Bir bebek doğmuş, Allah uzun ömürler versin, sağlıkla analı babalı büyüsün yerine EVLENMEDEN kısmının vurgulanması. Bize ne? Kime ne? uzaktan parmak sallayıp yargılamaya ne kadar mereklı bir milletiz!!
Evlilik bir çocuğa sadece kimlik verir, aile değil. Aile olmak başka bir şeydir. Eğer Meryem bu aileye sahipse herkese başka şey yemek düşer.90 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKimsenin özel yaşantısına karışmam ve ilgilenmem de zaten ama bu tarz durumların normalleştirilmesinide doğru görmüyorum.
Bu tarz ilişkiler bazı kişilerin sandığı gibi Avrupada falan da çok normal görülmüyor aslında sadece bizim coğrafyamıza göre daha fazla yaşanıyor yani sanıldığı gibi Avrupa halkının tamamı rahat (!) insanlardan oluşmuyor.
Çocuk inşallah sağlıklı şekilde büyür tabikide fakat yanlış hatırlamıyorsam ilk çocuğun babasının kim olduğunu Meryem Uzerli dahi tam bilmiyor diye görüp duymuştum umarım bu durum çocukta ileride büyük sorunlara neden olmaz.10 Yorumla
+1 yılÇocuğa aile ortamını sağlayan şey evlilik olmuyor her zaman. Neredeyse hepimizin anne babası evliydi kaçı anlaşabiliyor? Kaçımız sağlıklı ve sevgi dolu bir aile ortamında büyüdük? Kaçımızın hem annesi hem babası mutlu?
Önemli olan bir çocuğa sevgi ve huzur ortamı sağlayabilmek. Aile olmak için resmen aynı evi paylaşmak ya da aynı soyadı taşımak gerekmiyor. Tek başına evlat edinen insanları da ayıplayalım o zaman.
Allah analı babalı büyütsün gerisi teferruat sanki evliyken çocuk yapanlar boşanmıyor da.94 Yorumla- +1 yıl
Gördüğüm en zırva yorum.. Allah aşkı için bi bitin nolur!!!
- 1 yıl
İyi o zaman herkes birbirini sevsin kimin çocu kim kimin anası ülke bacım olur
Bunu kinayanlar lutfen kendi toplumunuzdaki Kuma olaylarina ve bundan dogan cocuklara bir baksaniz... Cocugun babasiyla oturmus bir iliskisi varsa, cocugu ikiside uzerine kayit edebiliorsa ki almanya da bu mumkun evlilik sonrasi oncesi olmus kime ne? Insanlarin iliskilerini yadirgayacaginiza kendi dikis tutturamadiginiz hayatlariniza El atin derim.
158 Yorumla- +1 yıl
Kimse onun günahından sorumlu degil fakat bunlara karsi oldugumuzu belirtiriz ki toplumda bunlarin sayisi artmasin dusunsene cocugun ilerde bunun gibi bi olay goruyo ve herkes sizene diyor isteyen istedigini yapar kimse kimsenin hayatina karisamaz diyor cocuk da bundan etkilenik kafasina gore davraniyor kim ister boyle birsey dedigim gibi onun hayati beni ilgilendirmez ama karsi oldugumu soylemek te sizi ilgilendirmez ben fikrimi belirtiyorum
- +1 yıl
@HiçQimse su onunuzdeki devre bakar misiniz? Bu dusuncelerden dolayi evlenip toplum tarafindan onaylanmak icin imzayi atip bikac sene icinde bosananlarla dolu her taraf... Tabi bosanmadan once iliskiler lackalasmis durumda ve bu insanlar onaylaniyor diger taraftan Belki 15 yildir birlikte olan kisiler evlenmeden cocuk yapti diye taslaniyor.. Niyet cok onemli. Anlamayanada isin her turlu dalaveresi var..
- +1 yıl
@HiçQimse hasta misin nesin? Kadin 2 dklik zevkk icin degil cocuk yapmak icin yapio yani planli birsey.. Habire birileriyle birlikte olan evli kadin erkeklere ne diosun? Sadece toplum karsisinda evli olduklari icin gizli den is yuruttukleri icin mi onay aliyorlar.. Sen kendi hayatina bak kardesim.. Bu laflari saydigin kadin zamaninda Bicok kisi tvlerde osmanli devrini yansitirken izledi rol model oldu bircok insana.. Sen istedigin kadar parala kendini
- +1 yıl
Rica ederim 😎
- +1 yıl
Sorun sizde değil sizi EİG seçende.. Hoş bi yandan iyi olmuş Google düşerse okuyanlar ibret alır belki!!!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılDinimiz buna zina der gadası. Müslüman bir insanın böyle birşey yapması günahtır. Günahı büyük olduğu için cehennem kapısını aralar.
50 Yorumla
+1 yılToplumun temeli ailedir. bu ve bunun gibiler ailenin altına yerleştirilmiş dinamitlerdir... Büyükler kötü bir durum gördüğü zaman "başımıza taş yağacak" derledi. Şimdi Yağmur bile yağmıyor!!!
64 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın ergeni zoruna giden ne? Ortalıkta gezin böyle tiksinç tiksinç 🤢
- +1 yıl
Boşverin takılmayın siz 😇
'evlenmeden' kısmının vurgulanmasını çok saçma buluyorum. Sadece sağlıkla büyütsün demek bu kadar zor mu gerçekten?
110 YorumlaYani tam olarak bize ne? Yapar abi istediğini bende ülkemde saçma salak algı yaratılmasa bende yaptım herkes yapar kültürünüz farklı olsa herkes yapar illa çocuk için neden evleneyim veya hiç evlenmek istemiyorum ama bi çocuk istiyorum Türkiye şartında yapamazsın ama Avrupa şartlarında yaparsın ben var yani babasıyla nikahı olmasa dünyanın sonu mu bu doğanın kanını çocuk yapmak birleşmek cinsel bişiler yasamak
20 Yorumla
+1 yılbence olunmamalı çocuk açısından hele ki Türkiye toplumu açısından hele de doğu da ve küçük bir yerde yaşıyorsan çok büyük sıkıntı. bana sorarsan bende evlenmeden çocuk yapmak istemem yapmak yanlış biraz ama çocukları çok seviyorum ben. yalnız bir çocukluk dönemi geçirdim cıvıl cıvıl ailem olsun istiyorum tabi en başta her şeyin hayırlısı olsun . ama olaki ilerde evlenemedim benim de anne olma isteğim arttı o zaman belki yapabilirim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kadın da çocuk yaptı tasası Türklere düştü. Kadın Alman Türkiye yi sadece şöhret kapısı olarak kullandı. Avrupa kültürüyle yetişmiş ne bekliyodunz ki.Özgür ve istedigini yapıyor. Kendine güveniyor ki doguruyor. Gören de Meryrm Uzerli yi burda ayıplandığı için kahroldu sanır😂
51 Yorumla- +1 yıl
Annesi Alman babası Türk meryem uzerlinin Melez yani
Bunlar varya reziller. Topluma çok kötü örnek oluyorlar üstüne bütün medya sosyal alem bunları çok bir boklarmış gibi reklam yapıyorlar. Yazık..
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBize aykırı bir durum. Birde aile olmak önemli. Sadece anne ve baba olmak degil mesele. O yuzden bazilari bosanmis olsalar bile cocuklarina aile sicakligini hissettirmeye calisiyorlar. Birde bu kadin cocuk yapip duruyor ama babalari nerde? Babalari goruyor mu bunları? Yoksa sadece erkegi hamile kalmak icin mi kullaniyor? Eger oyleyse o cocuklar baba ozlemini fazlasiyla cekerler. Bazilari hem anne hem baba olurum diyorlar ama olmuyor. Ikisinin yeri cok ayrı.
20 Yorumla
+1 yılBunu normal gibi karşılayan insanlara da Allah akıl fikir versin bu kadına da Allah hidayet versin, büyük konuşmak istemiyorum başıma gelsin istemem Allah korusun
50 Yorumla
+1 yılO 2 çocuk hep baba özlemiyle ve eksikliğiyle büyüyecekler. Bunu hayatlarının her evresinde hissedecekler. Bunu onlara yaşatmaya hakkı yoktu sırf kendi anneliğini yaşamak için..
