+1 yılyapacak bir şey yok. Söyleyeceksin. Önünde sonunda ortaya çıkacak. Baban olacak yaw he da bir zahmet dizini dövüp ''Aaahhh aahhh keşke maç seyretmek için ayırdığım zamanın bir kısmını kızıma onur ve namusu öğretmek için harcasaydım'' diyecek. Ama bir süre sonra durulacak sakinleyecek. Hele torunu da görünce götüüü geçecek. Sen de bunu görünce ''Amaaannn ırıspılık o kadar da kötü değilmiş canıııım'' deyip daha da gevşeyeceksin. Muhtemelen senin yetiştirdiğin çocuk da senin gibi gevşek olacak. Ama sonuç olarak mutlu sonla bitecek. Tabi bunlar beli başlı durumlar için geçerli. Baban aşiret mensubu falansa o zaman söyleme derim. Çünkü bu sefer de ''Noğmusimiz beş paralık olmuştur. Bunu ancak kan temizler'' diyerek seni gebertmeye kalkabilir. Aslında bana sorarsan burada iş senin tokmakçınn olan sözde kocanda bitiyor. Eğer erkek adamsa tüm sonuçlara katlanıp seni yanına alıp sahip çıkar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılO dini nikahın hala geçerli olduğu bile şüpheli bence.
Dini nikah kıyıldığı zaman çevreye söylenilme zorunluluğu var.
Allah insanın kurnaz davranacağını düşünememiş midir?
O zaman kimse kimseye söylemeden dini nikah kıysın, sonra cinsel istekleri için birbirlerini kullanıp boşansınlar böyle bir dünya var mı?
Kaldı ki nasıl bir kafa yapısıdır ki kimseye söylemeden dini nikah falan kıyıyorsunuz, sabremediniz mi bir kaç yıl daha00 Yorumla
+1 yılBir an önce evlenin sevgilin evlenelim diyorsa hiç düşünme ailenin kızgınlığı fırtına misali zamanla geçer hamile kaldığın sahip çıkıyorsa ne mutlu sana senin gibi bir çok kız var hamile bırakıp sahip çıkmıyorlar sen çok şanslısın
02 Yorumla- +1 yıl
Zaten ona kalsa ben onsekizime girdigim gun evlenecektikde annemi tanimiyorsunuz silse beni hayatindan bir daha asla affetmez
- +1 yıl
Elbette yumuşayacaktır ileri de bence kıyma bebeğe aldırma işi oldukça yanlış vicdan azabı duyarsın git sevgiline resmi nikah i yapın bu senin kaderin hayatın falan da kararmaz 1 2 ay biraz zor olur ama zamanla taşlar yerine oturur kaç sevgiline gel diyorsa adam yanında ise hiç korkma
Nikah duyurmaktır ve kadını korumak için yapılır. Bu hallere sokmak için değil en başta ailen olmak üzere birçok kişiden gizlediğin nikah geçerli oluyor mu sanıyorsun. Biraz kendinize gelin lütfen her boku yemek için nikah kıyacaksanız kıymayın en azından nikah yok diye bu kadar rahat olmazsınız da belki korunursunuz. Allah akıl fikir versin cahillik diyorum. Şahsına hakaret varsa özür diliyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılben şu an 27 yaşındayım ve bundan bir buçuk sene önce eşimle tanıştım ozaman muhasebe okuyordum 3 dilim var almanca ingilizce rusca ve çocuk gelişimi mezunuyum. eşim sevgiliyken geçmişte yaptıgı olaydan hapise girdi 1 ay ceza evinde kaldı ha ceza evinden öncede ciddi düşünmüyorduk. ne oldu biliyormusun ben rüyamda elime muhammed yusuf yazıldığını gördüm ve daha önce eşim kafası güzelken karnıma elledi senden muhammed yusuf doğacak dedi. neyse anlattım eşimi oda ne hikmetse istişare kılmış benim hakımda akibetimiz ne olacak diye bir kaç gün sonra bana evlenmek istediğini söyledi ve ceza evinden çıkınca önce nişan sonra dini nikah kıyıldı. bir türlü resmi nikah kıymak nasip olmadı. bu arada eşimin benden önceki evliliğinden iki çocuğuda var çok şükür anlaştım ve büyüdüğüm yerden ayrılıp eşimin memleketine döndün. eski eşimi rahatsız etmedi, annemlermi sorun çıkarmadıki zaten annemlerle hiç bir zaman tüm olamadıkta görümcemmi sorunlu değil neler neler ha bu arada okuluda bıraktım 2 buçuk aylık hamiileyim şu an ve o benim canım. hani demişsinya benim yaşadıklarımı yaşamasın diye kim bilir ne derdin var bilemem ama şu kadarını söyleyim onun hayatında hatalarının olmamasını sen sağlayabilirsin eşinde kötü demiyor onun demek istediği allahın verdiği canı almak bize düşmez diyor. ha zorlancaksın illaki hayatya bu hep sınanırız ama sen allah de. korkmada en fazla annem baban başta hayır der ama doğunca emin ol yumuşarlar. allaha emanet ol ve eşinin yanına git madem sahip çıkıyor bir yolu var o yolu kapatma
120 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız ama şimdi eğer gidersem ki eşimle aramızda zaten problemler var. Boşanırsam geri dönecek ne bir evim ne bir annem nede okulum olacak.
- +1 yıl
Ya anne gibi hissediyormusunuz kendinizi? Ben hiç hissedemiyorum ama vicdan azabıyla nasil yaşarım bilmiyorum bir hafta kaldi zaten yasal sürece 7 haftalık.
