş ziyareti yaptıra bilirsiniz. Ama kreş yüzünden de tartismayin
00 YorumlaBilakis kreşe gitmesi sosyal olabilmesi eğitimi açısından çok faydalı olur ayrıca bu konudaki uzman yorumları makaleleride kreşe gitmesi konusunda telkin eder bunları eşinle paylaşıp ikna edebilirsin
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılerken belki ama hani tam gün değil yarım günle başlanabilir ya da haftanın bir kaç günü alışırsa zaten seneye daha sık devam eder
00 Yorumla
+1 yılİki yaşında bile verenler var, çalışmadığı halde bazı anneler çocuklarını iki yaşında kreşe veriyor ama tuvalet konusu sorun olmayacaksa verebilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇocuk psikiyatrisleri kresi öneriyor, sağlikli gelisimine uygun kreşsr engel olmaz aksine katki sağlar
00 Yorumla
+1 yılCanim cocugun kucuk diye degil esin calismani istemedigi icin bahane uretiyo gibime geldi detayli birdaha konus bnce
00 Yorumla
+1 yılUygun da olabilir erken de. Bu dönem de kreşe vermeniz de pek sağlıklı değil sanki yaşı küçük çünkü
01 Yorumla
Soran+1 yılAnaokulu yaşı 3te başlıyor gerekli kazanımlar için
Anaokulu 3 yaş itibariyle alıyor, geç bile kalmışsınız.
01 Yorumla
Soran+1 yılHakkısınız yaşıtları çoktan başladı
+1 yılBence normal.. Benim kızımda 4 yaşına girdi.
Ben pandemiden dolayı vermedim.10 YorumlaBen artık kreşlerede güvenmiyorum malum haberlerde kreşte dövülen çocukları gördükten sonra
01 Yorumla
Soran+1 yılAy allah korusun ya iyice araştırmak lazım evet
+1 yılBenim yeğenim 3.5 yaşında kreşe gidiyor hiç te sorun olmuyor kişiliğin daha çabuk gelişir
00 Yorumla
+1 yılO Yaş tan değil kreşlerdeki öğretmen bozuntularından korkuyordur
00 Yorumla
+1 yılOrta yolu bulmaya çalışın istersen 1 yıl daha bekle 5 olunca yollayın.
00 YorumlaÇok uygun. Zaten 3 sene sonraya okula başlayacak. Ondan öncesi kreş yaşı zaten.
00 Yorumla
+1 yılbu konuda psikiyatris görüşlerine bi bakın. heralde kreşe vermek için 3 yaş uygun deniyordu
00 Yorumlaistemiyorsa kendisi oturup baksın o zaman ben çalışmak istiyorum de
00 YorumlaOrtak karara varmanızı öğrenirim. Her çocuk aynı değil neticede çocuğunuz istiyorsa ikna edin derim
00 Yorumla
+1 yılSadece yaş olarak değil virüs bulasma riskini de düşünün
00 Yorumla
+1 yıl4 yaş kreş için uygundur. Eşiniz çalışmanızı istemiyor olabilir..
00 YorumlaÇok erken önce anne baba sevgisini egitimini alması gerek zaten ömrünün yarısı okul vb yerlerde geçirecek çocuk çalışmak istemenizi anlıyorum ama o çocuğun maddiyat tan çok maniviyata ihtiyacı var bence bunu göz önünde bulundurun
00 Yorumla4 veya 5 yaş gayet uygun ve sosyalleşmek için önemli bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi olur fakat eşinin sözünü dinle evinde otur sen bak
01 Yorumla
Soran+1 yılİşim var çalışmaya geri dönmek istiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 6 olsun Bi 4 yaşındaki Bi çocuk anneye ihtiyaç duyar
01 Yorumla
Soran+1 yıl6 ya kadar bekleyemem işten iyice kopmuş olurum
+1 yıldaha öncesinde verenleri gördükçe 4 yaşına maalesef evet diyorum..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bakamayacaksan niye doğuruyorsunuz çocuğun ailesini tanıma yaşı
03 Yorumla
Soran+1 yılçocuğun motor geilişim ve işlemler dönemi bir okula gitmesi lazım ki kazanım oluşsun
Cevap sahibi+1 yılEskiden kreş bakım evi mi vardı
Cevap sahibi+1 yılDoğrusunu siz bilirsiniz yine de
uygun 3 yaşından başlıyor. bence mantıklı. güzel bakıyorlar. hem parasıyla değil mi? mecbur güzel bakacaklar
10 YorumlaKuzenim 2 yaşından sonra başlamıştı ve kendisi için de faydalı bir dönemdi. şu an 1. sınıf ve okumayı okuldan değil kreşten öğrendi, gidebilir bence.
10 YorumlaEşin baksın o zaman evet uygun.
20 Yorumla4 yas uygun evet ama bütün gün değil yarım gün olabilir
013 Yorumla
Soran+1 yılAma ben tüm gün çalışıyorum
Soran+1 yılİşim var izindeydim avukatım
Soran+1 yılÇocuğumun kreşte gördüğü eğitimi tabiki evde destekleyeceğim başı boş bırakacak değilim
Soran+1 yılNe yapabilirim başka?
Soran+1 yıl6 yaşına kadar evde tutamam çocuğu kreşe gitmesi şart o kreşe gitmişken ben de işe başlasam daha mantıklı değil mi? Kreş öğretmeniyle birlikte kazanımlarını değerlendiririz ama 2 sene daha evde duramayacağım
Bence uygun değil ben o yaşta gittim ama gitmeseydim keşke diyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılNeyden dolayı?
4 yaş için çok uygun benimde kızım var 4 yaşında bende vermek istiyorum
10 Yorumla
+1 yılBence 5 yaş eniyisi onun şimdi anne şevkatinine ihtiyacı var
10 YorumlaÇocuğun sosyalleşmesi için gerekli kendi yaş gruplari ile oyun vs
00 YorumlaYani normal ama kişiye göre değişir tabi, bazı insanlar farklı düşünüyor. Onun düşüncesi ne peki?
00 YorumlaBen o yaşta kreşteydim. Bu yüzden aile bağlarım kuvvetli değil. Bu sana fikir verebilir belki.
00 Yorumla
+1 yılUygun tabiki
Esin kendisi ilgilenecek diye korkuyordum bence00 YorumlaGayette uygun bence onemli olan kresi iyice arastirip kayip yapmaniz her kreste ayni olmuyo malesef
00 Yorumla
+1 yılBence uygun ama yani siz bilirsiniz göndermek size kalmış
00 Yorumla
+1 yılPara vermek istemiyordur o🙃
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bugün kreşe verirsin büyüyünce de o seni huzur evine verir
06 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka okula gitmesin mi çocuk
- +1 yıl
Buna baya guldum ya Allah iyiligini versin abi 😁😁
Cevap sahibi+1 yılSize komik gelir ama artık durum hep öyle
Soran+1 yılAbi çocuğu okuldan nasıl alıkoyayım ne saçmalıyorsun
Cevap sahibi+1 yılOk tamam
Gayet uygun tatlım ver sen dinleme 🍀
10 Yorumla
+1 yılBence bir sene daha bekleyin derim
00 Yorumlabence bir sene daha beklemelisiniz
00 Yorumla
+1 yılUzmandan yardim almanız lazım
00 Yorumla
+1 yılGayet uygun hem niye izin vermiyor?
00 Yorumla
+1 yılBen 4 yaşımda gittim kreşe
00 YorumlaUygun tabi ki hafta da 3 gün gönder ortayı bulun😀
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocuğumu kreşe vereceğim eşim istemiyor, 4 yaş kreş için uygun değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler