Bebeğe hazırlık ne zaman kaçıncı haftada başladınız? Neyini nereden almayı tercih ettiniz? Neler aldınız? İyi ki aldım veya keşke almasaydık dediğiniz şeyler oldu mu, nelerdi? bebek alışverişi
Bebek için alışveriş nereden ve kaçıncı haftada yapılmalı?
Alışverişe çok geç başlamamak doğum öncesi alışveriş stresi yaşamamanız için önemli.
Hava şartlarını göz önünde bulundurun. Yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçlarını satın alırken, hava koşullarını ve mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekir. Bebekler hızlı büyüdükleri için bulundukları aya uygun kıyafetlerden çok sayıda almanıza gerek yoktur. Ancak doğumun ardından ebeveynlerin yeni bir tempoya alışma sürecini kolaylaştırmak için çok sayıda 0-3 ya da 3-6 ay bebek giysisi alınabilir. Böylece çamaşır yıkama gibi vakit alan işleri en aza indirebilirsiniz. Yeni doğan bebeğiniz için almanız gereken ilk şey kıyafet. Yeni doğan bebek kıyafetleri rahat, pamuklu olmalı ve varsa güvenli motiflere sahip olmalıdır. Yumuşak kumaşlar alın ve kaçının, parıltılı, ağır bezemeler, payetler, kurdele, kravatlar ve düğmelerden kaçının. Yeni doğmuş bebekler hızlı büyüdükçe çok fazla kıyafet almayın. Aşağıdaki öğeleri satın alırken hava koşullarını düşünün. Uyku tulumları: Tam vücut takımları veya uyku takımları, kolay değişen ve giyinmek için yeni doğmuş bebekler için tasarlanmıştır. Boyundan ayak bileğine kadar ön kısımdaki baskı düğmeli bir düzine uyku elbisesi alın. Üstler: Yeni doğmuş bir bebeğin giyilmesi bebeğinizin hassas ve minik olduğu için birazcık zor olabilir. Arkada düğmeli veya kafanın üzerinden geçen kıyafetlerden kaçının. Zarf boyunları veya açık cepheleri olan üstleri veya singletleri 5-6 set satın alın. Doğum sonrası ve hastane çıkışı için birer adet bebek takımıZıbın, Tulum, Çorap , Penye, şapka, Pamuklu yelek, Yenidoğan bebeğinizin kıyafetlerinin %100 pamuklu olmasına özen gösterebilirsiniz. Yenidoğan bebeğin beslenme ihtiyacı anne sütü ile karşılanır. Ancak anne sütü alamıyor ya da anne sütü yetersizliği söz konusu ise doktora danışılmalıdır. Bebek göğüsten beslenemiyorsa ( prematüre doğumlarda daha sık yaşanabilir) aşağıdaki malzemeler gerekli olabilir;Göğüs pompasıSüt saklama poşetiSütü bebeğe vermek için kullanılan bardak , kadeh ya da diğer araçlar. Yenidoğan bebeğiniz için cilt bakım ürünleri seçerken parfümsüz ve doğal içerikli olmalarına, antibakteriyel özelliklerinin bulunmamasına özen gösterebilirsiniz. Bebeğinizin bakımını gerçekleştirirken ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler şunlardır:Göbek oyuntulu bebek beziTemizleme pamuğu ya da ıslak mendilAlt değiştirme örtüsüTırnak makasıPişik kremiBebek şampuanı ya da sabunuBebek saç fırçası. Havlular: Emici malzemeden yapılmış 2-3 yumuşak banyo havlusu alın ve bunları dolaştırın. Açık renkli pamuklu havlular en iyi seçenektir.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle belli temel ihtiyaçları stoklamalısın ve cinsiyet belli olduktan sonrasında oyuncaktır, küvettir o gibi şeyleri halledersin. Ben öyle yaptım bez, pişik kremi, ıslak mendil gibi şeyleri önceden alabilirsin, mama sandalyesi, emzik gibi temel şeyleride ekleyebilirsin, ve kolayca ulaşabileceğin bir yerleri tercih etmeni öneririm çünkü düşündüğünden daha çabuk eskiyorlar ve çok hızlı büyüyor bebekler, ben mesela carrefoursayı tercih ediyorum hem her şey var hem kolayca ulaşabiliyorum. Şimdiden kolaylıklar dilerim sana :)
Evet zamanla almak daha güzel ☺️ temel ihtiyaçlar yoksa insan bir bakıyor gereksiz kullanılmayan bir çok şey alınmış kullanmaya sıra gelmedem benek büyümüş