Merhaba. Ovulasyon testine regliniz bittiği günün ertesi günü başlayın. C çizgisi her zaman koyu renkli çıkar. LH hormonunun vücudumuzda en çok salgılandığı saatler 12:00-14:00 arasındadır. Testi yapmadan 2 saat önce sıvı alımını durdurmanız idrardaki LH hormonunun seyrelmesini engeller ve daha doğru sonuç alırsınız. Kaset tipi testler yerine kağıt testleri kullanmanızı öneririm. Sonucu 5-10 dakika içerisinde okumalısınız. Gebelik testi gibi hemen sonuç vermez. Yumurtlama olduğu günlerde T çizgisi en az C çizgisi kadar, hatta daha koyu renkli olmalıdır.
Hayırlısı Olsun.
2
18 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim saat 3 te yapıyorum hergün şu an resimdekiler oluyor mu peki yardım eder misiniz
@Esmercansu7 gününüz geçtiyse gebelik olabilir. Yumurtlama gecikmiş olabilir yumurtlama da olabilir. Gebelik şüpheniz varsa bi gebelik testi yapabilirsiniz
Altta bir yorum okudum da Açıklama yapayım Her gün aynı saatte testi yap Öğlen saatlerinde yap Sabah ilk idrarla doğru sonucu alamazsın Test yapmadan önce çokkk su içen biriysen su içmeyi kes 1 saat önce Neden çift çizgi olmuyor diye stres yapma olucak Günde 1 test yap
İlk gün iki tane yaptım anlamadığım için bilginiz var sanırım size anlatmak istiyorum 7 ay önce kimyasal gebelik geçirdim ben doktora gittim geçen gün neden hamile kalamıyorum diye prolaktin 31 cıktı ama ilaca gerek yok dedi bende ovulasyon testi ile kalabilir miyim
Prolaktindr problem yoksa tsh ye de baktır Tsh gebe kalmayı engelliyor Gebelik dede düşük yapıyor Onun haricinde ovulasyon deneyerek hamile kalman mümkün bununla beraber folik asid içmeye başla doktoruna söylersen verecektir zaten herhangi vitamin eksikliğin varsa kontrol ettir eşin balık yağı kapsüllerinden içebilir spermi destekliyor Ovulasyon testi yumurtlayacağın zamanı söyler o zamanlarla ilişkiye girersen tutma ihtimali daha yüksek Ama bu işte önemli olan tek birşey varsa stres olmamaktır rabbim kucağını boş bırakmasın isteyen herkese nasip etsin
En İyi Cevaplar