Babaların evlatları üzerindeki etkisi herkesin bildiği gibi çok büyük.
Benim gözlemlediğim kadarıyla bir babanın kızında bıraktığı en büyük iz "değer duygusu". Bir baba kızına ne kadar değer veriyorsa, o kız da ileride, sosyal hayatta, eğitim-kariyer hayatında o kadar başarılı oluyor, değerli bir birey haline geliyor. Veya ters bir durumda değersiz yetiştirilen kızla da ters kimlik geliştirerek çok başarılı olabiliyorlar fakat bunun yanında çeşitli olumsuzluklar taşıyabiliyorlar... 💕
0 YAŞINDA BABA : “ Ne kadar güzel. Şİmdi bu küçük şey benim kızım mı? Gözleride bana ne kadar çok benziyor … KIZI : ” Bu gözlerini benden hiç ayırmayan babam olsa gerek !!!
5 YAŞINDA BABA : “Prensesim benim güzel kızım. Söyle bakalım baban sana ne alsın? KIZI : ” En çok babamı seviyorum. Babam niye annemle uyuyor? Hep benimle uyusun başkasını sevmesin !!!
10 YAŞINDA BABA : “ Gittikçe yaramaz oluyor , kime çekti bu kız? KIZI : Ben babama hayranım. Büyüyünce , babam gibi bir erkekle evleneceğim. Babam bu ay harçlığımı arttırır mı?
15 YAŞINDA BABA : ” Ne kadar çabuk büyüdü. Eve gittikçe geç gelmeye başladı. Bu gidişle başına kötü bir şey gelecek. Sanırım daha sert konuşmalıyım ! KIZI : “ Babam yüzünden arkadaşlarımla istediğim kadar vakit geçiremiyorum. Bana baskı uygulamasından nefret ediyorum ! Ne zaman özgür olacağım?
20 YAŞINDA BABA : "Artık sözümü dinlemiyor ! Benden giderek uzaklaşıyor. Kendi parasınıda kazanmaya başladı ya , bana ihtiyacı kalmadı tabii. Uzun zamandır tatlı bir-iki laf geçmedi aramızda zaten. Evide sürekli erkekler arıyor. Galiba kızım elden gidiyor. KIZI : ” Her dediğime alınıyor, beni bir türlü anlamıyor. Hele geçen gün giydiğim mini eteğe karışmasına ne demeli? Evden ayrılıp kendi hayatımı kurmalıyım ! Çocuk muamelesi görmekten bıktım artık !
25 YAŞINDA BABA : “Bir gün bunun olacağını biliyordum. İşte EVLENİYOR ! Zaten aramızda eskisi gibi değildi. Şimdi birde kocası var. PRENSESİM BENİ TERK EDİYOR !!! KIZI : ” Böyle bir günde bile mutsuz ifadeyi takınmanın ne lüzumu var ki? Biliyorum onu bir türlü içine sindiremedi. Bu yüzden yapıyor. Kendi hayalindeki damat değil ya ! SANKİ BİRLİKTE YAŞAYACAK OLAN O !!!
30 YAŞINDA BABA : “ Çok az görüşüyoruz. Daha sık bir araya gelsek ne iyi olur. Hem torunlarımıda özlüyorum. Kendi arkadaş çevrelerinden fırsat bulupta bize gelemiyorlar ki… KIZI : ” Babamları da çok ihmal ediyorum galiba. Yine telefonda çok üzgün geldi sesi…HAFTASONU ONLARA SÜPRİZ YAPMAK EN İYİSİ …
40 YAŞINDA BABA : “ Kızım , benim entellektüel düzeyimi yeterli bulmuyor. Ona göre çağın gerisinden düşünüyormuşum. Oysa küçükken derslerine ben yardım ederdim. Anlayamadığı bütün problemleri bana sorardı. ŞİMDİ BENİ BEĞENMİYOR. KIZI : ” Babam giderek dahada çocuk gibi davranıyor. Sürekli bir şeylerden yakınıyor. Gerçi son zamanlarda sağlığıda iyi değil. YA ONA BİR ŞEY OLURSA? Zaten hiçbir zaman da dilediği gibi bir EVLAT OLAMADIM…
45 YAŞINDA BABA : “ Kızımın mutlu bir yuvası olması ne güzel ! Gözüm arkada kalmayacak ! HERŞEYİ KENDİ BAŞARDI. ONUNLA GURUR DUYUYORUM ! KIZI : ” Babam için çok endişeleniyorum ! ONU KAYBETMEYE HAZIR DEĞİLİM ! İlaçlarınıda hep ihmal ediyor zaten. ALLAH'IM ONU BENDEN ALMA !!! :((
50 YAŞINDA BABA : “ DÜNYADA MUTLU KAL KIZIM !!! KIZI : ” Seni çok özleyeceğim ve arayacağım BABACIĞIM ! Şimdi ben kime danışacağım , kim yardım edecek bana? Ne olur gittiğin yerde çok mutlu ol. Ve hep yanımda olduğunu hissettir , ne bileyim ben arada sırada işaretler yolla mesala …AHHHHH BABACIĞIMM SENSİZ NASIL YAŞAYACAĞIM !!!
55 YAŞINDA kadın : “ Sen gedeli seni daha iyi anlıyorum BABACIĞIM !!! Keşke seni üzmeseydim demeyeceğim ; çünkü "KEŞKE” lerin hiç birşeyi değiştiremeyeceğini biliyorum…Yinede beni duyuyorsan , lütfen seni üzdüğüm hergün için çok ama çok pişman olduğumu bil OLUR MU?
Buna şöyle cevap vereyim: Her kız çocuğunun 3 babası vardır; “biyolojik baba”, biyolojik babada olmayan ama olması istenen özelliklerin yüklendiği “fantezik baba”, güç ve kudreti temsil eden “sembolik baba”. Çocukken hepimiz güçsüz ve korunmaya muhtacızdır. Dünya tehlikelerle doludur ve bizi her şeyi bilen ve yapabilen güçteki fantezik ve sembolik babamız tehlikelerden ve tüm olumsuzluklardan korur. Her kız çocuğunun hayalinde babası gibi biriyle evlenmek vardır. Tanıdığı ilk erkek olan babasını idealize eder ve tüm erkeklerin babası gibi olacağını düşünerek büyür. Yetişkin olduğunda da her erkekte idealize ettiği babaya göre bir eksiklik bulup ilişkiyi koparır ve bir türlü aradığım gibi bir erkek hayatıma girmiyor diye düşünür. Tüm bunlar bilinçdışında gerçekleşir ve bir kadın, babasının idealleştirilmiş fantezisinden kurtulmadan sağlıklı bir ilişki kurması pek mümkün değildir
idealize ettikleri fantezik babaları veya sembolik babaları gibi güçlü ve kudretli bir erkek aramaları nedeniyle ilişkilerinde mutlu olamazlar. Öte yandan da böyle bir babaya sahip olmayan kadınların baba özlemi ve korunup gözetilme ihtiyacı onları küçük bir kız çocuğu gibi davranmaya da yönlendirir. Sorumluluk alan, onun adına kararlar veren, sert ve kesin olan, sorunlarını ortadan kaldıran, onu inciten herkese kızan, onu koruyan, onunla gurur duyan ve onu olduğu gibi seven bir babası olmamış bir kadın böyle bir eşi olsun ister. Ancak sonradan bu rolü üstelenecek hiç kimsenin gücü bu özlemi dindirmeye yetmez. Çünkü yetişkin ilişkilerinde çocukluk yaşantımızın hayal kırıklıklarını ve travmatik yönlerini tekrarlama eğilimimiz vardır. Duygusal ve/veya fiziksel olarak yetersiz babalık görmüş kadınlar ya bu boşluğu dolduracak bir baba figürü olarak yine babaları gibi hayal kırıklığına uğratacak bir partner seçerler ya da ilişki dinamiklerini bu kişinin onları hayal kırıklığına uğratacağı şekilde yönlendirirler. Bu duruma “geçmişin kendini tekrar etme zorlantısı” denir ve bu bir tür lanetli “yazgı” gibi kişinin yakasını bırakmaz ve geçmiş defalarca yeniden sahnelenir, zaman, mekân ve oyuncular değişse bile roller ve tema aynı kalır.
Babam hayatımın adamı ya 💜 Bir kızı olsun diye hep dua edermiş, beni hiç omuzlarından indirmezdi. Bütün çocukluk fotoğraflarımda babamın kucağındayım. Kısa giydim diye insanlar laf ettiğinde size ne benim kızım nerede ne giysin bilir derdi akrabalara, konuşturmazdı. Gizli saklı işler çevirmeyeyim diye otur kız tokuşturalım kadehleri derdi. Araba kullanmayı öğretti büyük bir sabırla. Öper, sarılır, severdi öyle sevgisini gizlemeyi bilmezdi bağıra bağıra severdi.. Babam 💜 içim titriyor..
Ellerinden öperim böyle babanın... Örnek alınacak adam. Bir şekilde kopyalayıp daha da fazla olmasını sağlamak istiyor insan... Paylaştığın için teşekkürler, okumak keyifliydi :)
Kız çocuğu karakterini babadan alır. Baba ona nasıl bir çizgi çizerse o yoldan yürür. Maalesef anneler çoğunlukla kız çocuğuna mesafe koyar ve çocuk babaya yönelir. Babadan aradığını bulamaz ise onu yönlendiren bir erkeğe veya eşine hem baba hem koca gibi sığınırken kendinden vazgeçer.
Bir evlat babadan değer görmez ise, kimseden değer görmez. Bir baba kızına değer vermez ise, o baba Allah ve Resulünden değer görecek mertebeyi görmez. azelcan.
Yalnız hepsini okudum, hepsinde var bir tane dis. Galiba babası ile sorunu veya sorunları olan birisi. Bu yaptığı sizler için moral bozucu olsa da durumuna üzüldüm 😔
Çok büyük çünkü onlar istemese okuyamıyor , baba sevgisini tatmayan bi kişi evliliğinde de problem yaşayabiliyor , baba sevgisini almak babanın arkanda olduğunu bilmek daha emin adım attırıyor :)