Sağ göğsümü emziriyorum ama sola gelince çok ağlıyor ne yapmam gerekiyor emmiyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba;
*Bebeginiz sadece tek memeden emip diğerini reddediyorsa öncelikle sakin davranmanız ve bunu kafanıza takmamaniz gerekir,, Bebeğin memeyi reddetmesinin birçok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları;
***İlk olarak diğer memeden emdigi rahat pozisyonu diger memeyi emerken sağlayamıyor olabilirsiniz,
***Bir meme ucu digerinden küçükse eğer, daha iri olanı emmeyi tercih edebilir bebekler, böyle durumda küçük ucu olan memeyi tutması için caba gosterebilirsiniz zamanla tutmaya alisacaktir, ama bunu yaparken bebeğinizin fazla acıkmış olduğu zamanı tercih etmeyin, zira bu bebegin tamamen emmeyi terk etmesine neden olabilir.
***Diğer bir durum mastit yani meme enfeksiyonuna bağlı olarak o memeden gelen sütün tadının degismesi olabilir, bu durumun çözümü elbetteki doktor muayenesi ve tavsiyeleri ile mümkün.
***Bazen burun tıkanıklığı ya da tek taraflı kulak iltihapları da bebeği tek memeye itebilir, ağrıyla pozisyon doğru orantiliysa daha az ağrı hissettiği pozisyondan dolayı tek memeye yönlenebilir,,
***Biraz daha büyük bebekler diğer memeden daha az süt geldiği için sadece diğerinden emmek isteyebilir..
***Meme ucunda yara çıkmış olması da bebeğin diğer göğsü tercih etmesine neden olabilir.
Şimdi eğer bunlardan herhangi biri olmamasına rağmen bebeğiniz tek memeden emmeye devam ediyorsa endiselenmeyin önemli olan bebeğinizin gerekli besinleri alması ve doymasi..
***Memenizden süt gelmeye devam ediyorsa eğer sağma makinesiyle sagarak sütün kesilmemesini sağlayın, bugün emmeyi reddeden bebek yarın normale dönebilir, o yüzden siz süt kesilmemesini sağlayın.014 Yorumla
Soran+1 yılYeni doğum yaptım ama bi hafta kadar sütüm gelmedi şimdi az biraz emiyor ama sol göğüse gelince hemen ağlıyor göğüs ucumda yok hafif sarılık var dediler emzirmem gerek yani bitme noktasındayim
- +1 yıl
Sağ göğüs ucun dahami iri ya da dışa doğru,, göğüs ucunun iceride olması olailir nedeni, ya da sağ göğsünden daha fazla süt geliyor olabilir,, lütfen takılma bu kadar önemli değil çocuk tek memenden doyuyorsa problem değildir
Soran+1 yılGöğüs ucum baya içerde enjektörle dışarı çıkartıyorum her ikiside aynı ben ikisini de emzirmek istiyorum ne yapmam gerek sizce
- +1 yıl
Tutması konusunda ısrarcı davranabilirsin ama çok fazla zorlamaman gerek bebeğini, diğer memeden de emmeyi terk edebilir,, şu da var ki, bebeğin çok aciktigi zamanlarda ver memeni tutar falan diyenler olabilir, buda bebeğinde ters tepip komple emmeyi terk etmesine neden olabilir,, denemekten vazgeçme, ama cokta zorlama bebeğini
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim, aklınıza takılan ne olursa çekinmeden sorabilirsiniz,, bildiğim kadarıyla yardımcı olurum
Soran+1 yılPeki teşekkür ediyorum 🙇
Soran+1 yılMerhaba bebegimin tüm gece uyuduğu durumlar oluyor arada tabi bi arkadaşım uyandırıp emzirmelisin dedi kan şekeri düşer diye siz bu konuda ne önerirsiniz
- +1 yıl
Doğru söylemiş, bebeklerin sık sık beslenmesi gerekir ilk aylarda,, kan şekeri düşebilir, zaten uyandirmana gerek kalmaz, kucağına alıp meme ucunu yanağına degdirdiginde uyku anında bile tutar o
Soran+1 yılTeşekkür ederim doktor musunuz?
- +1 yıl
Rica ederim, doktor değilim, sağlık personeliyim
Soran+1 yılSon kez şunu sormak istiyorum izninizle tabi, yenidoğan sarılığı var bebegimde artık emziriyorum güç bela ama sütüm yok malesef ama yarım saate yakın emziriyorum peki bu hafif olan sarılığı giderir mi süt yok denecek kadar az olmasına rağmen
Soran+1 yılMamada veriyorum çünkü doymuyor
- +1 yıl
Sarılığı emzirmek daha kolay geçirir tabi ama, emmeyen bebeklerin yenidoğan sarılığı çok sürmeden düzeliyor zaten,, bazıları birkaç gün fototerapi alabiliyor
En İyi Cevaplar
+1 yılHangi pozisyonda emziriyorsunuz? Emzirme pozisyonundan rahatsız oluyor olabilir. Yeterince süt gelmediği için ağlıyor olabilir. Pozisyon nedir? Süt miktarınız nasıl? meme ucu boyutu nasıl? bunlar size yardımcı olmak için gerekli sorular.
09 Yorumla
Soran+1 yılSezeryan doğum yaptım sütüm gelmedi yinede emzirmeye devam ettim şu an bile yeterli sütüm yok ayrıca göğüs ucumda belirgin değil içe dönük enjektörle çıkarıyorum
- +1 yıl
Ne kadar oldu doğum yapalı? Sütünüzün gelmemesini sorun yapmayın lütfen. Bu aşamada psikolojiniz çok önemli.
Soran+1 yıl2 hafta oldu ama hala belirgin şekilde akmıyor yani bebeğim doymuyor mama vermek zorunda kalıyorum
- +1 yıl
Bu bebeğinizin sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum değil. Lütfen sakinliğinizi koruyun. Psikolojik olarak zorlaniyorsunuz sanırım bu serecte değil mi?
Soran+1 yılHem psikolojik olarak hemde sarılık var hafif derecede o yüzden endişe ediyorum aslında anne sütü alması gerek bu süreçte
Soran+1 yılStres halindeyim cidden
- +1 yıl
Çok normal. Lohusasınız vücudunuzda çok ciddi hormonal değişiklikler var. Destek alma imkanınız var mı?
Soran+1 yılşu an için alamam malesef
- +1 yıl
Eğer dilerseniz ben bu süreçte size destek olmak isterim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
+1 yılUcunu alamıyor mu acaba. Gayret edin yoksa alışır gider
14 Yorumla
Soran+1 yılUcu belirgin değil emzirince ağlıyor
- +1 yıl
Eğer süt çoksa pompayla sütü azaltıp yumuşak kısmı iyice ağzına sokmayı deneyin.
Soran+1 yılSütüm yok denecek kadar az
+1 yılSut geliyor mu peki o gogsunuzden Tadi farkli geliyordur ya da tam kavrayamiyordur siz yinede aldirmaya bakin olmadi biraz sagin ama surekli surekli sagmayin kimisinde sut cekiliyor kimisinde sut gelmeye devam ediyor..
00 Yorumla
+1 yılCanını sıkma. Tadını beğenmemiş olabilir. Sorun etme onu da sağmaya devam et. Biberondan ver yine de vazgeçme.
00 Yorumla
+1 yılUcunu alamadığındandır dicem de iki göğsünün de ucu aynı değil mi?
00 Yorumlahasta olabilirmisin sütün acıdır belki doktora gözükmen lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUcunu ağzına alamıyordur
00 Yorumla
+1 yılNiye agliyoki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok mu stres yapıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDoktorunuza bir danışın isterseniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSol küçük mü peki
01 Yorumla