- +1 yıl
problem tam olarak nedir? bak canım beni yanlış anlama sakın o hayat senin ama emin ol o çocuğu aldırırsan annenler yüzüne vurmaktan vazmı geçecek, ya da öğrenmeden önceki gibi davranacak sana bunu kendine sor. eşine açıkça sor bu durumu ne yapman gerektiğini bilmediğini söyle sen böyle davranıncada ben korkuyorum de. açıkça söyle bu çocuğa bana sahip çıkacakmısın her zaman elimden tutacakmısın de. ben korkuyorum bu çocuğu yalnız büyütmekten de. ve sözlerimi yanlış anlamayacaksan de. elimden tutacaksan destekliyeceksen geleyim de ama istemiyorsan beni söyle bende gerekeni yapayım de. ama bu durumdan rahatsız olduğunu üzüldüğünü belirt
- +1 yıl
Sorun şu ki ben çocuktum daha tanıştığımızda ve çok büyük hatalar yaptım. 15 yaşındaydım o 22. Büyüdükçe hayallerimdeki insan olmadığını farkettim ama saplantıydı işte daha yeni büyüdüğümün farkına varıyorum. Ben daha çocukken küçücük bir cana nasıl annelik ediyim ama vicdan azabiyla yasayamam
- +1 yıl
şöyle diyim canım afedersin sadece kusma ve bir kaç segirme bazende duygusalık var bende ben zaten anaç bir karakterim ama şöyle diyim adımlarım güçlendi daha netleştim özgüvenim artı cesaretim arttı. allah her zorlukla beraber bir kolaylık nasip eder.. diyorumya zorlancaksın bu neki bu hayatta daha neler çıkıcak karşına yaşamayan bilemez. ama aldırırsan pişmanlık vicdandan bir süre toparlayamazsın
- +1 yıl
Tesekkur ederim cok bir sey daha sorabilirmiyim? 2.5 aylik hamileymissiniz ya anne gibi hissediyormusunuz? ben hicbir sey hissedemiyorum.
- +1 yıl
Ben eşime güvenemiyirum yani boşanmama garantisi kimsenin yok ama. İlişkimiz sağlam başlamadı ki mutlu slnla bitsin ben çom hata yaptım
- +1 yıl
benimde eşimle aramda 4 yaş var ha bende hata yaptım oda hatasız kul olmaz sonuç olarak onun iki çocuğuda bana anne der ve her gece uyurken üstümü örter. seni anlıyorum uzun süre yaşadığın için sıkıldın ve hayata başın netleşti ama eger allah sana bu bebeği nasip ettiyse bence sana yolu göstermek için. sen yinede bir düşün
- +1 yıl
Cok saolun ama yani ben gercekten salaklık yaptım ozaman eşimin eski nisanlisiyla ayirdim o kizin ahi tuttu belkide beni
- +1 yıl
canım seni gerçekten anlıyorum bende eşime zaman zaman güvenmiyorum bana kaç defa boşanalım dedi. hata sevgiliyken aldatmaya bile kalktı ama ben hep sabrettim şuansa gözümün içine bakar. sustum hep neden çünkü evi toplayan kadındır. ve toplamak hep bana düştü
- +1 yıl
Daha sizde çok gençsiniz bende gencim birde benim canim deli annem var🤣 yani ben maddi açıdan çok rahat yetiştim annem saolsun ve şu an yeditepede endüstri mühendisliği okuyorum korkuyorumda bunlari kaybetmekten offf sizide sıktım hakkinizi helal edin
- +1 yıl
nasip canım o psikolojik birşey nasipten öteye yol yok sen ne yaparsan yap allah istemeden yaprak kıpırdarmı hiç? onların kaderi öyle yazılmış. eşim benle tanıştıgında 3 kızla konuşuyormuş sonra ne oldu onlar gitti ben kaldım. yani o psikolojiden çık o seni çok bunaltır
- +1 yıl
Ya annem sali gunune randevu almis ben ne yapicam bir arkadasim aldir diyo siz aldirmayin diyosunuz offf sevgilim esimin annesi bana bacım dedi kapatti
- +1 yıl
canım benim annemi tanısan dersinki melek benim annem. ben çocukluğumdan beri ailemle ayrı büyüdüm kardeşlerim kıskandığı için ha babam para karşılığı üniversitede biriyle bile tanıştırmaya kalktı ve babamı ozaman reddetim hep kendi ayaklarımın üzerinde durdum garsonluk komiklikbroşürcülük satıcılık aln terimle ne işler yaptım. babaannem büyüttü sağkende. ha çok güzel değilim elim yüzüm düzgün işte hep okudum hep araştırdım kendimi geliştirdim kardeşlerimde çekemedi ne kavgalar ne kavgalar. beni hep anneme kötüler annemde kim parayı veriyorsa onun sözüne baktı. madiyatmı bende oda yok. ama zaten parayla işim yok. estagfurullah hiç öyle düşünme. sadece iyi düşün
- +1 yıl
Düsünuyorum çıkamıyorum ya belki birazcık anne gibi hissetesem o da yok simdi ben bu bebegi dogursam ona büyüdüğünde ne dicem ben seni aldirmayi dusundum mu :/ - +1 yıl
nasıl bacım dedi öncedendemi bacım diyorudu? kızım demiyormu? sen ne istiyorsun önemli olan bu ben sadece sana yaparsan yaşayacaklarını anlatıyorum hayat senin hayatın canım sen ne istiyorsun
- +1 yıl
Cok saolun ya ama bebegi aldırıcam galiba bu vicdanla yasanir bilmiyorum ama ben sizin kadar guclu degilim belkide:/
- +1 yıl
bunu her anne adıyı yaşar ve emin ol yaşadıklarını anlatırsan seni anlar sonuçta koruma iç güdüsü sendede bu var şuanda yani ona bir gelecek verememekten ilerde onu incitmekten korkuyorsun hiç youtubende ultrosonda bebek kalp atışlarını dinledinmi?
- +1 yıl
senin kararın canım hakında hayırlısı ne ise o olsun sen bu kararı aldıktan sonra sana ne diyebilirim. herşey istediğin gibi olur inşallah
- +1 yıl
Saolun:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvleneceksen sikinti yok ama ben annenle konusmani oneririm genelde anneler kizlariyla boyle konulari daha anlayisli konusurlar yavas yavas soyle ama birden pat diye sokeyip kadini oldurme mazallaah aaman diyim he bidee evlenicem falan diye araya bisiler de sole kadinin yuregine gelmesin
00 Yorumla
+1 yılAnnenle konuş, dini nikahınızdan bahset. Yapılacak başka bir şey yok artık. Bebeğin canına kıyamazsın. Torunu sevince unuturlar eskiyi zaten
156 Yorumla- +1 yıl
Ya ben olsem aldirmamda anneme soylesem annem aldirtir bebegi oyle annem torun falabn dinlemez zaten sen cocuksun der
- +1 yıl
Evet sen de çocuksun orası doğru. Ama her anne de hala çocuktur. Kaç yaşında olursan ol büyümüş hissetmezsinki
- +1 yıl
Baskı yapın evlilik için
- +1 yıl
Bir kere konusunu actim babam ne bu yasta evlilik okul bitmeden asla evlenemezsin dedi
- +1 yıl
Yani, farklı şehirde okuyosan bir şekilde saklayabilirsin sanırım.
