Sadece tepkiler vermişim gülmek sinirlenmek gibi sadece etrafımı gözlemlermişim gerekmediği sürece de konuşmazmışım
kendi başıma oynarmışım
kendi başıma oynarmışım
6 yaşında bir öğrencim vardı oda konuşamıyordu bazen iki heceli sesler çıkarıyordu o kadar konuşamamasından dolayı kendini ifade edemediği içinde çok agresif bir çocuktu yavaş yavaş zorda olsa 7 yaşında konuşmaya başladı bunun bi çok sebebi olabiliyor çok tv izlemek genetik nedenlerde olabilir öğrencimin abisininde 8 yaşında konuşmaya başladığını söylemişti velim
Bende çok geç konuşmaya başladım. Bu durum insanlarla olan mesafeyi arttırıyor. Geç iletişime, sosyalleşmeye başlıyorsun. Normalde iler ki yaşlarda sessiz, sakin, başkasının işine karışmaya, beyefendi, terbiyeli insanlar oluyor. Sende de bu durum hasıl oldu mu?
Cevap
4Cevap
Bi hastaliğiniz yoktuysa psikolojik nedenlerden kaynakli büyük ihtimal. Ailenizin, ailedeki durumlarin bir katkisi olmuş ola bilir. Nasil bir aileye doğdunuz bu çok önemli.
İçinizde bastirdiginiz bi şeyler var, onlarla yüzleşin önce. Onlardan kaçmayin korkmayin, diğer yorumlariniza baktim siz aslinda insanlardan değil kendinizden kaçiyorsunuz.
Otizm belirtisi gibi geldi bana. Ancak şöyle bir durum var ki zeka nedeniyle çocuklar bazen öyle olabiliyorlar.
İyi de sadece konuşma dememiş ki. Tepki vermemek, sinirlenmek v. b.
Freud da 5 yaşına kadar konuşmamış. Ben de 2.5 yaşına kadar konuşmamışım.
demek ki muhabbeti saran kimse yokmuş çevrende kanka
Aynı durumu ben de yaşadım 5 6 yaşına dek. Bülbül yumurtası yemekten bikmistim resmen. Tüm akrabalar seferber olmuştu. Hatirlamadigim nice kuş yumurtaları yedirdiler 😂
Galiba şimdide içine kapanık birisin belki anne karnında bir olay yaşamış olabilirsin çünkü çocuğun herşeyi en iyi hissettiği anneyi en iyi anladığı yer orası
Sen 8 yaşına kadar böyle bir durum içerisinde olsun ve seni doktora götürmediler mi? Nereden bilebiliriz dostum...
Benim kuzenimde öyleydi 7 yaşında konuştu, kendisi üstün zekalı birisi. Sanırım gereksiz görüyor zeka seviyesi düşük insanlarla konuşmayı 😄
Belli ki bir sıkıntın varmış 8 cok gec okula baslama yasin falan geçmiş yani
Normal değil bence büyük ihtimalle aile içi ilişkilerle alakalı birşey
Doktora götürmemişlermi seni
kafadar ayilardaki kutup gibi
Bilmiyorum ki gerçekten şaşırdım
Şimdi konuşman nasıl
Yani iyi yine de çok konuşmuyorum ve asosyalim utangaç falan değil arkadaşlarım yok ama gittiğim bir kulüpteki insanlarla konuşuyorum o kadar alışverişi falan internetten yapıyorum bana kalsa evden hiç çıkmam
Üzücü
Şu an konusuyorsun niye takildin bu kadar
ayğh ne önemi var ya
ben erken konusmaya başladım pek de birşey olmuyor yani ben 1 yasında konuşuyormuşum erken sanırım
erken yürüyüp erken konuştum birde o zamanki yaşadıklarımı hatırliyorum bence benimki daha garib
8 mi ohamk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Şu an herşey yolunda sanırım.
Selektif mutizm yaşamış olabilirsiniz.
Mutizm aslında konuşma yeteneği olduğu halde konuşmayı tercih etmemektir. Jest ve mimikler ile iletişim tercih edilir. Çocukluk çağında 3-4 yaşlarında görüleni erken mutizm, 5 yaştan sonra başlayanı geç başlangıçlı mutizm olarak tanımlanır.
Yukarıda sayılan maddeler selektif mutizmin sebepleri olabilir.