Çocuklar aile bireylerini ya da çevresinde bulunan insanları elbette ki örnek alabiliyor. Bunun olumlu sonuçları olmasına rağmen , bazende olumsuz sonuçlara neden olabiliyor ne yazık ki. Peki çocuğunuz bir gün size ''ben saçımı boyamak istiyorum '' dese ne yaparsınız?Ben hevesinin kırılmaması için çocuğuma saç boyama kalemlerinden alırdım ve ilerleyen yaşlarda saçlarını heves ettiği / istediği renge boyaması gerektiğini söylerdim. :)
Selam, Ben boyamasına karışmam çünkü kadın şacından pek anlamam eşime sorarım eşim izin verirse boyiyabilir. Çünkü boya çocuğun saçına zarar verir mi? Saçları erken dökülür mü? Şekli bozulup, kırıklar oluşur mu? Gibi soruların yanıtını bilmediğim için bu konu eşime sorarım onay verirse kızım mutlu olsun diye evet derim.
Kalıcı boyayla boyamasına izin veririm ama ergenlik döneminden sonra fazla mudahele etmem sadece uyarırım doğal halini bozma sürekli boyamaya ugraşırsan yıpratırsın. Ah annem beni ne uyardı da ben yine bildiğimi okudum şimdi çok pişmanım sürekli diplerle ugraşıyorum
Kızım (7) geçen sene çok istediği için saç tebeşiri kullanıp pembişli mavişli yapmıştık, bu sene renkli saç spreyi kullanacakmışız öyle emir geldi. Çoğu çocukta gördüğü için heves ediyor, izin vermezsen sorun, versen ayrı bir sorun, çocuklar komple sorun :)
zararsız saç boyaları var senin de söylediğin gibi. ya da takma saçlar var bir iki tane saçının arasına çıtçıt olarak ondan takabilirim. kesinlikle hayır demem ve hevesini alması için yardımcı olurum. ileride de istediği renge boyayabilir
Saç diplerine sürmesine izin vermem hem kimyadalı almış olur hemde saç rengi koyulaşabilir. Ama uçlarına istediğini yapıp hevesini alsın böyle kısıtlama koyarak sadece inatlaşmasını sağlayabilirsiniz.
Yaşına bağlı. Belli bir yaştan sonra o bir bireydir ben ona karışamam ama eğer çocuğum 5 yaşında gelip bunu söylüyorsa ona daha çok çocuklar için olan ürünler kullanarak hevesini almasını sağlardım.
Hevesini alması için geçici olan boyalarla uç kısmını boyamasına izin veririm. Gidip kendi başına yapmasındansa beraber zarar vermeyecek şekilde yapmamız daha mantıklı.