Bu gibi takımlardan kaç tane almalıyım? Evet bebek hemen büyüyor ama karantina dönemine ve kış ayına denk geleceğini hesaplarsak, yıkayıp kurutması da sıkıntı olacak.. 0-3 aylık bu takım sizce 5 taneden fazla alınmalı mıdır? Ya da buna ek olarak ne alabilirim? İçine giydirmek için uzun kollu çıtçıtlı body? Takımında üzerine giydirmek için alttan çıtçıtlı veya yandan fermuarlı tulum? Anneler ablalar beni aydınlatın 🙏🏼
Evli ve çocuklu biri değilim ama edindiğim bazi bilgileri aktarmak isterim... Öncelikle bu takımlar sadece hastane zamani kullanılıyor tabi ev içinde de kullanılır ama 5 tane hatta daha fazlasını bile düşünüyorsan biraz fazla gibi çünkü bu takımda ki çoğu sey fazla kullanılmıyor bunun yerine alt üst takımlar alabilirsin çocukların gelişimi hızlı oluyor hepsini aynı boyutta almamalısın anneanne ya da babaanne yapmıştır herhalde güzel yelekler onları giydirebilirsin kesinlikle aldigin kıyafetleri elde yıkamani tavsiye ederim çünkü makine çok kötü yapıyor birde lütfen banyoda yüzüne su dökme suyu sevdir emin ol ilerde sen zorlamadan banyoya koşan bir evladin olur ilk çocuk sanırım bu yüzden herkes kucaga almak ister buna izin verme hem hastalık hem alışkanlık olup seni rahat bırakmaz çünkü yanında her zaman biri olmayacak ve yapman gereken işlerde yarakta güzelce durmalı beşik seçimin park olsub ilerisi için de mobilya tercih etmeni istemem 6aydan sonra yatamaz paran boşa gider yastığı yumuşak ve ince olsun pofuduk pofuduk daha çok var ama sıkmayım rabbim sağlıkli bir şekilde kucağınıza almayi nasip etsin tez zamanda kurtulursunuz inşallah ha bu arada lütfen gamzesini unutmayın 😂💜💜💜
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben sabaha kadar dinleyebilirim 😂 Gamze dediğin kardeşimden hatırlıyorum hani yanaklarını hafif sıkıyorlar Gamze olsun diye o olaydan mı bahsediyorsun
Onu yaparım ama eşimin ailesinden korkuyorum bi ara gözüne limon sık, balı bilmem ne yap tuzu bişi yap bir şeyler anlatıyorlardı baya korktum çocuktan kek yaparlar 😃 nitekim zararlı bunlar uygulatmam
Ay one be öyle daha herşeyi yumuşacık tövbe çocuğu kör etmek mi istiyorlar limondaki asit oranıni bilmiyorlar sanırım sakın izin verme öyle birşey hatta uzak tut hastaneye bile gizlu git yoksa sen o durumdayken gizliden yaparlar birşeyler korktum bak şimdi 🤦🏻♀️🙄
Annemde kalacağım zaten hele bir de şehirlerarası geçiş olursa pandemiden kaynanamlar gelemez 🥰 bebeği asla yalnız bırakmam gelseler dahi aynı odada bulundurmam anneme de söyledim bu pandemide kimse meraklanıp koşmasın diye. Normal doğum yaparsam hastaneye de ne zaman saat kaçta gidecem Allah bilir hem kaynanam biraz paniktir doktor yasakladı tahriş olur alerji yapar hassas bebek kimse öpmesin ellemesin dersem dokunamaz bile 😂
Aynen öyle kimseye güvenemem bu dönemde anlayışlı olmayanada kusura bakmasınlar lohusa kafasıyla demeyeceğim şeyleri diyebilirim. Şu 40 günü atlatsam doğumdan sonra yol yasak durumu olmazsa kendi yaşadığım şehre geçeceğiz ondan sonra ben eşim bebek tamam kimsemiz yok anca görüntülü ararlar o da Halime bağlı her arayanı açamam tek başıma bebek bakıcam evin işi var 😅
Hem 2 tane afacan büyütmüş tecrübeli bir anne hem de bir hamile olarak benim de yeni doğan giysileri hakkında söylemek istediklerim kesinlikle var.
Yeni doğan giysisi alırken nelere dikkat etmeli?
Öncelikle kıyafetlerin hava alan kumaştan yapıldığına emin ol ki bebeğini terletmesin, tahriş etmesin.
Yeni doğan bebeklerin cildi çok hassastır. Yeni doğan kıyafetleri alerji yapmayan kumaşlardan üretilmelidir.
0-3 ay çok kısır bir zaman. Bu dönemde bebeğin o kadar çabuk büyüyecek ki sen bile inanamayacaksın. 4-5 taneden fazla bu şekilde takım almana hiç gerek yok.
Bebeğine her zaman büyük kıyafetler giydirebilirsin. Biraz büyük giymesi sorun olmaz ama ona dar gelen kıyafetler hareketlerini engeller. Bu yüzden hem yeni doğan için hem de biraz daha sonrasında bebeğinin kıyafetlerini biraz büyük almayı alışkanlık haline getir.
Bu beşli takımlardan 2 tanr alsan yeterli. Biri hastaneden cıkarmak ıcın biride yedek. Daha sonra lazım olmuyor, altlı ustlu zıbın takımına odaklan en ıhtıyacın olan seyler onlr. 0-3 aylık cok almana gerek yok bi kac tane alsan yeter onemlı olan 3-6 aylık bebekler cabuk buyuyor en uzun kullanılan 3-6 ay olur genelde. Zıbınların ustune mutlaka penye yelekler varya şapkasız onlardan al kirkenırse yelegını değişirsin zart zurt zıbın degıstırmezsın. Çok fazla alma yani yenıdogan kıyafetı 3-6 aylık al
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu beşli takım hastane çıkışı diye geçiyor ama zıbın takımı deyince de benim aklıma bu geliyor o yüzden 5 tane mi daha fazla mı alayım diye sordum🙄 zıbın takımı dediğin çıtçıtlı bady uzun kollu ve altına tayt gibi olan şey mi ikili takımlar mı yani?
Evet patikli ayaklı taytlar ve cıtcıtlı body. Ben sadece onları kullanmıştım. Cok kullanıslı gercekten zıbınlar. Kadife zıbınlar falan var cok sıcak tutuyor kışın
5 takım az gelir. Bazen gün içinde iki üç kere değişeceksin çünkü. Çıtçıtlı bady çok lazım o da bol bol alınmalı. Yıkanmaktan çabuk. aşınıyolar. Bir kaç tane (penye de olabilir) yelek şart. Yatağından kalkar kalkmaz her uykudan hemen sonra sırtı üşümemeli. Ben ayaklı pijamalardan ziyade normal giydirirdim. Kucağa alınca ayağını yukarı çektirdiğini düşünürdüm. Ama tercih meselesi. Şimdilik aklımdakiler bu kdr 😉Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Ömrü bereketli olsun inşallah
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederiz 🙏🏼💜 uyku tulumu değilde normal tulumlar oluyor onlar sadece çıtçıtlı bady üzerine mi giydirilir yoksa görseldeki gibi takım üstüne giydirebilir miyim
Kış aylarını göz önünde bulundurmak gerekiyor evet 5-6 tane bu yenidoğan takımlarından bulundurmak gerekiyor. İlla bu tarz olması şart değil 2li takımlarda olabilir. Bu 5 li 7 li takımların çoğu parçası hiç kullanılmıyor bile.2 li takımlardan fazlaca bulundurmak daha mantıklı.Çünkü yenidoğan bebeklerin kakaları sıvı oluyor ne kadar kaliteli bez kullanırsan kullan sızdırma oluyor illaki.çBir o kadarda çıtçıtlı body gerek. Mevsim geçişlerini ve bebeğin gelişimi göz önünde bulundurarak daha sonraları için kıyafet alabilirsin. Tulumlar özellikle ayakları yeterince sıcak tutmuyor. Ben hep üzerine çorap giydirirdim. Ağız bezleride lazım kaliteli ve yumuşak olmasına özen göstemek gerek. Bodylerin uuzn kollu-kısa kollu vs seçimlerinş evinizin sıcaklığına göre alabilirsiniz. Zaten bebek battaniyeye sarılacağı için kat kat giydirmeye de gerek yok bence. Bebeğinizin sağlıkla doğması dileğiyle ❤
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim 💜 ağız bezini kendim yaptım 30 adet mermerşahi bezinden yeterli olur diye düşünüyorum. Tecrübesizim ama ikili takımlarda bana mantıklı gelmiyordu böyle beşlilerin içinde şapkası eldiveni var diye heralde ama düşünürsek başka şapkayı eldiveni o ikili takıma uydurabiliriz. Annemler kundak havlu ve battaniye almış oldukları için, bende çıtçıtlı bady her aydan alacağım için 10 lu hastane çıkışına gerek duymuyorum böyle beşli alıp eldekileri takım yaparım diye düşündüm. Eve geçince ilk bir ay veya 3 ay kullanırız bu tanımları heralde, o yüzden 5 takım falan alayım dedim (1-3 ay bedeninde olduğu için bu takımlar).
Çıtçıtlı body bence mutlaka al. Görseldeki gibi Takım olmasa da pratik ve rahat kombinler ayarla, pijamalari unutma, coraplar olsun, uyku tulumu ve çok cabuk büyüselerde cok camasir da cikiyor az olmasin yedek lazim olur 😅 bi adet de annekuş birakayim buraya: @__AnKaKuŞu__
Çıtçıtlı body her aydan stok yaparım gibi zatende şu pijama olayını anlamıyorum ben mi bulamıyorum yoksa 0-3 ay için pijamamı yok? Yoksa benim pijama anlayışım mı farklı 😂 tek bildiğim böyle takımlar, çıtçıtlı badyler ve de tulum.
Var aslinda yeni doğanlar icin ama çeşit daha az 😅 Bise uyku tulumu dedigim gibi aklında bulundur, uyurken ilk zamanlar battaniye yorgan tavsiye edilmiyor bebeklere, ondan kullan için rahat olur hem üşümez
Pamuklu bebegin cildini tahris etmeyecek yapıda olmalı. hastane cikisi dedigimiz takimlardan 4-5 adet almaniz sizin icin iyi olacaktir. yeni doganlarda refluye bagli kusma olacagi icin yedek bulundurmak iyidir. Bolca agiz mendili ve citcitli dedigimiz badyler fazlaca yardimci olacaktir. giyimi ve cikarmasi kolay yaka kismi dar olmayan renksiz kiyafetler tercih edin
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ağız mendilini 30 adet edindim 👍🏼 çıtçıtlı bady de aynı şekilde stok yapacağım. Aynen kusma veya batırma durumları olabilir hemen makinaya atsam bile Şubat ayında bi günden fazla anca kurur
Sana tek tavsiyem önünde desen olmasın görseldeki gibi düz olsun desenli olunca bodynin arkasında desenin ipleri oluyor vs cildi hassas onların iyi olmuyor
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hıım hiç öyle düşünmemiştim zaten sade şeyleri seviyorum teşekkürler 🙏🏼
Bunun adı hastane çıkışı olarak gözüküyor ama bedeni 1-3 ay yani aslında zıbın takımı dedikleri bu değil mi? Ayrıca çıtçıtlı bady alacağım zaten. Bunun içine çıtçıtlı bady giydirilir değil mi?