Bebeğim 3 ay 10 günlük cildinde bir aydan beri kuruluk var sadece kolunda ve yanaklarında sebamed diye ilaç verdi sağlık ocağı güneş losyonuymuş kızarıklığı gitti ama çok kuru geçmio
Bebeklerde cilt kuruluğu hakkında fikri olan var mı?
Egzama sanirim bu ya da bulgur puskurtmesi her yaşta oluyormuş bende de olmuştu genelde mevsim den olabiliyor. Çoğu kişi hocaya okutturunca geçtiğini söylüyor çünkü her sene kendini yeniliyor bazı insanlarda ben okutmadim okutanlardan biliyrm bu arada gunah değil yanlış anlasilmasin
Egzamaya benziyor havalar çok sıcak o yüzden olmuş muhtemel ama sen yinede alerji olasılığına karşı kullandığın deterjanı, şampuanı, bakım kremlerini falan değiştir. Mama ile besleniyorsa başka bir mama da denemelisin. Sudocrem her şeye iyi geliyor bence sudocrem de deneyebilirsin döküntü için. Nemlendirici olarak da Bübchen Bebek Nemlendirici Süt deneyebilirsin. Şampuanda da yine sebamed ürünleri çok güzel ama niveadan da memnunum ben. Detarjan olarak da omo kullanıyorum, hipoalerjenik.
Atopik dermatit adında bir cilt rahatsızlığı alerjik bir reaksiyonun ciltte verdiği tepki cildiye doktoruna götür eczanede avene ürünlerini tavsiye ederim
Merhaba, egzama gibi duruyor, ancak basit bir cilt kuruluğu da olabilir,, sebamedin nemlendirici kremlerini kullanabilirsin, ya da Bepanthol krem deneyebilirsin