Bir yakınımın bebeği bugün benimle beraber, uyurken sıkça gülümsüyor ve gerçekten çok tatlı geldi bana. Nedenini araştırınca refleks bir gülümseme olduğunu öğrendim fakat sürekli olarak gülümsüyor. Gördüğü rüyadan olabilir diye düşündüm ben.
Bebeklerin uyurken gülümsemesi çoğunluk tarafından meleklere gülümseme olarak belirtilmiş olsada bunun refleksler ve kas gelişimi ile ilgisi vardır. İlk iki veya üç ay içerisinde kas gelişimi tam olmadığı için uyurken gülümser bebişler. Yani birini veya bir şeyi rüyasında gördüğü için gülümsemez.
😍😍😍
2 aylık olduktan sonra bebeklerin bir kısmı mutluluk vb durumlara tepki ve karşılık olarak gülümser. Yani artık gülümseme için kas oluşumu tamamdır ve artık bebekler bilinçli olarak gülümser.
💞❤️
Bu konuda pek bilgim yok ama dediğim gibi ilk iki veya üç ay bilinçsiz bir şekilde gülümser. Özellikle ikinci aydan sonra da bu bilinçsiz gülümsemeler yerini yavaş yavaş bilinçli gülümsemeye bırakır. Yani artık annesini görünce öylesine değil de sevdiği birini gördüğü için gülümser.
Bebekler çok fazla rüya görürler diye biliyorum. En azından bir yetişkinden daha çok. O kadar rüyanın arasında hoşuna gidecek bir şey buluyordur minikler. :)))
Uyanık olduğu süreç içerisinde güzel vakit geçirmişse, uyku süresince de o huzur devam eder. Gördükleri ve duyduklarını zihin, rüya olarak aktarır onlara..