- +1 yıl
Annemin yaninda okuyorum babam karsta
- +1 yıl
Ah be, napabilirsin şimdi. Sevgilin nerede
- +1 yıl
Oda burada izmirde oda baski yapiyo surekli evlenek evlenek diye yoksa kacsam annem bu sefer okulun parasini vermeyi kesecek
- +1 yıl
Ya kaçmak daha kötü bir durum. O ömür boyu silinmez bir leke. Aslında yaptığın bir günah da yok. Doğru bir şey değil evet ama. Açıklasanız her şeyi çok mu kötü olurki
- +1 yıl
Ya kestiremiyorum tepkilerini annemi annemden daha cok korkuyorum simdi bebegi aldirtmak isteyecek onu adim gibi eminim babam ya evlatliktan reddedee ya da karsa yanina cagirir ki bu en kotusu sonra annemle birbirlerini yerler venim yuzumden kizimi gittin kasar ettin diye babam soylenir yani bilniyorum ama en dogrusu gidip anneme soylemek heralde cunku anlayacak artim 9 haftalik oldu kusmalarim falanda oluyor
- +1 yıl
Ayrı mı yaşıyorlar
- +1 yıl
Evet ya ben seninlw ozelden konusabilirmiyim mantiklisin yani belki yardimin dokumur cok tesekkur ederim bana mesaj atabilirmisin eger istersen
- +1 yıl
Tabii
- +1 yıl
Ama ben yazamiyorum xper dusuk oldugu icin sen atabilirmisin?
- +1 yıl
Ben de yazamıyormuşum :) benim de düşük
- +1 yıl
:/ neysee benim annemle babm ayri ben iki yasindan beri
- +1 yıl
Simdi ben annene Şu an soyliyimmi sence
- +1 yıl
Söylemen en doğrusu, teker teker söyle. Önce imam nikahından bahset, sonra yavaş yavaş.
- +1 yıl
Şu an annem uyanık ve cesaret gelmisken gidiyim soyliyim bence
- +1 yıl
Allah kolaylık versin, haberdar et lütfen
- +1 yıl
Bismillah valla Şu an mutlu yani gidip soyleyip hemen sana haber vercem valla saool yaa
- +1 yıl
Rica ederim, umarım doğru bir adım olur. Başka olur bir yol gelmiyo aklıma
- +1 yıl
Ben konustum annemle ve tahmin etmedigim bor sey yapti aradi babami
- +1 yıl
İmam nikahını söyledin mi, tek başına konuşma anne ve babanla. Sevgilini de çağırmalısınn
- +1 yıl
Anneme soyledim de annem ne anlar nikahtan bana dedigi sey o halti yedin ozaman neden korunmadin? Babama soylerken dedi nikah kiymis kizin diye
- +1 yıl
bir hata sonuçta ama bedeli ödeyecek kişi bebeğin olmamalı
- +1 yıl
Var ya Şu an oyle bir cukurdayim ki anlatamam sana annem evde delirmis sabahtan beri kilinik ariyor acik sokaga cikma yasagi var babam ariyor tehtid ediyor sevgilim mesaj atiyor bebegimi aldiramazsin katil olursu diye izin vermem diye
- +1 yıl
Kürtaj yasak, anca illegal yollardan aldırabilirsiniz. Aldırdıktan sonra ne olacak, silinip gidecek mi snki kafanızdan bu olay
- +1 yıl
Daha 7 haftalik aliyorlar galiba ama ben yasayamam onun vicdan azabiyla
- +1 yıl
Anladım, çok bilmiyorum detaylı. Sakince konuşmaya çalışım ya, arayı yapabilecek anlayışlı bir akraba, kardeş, abla, abi yok mu
- +1 yıl
Ben tek çocugum zaten teyzem var annemi sakinlestireceķ ama sevgilimin ailesiyle annem helirse bur araya varya annem diliyle mahfeder herkesi cunku sevgilimin aileside dogulu annemin dogulu insanlara karsi bir onyargisi var babamdan sebep
- +1 yıl
bir yandan bir oluru olmalı, bir çözümü vardır bir şekilde
- +1 yıl
Iste en son ya aldir bebegi ya da herseyini birak git evlen ama beni unut dedi
- +1 yıl
Annenin yol bulucuğuna hayran kaldım 🙄
- +1 yıl
Ya ben onada hak veriyorum anneminde gecmisi benim gibi kucuk yasta bana hamile kalmis babam cok cektirmis yillarca benimdr oyle yasamamdan korkuyor annemde yoksa daha genc 38 yasinda
- +1 yıl
Ya tabiiki bu annelik içgüdüsü, seni korumaya çalışıyor. Ama bu şekilde olmazki. Mesela sor ona, seni aldırmış olmayı mı tercih edermiş. Biraz kıyas yapmasını sağlamalısın bence.
