anaokulu için 3 veya 4 yaş idealdir bence :) aslında çocuğun hazır olup olmadığını öğrenmek gözlemlemek gerekir
çocuğu önce bir parka götürüp içinde sosyalleşme paylaşma isteği oluyor mu onu öğrenmek gerekir eğer çocuk pozitif davranıyorsa anaokulu zamanı gelmiştiiir :)
Kızım 3 yaşında kreşe başladı çünkü kendi başına tuvalete gidebiliyor, merdiven inip çıkabiliyor, kendini besleyebiliyordu ve sosyalleşmeye ihtiyaç duyuyordu. Oğkum şu an 3 yaşında ama hala tuvalet eğitimimiz yok, tek başına merdiven inemiyor, yemeğini kendi yiyiyor ama çabuk oyuna dalıyor ve ben kreşte sorun yaşayacağını düşüyüyorum, o yüzden bir kaç ay daha sabredeceğim. Her çocuğun aynı kanı taşısalar dahi kendilerine özgü bir gelişim süreçleri olduğu için bence doğru zamanı yine anneler tayin edebilmeli. Her ne kadar destekleyici personel mevcut olsa da çocuğun kendini idame edebilmesi çok önemli 🤗
Öncelikle çocuğa tuvalet eğitimi verilmiş olmalı. Kendini ifade edebilecek bir yaşta olmalı. Bu yüzden okul öncesi dönem 4-6 yaşları arasında değişebilir.
En ideal yaş 6 yaştır. Bu yaş bebeklik ile çocukluk arası olan yaştır. Çocuk artık evden, anneden ayrılma sürecini fark etme duyguları içindedir. Bunun öncesinde bebektir ve sonrasında çocuktur. İlk ve son viraj 6 yaştır.
5-6 bence. Ben küçükken hiç gitmedim keşke gitseydim diyorum. Gitseydim ilkokul arkadaşlarımla anasınıfı da tanışmış olcaktim o kadar uyum sorunu yaşamazdım belki o zaman
5 6 diye düşünüyorum ben ama 5 yaşından önce de evde eğitime başlanabilir çocuk doğmadan önce anne ve baba adaylarına eğitim şart bence bir de herkes çocuk yapmasın
Benim kızım 8 haftalikken kreşe başladı anaokuluna 2 yaşında ve massallah özgüveni yerinde ve çok sosyal... her çocuk aynı değil tabiki ama tavsiye ederim kesinlikle
Selam, Bence 4 yaş idealdir ama bazı çocuklar 3 yaşında 4 - 5 yaşında gibi akıllı ve bilgili bazı ihtiyaçları kendi yapabiliyorsa olabilir diye düşünüyorum ☺️
Uzmanlar 4 yaş diyorlar, bence 6 iyi. Çünkü, 4 yaşından anne çalışmaya başladı diyelim, akrabalardan biri ya da bakıcının evde bakması daha iyi, çocuk alıştığı ortamdan 6 yaşlarında kopabiliyor.
Kreş için ideal yaş 3-3,5 yaştır.
Konu ile ilgili videoyu izleyiniz lütfen: www.instagram.com/.../?igshid=q5nznlk9htca