51 Yorumla- +1 yıl
Sen 39 olamazsın yaa
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle yapacağım şey değil, yapanı da kınıyorum... Bizim kültürümüze uygun birşey değil, yeni nesil bu konuda bayağı yoldan çıkmış olsa da
101 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok mu eksiyi arttıran. Sıradaki gelsin 🤣
+1 yılBaşlık da soru da ahlaksızlık kokuyor, eskiden insanlar cahiliye döneminde bunu yapıyordular, şimdi bilgi olduğu halde bilerek yapıyorlar ve sende bunu bizim temiz Anadolu insanına soruyorsun. Sorma böyle soruları
40 Yorumla
+1 yılAynı adamdansa millete ne... Evlilik dediğin nedir yani mantığı ne? Yazılı bir kanunu mu var?
Kafama uyan biri olsa 🥴 neler neler yapicaz da işte
Ama sırf halay çekmek için bile olsa davul zurna şart be 😂🤣30 YorumlaKimseyi yargılamam ama ben yapmazdım. İşin ahlaki boyutuna bakmıyorum, ahlak insanın zihninde olup biten bir şeydir. Ama çocuk için bir aile kurumu olması gerekir ve onun ancak evlilikle oluşacağını düşünüyorum. Böylesi daha sağlıklı
30 Yorumla
+1 yılYani benim dini görüsüme aykiri,
baskalarinin hayatida umrumda degil sahsen sadece cocuk aldirmasinlar ve bebekleri cöp veya camii avlularinda bulmayalim.40 Yorumla
+1 yılYapmam tabiki bi bebeğin her ne kadar anne sevgisine merhametine şefkatine ihtiyacı varsa babayada öyle
44 Yorumla- +1 yıl
Bunun için nikah gerekir mı? Nikahlı ana babaya sahip ama varlığından sevgi ve ilgisinden mahrum çocuklar dolu. Imza bir hiçtir
- +1 yıl
Seni her yerde görüyorum gözüne bayıldım kız çok güzel gözün var 😂😂
- +1 yıl
teşekkür teşekkür
- +1 yıl
Rica ederim 😂😂
Yaşadığın toplum baskısına bağlı bu biraz. Ben yaparım fakat yaşadığım yer bunu kaldırmaz ve çok başım ağrır. Kaldı ki çocuk yapmak için çok hevesli de değilim 😀
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihi ama evlilik dışı çocuk çocuğun psikolojisi için iyi değil bence aile içinde büyümesi daha iyi, bu kadının bir kızı vardı neden tekrar yapma smacı duydu o saçma geldi bana
11 Yorumla- +1 yıl
çocuğuna kardeş istiyormuş ondan bu çocuğu da amerikalı svgilisinden yapmış
+1 yılBana bu tür şeyler doğru gelmiyor hayatı bazen kurallarina göre yaşamak gerekiyor küçük kurallar eş geçilebilir belki ama büyük kurallara uyulması gerekiyor ☺️
10 Yorumla
+1 yılBüyük konuşmamak lazım. Benim bebegimde evlilik dışı bir dünyadan gelen bebek olacak ama istediğim bir şey değildi ama bazen insan büyük konuştuklarını yasıyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı olsun. Sağlıklı sıhhatli büyüsün
+1 yılYapmam yapan da beni ilgilendirmez başkasının hayatı hakkında eleştiri yapmam kendi hayatı kendi tercihi güle güle büyütsün
10 Yorumla
+1 yılbak bu ülkede artık bu da mümkün sonra neden evleneyim?
O ünlü diyebilirsiniz ama aynı yasa benim için de geçerli10 YorumlaYavaş yavaş evlilik dışı çocuk sahip olmayıda Türk milletin kafasına sokmaya başladılar sonumuz hayır ola
40 Yorumla
+1 yılAllah korusun,öyle birşey annem 3. kattan atar beni acımaz
40 YorumlaSultan Süleymandan mı bunlar şehzade mi yoksa sultan mı
20 Yorumla
+1 yılMaddi durumum yeterse evet
Niye evlenip hayatımi kısıtliyim ki20 Yorumla
+1 yılBilerek hamile kalmadıysam korunmama rağmen bir terslik olduysa ve hamile kaldıysam
O an bir cana kıymam gerekmeyen bir durumdaysam 27 28 yaşlarımdaysam yani
Evet hamileyim diye evlilik yapmadan dogururum30 Yorumla
+1 yılBüyük sözüme tövbe de yapmam, ama olursa da aldırmam
10 Yorumla
+1 yılBen yapmam ama yapana da bir şey demem. Herkesin kendi tercihi.
10 YorumlaAçıkçası ben yapmam. Büyük cesaret ama tabi bu gücü maddiyat tan alıyor.
10 Yorumla
+1 yılMuhteşem yüzyılda sen git koca padişaha evlilik diye diret birde başarılı ol 😂
Ben sanmıyorum ama yapanada birşey demem herkesin hayatı kendisine aittir.10 YorumlaMüslüman değilim çocuğun ailesi olması gerekir diye düşünüyorum böyle birşey yapmam
10 Yorumla
+1 yılYapmam sanırım ama kınamıyorum , nasıl istiyorsa öyle yaşasın.
10 Yorumla
+1 yıl2 evladım var zaten 3. sünü düşünmüyorum ama olursa da benim için bir farkı olmaz
10 YorumlaEvlenmeden yanliş ıyı yönden bakarsak aldırmamiş doğurmuş vicdanlı kadınmiş.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kadın zaten buranın kültüründen değil ki normal alman
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi bileceği şey, beni ilgilendirmez
Ama çocuk sahibi olmamayı tercih ederim30 YorumlaBen yapmam yapanı da kınamam. Gerçek müslümanım çünkü. Gel, ne olursan ol gel derim Mevlana gibi
11 Yorumla- +1 yıl
Bravo 👏
+1 yılBuyuk konusmamak lazim ama umarim byle birsey nasip olmz
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılDefalarca tükenmişlik sendromu yaşayan birinin böyle şeyler yapmasına şaşırmamak gerekir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUmarım kınayanların başına gelir ha gelmezse çocuklarını 😄
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer koyun kendi bacagindan misali beni ilgilendirmiyor ilgilenmiyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın o çoçuğu tek başına yapmadı. Erkek evlenmeden çoçuk yapınca sorun yok ama kadın yapınca sorun var bu ne yobazlık
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDisslike
Cevap sahibi+1 yılAtan erkekler hepiniz *******
Buda kadında tam şey oldu nasıl rezilr durum yani bunun övünülecek bir tarafı yok
10 YorumlaBunu bi fakir yapsa kadına orspu erkeğe dürzü çocuğada pi ç derlerdi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜlkemizde görülmemiş durum. Köylerimize kötü örnek🤔
10 Yorumla
+1 yılUlan biz yapsak herkes küfür eder, ünlü biri yapınca herkes savunmuş.
40 Yorumla
+1 yılAnne bacım çocuğu arkadaşım bide diyorlar Türkiye niye gelişmiyor 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Anne o*ospu diyordum bacım çıkıyor, çocuk p*ç diyorum Arkadaş ne oluyor KS sana😂
+1 yılAllah büyük, büyük konuşmak kimseye düşmez. Belki onun standartlarında yaşasak biz de yapardık. :)
00 Yorumla
+1 yılValla başıma nikah diye tutturmasa ciddi ciddi hamile kalabilen bir kızla çokta güzel geçiniriz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGayrimeşru çocuk yapmam Allah korusun
86 Yorumla- +1 yıl
Nerden gayri-meşru? Anası belli babası belli
Cevap sahibi+1 yılEvlilik dışı çocuk yapmaya ne meraklı insanlar varmış
- +1 yıl
Anne belli baba belli kanunca belirtilen kimlikte adı var bence yeterli
Cevap sahibi+1 yılNeyi normalleştirmeye çalışıyorsun sen ya belli ki sende bekarsın zina çocuğu yapmaya niyetin var her şeyin kolay yolunu bulmuşsunuz
- +1 yıl
@maria0 dünyada oluyor bizde neden olmasın
Başlığa bak!
91 Yorumla- +1 yıl
Nesi var?
1 yılbacım başka bişey degil ayrıca o doğan çocuklar * ve şeytanın en sevdiği şeydir velasıl kelam keşke bana da bu kafada bir kadın denk gelse sorumluluk 0
00 Yorumla
+1 yıl"evlenmeden"... ee size ne evlenmek zorunda mı?
130 Yorumlaevlensem nasilsa bosancam diye dusunmusturrrr
30 Yorumla
+1 yılbeni ilgilendirmez abi herkesin hayati kendine
30 YorumlaDinime uymuyor, yapmam.
20 YorumlaEvlilikte bile yapmam.
20 YorumlaKadın Alman. Normal yani
22 Yorumla- +1 yıl
Alman olmak ile ne alaka
Türkiye dışında bir ülkede olabilir
20 Yorumla- Devamını Gör (36)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!