- +1 yıl
Dedimm dediki benim baska secenegim yoktu ama senin arkanda annen var kizim herseyin ustesinden geliriz ama bir adama gidip kole olamazsin diyor anlamiykrum annemii
- +1 yıl
Öyle diyorsa çocuğunla kabul etsin seni, annelerin istediği şekilde bir çocuk olduktan sonra her anne kabul eder seni. Kendi kararları, fikirlerinle kabul etmesi lazımdı seni. Çok gençsin evett ama önünde koca ömür var. Bu ömrü koca bir vicdan azabıyla geçirmene annenin gönlü razı mı gerçekten
- +1 yıl
Bilmiyorum ne olacak sevgilimde surekli mesaj atip duruyo beni sinir ediyo zaten yok aldirirsan birakirim seni yok katilsin diye diye kafayi yicem
- +1 yıl
Allah kolaylık versinn
- +1 yıl
Saol ya sanki bu halti eylerken ben tek ettim aptal ya sevgilimde yok birakirim yok terkederim ederse etsin ya valla canima kadar geldi ya
- +1 yıl
Bırakırsa bıraksın, kendi ayakları üzerinde durabilecel birisin. Kendi pişman olur
- +1 yıl
Ben kararimi verdim ayrilicam ondan bebegide aldiricam ne yapiyim annem kilink bulmus cunku bir haftam kaldi yasal surece girmesine
- +1 yıl
Senin kararınsa bu eğer, durma yap ama hiç arkana da bakma. Pişman olma
- +1 yıl
Bebeğimin sonunun bana benzemesini istemem para içinde yaşayıp sevgisiz büyüyeceğine :/
- +1 yıl
Tabi, para değil önemli olan. Huzur, sevilmek daha önemli. Sen böyle olmasını daha uygun buluyorsan, doğru bildiğini yap
- +1 yıl
ya da bir secenek daha var ama annem cok uzulur
- +1 yıl
Onu düşünme, kendin de çok üzülürsün
- +1 yıl
Bu hayattan defolup gidersem kimsenin dersi kalmaz
- +1 yıl
Bulabileceğin en mantıksız çözümü buldun yani, aferin
- +1 yıl
Sence nabiyim aldirirsam bu bebegi yasayamam vicdan azabindan okadar boktan bir durumdayimki ya bir yanim diyo bas git Erdemin yanina ama onada guvenemiyorum tamam iyi bir belki iyi bir baba olur ama.. ya sen benim neler yasadigimi bilmiyosun o yuzden ozelden yazayim dedim aslinda hikayenin kotusude benim
- +1 yıl
Ya xperi yükseltmeyr çalışıyorum yazabilmek için ama olmuyo anlamadım. Yardım etmeyi çok isterim inan
- +1 yıl
Tesekkur ederim eger benimde yukselirse konusuruz saol :)
- +1 yıl
Lütfen, çok iyi düşünmeden hiçbi şey yapma
- +1 yıl
:) cok saol
- +1 yıl
Acaba ne yaptın çok merak ettim
eger bebege bakabilecekseniz aldirmayin sevgilinlede resmi olarak evlenin babanizda bir sure sonra yumusar ama eger cocuga bakamiycaksaniz aldirin daha iyi ne o cocugun hayatini karartin nede kendi hayatinizi.
07 Yorumla- +1 yıl
Annemm aldirtmak istiyorum kabul etmiyor sikintii o sevgilim bakabilirde beni sinir etti bugun annem bebegi aldiralim dedi dedim bana bagirip aldirirsan seni birakirim terkederim deyip deyip duruyor
- +1 yıl
Ya benim durumum okadar karisikki var ya burada soylemedigim seyler var anlatamadigim yorumlarda ne yapcam onuda bilmiyorum patliycamm
- +1 yıl
Tabikj cok iyi olur ama siz mesaj ayarsaniz benim xperim az oldugu icin atamiyorym
- +1 yıl
Cok saol ya:)
+1 yılHerkez niye karşı çıkıyor çocuk Allah katı da gayrimeşru değil. enazından sizin gibide zina etmemiş. Olan işe de artık ailesinin razı gelmesi gerekir.
111 Yorumla- +1 yıl
Babam kolayda annemi naisl razi edicem
- +1 yıl
Yani babamda cok karsi ama belki razi olur evlilige ama annem tutturdu simdi soyledim aldiricaz bebegi diye sabahtan beri klinik ariyor :/
- +1 yıl
Annene büyük bir günaha gireceğininsöyle
- +1 yıl
Çünkü o bebek Allahın izni ile oldu ve ona kıymaya hakkıyok
- +1 yıl
Ne anlar annem zaten deist benim annem :/
- +1 yıl
Hmm
- +1 yıl
O zaman kaçın
- +1 yıl
Uzaklara
- +1 yıl
Sonradan gelip elini öpersiniz olur biter
- +1 yıl
Neden cevap yazmıyorsun
- +1 yıl
Şimdi gördüm:) kaçarsam okulum yarım kalıcak.
bir kere baba rızası olmadan dini nikah kıyılmaz ki kıyılsa bile Allah katında kabul olmaz zina ya girmişsin sen
112 Yorumla- +1 yıl
Benim velim sevgilimin babasi oldu hanifiyim zaten hanefilerde velisiz de gecerli oluyor ya
- +1 yıl
Olmaz dinş nikah günümüzde geçersiz yani kocan değil o kesinlikle nikahını insanlar içinde ilan etmen gerek
- +1 yıl
@yureksozlu ee nikahli oldugumuzu zaten arkadaslarimda onun aileside biliyor ilan ettik gecerli olsun diye
- +1 yıl
Tabiki yok önce den o dönemde resmi nikah olmadığı için önemliydi nikahin asıl amacı evliliği topluma lanse etmek herkes bilsin diye şimdi sen düğün yapıyorsun herkesi topluyor sun bide dini nikaha hiç gerek yok bu ne mezhep ne başka bır yerde değişmiyor ama biliyosunuz bizde adetler var hoşluk olsun diye yapıyoruz ısteyen araştırabilir
- +1 yıl
@yureksozlu dini nikah Allah katında evlendiğin o insanla eş olduğun anlamına gelir resmi nikah ise insanlar arasın da artık o insanla eş oldun anlamına gelir ikisinin yeri de çok farklı biraz arastır
- +1 yıl
Yinede olmuyor canım Se nin ailen biliyormu hayır yani gizli gizli olan nikah olmaz aşikare olmalı mutlaka yani şu zaman ancak resmi dinimiz bunu emrediyor zamana uymayı insanlar sadece yanlışlarına din diye kılıf arıyor lar oyda din çok kolay ve tartışmayız yaşadığın ülkede nasıl kurallar varsa ona uyucaksın bana kızarsın belki ama bu böyle sen ister kabul et ister etme
- +1 yıl
Hayır arkadaşım diğil din xansbs uymayı gerektirir yaptiklarimiz hoş adetler sadece resmi nikâh olmadan dini nikah geçersiz yaparsan hoşluk güzellik bilgine
- +1 yıl
@yureksozlu O kunuda hemfikiriz onda sıkıntı yok benim demek istediğim evlenilecek ise hem resmi hemde dini nikah olmalı
- +1 yıl
👍👍👍👍
+1 yılDaha beteri olacağına yoğun şekilde baskı yapın evlenmek istediğinizi belirtin ve çocuğun ailesi gelsin konuşsın ailenizle.
