Merhaba arkadaslar. Benim kafama takilan bisey var. Evliyim ben bir oglum var. Esim sanki ogluma karsi soguk gibi bana mi oyle geliyor boyle olan var mi? Yani mesela uzun zaman isten dolayi evde olmasa ara sira oyle sorar ama hic arayip sesini duymaz. Ozlemiyor mu sevmiyor mu? Sozde sevdigini soyler, geleceginden konusur biseyler yapmaya calisir oglum icin ama soguk gibi. Evde de olunca bazi zamanlar oynar cocukla ama cogu zaman sabah kalkar kahvalti eder ise gider gecede gelince cocuk uyumus olur zaten. Ben mi yalnis dusunuyorum? Uzuyor bu durum beni. Babalar goruyorum aksam isten gelene kadar ozler cocugunu arar sorar konusur. Bu niye boyle?
Cevabın nedir?
+1 yılBenim babamın yaşayıp yaşamadığımdan bile haberi yok. 30 yaşıma geldim. Bir kere arayıp halin hatırın nasıl demişliği yok. Birine sormuşluğuda yok. Üstelik 16 yaşıma kadar karşı apartmanımda oturuyordu.
Küçüksün anlamıyosun 6-7 yaşlarında görmek için kapısına giderdim açmazdı. Biraz ısrarla çaldığımda açıp ‘görmek istemiyorum ulan seni bela mısın hadi ordan git’ deyip suratıma kapattı. Merdivenleri ağlayarak indim. Apartmandan çıkmadım. Annem ağladığımı anlamasın diye yarım saat dışarda bekleyip çıktım, eve gittim. Bir dahada kapısını çalmadım/çalamadım.
Balkonda gördüğümde baksında el sallayayım diye beklerdim ama bakmazdı. Ben bana baktığı sırada onu görememde kırılır diye gözlerimi 1 sn dahi ayırmazken, kendisi orda olduğumu bildiği halde bir kere bile dönüp bakmadı.
Sen diyosunki geleceği hakkında konuşup planlar yapıyor, arada bir onunla oynayıp eğleniyor.
Kahvaltı yapıp görmeden gitmiş, gelmiş uyuyormuş ne önemi var? O evde kahvaltı yapıp gitmiş ve o eve geri dönmüş. Evden para kazanıp sizler için çalışmaya çıkmış.
Ha bu sevgisini göstermemesini normal mi karşılatır? Hayır. Fakat herkesin sevgisini gösterme şekli, gördüğü gibidir.
Siz ona anne-babasının gösteremediği şekilde ilgili/alakalı/şefkatli olup, üstüne düşün. Ona sevginin hangi yollarla gösterilebileceği, göstererek anlatın.
Asla oturup konuşmayın, sormayın halinin sebebini. Akışına bırakın.
Kıymet bilelim, kıymeti bilinenlerden olalım inşaAllah.
Şükür iyidir...61 Yorumla- +1 yıl
Hüzünlü olsa da ne güzel yazmışsın...
En İyi Cevaplar
+1 yılKimisi çocuk diye can atar bazen de böyle olur halbuki çocuk dünyanın en saf en değerli kavramıdır nice insanlar tanıdım parka gidip uzaktan çocukları garip garip izlediğini iç çektiğini hatta benim rahmetli arkadaşım var şehit oldu dinmez yüreğindeki sızı daha çok örnekler var bununla ilgili tanık olduğum elbette düzelir o sevgi işler içine yeniden
00 Yorumla
Öncelikle oğlunuz için üzüldüm gerçekten böyle bir vaka ile daha önce de karşılaştım bu biraz kendi ailesiyle ilgili bir durum oluyor ve kendisinin üzerinden ilgi odağı çekildiği için oluyor diye düşünüyorum. Bence bu konuyu araştırmanız gerek. Allah yardımcınız olsun. Seviyordur oğlunu ama gösteremiyordur hem yetişmeden hemde dediğim sebepten.
04 Yorumla
Soran+1 yılKensdisi 14 yasinda babasini kaybetti cocuklugundan dedesi buyuttu annesi hic rol almadi yani. Kisaca sevgi goremedi
- +1 yıl
Bundan dolayı da sevgisini nasıl göstereceğini bilmiyor olabilir. Aslında bir yoruma dedesi baktı yazmışsınız rol model olunca sanırım dede mesafeli o da sevginin bu şekilde olduğunu benimsemiş ya da hep ilgi odağı olduğu için belki de şu an ilgi odağı olan çocuğunuz olunca kıskanıyor bile olabilir yani bunlar da yok değil bence bunun gerçekten araştırılması gerekir.
Soran+1 yılValla benimde kafam karisik bu konuda artik nasil emin olacagimida bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
63Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır insan öz evladına candan yaklaştı gadası. Belli ki eşin biraz sevimsiz biri, çocuğuna böyle yaklaşması normal değildir.
10 Yorumla Soğukluk demiyelim de tipik Müslüman toplumu erkeği davranışı. Yedireyim içireyim anlayaşı çocuk büyüttüm sayılır böyle zihniyetlerde. 'Eşşek gibi çalışıyorum çocukla da karım ilgilensin'. Bakın burda bile evli erkek var küçük kızının fotosunu bile sergiliyordu. Evli olduğunu gizlemedi bazn. Ama ne sabah akşam bu sitede burç konuları açıyor (malum burçlarla ilgilenen en çok kız kitlesi. ) duruyor ve ekliyor: 'kızlar iyi sabahlar kızlar iyi geceler' Hani buraya yazmak yerine karısıyla kızıyla ilgilene bilir. Sorsan onların her ihtiyacını karşılıyorum der. Babalar da anneler de çocuğa karşı ilgili olmalı.
611 Yorumla- +1 yıl
Hemen neden müslüman toplumu erkeği oluyor bu müslüman erkekleri de hep öcü zaten uzak durun bizden bu arada eğer müslümanım diyor ve peygamber efendimiz kendine örnek almıyorsa biri hanımına da çocuğunada değer vermez bunun müslüman olmak ile alakası yok önce peygamber efendimizin hayatını eşlerine davranışını çocuklara yaklaşımını okuyun öğrenin derim
- +1 yıl
- +1 yıl
Kusura bakmayın gayet iyi okudum Türk erkeği diyemezsiniz çünkü bu sadece Türkiye'de değil müslüman toplumlarında da değil bu insanın yetişmesi ve yetiştirilmesi sizin yaptığınız sadece insanları bu Müslüman bu Türk bu Arap diye ayırmaktan başka birşey değil önce toplumları iyi analiz ediniz..
- +1 yıl
Çünkü Doğu ereği dersem Çin or falan da kastetmm lazım ama görünen şu ki gnelde Müslüman toplumları böyle - baba birer bankomatik gibi hisseder kendini para verdim ilgilendim der. Hoş çoğu kadın da evliliği böyle görür. Evine ekmek getirsin çocuğumuza basın da başka şey istemem' der. Zihniyet işte...
Soran+1 yılAynen dogru sanki hep calisip biseyler almak gorevleri baska bisey degil
- +1 yıl
@cankall sizi yorumuma davet etmedim. Yorumlarınız provokatif. Yetiştirilme şeklinden asılı diyorsunuz. Tamam da biz de onu diyoruz Doğu Müslüman erkeği böyle yetişiyior. Konuyu başka yerlere çekmeye gerek yok. Müslüman Müslümanın gerektiği gibi davransa sorun olmazdı. Sosyal Medyada da görüyoruz Müslüman erkeklerin davranışını. Dini kurallara uyan az kişi var. Ortalıkta ben Müslümanım bağırmakla Müslüman olmuyor. Zaten soru dinle alakalı değil. Toplumumuzda sık görülen birşeyi dile getirdim sadece. Soruya odaklanıp direk yorum yapmak yerine kızların yorumlarına alakasız yorum yapmak da Müslümanlık değil.
- +1 yıl
Vallahi alakasız olan yorum sizin ki hanımefendi direk bir toplumu hedef almışsınız. Benim hanımefendinin sorusuna verdiğim cevabı okuyup nasıl cevap verilmesi gerektiğini öğrenmiş olursunuz. Kusura bakmayın ama ayrımcılık en sevmediğim olaydır. Biz her canlıyı severiz yaradandan ötürü. Ayrımı sadece davranışlarına veririz.
- +1 yıl
O adamı ben de biliyorum çok haklısın bir değişikler
- +1 yıl
Avrupa (Hristiyan) diyelim bizde oradaki babalarının nasıl babalık yaptığınıda gördüm. Bu din dil ırk ayrılmasından değil İnsanın içinden gelen birşey.
Bizimkide soğuktu ama ben naptım biliyomusun benim az işim var al sen ilgilen çoçukla dedim her fırsatta, tabi o hep kaytarmaya çalıştı ben yapamam edemem deyip annesine , abisine atmaya çalıştı ama pes atmadım. Her zaman oğlun seni özlemiş derim , seni çok seviyo babası derim. Oğlumada sadece baba demeyi öğrettim şimdide habire baba baba diye bağırıyo evde😁 eşim de seviniyo hiç anne yok hep babasını ister bak beni daha çok seviyo deyip hevesleniyo.. sonra bide onunla birşeyler yapıp ilgilendiginde hep taktir ederim bak nasıl başardın çok iyi elinden geliyo kaptın bu işi derim gururlanır çok hoşuna gider git gide kaynaşmaya başladılar böyle böyle. Eminim eşinde oğlunuzu çok seviyordur sadece bilmiyo nasıl olması gerektiğini sen kaynaştıracaksin ikisini zamanla seni bile aramaz hale gelirler kıskanırsın bile😆😂
32 Yorumla
Soran+1 yılOlur mu yani 5 yasinda oglum. Sizce yapa bilirmiyim? Cok sevinirim gercekten sizin gibi yapa bilsem
Her insanın sevgisini gösterme şekli farklıdır kimi ihtiyaçını karşılayarak sevgisini gösterir kimisi de gizli saklı yaşar belli etmeden, yani eşinin oğlunu ne kadar çok seviyor değer veriyor bunu sen görmeyebilirsin ama o içinde yaşar bunu illaki merak ediyordur özlüyordur ancak bağzen babalar şöyle düşünürler. Fazla ilgi gösterince şımarabilir. diye düşünebilir ancak ilerleyen zamanlarda büyüdüğünde evlenince askere gidince ya da kötü birşey olunca ancak anlarsın, babalar kısmen böyledir yani kimi babalar var arkadaş gibidir kimisi var ketumdur. her insan aynı olmaz yani. bunu fazla dert etme bence konuşmaya kalksan sen sevmiyormusun özlemiyormusun dersen seni suçlar onun sevgisini ölçemezsin. senin sevgini de eşin ölçemez yani dert etme illaki göreceksin bunu.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlıs düşünme benim babamda öyle eşiniz babasıyla birlikte mi büyüdü? Benim babam büyümedigi için diye düşünüyoruz ki hiç sevgisini belli etmez ama baba o tabi ki çok çok sever bazı insanlar çocuklarını öyle sevmez mesela aynı evdeyiz ama babamla aylardır konuşmadık yapısı öyledir yani ama en küçük hasta olsam hemen endişelenir hastaneye götürelim şunu yapsak iyi gelir mi diye hiç üzülme ama onunla konuş bence çünkü bu durum çocuk için iyi değil sevgisini göstersin çok çok ileride hep bir yarın eksik kalıyo ve konuşmaya yanına gitmek için günlerce düşünüyosun cesaret edemiyosun yani yabancı gibi
00 Yorumla
+1 yılÖnceden öyle değilse artık büyüdüğünü anlamıştır ondan konuşmuyodur ya da iş stresi vardır kafasında onları düşünüyodur. Hala çocuğu için çalışıyosa emek veriyorsa - ki bu devirde çalışmak kolay değilken- böyle düşünmemek lazım. Yapıcağın tek şey de canını sıkan bi şey varsa güzelce anlatmasını isteyebilirsin. Boş günlerinde üçünüz bir şeyler yapabilirsiniz. Bu durumlar geçici emin olun.
20 Yorumla
+1 yılBen cevremde tek tük babanın sevgisini gösterdiğini gördüm bu sevgisizlik değil ama dışarıya yansitmadiklarindan dolayı böyle düşünülüyor dışardan daha soğuk sevgisiz görülselerde en hassas noktaları çocuklarıdır dediğin şeyleri keske yapmasa ama bu sevgisizlik değil içinde yaşıyor duygularını ama bu şekilde çocuk anne ile iyi oluyor mutlu oluyor yakın oluyor baba bu sefer buna bozuluyor garip bir düzen 🤦🏻♀️
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya aynen. Benim etrafimda babalar boyle degilki
Çocukluğun da Babasından şiddet görmüş ve birkez olsun kucağına alınıp sevilmemis,
16 yaşında bir erkek evlat sahibi baba olarak sana diyebileceğim şu ki;
Herşey kararında güzel bence ne mıç mıç seveceksin nede karşıdan seveceksin.
Yeri geldiğinde başını okşar sarılır sever öperim,
Yeri geldiğinde tepkimi gösterir hatalarıyla yuzlestiririm👍
Baba bu iki şeyin terazisini bulmalı bence...03 Yorumla
Soran+1 yılDurumuna uzuldum Allah yardimcin olsun
Soran+1 yılEvet oyle maalesef
+1 yılBenim babam da abime soğuk. Kıskanıyor hatta. Hiçbir konuda destek olmaz. Hiçbir başarısını övmez hatta yerer. İlk çocuğu ve tek oğlu olduğu halde sırf onun odası olmasın diye daha küçük bir ev tutmayı düşünüyor. 1 tl borç bile vermez. Yedirdiği ekmeği burnundan getirir vb.
Bize de soğuk ama abim kadar değil. Ona neden böyle davranıyor ben de anlamıyorum. Yaşımız ilerledikçe bizi kendinden daha fazla soğutuyor. Anladığım bu.09 Yorumla- +1 yıl
Neymiş?
- +1 yıl
O mu hayatı yaşayamamış tadını çıkaramamış? 🙃Nereden vardın buna bilmiyorum ama annemle yeni evliyken genel evlerden aile evine girmiyormuş. Tek başına gider istediği yeri gezer gelir. Son zamanlarda bizle yemek bile yemiyor. Pazar kahvaltısı bile yapmadı bugün çıktı gitti. Ortada bir mevzu yok. Nereye gitti? Hayatını yaşamaya tabii ki. Üç kuruş borç istesem borcum var sıkışığım diyo. Aldığı parayla 3 ev geçindirir en az ve nereye borcu olabilir ki? Hayatını yaşıyor adam işte...
- +1 yıl
Şimdi de emekli olmama 8 ay kaldı gelen benle gelir gelmeyen kendi bilir falan diyor. Adam kendinden başka kimseyi düşünmüyor ki
- +1 yıl
Yani ailesinden kimseyi düşünmüyor ama gösteriş olsun diye sırf sen gitsen abi param yok desen 200 ü çıkarır sana. Ben gitsem kız oöduğum halde ihtiyacım var baba borç ver desem 5 tl vermez.
Soran+1 yılAllah Allah ben bir yorum yapamadim su an
- +1 yıl
Kusura bakmayın ama siz hala bu adama evinizde yer açıyor musunuz?
- +1 yıl
Evimiz değil, evi. Kardeşlerim okuyor, benim çalıştığım para da ancak kendime yetiyor zaten babam emekli olunca da ayrı eve çıkacağım.
+1 yılNormal şartlarda olması gereken ilgili bir baba portföyüdür ama malesef bazı insanlar anne baba duygusunu sonradan edinemiyor o içten gelen bir duygu. Yani zorla sevdirecek haliniz yok tabi ki ama bu durumu eşinizle konuşun bence eminim bir cevabı vardır kendince Keyifli geceler.
10 YorumlaDönemsel olarak morali bozuk olabilir. İnsan her gün çocuk sahibi olmuyor, ki ilk çocuğunuz olduğunu tahmin ediyorum, kafası karışık, ne yapacağını bilmez bir halde olabilir. Erkekler toplumumuzda daha soğuk kanlı olması beklenerek yetiştirildiğinden oğluna karşı nasıl bir tavır takınması gerektiği konusunda kafası karışık olabilir. Tabii bunları varsayımlarla aşmanız mümkün değil, samimi bir şekilde yüz yüze konuşulmadıkça böyle zorlu bir konuyu çözmeniz zor.
00 Yorumlaİşten geldiğinde çocuk uyumuş olsa dahi.. Özleyen insan çocuğu uykusunda bir kere öper.. çocuğun yatağının yanına gider bi bakar oğluna uykuda görmek ister..
Fakat duygularını dışa vuramıyorda olabilir..
Fakat en sert en oteriter baba bile dışa vuramasa da içten içe çocuğunu sever.00 Yorumla
+1 yılBenim iki tane kuzucum (halamin çocukları) var. Yilda iki üç kere yanlarına gidiyorum malum aramızda 600 km var. Her gittiğim de üçümüz birlikte uyuruz. Onlara sarılır uyurum gece uyanırım onları sabaha kadar izlerim acaba üstlerini açtılar mi yorgani düşürdüler mi üşüdüler mi vs. insan nasıl kıyabilir nasıl özlemez nasıl sarılmaz ki. Babasın sen yaa baba...
00 YorumlaBen cevremde tek tük babanın sevgisini gösterdiğini gördüm bu sevgisizlik değil ama dışarıya yansitmadiklarindan dolayı böyle düşünülüyor dışardan daha soğuk sevgisiz görülselerde en hassas noktaları çocuklarıdır dediğin şeyleri keske yapmasa ama bu sevgisizlik değil içinde yaşıyor duygularını ama bu şekilde çocuk anne ile iyi oluyor mutlu oluyor yakın oluyor baba bu sefer buna bozuluyor garip bir düzen 🤦🏻♀️
00 Yorumla
+1 yılErkekler, kadınlar kadar duygusal bir bağ kuramıyor sanırım. Sevmemek değil de kendi gördüğü gibi de yapıyor olabilir. İki çocuğumuz var, eşit şekilde ilgi gösterdiğimizi ya da aynı oranda ilgilendiğimizi söyleyemem ama sevgisinden kuşkum hiç yok.
03 Yorumla- +1 yıl
Profil. manzaran. muhtesem. engin denizde ondan daha hoş ve Seksi sırt dekoltelikadinda
Soran+1 yılAma etrafimdaki babalar oyle degil arayip sormamak ozlememesi anlamina gelmiyor mu?
- +1 yıl
Belkide ama başka şeyler var bence hadi bulalim
+1 yılNormal bir durum değil. Şimdiki babalar en az anneler kadar sıcak ve ilgili. Bir de bunu oğlun fark ederse bu üzücü olur. Bence eşini al konuş. Sevgisini daha fazla hissettirmesini söyle. Çocuğun adına bende üzüldüm açıkçası.
10 YorumlaBelki esinizde sey algisi vardir hani bir insan karsisindakini ne kadar severse sevsin belli etmez ya da edemez ya o yuzdendir belki de. Belli ettigi zaman simarikliktan korkuyordur yanlis anlamayin yani biraz kaba anlatmis olabilirim ama umarim anlarsinizzz🙏🏼🙏🏼🙏🏼
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam anladim fikrinizi. Ancak bu durum evlat icin biraz garip degilmi?
+1 yılErkeklerin çoğu böyledir zaten. Çok nadir evladı ile ilgilenen olur özellikle Türk erkeklerinde bir elin parmaklarını geçmez
26 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılBilmiyorumki ben etrafimda daha iyi babalar goruyorum diye kafama takildi. Anlam veremiyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
@sonsuzLukkkk bizim aile de babalar ve çocuklar arkadaş gibi ve benim çevremde doğudan da batıdan var soğuk olan ben sebebinin kişilik ve kişinin ebeveynlerinden kaynaklandığını düşünüyorum yani aşırı ilgi odağı olmuş birinin çoçuğuna aynı ilgiyi göstermediğini bile bilmiyorum. Yani ayrımı insan üzerinden yapıyorum doğudan batıdan değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer anne melek olmadığı gibi her baba da kötü degil. Çocuğunu tuvalete doğurup çöpe atan anneler yüzünden hepsine kötü denilse ne hissedersiniz.
00 Yorumla
+1 yılBunu bizim ile degil, babası ile açıkça görüşmeniz lazım.
Bazı babalar çocuklarına mesafeli dsvranırlar. Aslında belki en iyisini yapıyorlar. Çünkì, çocuklara çok sevgi gösterip şımartmak iyi degil, sonra anne ve babayı dinlemiyorlar.00 Yorumla
+1 yılBir tespitim var. babası tarafından soğuk davranılan bu çocuklar gelecekte daha başarılı insanlar oluyor. çünkü babasını etkilemek için herşeyi deneyen bu çocuk farkında olmadan kimsenin başaramadığı şeyleride yapmış oluyor. yani hiç durmaksızın hız kesmeden iyi şeyler yapmaya çalışıyor. düşman bir baba ediniyor evet ama başarılı bir insan oluveriyor
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama hep eksik kaliyor
- +1 yıl
Aslında burada asıl eksikliği farkında olmdan baba yaşıyor.
Babalar baba olmayı geç idrak ediyor yazacaktım ancak çocuğun 5 yaşında olduğunu yazmışsın bir yanıtında. Özlemeli normalde, merak etmeli. Gün içinde diyelim ki müsait değil en azından akşam dönünce merak eder. Konuşmak gerekebilir.
00 Yorumla
+1 yılBence bunu eşinle konuş güzelce. Babası tarafından eksik yetiştirilen çocuklar sevgiyi başka yerlerde arar. Toplumdayken sorun yaşarlar. Bir aile çocuğu sevmeyecekse, ilgisini sunmayacaksa, maddi bir yere kadar özellikle manevi anlamda yeterli olmayacaksa anne baba olmamalı diye dusunuyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle dusunuyorum bende. Cok konustum ya evet degip bana hakk verir ya da baska seylerle bahaneler uretir
+1 yılKlasik turk babasi. Ilerde kavga etmeye baslarlar. Cogumuzun babasi gibi..
31 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen
+1 yılBende 1.70 44 kiloyum dediğini o kadar iyi anlıyorum ki.. Takmamaya çalışsam da kötü düşünceleri hep hissediyorum ve bence beni ve bu durumda olan herkesi sevicek insanlarla takılsınlar her şey iç güzellik diye anıranlar da ilk tipe bakıyo maaaalesef ama gerçwk şu ki ön yargıyı dış görünüş oluşturur inş tez kilo alırıZ
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkiyede ki babaların genel durumu galiba. Ben anlamıyorum bir insan seviyorsan gösterir; yok içinde yaşıyor, içinden seviyor demek kendini avutma yöntemi gibi geliyor.
Eğer gerçekten seviyorsa da bu şekilde çocuk babasıyla bağ kuramaz.11 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen
Benim babam 7 yaşınmdan beri arayıp sormuyor.. yolda görsem tanımam.. en azından geleceğinden konuşuyormuş..
13 Yorumla
Soran+1 yılCok uzuldum canim. Evet geleceginden bahsediyor ama neye yararki? Cocuk en cok bababin kendisini ister sevgisini sefkatini ister
Soran+1 yılBabasi 14 yasindayken olmus esimin annesinden sevgi gormedi simdiye kadar. Dedesi buyutmus esimi oda bunu ogluna yansitiyor ama bence aksine yansitmamali
Babalar böyle değildir. Sadece kafasında babalık kavramını yanlış anlayan insanlar böyledir. Benim babam da aynı bu şekildeydi. Bana hayatımda hiç sarılmadı aferin demedi. Ve bu durum psikolojimi çoğu zaman kötü etkiledi. Yapmanız gereken bunları eşinize de söylemek, çocuğunuzu sevmesi gerektiğini ve ona her baba gibi sahip çıkmasını söylemek. Ve bunun yanında en önemlisi beraber psikoloğa gidin. Anlatın derdinizi
00 Yorumla
+1 yılEskiden babalar çocuklarına onları sevdiğini söylemezmiş fazla hissettirmezmis bazı şeyleri Bi tarafları kalkmasın tavan yapmasin diye Hal böyle olunca bi nesil baba sevgisini hissedemeden büyümüş
00 Yorumlabazı insanlar öyle oluyor ben ve oğlum okadar birbirimize yakınız ki sürekli birbirimizi öperiz okşarız o bana bebeğim der ben ona derin beraber yatar öpüşür koklaşırız ama kimi babalar varki oğluyla acayip bir resmiyete girer sanki arkadaş ya da başka bir tanıdık gibi eğer yeterince sevgi veremiyorsa siz verin annesi çok sevgi dolu olsun umarım anlatabilmişimdir =)
00 Yorumla
+1 yılBenım babam yetim büyümüş, yıllardır banada hic sevgisini göztermedi. Belkide karakteri bilmiyorum diğer kardeşlerimde öyle biraz kendini düşünen bir adam. Ve babamla hiç anlaşamayız ayrıyım zaten.
00 YorumlaSizin çocuğunuz tek değil ben de öleyim.
Çok büyük varlık içerisindeyiz. Ama ailemizde huzur birlik hiç birşey yok. Hani bir tabir vardır. Dini imanı para olmuş. Babamında aynı öyle . Hiç biriniz olmasada malım mülküm bana bakar diyen bir zihniyet.01 Yorumla- +1 yıl
Boşver en azından parası var da ekmeğini yiyorsun bizde o da yok ölsem kalsam haberi olmaz 😔şükret bu da bişey nankörlük yapma
Gizli Üye(25-29)+1 yılNedenini bilmiyorum ama evet bi değişik geldi benim abim de sehir dışına gider is icin. Her gün görüntülü arar oğlunu onun istediklerini getirir gelirken, aksam eve donuncede oyle oyunlar alir internetten onlari yaparlar falan
04 Yorumla
Soran+1 yılEsimde eve gelince her sey alir ogluma telefonunu verir oyunlar iynamasi icin ama kendi sevgisini hissettirmesi baska
Cevap sahibi+1 yılIste bu yanlış telefonu vermemeli kendileri oyunlar oynamali oyuncaklarla
Cevap sahibi+1 yılBelki yapısı öyledir cok fazla belli edemiyordur sevgisini
Soran+1 yılBende onu diyorum iste telefon degil kendisi oyun oynasin
Siz aşırı derecede bağlı olduğunuzdan anne olarak, geri kalan size samimi gelmiyor olabilir. Baba evladına soğuk davranamaz. Ama anne kadar da samimi olamaz.
00 YorumlaBenim iki tane çocuğum var karımı ne zaman arasam mutlaka telefona isterim çocuklarımı hatta görüntülü ararim senin kocan fazlasıyla soğuk
04 Yorumla
Soran+1 yılBende oyle dusunuyorum cok uzuluyorum niye boyle? Acaba ailesinden dolayi mi? Kendi aileside esime karsi oyle oldular hep. Ancak o kendi yasadigini ogluna niye yasatsinki
Soran+1 yılBenimle iyi son zamankar aramizda kotu kavgalar oldu bosanmaya kadar gitmisti is ama simdi iyiyiz. Normalde de benle iyi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu bence senden kaynakli cocukla hep sen ilgilendigin icin cocuk sorumlulugu almamis hissedememis bence... bazen birak ona disari cik hayatina bak biraz sorumluluk alsin.. Allah korusun sana bisi olsa o cocuga bakamaz bakmazda... kafasi kaldirmaz. Hele bide yas ilerledikce erkekler daha sakinlik ariyor. Bence biraz o uyutsun cocuk babasini beklesin.
00 YorumlaErkekler biraz daha farkli bakabilir herseye ama en iyi taniyan sensin. Burdaki kimse tanimaz esini. Farklilik mi var yoksa hep mi öyle ona bak.
10 Yorumla
+1 yılSenin ki gerçekten soğuk insan işten gelince bi çocuğunu koklar öper sever
18 Yorumla
Soran+1 yılEsimde gelince oper oynar biseyler alir ama ne bileyim uzak kalinca ozlemiyor sanki
- +1 yıl
O zaman sen abartıyorsun şu an nasıl bir ortam olduğunu sezemedim ama abartılacak bişey yok gibi
Soran+1 yıl20 gundur yaklasik evde degil ve sadece sorar bana cocugu ama aramaz
- +1 yıl
Çocuk kaç yaşında ya
Soran+1 yıl5 yasinda
- +1 yıl
Sadece ne yaptığını mı soruyor 20 gün evde olmayan babası ben yipenim 3 buçuk yaşında her gün görüntülü arıyorum 😏
Soran+1 yılEvet sadece oyle bugun ben soyledim aradi konustu oglumla
- +1 yıl
Anladım seninki biraz duygusu az alışırsın sevmediğini söyleyemeyiz ama duygusunu göstermesi felan zayıf
+1 yılsorun varsa
bunu neden kocanla oturuup konuşmuyorsun?15 Yorumla
Soran+1 yılCok konustum ama evet sevmiyirum ya da sogudum demezki. Tabiki oyle sey yok ben oglumu cok seviyorum soyluyor ama gorduklerim bu
- +1 yıl
senin rolün ev hanımı çoçuk büyütmek
onun para getirmek
senin aç karınını doyurmak
olarak bakıyor demkk i
herşey toplum baskısı
evlenin diyorlar
evleniyoruz
çoçuk yap d, yorlar yapıyoruz
sen üretcisin
kuluçka makinassısın
, çok sorgulama!
Soran+1 yılNe alaka simdi? Ben kendimden degil cocuktan bahsettim
- +1 yıl
bende sana genel tabloyu açıkladım
toplumun sana biçitiği
ona biçtiği rol bu!
Soran+1 yıl😔😔
+1 yılEvet mesafeli davranırlar babalar erkek çocuğa karşı ama kızlara hiç öyle değil yani gördüğüm kafariyla
00 Yorumla
+1 yılBabalar biraz daha mesafeli davranıyor çocuklara karşı nedense anneye göre bu sevmediği anlama gelmez babandan biliyorm
00 YorumlaBabamlarin zamanında babaların çocuklarının başını okşaması büyük bir şey görünürmüş. Pek sevgi belli ermezlermiş ama devir değişti tabi.
00 Yorumla
+1 yılBen evladım olsa herhalde dk başı karımı görüntülü ararım napıyo diye bakmak için çocuğu😂 ilginç kocan. Ama yapı meselesi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen
Bence biraz teşvik etmelisin erkekleri rahat brakırsan gevşemeye salmaya müsait lerdir
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlat icin bu dusunce biraz garip
+1 yılBenim eski eşimde öyleydi.. kabullenmeleri biraz zor oluyor sanıyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılArtik 5 yasinda ne zaman kabullenecek?
- +1 yıl
icgüdüleri zayıf demek ki.. sen onları bir arada tutmak için strateji uygula bağları güçlensin.
+1 yılvalla cok sacma hareketler yapan var bence bos ver erkek cocugu anne ile daha yakindir sen iyi davran yeterli olur
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılİş stresi vardır virüste var herkeste korku var geçim can korkusu
02 Yorumla
Soran+1 yılHep boyleydi
- +1 yıl
Bazı babalar sevgisini dışardan belli etmez içinde yaşar bi arkadaşım var daha babam bizi kucağına alıp ta sevdini bilmem diyor herkes dışına vuramaz malesef annelerde aynı şekilde
+1 yılÇocukların kocadan çıktıgına son 10 yıldır rastlanmıyor. Belki gıcık oldugum birinden diye düşünüyordur
00 Yorumla
+1 yılGenelde öyle oluyor gibi ama çağımızda gereksiz bir durum.
05 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani gereksiz bir durum?
- +1 yıl
Hani önceden gelenekler gereği babalar çocuklarına soğuk olmak durumunda kalırmış. Ama şimdi gereksiz böyle yaklaşmak. Yani arkadaş gibi olmak deyimi bile yetersiz samimiyet için bence. Soğuk davranmak yerine aksine davransa daha sonra pişman olacağı durumlar yaşamaz.
Soran+1 yılEvet bende ayni dusuncedeyim. Niye boyle ki? Hep boyle hep konustum ama yine ayni
- +1 yıl
Niye bilmem ama kimi bulamaz kimi bilemez diye bir söz var. Keşke eşin bunun farkına varabilse.
Soran+1 yılAynen evet oyle. Keske ama anlamiyor. Ailesinde gordugunu ogluna yansitiyor
+1 yılBabadan sevgi görmemek kadar yıkıcı bir durum yoktur baba da anne de sevgisini göstermelidir yok "sevgisini içinde yaşıyor" vs boş laflar bunlar baba dedin mi sevecek kollayacak!
32 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende oyle dusunuyorum
- +1 yıl
O yüzden elinden geleni yap ve sevgisini göstermesini sağla
+1 yılböyle davranması sevmediği anlamına gelmez her insanın sevgi gösterme şekli farklıdır. Bi süre sorgulamayın eğer böyle devam ederse nedenini sorarsınız.
22 Yorumla
Soran+1 yılHep boyleydi ustunden gectim ama devam ediyor. Konustum kendisiyle hep bahaneler uretiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaba böyle olursa ileride o çocuğun psikolojisi kötü olarak yetişmiş olacaktır kendisine güvensiz ve utangaç olur bu aşırı kötü birşey
20 Yorumla
+1 yılBelki de çocuğun kendinden olmadığını zannediyordur, yaptın mı öyle bisey
00 Yorumla
+1 yılBurada kocanın dedikodusunu yapmak hiç bir işe yaramaz onunla konusman gerekiyor bu durumu.
00 Yorumlaçok normal altında bir neden aramayın. Erkeklerin yapısı çoğunlukla böyle
00 Yorumla
+1 yılBabamla arkadaş gibiyimdir, eşiniz ile konuşun bence.
00 Yorumlabazı insanlar sevgisini belli edemez bence oyle düsünme
00 Yorumla
+1 yılBelki yapısı böyledir belki de çocukları sevmiyordur. Otur al karşına konuş, derdini sorup öğren.
00 YorumlaBabalar böyledir , belkide başkasından peydahladigi çocuğa veriyor sevgisini 😂
00 YorumlaBabası bu kadar soğuk davranıyorsa bence sevmiyor ola bilir. Çocuklar büyürken anne baba sevgisi görmezse kendi çocuğu olduğundada böyle davrana bilir. Oğlunuz bu konuda ne düşünüyor sora bilirsiniz. Babasıylada Konuşmanızı tavsiye ederim.
01 Yorumla
Soran+1 yılOglum daha kucuk kendisi 14 yasinda kaybetti babasini anneside hic ilgilenmedi
- Devamını Gör (51)
Devamını Gör(96)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem