KS'nin hediyesi, @KürkMantoluHayri nin sorusuna cevap yazarak kazandığım @Görkem Astarcıoğlu Bi'Bilen'imizin yazdığı "Bebek Rehberi ilk bir yıl" kitabı elime ulaştı..
Hepinize teşekkür ederim 💐 Özellikle imza şahayane jestti ❤💜❤💚Hamile kaldığımdan bu yana çocuk gelişimi, bakımı ve psikolojisi ile ilgili bir çok kitap okudum. 7 aylık bir evladım var ve 'doğumdan sonra keşke hep elimde olsaymış' dediğim bir kitap oldu çünkü gerçekten bir rehber gibi, elimde olsa başından beri bebeğimin kontrollerini bile not edebilirmişim çok ince düşünülerek yazılmış 😊 Tabii aklımda kalanları elime geçtiği gibi not ettim gerekli yerlere 🧚♀️
✔Neyseeeğğ ebeveyn olmaya karar verdiğinizde çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okuyacak mısınız ya da okudunuz mu?
Ebeveyen olmaya karar verdiğinizde çocuk gelişimi ile ilgili kitap okuyacak mısınız / okudunuz mu?
Beğenmenize çok sevindim. Sağlıkla ve sevgiyle büyütmenizi dilerim evladınızı.
Özellikle pandemi dönemi bebeklerini büyütürken sosyal destek alma imkanı olmayan ebeveynler için yardımcı bir rehber olacağını düşünüyorum.
Her aşaması zorlu olan bebek büyütme serüveninde sizinle aynı sıkıntıları yaşayan kişiler olduğunu bilmek, çoğu sıkıntının doğal olduğunu bilebilmek stresinizi azaltacaktır diye umuyorum.
Yalnızca anne - babalığın keyfini çıkarmaya odaklanın.
Stres yaşamayın.
Bebeğinizin büyüme ve gelişme notları ile aşı zamanlarınızı kitabınızın üzerindeki ilgili yerlere kaydetmeyi unutmayın. Doktorunuza gitmeden evvel sormak istedikleriniz hakkında notlar alın.
Bebeğiniz büyüdüğünde geriye dönüp sayfalarını karıştırdığınızda aldığınız notlar sayesinde gülümseyeceksiniz.
Bilgilendirici bir kitap değil yalnızca aynı zamanda bir hatıra defteri olsun. Bebek çantanızdan hiç çıkarmayın.
Bebek Rehberi, ilk bir yıl baş ucu kitabınız olsun.
Doğum tebriğinde ne hediye götürmeliyim diye düşünmenize gerek yok. :)
Ebeveyn olmaya karar vermeden önce kendi gelişimimi tamamlamam gerekiyordu. Ben bunu erken yaşta tamamladım. :) Çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okudum daha çoğunluğunda doktorların tavsiyelerini takip ettim. Ben çocukları kar tanelerine benziyorum, uzaktan bakınca bembeyaz ama yakından bakınca hepsi farklı birer karakter içeriyor. Siz ne yaparsanız yapın o yine yapısında olanı yapıyor. Çocuk gelişim kitapları aslında bizleri daha çok geliştiriyor. Çocuklar bizden ne görürse onları yapıyor. Armut dibine düşermiş :) Kitapların bizlere en büyük yararı çocukları tanımaya yardımcı oluyor ama sonuçta çocuk dibine düşüyor.
Evet kesinlikle okurum. @KürkMantoluHayri ye biraz küstüm ama hediyeler sadece kadın üyelere verildi. Numunelik bir erkeğe vereydiniz ne olurdu? 😂. Neyse sağlık olsun.
Keşke her anne baba böyle bilinçli hareket etse de çocuk sahibi olmadan önce çocuk gelişimi özellikle de çocuk psikolojisi ile ilgili araştırmalar yapıp kitaplar okusa. Çocuk bakımında önemli olan pratiktir, deneyimlemektir elbette ama ebeyenlerin genel teorik bilgilere de sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum. Anne değilim ama çocuklara olan özel ilgim sebebiyle bu tür kitapları bol bol okurum.
Bugün gundemimde olan bir konunun böyle denk gelmesi. Anne degilim, ama birçok çocuk gelişimi kitabı okudum, okumaya da devam edeceğim onların o masum dünyalarını anlayabilmek icin.😊😊
Kızımı bir kere götürebildiğim bir doktordu ve çok beğenmiştik. Aynı şehirde olmadığımız için birdaha denk gelemedik. Kitabını da alıp faydalanmıştım. Zorlayıcı ilk seneyi kolaylaştıran bir destek olmuştu.
Hatice Kübra tongar bu konuda takip edilmesi gereken bı pedagog bnce çok güzel kitapları olmakla beraber YouTube ve instegram adresi mevcut. Bnce bu öğrenme yi ebeveyn olmadan önce öğrenmeliyiz. Çünkü çok hassas bı konu " baktığımızda insanlardaki yıkım hep çocukluğunda aldığı olaylardan yola çıkarak olusuyo "
Muhtemelen okurum ama ne kadar uygulayacağım ve nasıl ıygulayacağım konusunda şüphelerim var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Okuyacağım inşallah. İlerde çocuğum olursa inşallah benim gibi kendine güvensiz olmasın, kendini çok geliştirsin sessiz olmasın diye onu çok iyi eğitmek istiyorum
Beğenmenize çok sevindim. Sağlıkla ve sevgiyle büyütmenizi dilerim evladınızı.
Özellikle pandemi dönemi bebeklerini büyütürken sosyal destek alma imkanı olmayan ebeveynler için yardımcı bir rehber olacağını düşünüyorum.
Her aşaması zorlu olan bebek büyütme serüveninde sizinle aynı sıkıntıları yaşayan kişiler olduğunu bilmek, çoğu sıkıntının doğal olduğunu bilebilmek stresinizi azaltacaktır diye umuyorum.
Doğum tebriğinde ne hediye götürmeliyim diye düşünmenize gerek yok. :)