14 Yorumla- +1 yıl
Babam evden kivar bir dahada ne sevgilimn yuzunu gosterir bana nede evlat der bana hayati dar eder
- +1 yıl
Yazmaya çalıştım size sanırım olmuyor siz de takip atmayınca.
- +1 yıl
Bazı özel sebeplerden dolayı bazı örnekleri yoruma yazmak istemedim o yüzden özelden size mesaj atmaya çalıştım. Çünkü yorumlar herkese açık neden bu kadar kaygısı olduğunuzu az çok tahmin edeniliyoruö aile yapınızı da az çok kestiriyorum isminizden yola çılarak
- +1 yıl
Aile yapim oyle cok geleneksel degil doguluyum yani babam karsli annem izmirli ama oyle mahfetmezler ama annemle babam ayri eger kacarak evlenirsem okulumu annem oduyor onu keser o yuzden eger babam duyarsa beni karsa cagiriri ve ozman bana zindan hayati yasatir
Şöyle bişey var sen bu bebege bakabilecegini düşünüyor musun sevgilinin eş olacağına size bakacağıni düşünüyor musun ve okulun ne olacak bunları dusun
07 Yorumla- +1 yıl
Ben kendimi anne gibi hissetmiyorumki ama aldiramam katil olamam sevgilim bakarda simdi annem aldiralim bebegi soyledim sevgilime simdi diyorki sinirimi bozdu eger aldirirsan bebegi terk ederim birakirim seni
- +1 yıl
Verdim kararimi aldiricam bebegi vicdan azabiyla nasil yasicam bilmiyorum ama sevgilimden de ayrilcam annemi dinlicem
- +1 yıl
Yasal sürece bir hafta kaldı çünkü 7 haftalık şuanda
- +1 yıl
Zaten en sonunda kendi canimida kiyacam yoksa kafayi yicem bu vicdan azabiyla yasayamam
+1 yılHer şey sizin için ne kadar basit yaa valla aklım almıyor ailen tepkisinde sonuna kadar haklı bu ne böyle iğrençlik
011 Yorumla- +1 yıl
Ne basit mesela?
- +1 yıl
Soruyormusun bide
- +1 yıl
Hatamın bedelini oduyorum ama ben oyle zina falan islemedim Allah katinda
- +1 yıl
Dini nikahın amacı nikahlandiginizi duyurmak evet zina işlemedin belki ama bu yaptığın da çok yanlış din oyuncak değil benim anlamadığım sizin dini nikahinizi kim yaptı resmi olmadan dini yapılmıyor çünkü
- +1 yıl
Sevgilimin amcasi zaten ailem disinda herkes biliyo yani arkadaslarim falan dini niye oyuncak edeyim
- +1 yıl
Bak önemli olan ailelerin bilip rıza göstermesi arkadaşların senin üzerinde söz sahibi değil
- +1 yıl
Ben hanefiyim o tuzden velisizde oluyor ama velim sevgilimin babasi oldu zaten babam burada bile degil babam karsta yasiyor ailemin sevgilimden haberi vardi ama nikahtan yok annem asla izin vermezdi nikaha
- +1 yıl
Annen haklı ama
- +1 yıl
Annem hakli nirmal sartlar altinda ama ailemi bilmiyosunuz benim ailem degisik bir kafa annemin normalde kizim ne halt yerse yesin sadece onemli olan baska bir adama muhtac olmasin kafasi babam zaten yok yanimda sadece bir sey oldugunda tehtid etmesini bilir birde para gonderir simdi ailem olduklari akillarina geldi
- +1 yıl
Anladım ama ne olursa olsun ailen onlar
- +1 yıl
Zaten o yuzden kacmiyorum yoksa ben de biliyorum pilimi pirtimi toplayip evlenmeyi ama oyle olursa annem ne okul parami oder nede yuzume bakar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDini nikah kıymışsınız zina falan olmasin diye ama dini nikâhı cevre bilmezse yine gecersiz diye biliyorum ben. Dogru ya da yanlıştır bilemem. Babanin rızası gerekiyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Ya sevgilimin babasi oldu velim babam zaten burada degildi nikahi hem o yuzden kiydik hemde baska sebeplerde var yani birtek o sey icin degil yani biraz mecburduk
Cevap sahibi+1 yılBir sey diyemem. Ben nişanlıyım. Martta bu virus muhabbetleri bu kadar ciddi degilken dini nikahimiz oldu nisanda da dugunumuz ve resmi nikahimiz vardı. Benim dini nikahim oldugunu cumle alem biliyor Şu an . Annem babam, akrabalar. Buna rağmen bu vakte kadar aramizda bir sey gecmedi ama Şu an Allah katinda bize bir seyler helal olmasina rağmen yine de yapmıyoruz. Tercihimiz bu yönde. Her seyi usulune uygun olsun. Resmi nikahtan sonra olacaksa olsun diyoruz. Garantiye almak gibi düşün bunu. Dini nikahiniz kabul olup olmadigini bilemem Allah bilir. Ama hayirlisi olsun senin icin buyuk bir çıkmazdasın. Bunu b kadar karmasikliga surmemek senin ve sevgilinin elindeydi. Her sey daha guzel duzgun ve yerli yerinde olabilirdi. Hayırlısı olsun. Bundan sonraki hayatin güzel olsun insallah
- +1 yıl
Twsekkur ederim ama soyle bir durum var biz tanistigimizda daha ben 15 yasindaydim zaten o benden baya buyuk aramizda 7 yas var zaten bizde nikah kiyana bisey olmadi ama onun ailesi artik evlenin dediler bir yil once ama ailem istemedi oyle olunca bizde nikah kiydik evli oldugumuzu onun ailesinden herkes biliyor benim arkadaslarimda annem babam bilmiyordu o yuzden yani ama sonunun boyle olacagini bilsem yapmazdim asla
yapmadan önce düşünecektin. hem ailenden habersiz dini nikah kıy. hem resmi olmayan bir şekilde erkeğin altına yat.
