1 ay sürem var çocuğuma doktor alfabesini nasıl öğretirim?

hiç bir doktor o yaştaki çoçuğa alfabe sormaz sorsada o şeklin neye benzediğini sorar bende götürdüm oğlumu geometrik şekiller gösterdi bu nedir neye benziyor gibi şeyler sormuştu ya sizin doktorda bir sorun var ya da sen olayı yanlış anlamışsın
Doktor E'leri öğret parmağıyla yapmayı öğrensin dedi.
Dünyanın en saçma şeyi. Çocuğu derhal başka bir doktora götürün. Böyle bir tedavi şekli olamaz. Ben 2.5 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. Doktor bana resimler gösteriyordu bu harfler içinde hep tarak ne tarafa bakıyor diye sorardı
Cevap
2Cevap
O doktor salak mı? o yaşta çocuklara alfabeyle kontrol yapmazlar.
E'leri öğret parmağıyla yapsın dedi. Çalıştık biraz ama bir sonuca varamadık.
Harfleri onlara benzeyen eşyalar ile anlat, mesela e için tarağı kullan
Doktora gidince nasıl anlatacak, e harfine e yerine tarak demek daha zor olmaz mı?
Çocuğun yanında sen olacaksın büyük ihtimal ve e harfini tarak diye öğretmeyeceksin. E yi tarağa benzeyen e dir diye öğreteceksin
Ayrıca doktorun bunu istemesi çok saçma çünkü çocuk böyle bir şeye hazır değil
Doğduğundan beri gözlerinde sorun yaşıyoruz, doktor doktor dolaştık. Göz kullanması gerekirmi diye kontrol etmesi lazımmış. Bu süreç bizim için çok zorlu oldu, harfleri bir şekilde öğretmem lazım. Kızım yeni yeni konuşmaya başladı konuşup derdini anlatacak seviyeye henüz gelmedi.
Bunun illaki alternatif bir yolu vardır, mesela geometrik şekil olsun hayvan figürü olsun. Çünkü insan gelişiminde üç yaş evresinde okuma yazma öğrenimi çok zor. Başka doktora mı göstersen acaba, bu kadar basit bir şeyi atlayan bir doktorun tedaviside nasıl olur bilemiyorum
Bu doktorumuz yeni, 15 gündür gitmeye başladık. Tedavidende olumlu yanıt aldık. Tek sorun çoçuğa e m w harfleri öğretmek olucak.
Kuzemimde çok küçük yaşta göz problemi yaşadı ama doktorunun harf öğretme gibi bir talebi oldu mu bilmiyorum. Olduysa bile teyzem bunu nasıl aştı onuda bilemiyorum. Yarın sormaya çalışırım.
Lütfen rica ederim, çok yardımcı olursunuz.
Zoğr😒
Çok zor hemde.
Yaşı ilerleyince götüğr😒
Doğduğundan beri gözlerinde alerji var. Geç kalmam halinde kalıcı hasar olabilirmiş.
Ozaman sıkıntı büyük ama bebekler için baska test yolları vardır
Yanlış tedaviyle durumu kötü olmuş kardeşim. 3 yaşında ki miniğime bişey olmadı beni çok endişelendiriyor.
Umarım iyileşir
İnşallah 🙏
Amin
O ''ki'' niye ayrı ya yazı yazmayı öğrenin bacım çocukları
Bu konulara fazla bilgilisin, anandanmı öğrendin. Ben ne kastettiğini tam anlamadım bizde yokta bilmiyoruz. Yazı yazmayı bilsen ne olacak karakter eksik insanlık sıfır olunca.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?