00 Yorumla
+1 yılDinen günah yok imam nikah giymişsin resmi nikah kiyacaksin mecbur nasil yaptiysaniz oyle bakicaksiniz o cocuga
00 Yorumla
+1 yılHer halti yiyene kadar korkmuyosun hamile kaldim diyemi korkuyosun yiyelimmi biz bunu
01 Yorumla- +1 yıl
Ben ailemden degil bebegimi annem aldirtacak diye korkuyorum
+1 yılMadem ailenden gizlice dini nikah yapmışsın gizlice resmi nikahını da yap sen de kutulmuş olursun
03 Yorumla- +1 yıl
Ya ailemi bilmiyosunuz degisik bir ailem var ve okulum icin anneme bagliyim kacarsam okulumun parasinj vermeyi kesecek
- +1 yıl
@Duru_1999 benimde sonum kendini olduren bihter ziyagil gibi ama ben onun kadar beklemeyebilirim kendiminde bebebigiminde katili olurum
+1 yılGüzelim 20 yaşında neyin bebeği? Yapma lütfen kendin de pişman olacaksın ilerde.
00 YorumlaSu dini nikah kadar kotuye kullanilan bir sey yok. Aldirin cocugu
00 Yorumla
+1 yılYahu siz daha çocuksunuxz. Korunmayı beceremiyorsunuz. Nasıl evlenip yuva kuracaksınız
00 Yorumla
+1 yılYapacak çok fazla seçeneğin yok, ya çocuğu aldıracaksın ya da ailene olan durumu anlatacaksın.
00 Yorumla
+1 yılNiye bu haltı yedin madem ailenin tepkisi olcak niye koruyucu takmadınız
00 Yorumla
+1 yılCinsellikte korunma yolları denen bir şey var. Artı 2 aylık olana kadar hic mi anlamadin
00 Yorumla
+1 yılkarnında bebek var git evlen. evlenmeden oldu gibi bir düşünce olmasın en azından.
00 Yorumla
+1 yılAnnene durumu anlatacaksın sorunu aranızda çözeceksiniz başka çareniz yok
02 Yorumla- +1 yıl
Gelip isteyecekler nikah kıyılacak herkes hayatına bakacak
- +1 yıl
Babanın böyle fevri davranmasını normal karşılamak lazım. Düzgünce konuşun nikahı kıyın hayatınıza bakın. Bebeği aldırmak büyük günah. Yinede siz bilirsiniz
Gizli Üye(25-29)+1 yılnikah kıyarken ailene danışma yok oh ne ala memleket sonra iki dakkalık zevk uğruna sevişirken sıkıntı yok hamile kaldım ne yapayım yapacağın şey basit o çocuuk dooğacak bebek katli yapma
00 YorumlaAnnene söyleyeceksin başta ağlayacak kozacak bağırıp çağıracak ana sonunda halledecek
02 Yorumla- +1 yıl
Anneme soylesem aldirtir bebegi babama soylemeden
+1 yılNikahtan nasıl tanıyorlar acaba. Senaryo da mantık hatası var
04 Yorumla- +1 yıl
Abi ne bokem bir eşy bu
- +1 yıl
Noktalama işaretleri eksik ve cümle devrik olunca mantık hataları oluşuyor tabi. Anadilini yazamıyor milletimiz maalesef.
Bebeğim troldur umarım okurken benim kalbim sıkıştı
00 Yorumla
+1 yılya bu konulara ne kadar takıyosun bilmiyorum ama
dini nikahtan kimsenin haberi yoksa pek zinadan farkı yok gibi.
o yüzden resmi nikah ve evlilik olsun, eğer ilişkiye karşıysanız evlenmeden önce asla yapmayın00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYıldırım nikahı kıy ailene sürpriz yap ne olursa olsun artık. En iyi senaryo bu
09 Yorumla- +1 yıl
Söyledim zaten de eger oyle yapsaydim ben ozelde okuyorum annem okulumu parasini vermeyi keserdi okulum kalacakti
Cevap sahibi+1 yılKaç senen kaldı
Cevap sahibi+1 yılAaaa aldıracak mısın
- +1 yıl
Ucuncu senem
- +1 yıl
Bilmiyorum annem suanda evde delirmis kilinik ariyor
Cevap sahibi+1 yılAslında 1 sene de hamile olarak devam edemez misin? Aileni ikna edemez misin? Doğunca da bir müddet annen bakamaz mi?
- +1 yıl
Simdi annem evlilige karsi bana dediki bu bebegi aldiacaksin yoksa hayatin mahfolur kizim daha gensin calisacaksin kariyer sahibi olucaksin yoksa sonun benim gibi olur ama ben kendimi yeniden calistim kazandim baktim sana ama sen yapamazsin gel aldiralim o ittende ayril dedi yok eger evlencem diyorsan sen bilirsin her seyini birak git ama annen olmaz asla haberin olsun o babanada guvenme benim gibi seni yari yolda birakir dedi ben ne yapicam simsj
Cevap sahibi+1 yılO zaman annenin suyuna git. En doğrusu bu olacaktır
- +1 yıl
Bebegi aldiriyim yani eger aldirirsam sevgilimde terkeeder beni oda yazdi eger aldirirsan ben katille asla olmam diye iki ucu boklu degnek
+1 yılaldıracaksın..
başka bir çözüm yolu yok ve bu günahı bir ömür yaşayacaksın..00 YorumlaAilene söylemekten başka çaren gerçekten yok. Artık evleniceksin ve ailene söyliyeceksin. Zamanla alışıp affederler. Affetmezlerse yapıcak birşey yok.
015 Yorumla- +1 yıl
Babami bilmiyorum ama annem sabahtan beri bebegi alldiricaz diye diye klinik ariyor simdi
- +1 yıl
Daha iki aylik bebegim 7 haftalik
- +1 yıl
Konustular biraz once annem bagirdi cagirdi kizima bu gencecik yasta sana yem etmem benim yaptigimi yapmayacak dedi kapadi teli suratina
- +1 yıl
Dedimm ozman her seyini birak git dedi ama annen olmaz asla dedi
- +1 yıl
Annemi silecem ozaman var ya durumum iki ucu boklu degnek sevgilimde diyorki simdi eger aldirirsan bebegimi birakirim seni katille olmam
Bu kadar salak olmayın ya prezervatif diye bişey var hem doğurup da bakamıycaksan aldırmak en mantıklı yöntem
01 Yorumla- +1 yıl
:/ nasil aldiriyim kucucuk cani
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugun okuduğum 5. Hamileyim sorusu. Tavşan gibisiniz resmen.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOhh ne güzel rahat rahat sevişmek için birde dini nikah kıymışlar. Anasının babasını haberi de yok. Adam seni kullanmış ne güzel. Biraz akıllı olun bee.
+1 yılailenden habersiz dini nikahın hukmu yok.
122 Yorumla- +1 yıl
Boş fetva verme
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim nikahın oluşmasının şartlarına bak derim.
- +1 yıl
Sen bak bence, evet doğru değil hoş değil ama olmadı diye bir şey yok
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim nikahın oluşmasının şartlarının ilki aleni ve acık olması gizli olmaması. bence bilmiyorsun konusuyorsun. bilgiye dayanıp mı konusuyorsun yoruma dayalı mı?
- +1 yıl
Aleni ve açıktan kastının şahitler olmasının yeterli olması. Şahitleri varsa nikah da olmuştur
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim kurul.diyanet.gov.tr/.../gizli-nikahin-hukmu-nedir-
diyanetin din işleri yüksek kurulu ve birçok kaynak öyle demiyor. - +1 yıl
Okuduğunu anlayamıyosan diyanet sana ne yapsın. Hanefi mezhebinde duyurmak yeterlidir, duyurmaktan kastında da şahitler yeterlidir. Ailelerin bilip bilmemesinin bir önemi yoktur. Ama arkadaş şafiyse anne baba izni gerekir, izinsiz nikah olmaz.
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim Okudugunu anlamayan kim? Sen kendini avut böyle bir nikah yaptıysan geçmiş olsun tövbe et.
- +1 yıl
Ben yapmadım. Senin gibi dini kendi kafalarjna göre yorumlayıp burada peygamberlik taslayanlara gıcığım
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim yav diyanetin sayfasında yazıyor diyorum hala kafasına göre yorumlayan diyor :D Tek doğru soylediğin laf gıcık oldugunu dediğin kısım
- +1 yıl
Tarafların şahitler huzurunda irade beyanında bulunmalarına rağmen ailelerinden ve yakın çevrelerinden gizleyerek yaptıkları akit, gizli nikâh olarak adlandırılır. Böyle bir akit, nikâhta bulunması gereken aleniyet niteliğini taşımadığından dinin nikâh ve aile hayatı ile ilgili genel İLKELERİNE aykırıdır. (HARAMDIR GÜNAHTIR DEMEMİŞ). Sadece iki şahidin bildiği bir nikâh akdinin aleni olduğu söylenemeyeceğinden ailelerin, akrabaların ve komşuların muttali olmadığı bir akit gizli nikâh olmaktan çıkmaz. Nitekim Hz. Peygamber (s. a. s.) “Bu nikâhı ilan edip duyurun...” (ANA BABAYA SÖYLEYİN DEMEMİŞ) (Tirmizî, Nikâh, 6; İbn Mâce, Nikâh, 20); “Haram olan (ilişki) ile helal olan (evlilik) ayıran şey, def çalmak ve duyurmaktır.” (ANA BABAYA DUYURMAKTIR DEMEMİŞ) (Tirmizî, Nikâh, 6) buyurarak alenîliğin ve hatta tescilin gerekliliğine işaret etmektedir. Hz. Ebubekir de gizlenmesi şartıyla yapılan nikâh akdini geçersiz saymıştır (Sahnun, el-Müdevvene, II, 128,129).(AİLEDEN GİZLENMESİ DEMEMİŞ)
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim anne baba kelimesi geçmesi lazım yani. anne baba kelimesi geçmediği için olmuyor anladım :D Nasıl pırıl pırıl hiç kullanılmamıs kafan var senin ya. Peki hani iki şahit yetiyordu? Aleni olması için kişinin en yakınının bilmesi gerekmez mi? Biz aleni yaptık ya italyada meydan da evlendik bütün itlyanlar öğrendi anne babamda orda olsaydı bilirdi tüh...
- +1 yıl
İşte kafanıza göre yorumlayınca siz böyle oluyo.. Ateist bir ailenin kızı müslüman biriyle evlense, aile imam nikahına karşı çıksa, ailelerinden gizli imam nikahı yapsalar, bu nikahta mı sayılmayacak sizin için?
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim tamam kardeş sen haklısın cahille yapılan tartısmayı kim kazanmıs ben kazanayım :) İyi geceler
- +1 yıl
He aynen👍 başkalarının sizin yerinize düşünmeleri size yettiği için ilginç geliyo tabi düşünen insan görmek. İyi geceler
- +1 yıl
@Papatyagibideğilim evet ya cok düşünüyorsun. klasik cevap olan 2 kişi yeter görüşünü savunan sensin. bunun için okumaya gerek yok. klasik kahvehane muhabbetidir 2 sahit yeter görüşü. Oysa kuyan araştırn bunun yetmediğini bilir. Nasıl Mut a nikahı nerden nereye gelmiş bizim hanefilerin bir kısmı da çapkınlık için iki şahit yeter görüşünü savunmuslar. Diyanette aklı basında olan bütün kaynaklar da yetmez diyor. Ama sana göre ana baba amca dayı hala teyze abi kardeş baldız tek tek sayması gerekirdi saymadıgına göre 2 kişi yeter diyor :) Ama bu kıt bakıs acısını savunan kişi düşünen sorgulayan ben düşünmeyen sorgulamayan. Gerçekten cahille tartışmak zor.
- +1 yıl
@Kranvagn arkadaşa anlat derdim de anlamıyor, boşver
- +1 yıl
@Kranvagn o zaman muta nikahından farkı ne? Size göre yok. 3 kişi fuhuşa git herkes birbirine şahit olsun tamam yani:)
- +1 yıl
@Kranvagn söyleyeceksin Izin almana gerek yok
+1 yılDini nikahı bile oyuna çevirdiniz
00 Yorumlapühhhh başımıza taş yağacak :D
00 YorumlaS*kerler o nikahı ortada kalırsın inşallah s*ürtük
00 YorumlaElbet bir gün öğrenecekler doğurduğunda
00 Yorumla
+1 yılHiç inandırıcı değilsin kuzum.
00 YorumlaOnu korunmadan nikisirken dusjnecektin
00 Yorumla
+1 yılGidip direk söyle gardaşım
00 YorumlaAldır çocuğu yasal süresi içerisinde
00 Yorumla
+1 yılSıçtın şimdide sıva onu
00 Yorumla
+1 yılValla Allah yardımcın olsun
00 YorumlaOha artık. Evlenin hemen.
00 YorumlaYediğin hurmalar şimdi gelip tirmalar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok kötü bir durum allah yardımcın olsun
117 Yorumla- +1 yıl
Saolda benimde kendi hatam offf
Cevap sahibi+1 yılHata belki ama herkez hata yapar bence önce annenle konuş onlar iyidir o bir yolunu bulur anneler eminim
- +1 yıl
Annem bebegi aldirtir ondan korkuyorum benim ailem oyle gelenekci degiller ben sana soyliyimmi olacaklari anneme soylesem o bebegi aldirtir sonra sevgilimle asla gorsutirtmez okuldan eve eve okuldan bir hayatim olur
- +1 yıl
Evlendirtmezlerde
Cevap sahibi+1 yılYa bilmiyorum anneni tanımıyorum bence Yine de söyle o iyisini bilir bence yanında ve arkanda olsun
- +1 yıl
Ya benim annem idealist bir kadin oyle bebekmis aileymis pek anlamaz tek hayyattaki degeri isi birde benim basarim zaten annemle babam ayri babam daha siki ama o duysa beni ya evlatliktan reddeder ya da yanina cagirir Karsa orada bana zindan hayati yasatir
Cevap sahibi+1 yılAyyy çok zor bir durum seninki ne diyor bu duruma bilgisi var mı
- +1 yıl
Biliyor tabi evlenelim diyor annesi falanda biliyor konsutu benimle kizim gel diye ama ailemden izinsiz gitmek istemiyorum eger izinsiz gidersem okulum yanacak cunku okulun parasini annem oduyor
Cevap sahibi+1 yılBana bak kuzu sağlıkçı ve ablan olarak temizi bebeği aldırıp kızlık zarını diktirirsin arkanda durmayan sevgilinle ayrılır yeni bir hayat sürersin ama yinede için hep buruk kalır bence yinede herşeyi itiraf et ömür boyu vijdan azabı çekmektense
Cevap sahibi+1 yılTaman ışte daha ne çoçuk değilsin birde evlenince eğer gerçek ten diğer yarınsa aile kardeş anne baba ikince planda kalıyor eşin yetiyor ama böyle insan bulmak zor
- +1 yıl
Arkamda duruyor ki yanlis alasildi galiba evlenmek istiyor annesibabasida gel dedi ama annemden babamdan gizli evlenirsem annem okulun parasini odemeyi keser ozaman okulum yarim kalacak ozelde okuyorum
Cevap sahibi+1 yılOkul kalsın zaten anne olacaksin sonra açıktan devam edersin okumaya ikisi istersen yürür o zamam o sabinin günahını alma sığın onlara evlen yani kaç ona
- +1 yıl
Yani hayatimi cope atayim off zaten aldirmamda bebegimi onun bir sucu yok
Cevap sahibi+1 yılOlmuyor kuzum olmuyor hepimiz yanlışlar yaptık zannetme kolaydı ama hayat eninde sonunda düzeliyor öyle düşünme hayatın çöpe atmıycksın aksine anneliği tatmak nr güzel vbirbilsen
- +1 yıl
Gidip anneme soylucem ne yapayim zaten karsimda oturuyo Şu an bir cesaret geldi bana ama elimde patlamaz insAllah
Cevap sahibi+1 yılRabbim yardımcın olsun inşallah annem gerçek bir annedir hatalarını affeder lütfen yax bize Iyi geceler
- +1 yıl
Saolun sizede iyi gecelee
Gizli Üye(25-29)+1 yılnikah kıyın karsınıza alın ailenizi
14 Yorumla- +1 yıl
Ya annem silerse beni bir daha affetmez asla
Cevap sahibi+1 yılbilemicem
- +1 yıl
:/ iki ucu boklu degnek benimki
Cevap sahibi+1 yılöyle evet
Evlen evlenmek eğitime engel değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılanne baba ben hamileyim bu kadar bye.
00 Yorumla
+1 yılvallaha zor bir durum aldırma bebeği günah ya
00 Yorumla
+1 yılOlan olmuş bir kere. Gerisi ailenin sözüne bakar
10 Yorumla
+1 yılNee hamile misin
00 Yorumla
+1 yılDeme sende
00 Yorumla
+1 yılYapmasaydın
00 Yorumla
+1 yılAldırıcan
04 Yorumla- +1 yıl
Kucucuk bir cana nasil kiyiyim hem sevgilim hayatta izin vermez
- +1 yıl
Daha iki aylık, can değil henüz
- +1 yıl
Ya günahtır onun hic bir sucu yok katil mi oliyim
- +1 yıl
Daha okuyorsun, o çocuk doğar okul yarım kalır, sonra bigün evlilik biter açıkta kalırsın, mesleğini eline al, sonra ne yaparsan yap, sana abi tavsiyesi
Gizli Üye(25-29)+1 yılAldırma nasıl kıyacaksın 😭
03 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum :/ kendi canimada kiymazsam Şu an kafayi yicem yani
Cevap sahibi+1 yılAldırmak zorunda değilsin ciddi söylüyorum ilerde pişman olursun yapma :(
- +1 yıl
Benim gibi olsun istemiyorum sonu
+1 yılDirekt söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu soru ciddi mi
00 YorumlaNiye hamile kaldın
03 Yorumla- +1 yıl
Neden?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri