Ben çocuk sahibi olup olmama konusunda kararsızım. Çocuk sahibi olmazsam ilerde pişman olur muyum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben her kadının anne olması gerektiği kanısındayım. Tabi ki bu bir tercih meselesidir. Her kadın anne olmak zorunda değildir. Ama bana göre bir şekilde anne olamayan kadınların içinde uhte kalır ve anne olamadıkları için pişmanlık duyarlar. Çünkü annelik içgüdüsel bir duygudur. Hiçbir kadın anne olma içgüdüsünü yok edemez ancak bastırabilir
Çocuk sahibi olma isteği kadınlarda, erkeklerden daha güçlüdür kadınlar anne olmayı, erkeklerden daha fazla isterler o yüzden ben her kadın bir çocuk sahibi de olsa mutlaka anne olmalı kanaatindeyim.. 😊912 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama iki kişinin ortak vermesi gereken bir karar.
Benim ilk eşimin ikinci evliliği onun eski evliliğinden de bir çocuğu var.
Çocuğun maddi manevi sorumluluklarını bilen biri.
O yüzden sırf ben anne olayım diye onu yeniden baba yapmak haksızlık değil mi?
Soran+1 yıl@İndeepth düşündüm.
O çocuk istiyorum dedi hala da aynı şeyi diyor.
Soran+1 yıl@İndeepth nasıl
- +1 yıl
Annelik icgudusu hamilelikle beraber degisen hormonlarla basliyor. Bebek aglamasi duyan bazi kadinlarda da bu hormonlar artabilir. Ama bu cok nadirdir icinde yasadigimiz toplum yapisindan dolayi. Mesela mirketlerde (bir hayvan turu, mirket) yavrusu olmayan disi de emzirebilir. Cunku sadece lider disi ciftlesebilir ama tum yavrulari kendi besleyemez. Bizde boyle bir toplumsal yapi yok, dolayisiyla her kadinda ergenlikten itibaren annelik icgudusu olusmaz, nadirdir.
Soran+1 yıl@scorpiongirl429 genelde özeniyorlar ve duygusal bir yapısı varsa biryerden sonra baskayabiliyor bence benim gözlemim bu
Soran+1 yıl@baybars15 yok yahu o benim kardeşim gibi
Soran+1 yıl@Busra1250 arzum yok o kadar çok aslında
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılHemde oldukça.. kadınlarda doğurganlık 35 - 36 yaşından sonra büyük riske giriyor. tabii ki doğum yapanlar var ama hem annenin hayatı söz konusu hemde doğacak bebeğin sağlıklı doğması söz konusu. Hiç kimse hep aynı yaşta kalmıyor , herkes yaşlanacak bir gün seneler - zaman su gibi akıp geçiyor. İlerideki zamanda size destek olacak , yardımcı olacak elinizden tutacak birinin olmasını mutlaka isteyecek zaman olacaktır. Evde birinin yemek yapmak - temizlik yapmak gibi , birileriyle dertleşecek, sohbet etmek isteyeceğiniz zamanlarda olacak..
18 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur.
Bilmiyorum ama ne olacak nasıl olacak.
Zor işler şimdilik yas 28- +1 yıl
Her şeyin hayırlısı tabii ki. Birey olarak tüm tercih sizindir , herkes de buna saygı duyacaktır..
Soran+1 yılBenim için dua eder misiniz
- +1 yıl
tabii ki 👍 ne konuda?
Soran+1 yılMutlu olmam konusunda
- +1 yıl
tabii ki 👍 👍 hayatınızda ki her şey inşallah hep istediğiniz gibi olur.. Hep mutluluk ve sağlık dolu.
Soran+1 yılÇok sağolun
- +1 yıl
👍 👍
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
72Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar oldukça hassastır gadası. İleride pişman olabilirsin. İyi düşünüp ona göre karar vermeni tavsiye ederim.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet çocukta zaten genel olarak sadece kadın için yapılıyor
+1 yılKendi pisman olup olmama durumunu dudunmek sence de cok bencilce degil mi?
Bir birey yetistirebilecegine, ona gerekli etik ve diger insani degerleri ogretebilecegine, ona iyi bir egitim aldirabilecegine, ona iyi bir aile ortami sunabilecegine (psikolojik olarak en cok istismar edildigimiz ortam aile ortamidir, bunun olmayacagina soz verebilir misin?), ruhsal ve fiziksel gelisimi icin yeterli kaynak ayirabilecegine (saglik, beslenme, sosyal etkinlikler vb.) inaniyorsan cocuk sahibi olmayi dusunebilirsin.
Nihai karar cocuk dogurmsk ya da dogurmamak degildir. Bu buyuk bir sorumluluk. Buna hazirsan cocuk dusunmelisin.316 Yorumla
Soran+1 yıl2 tane mesleğim var işim var şimdilik yolun basındayım ama ilerde daha iyi bir kazanç elde edebilirim diye düşünüyorum.
Yani maddi açıdan şu an orta halli olsam da ilerde daha iyi durumda olacağım.
Şu an yaş 28
38 e doğru geç kalmış olabilirim
Ondan kafam katışık- +1 yıl
suanki durumunla ileride iyi kazanc elde edebilirsin ama anne olduktan sonra isverenlerin bakis acisi degisiyor maalesef. bu Dunya'nin her yerinde boyle.
- +1 yıl
icinde esinin samimi olmadigina dair bir his varsa bu hisse guvenmeni tavsiye ederim. bilincaltimizda beden dikini anlar ve yorumlariz. o yuzden bazi insanlara karsi sebebini bilmedigimiz bir guvensizlik yasariz. hislerinde hakli olabilirsin.
- +1 yıl
tabi ki gec yaslarda dogum yapmak saglik acisindan riskli ama kisiden kisiye degisir bu.
Soran+1 yılİşverenim yok kendi işimi kuracağım 1 sene içinde altyapı müşterilerin vs hazır.
Herkes için değişir tabi ama risk eğer çocuk doğurmaya karar verirsem neden o riske gireyim ki
Eşimin önceki evliliğinden de bir tane daha var ya o bakımdan düşünüyorum onlara haksızlık olur mu yoksa gerçekten ister mi diye
Ama çocuk sahibi olmak istiyorum diyen o zaten- +1 yıl
esine haksizlik olacagini sanmiyorum. ne is yapiyorsun? (merak sadece)
- +1 yıl
esine neden haksizlik olsun? sonucta 2. kez evlenmeyi kendisi secmis ve senin cocugun olmadigini, cocuk isteyebilecegini biliyordu.
Soran+1 yılNe iş yaptığımı burada söylemeyeyim.
Ben çocuk istiyorum demedim ama eşime de evlenirken de böyle bşy demedim kendi açtı konuyu- +1 yıl
konuyu o actiysa istiyor demek ki. peki sen o istemese boyle bir sey dusunur muydun? yani boyle dusunmeni isteyen esin olabilir mi? seni manipule etmis olabilir mi? sen gercekten cocuk istiyor musun?
bu arada meslegini niye soylemiyorsun ki? uyusturucu kacakcisi misin? kalpazan mi? 😂 zaten gizlisin bir sakincasi olmaz. belirtmek istemiyorsan istemiyorum de sadece, burada belirtmek istememek komik oluyor biraz..
Soran+1 yılAvukatım babamda avukattı kendi ofisimiz var orada devam edeceğim.
Manipüle etmek değil de o zaten evlenmeden önce konuyu açmıştı ben birkaç sene istemedim 2 sene oldu. Zaman zaman konusunu acıyor ama hadi bebek yapalım şeklinde değil. İlerde bebek olunca göreceksin
işte kendi çocuğunda olduğunda daha iyi anlayacaksın gibi.
Bende düşündüm acaba kendi çocuğum olmazsa yapmazsam ilerde pişmanlık yasar mıyım ne kaybederim diye.
Bu arada annemle babam ayrı benim annemle ilişkim pek iyi değil.
O yüzden anne çocuk arkadaş gibi çok iyi anlaşan kişileri hiç bilmiyorum çok uzağım o anneyle iyi ilişkiler kurma olayına
Soran+1 yılOndan da tereddütüm var
- +1 yıl
Anladim. Kendi annen gibi olacagindan korkuyorsun biraz da. esin neden senin de cocugun olursa anlarsin dedi peki. onun cocugu ile ilgili bir konuda bir seyler mi soyledin? cocuguyla ilgili bir kararina dahil mi olmak istedin? onun cocugu sizinle mi yasiyor?
- +1 yıl
kendi cocugun olunca daha iyi anlarsin demesi sirf cocuk istedigi anlamina gelmez bence. neden oyle dedigi onemli. belki de cocuguyla ilgili kararlarda seni disarida tutmak istedigi icin oyle dedi.
Soran+1 yılHayır hayır onun çocuğu ile ilgili bir konu geçmedi aramızda.
Bizle yasamıyor.
Örnek veriyorum çocuklar küçükken şöyle olur böyle olur dedi bende ne dediğimi hatırlamıyorum onun üstüne dedi.
Birkaç kere söylediği için tam konuşmayı net olarak hatırlayamıyorum.
Ben onun çocuğuyla ilgili konulara dahil olmam zaten bu benim tercihim.- +1 yıl
peki acaba neden "senin cocugun okunca" dedi, neden "biz" demedi? sen ona hic isteyip istemedigini sordun mu?
Soran+1 yılAnne olunca çocuk sahibi olunca anlarsın dedi
Evet sormama gerek kalması daha evlenmeden evlenince çocuğumuz olunca gibi cümleler kuruyordu zaten
+1 yılAnnelik yeryüzünde kadınlara verilmiş en güzel armağandır,, İçinde birinin nefes almaya, kalbi atmaya, minicik parmaklari elleri gelişmeye başlıyor,, bir filize ev sahipliği yapıp onu kendi kanınla, canınla besleyip içinde büyütüp canlandiriyorsun,,, bence muhteşem bir his bu,, sağlıklı ve çocuk sahibi olabilecek bir kadının kendi isteğiyle hamile kalmak cocuk yapmak istememesi , ileride yaşayabileceği en büyük pismanliktir
20 YorumlaGerçekten de çevreden gelen sözlere karşı tamamen kapalı olup ( bu konu gerçekten de çok önem arz ediyor) bütünüyle ebeveyn olacak kişilerin vermesi gereken bir karar. Aynı zaman da maddi durum da göz önünde bulundurulmalı onun dışında eğer sende öyle bir istek veya güven yoksa olana kadar bekle derim. bazen hiç olmayabilir de fakat illa dünyaya çocuk getirmelisiniz diye bir kural yok. Yani toplumun dayatmalarını hiçe say eğer böyle mutluysan böyle yaşa.
53 Yorumla
Soran+1 yılKafam çok karışık
Annemle ilişkierim iyi değil.
Çok uzağız
Belki bende öyle olacağım- +1 yıl
Hayır ya öyle de düşünme. Sen çocuğuna nasıl davranırsan, nasıl yetiştirirsen aynı derecede karşılığını bulursun emin ol hani böyle bir tereddüt yaşama o yüzden söylüyorum senle ailenin arası öyle diye (ki elbette bir nedeni vardır eminim ki) çocuğunla sende öyle olabilirsiniz diye düşünme:)
Soran+1 yılBin tane şey geliyor aklıma
Çocuğum olsa bir dert olmasa bir dert
+1 yılBence Güzel soru yazmisin..., genelde biollojik olarak diyolarki yas aldıkça hamilelik, ve hamile kalma zorlasiyo...
Benim is yerinde bir abla vardi., anne olmayı cok istiyordu.., gec anne oldu yani 39, 40 gibi... simdi birtane 5 yasinda cocug var kadin 45.., is yerinde dedikodu yapıyorlardı...,,, çocuğa yazık diye.,,, bencil davrandı...
bence eyer karrierini tamamlamışsan, esinlede cok büyük sorunların yoksa.., cocuk yap 28 yas iyi., çünkü 9 ay hamilelik, cocuk dünyadayken sen 29 olursun... ama sen bilirsin...
hamilelik sürecide uzun 9 ay nerdeyse 1 sene..121 Yorumla
Soran+1 yılKafam karışık.
Evliliğimden emin değilim
Ona bir gelecek verebilir miyim bilmiyorum
Korkularım var
Bir yandan da yas geçince zor- +1 yıl
korkutungn sey, esinin seni yari yolda birakmasimi...
cünkü 2 senedir evliyim yazmisin, yani esinin huyunu az cok cözmüssündür herhalde...
Soran+1 yılHayır eşim beni yarı yolda bırakmaz çocukları da çok sever.
Ama Birgün tek büyütmek zorunda kalırsam mesela allah korusun.
O zaman ona yetebilir miyim diye düşünüyorum- +1 yıl
neden cocuga yazik ve bencil davrandi diye dusunmusler?
Soran+1 yıl@scorpiongirl429 geç anne oldu diye muhtemelen
- +1 yıl
@scorpiongirl429 Mesela allah göstermesin kadin 45, cocuk 5..., sonra kadin 65 cocuk 25 .. eh allah bilirde diyelim 65 yasinda öldü.., cocuk diyer kalan hayatinda annesi olmiycak, bide tek cocuk.. kardeside destek moral olamaz.. Dünyada insanlar 50 yasinda annesiz kaldimi dayanamiyo 25 yaşlarında annesiz...
- +1 yıl
Boyle konudada büyük konusmiycan da...
Soran+1 yılZor iş ya evet
- +1 yıl
Gelecekte soyle olabilir boyle olabilir diye dusunerek, mevcut durumunu goz ardi ederek cocuk dogursaydi (mesela maddi bir durum) bu sefer de cocuk farkli problemlerle karsilasabilirdi. Bence yaptigi bencillik degil. Sonucta her kadin istedigi zaman anne olabilme hakkina sahip. Su an istikrarli bir aile ortami ve iyi bir maddi gelir saglayabilecek duruma gelmis olabilir. 25 yas da yetiskin bir yas, anne o yasta hayatini kaybetse de su an iyi bir maddi gelir, dolayisiyla iyi bir egitim saglayabilecegi icin o yasta cocugu da bir meslek sahibi olmus olur diye dusunuyorum. Ayrica gelecekte soyle olabilir boyle olabilir diye hareket etmek mantikli degil. Bugun somut bir kanit olmadigi halde kocam beni 5 yil sonra oldurebilir diye evlenmek de mantiksiz o zaman, eger o mantikla dusunursek. Ayrica kadinin saglik durumu vb. hakkinda da bilgi sahibi degilsiniz yani. Istatistiklere gore de ortalama yasam suresi 75 diyebiliriz. Cocugun yasayacagi duygusal cokuntu konusuna gelirsek, kac yasinda olursan ol, bir uzuntu mutlaka yasarsin. Anne kaybetmenin uzuntu yasatmayan bir yasi olamaz bence. Onemli olan ebeveynlerin kendi olumlerinden once cocuklarini bir meslek sahibi yapabilmeleri.. Bunu yapabilecek bir yasta ve maddi durumda cocuk sahibi oluyor ise bencil denilemez diye dusunuyorum.
Soran+1 yıl@scorpiongirl429 siz sadece maddi olarak bakıyorsunuz olaya ama tıbben kadınlar 35 yasını geçtikten sonra daha zor oluyor hamilelik olayları ve süreçleri.
Yumurta sayısı azalıyor çünkü.
Soran+1 yılBencillik değil ama yası biraz geç
- +1 yıl
Ama imkansız değil. Örneğini sen görmüşsün zaten. Ben o vaka hakkıda yazdım. Ayrıca dışarıdan bakan biri olarak tabi ki maddi olarak bakarım sadece. Diğer şeyleri en iyi çocuk sahibi olan kişi bilebilir. İyi bir aile ortamı sağlayıp sağlayamayacağı vb. diğer konular. O konuları ben bilmediğim için benim ele almam da doğru olmaz. Aynen yaşı biraz geç, ama bu engel teşkil etmemiş. Bu onlar için engel değilse başkalarının çenesini neden yorsun? :D
Soran+1 yıl@scorpiongirl429 eğer kişiler mutluysa ve bakabileceğiniz inanıyorsa her yasta çocuk isteyebilirler bu onları ilgilendirir.
- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
@scorpiongirl429 Evet Anne olmak isteyen kisi kimseye aciklama yapmak zorunda deyil,.. herkesin kendi secenegiii.. Ben bir yasanmis olayı anlattım... Siz daha cok Maddi açıdan bakmisiniz olaya.., dogru o da önemli.., herseyi düsünmek gerekiyor...
Ama kimide diyo para kazanıyım, gelecekteki cocugma hazırlık..., bu seferde zaman geciyo soran hakili.. Bu örnek verdim kadin...(gec hamile kalan kadin örnek verdim) hamile kaldı, ama o yaslarda hamile kalmayı isteyip, kalamayanda var..., yani dogru 35 yasinda sonra daha zor sanki hamile kalmak, yinede allah bilir..
Peki sizce bir kadin kac yasinda hamile kalmalı.. ? - +1 yıl
-meli -malı diye bir şey söylemem. biyolojik olarak imkanı olan bir yaşta çocuk sahibi olmayı tercih edebilr ya da etmeyebilir. ama sağlık açısından 30'dan öncesi ideal.
- +1 yıl
@scorpiongirl429 meli? mali? tam anlamdim ne demek istedigni , diyer yazdigni anladım
Soran+1 yılBence 35 e kadar ideal
Sonrası tıbben mümkün olsa da riskli.
Ne garip değil mi biz kadınlara biyolojik saat işliyor.
Tüm mucizeler bizde ama acele etmemiz gerekiyor hep.- +1 yıl
dogru...,
peki sence bir kadin icin en ideal anne yari kaçtır ilk cocug icin ve neden...
evet 35 den sonra zor..
Soran+1 yılBence 30 iyi
30-32 arası anne olacak kişi kendini tanıyacak yasta olmalı.
Maddi manevi o sorumluluğu alabilecek yasta olmalı.- +1 yıl
Dogru, mantıklı açıklama..
Çocuk çok gerekli değildir.. Bazı insanlar akseeuar veya yanlarında gezdirebildikleri eşya gibi görüyor ben buna karşıyım... Sırf hava atmak için çocuk yapılmaz. Maddi durumu kötü olup 5 çocuk yapan ve bakamayıp terk eden zihniyeti'de ayrıca kınıyorum.. Eski zamanlarda çocuk yapmak soyu devam ettirmek ve genişleyip çoğalmak içindi.. Şimdi bakıyorsun herkes özeniyor moda zannediyor.. Acele ile alınacak bir karar değil bence. Hazır hissedince maddi durum el verince gerçekten isteniliyorsa yapılabilir..
21 Yorumla
Soran+1 yılMaddi manevi istenilmek önemli
+1 yılHerkes anne oluyor diye sen de olmak zorunda değilsin. Eğer istemiyorsan sana işkenceden farksız gelmez. istiyorsan dünyanın en güzel şeyi. Ama sonsuza dek bebek kalmayacak bununda bilincin de olman lazım büyüyünce üstünde ağır bir sorumluluk yüklenecek
14 Yorumla
Soran+1 yılEbet işte ondan kararsızım.
- +1 yıl
Düşün taşın kararını ver. Başkalarının , hayatını yönetmesine izin verme. İçinden gelmiyorsa unut gitsin emin ol sana sadece mutsuzluk getirecek herkes anne oluyor diye anne olmak
- +1 yıl
Bu arada her kadın anne olacak diye bir kural olamaz. Her kadının anne olupta mutsuz çocuklar yetiştireceğine isteyenin anne olup mutlu nesiller yetiştirmesini tercih ederim
Soran+1 yılAynı fikirdeyim 👍
Bilmiyorum bende bu konuyu zamana bırakacağım
+1 yılBence olursun. Annelik duygusunu hiç tatmadım ama çocuğum olmasını öylesine çok istiyorum ki tarifi yok. İleriye dönük hayalini kurduğum, heyecanla beklediğim iki şey var. Biri mutlu bir evlilik, diğeri de sağlıklı bir çocuğumun olması. Pişman olmamak adına çok iyi düşün. Öyle karar ver.
13 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik yapmakta bu devirde artık çok zor
- +1 yıl
Öyle maalesef.
Soran+1 yılİnş hayırlısıyla olur
+1 yılYorumlarını okudum biraz, hem bakamamaktan hem de ekonomik anlamdan yetemeyebiliriz diye korkuyorsun ama korkmamalısın, rızkı veren Allah’tır. Çocukla beraber elbet rızkını verecektir. İleri de pişman olma onun için imkanın varken bir çocuk sahibi olmalısın
111 Yorumla
Soran+1 yılEvet her türkü korku duyuyorum.
- +1 yıl
Korkularını yenmelisin yürümekte zorluk çeken insanlar çocuk sahibi oluyor sen hiç korkmamalısın, kaldı ki eşinin ailesi ve kendi ailen hem maddi hem de manevi yönünde hep yanında olurlar
Soran+1 yılOlmazlar yanımda
Onlar yok.- +1 yıl
Anladım ne diyeceğimi bilmiyorum ama eşin Yardımcı olmaz mı? Sonuçta ikinizin çocuğu olacak
Soran+1 yılEvet o yardımcı olur
Ama oba da yeniden sorumluluk ver el
Bilmiyorum- +1 yıl
Yani o zaman pek de geç olmadan düşünmelisin çocuk sahibi olmayı anne ve baba olmak bambaşka duygular
Soran+1 yılKafam karışlık yaş 28 zaten
- +1 yıl
Benimle yaşsın yani bir bayan için çokta geç olmadan düşünmek gerekiyor çocuk sahibi olmayı.
Soran+1 yılSen kaç
Yaşında düşünüyorsun- +1 yıl
Ben henüz bekarım daha evlenince eşim ben isterim derse ben yaparım. Çünkü kendime güvenirim ve eşimin hep yanında olurum. Ekonomik olarakta çok zorlanmayacağım düşünüyorum
Soran+1 yılPeki
Yenı evlıysenız beklemekte fayda var. Yanı 1-2 sonunda evet bu kısı benım ölunceye kocam olacak dıye emın olursan tabıkı yapmakta gerekır ama bundan emın olmak gereklı zıra ılerde yasanacak olumsulukta en cok kadınlar sıkıntı cekıyor bırde cocuk bakmak kolay degıl kımse evlenırken bosanıcam dıye evlenmıyor ancak bundan çok emın olmakta fayda var cocouk ısı cıddı sorumluluk ıster dogum en basıt kısmı
13 Yorumla
Soran+1 yıl2 senelik evliyiz
Hala kararsızım.
Soran+1 yılSağolun
+1 yılTercih senin hayat senin ama ben pişman olacağından yanayım. Ben bir erkek olarak bile çocuğum olmazsa kararlarım yüzünden pişman olacağıma eminim. Potansiyel anne doğasıyla dünyaya gelen bir kadının bu durumdan pişman olması çok daha olası bir durum.
15 Yorumla
Soran+1 yılMutsuz okur muyum ki ilerde?
- +1 yıl
Olma ihtimalin yüksek. Düşünsene geriye hiçbirşey bırakmıyorsun. Yaşlanıyorsun ama yalnızsın çocuklar torunlar gelenin gidenin yok
Soran+1 yılSizin var mı çocuğunuz?
- +1 yıl
Yok daha bekarım ben.😊
Bide şu açıdan düşün. Insanlar en çok yapmadıkları şeyin pişmanlığını yaşarlar yaptıklarının değil. Çocuğun olunca bağ kuracaksın o kesin.
Ama ya olmazsa ileride pişman da olsan bir faydasi olmayacak.
Soran+1 yılEvet kesinlikle katılıyorum
Aslında Kadınlarda biyolojik yaş olduğu için panik oluyoruz.
Keşke erkekler kadar şanslı olsak
Doğurmak meziyet değil onu büyütüp iyi bir insan olmasinisi sağlamak meziyet Kimsesiz bir çocuğu büyütüp onu topluma faydalı biri haline getirebilirsin
310 Yorumla- +1 yıl
😊😊😊☺☺☺👏👏👏
Soran+1 yıl@Kara_biberim404 eşim istemiyor kimsesiz çocuk alıp büyütmek
- +1 yıl
Neden acaba?
Soran+1 yıl@Kara_biberim404 olursa kendi yapmak ister
- +1 yıl
Aşağıda yaptığınız bazı yorumları okudum. Kendisi daha önce ki evliliğinden çocuk sahibiymiş zaten. Bu soruda ben sizin eşinizin bir çocuk daha istediğinden pek emin olmadığınızı ve bu evlilikle ilgili güvensiz olduğunuzu anladım.
- +1 yıl
@Kara_biberim404 Bende size katılıyorum görüşünüz doğru soran bencede ikilemde çocuk istiyor aslında ama eşe guvenemiyor buda onu içini kemiriyor
Soran+1 yıl@Kara_biberim404 evet doğru aynen eşe güvenemiyorum.
- +1 yıl
Doğurmayacaksınız * tek çözüm bu gözüküyor bu durumda.. yani eşinizin 1 tane varmış zaten. Üstelik daha 28 yaşındayım demişsiniz. Ve 2 yıl tibi süredir evliymişiniz. Herhalde geç kalmış olarak görmüyorsunuz kendinizi...
Soran+1 yıl@Kara_biberim404 hayır geç kalmadım henüz ama bu genel bir karar.
- +1 yıl
Şu sıralar olanları düşününce bunun hayatta ki en önemli şey olmadığını anlayabilirsiniz bence
Kişiye göre değişir. Yaşayış tarzına göre, hedeflere göre değişim gösterir.
51 Yorumla
Soran+1 yılHedeflerim var tabi
Ama bilmiyorum hedefledi etkiler mi ki
Çocuk & Ebeveyn konusunda 665 cevap paylaştı. Muhtemelen bir pişmanlık olacaktır. Korkun evlenmekse evlenmeden de , babasını bilmeden de çocuk sahibi olabilirsin. Emin ol ki doğurduktan sonra onu çok sevip pişman olmayacaksın
18 Yorumla
Soran+1 yılBabasını bilmeden derken
Soran+1 yılSperm bankası mı
Soran+1 yılBence o çok normal bit değil ya
Soran+1 yılİkisi de
Hayatında bir kere olmuyor sonuçta çocuk 40 yaşında anne olan insanlar var hazır hissetmiyosan 5 sene sonra yaparsın
31 Yorumla
Soran+1 yılŞu an 28 im
Her geçen gün zaman aleyhime değil mi
+1 yılBen olsam pişman olurdum ama kimi iyiki de olmamış diyor yapısı geregi çocukları sevmiyor asla düşünmem çekemem diyenler var bilemiyorum kisiden kisiye degisir
223 Yorumla
Kararsızım- +1 yıl
Boyle düşünüyorsan pisman olursun o zaman.
Soran+1 yılEvliliğimden eşimden emin değilim
- +1 yıl
Yani sorun evliligin ve eşinse elbette cocuk yapma o zaman ama ilerde zaman ne gösterir bilemezsin evliligin düzene girer ve herşey yolunda giderse o zaman 1 tane düşünebilirsin belki
Soran+1 yılEşimi seviyorum onun sevgisinden de Emin’im ama Birgün tek basına kalırsam maddi açıdan yetebilir miyim diye düşünüyorum çünkü özelde çalışıyorum Devlette çalışma imkanım da yok
- +1 yıl
Bu risk her zaman mevcut herkes için devlette çalışanın isi garanti mi? Bu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok, çocuğunun olacağı bile garanti değil 5 6 tane doğurmak da normal degil bu devirde artik ama 1 tane bile olsa olmalı diye düşünüyorum.
Soran+1 yılOlmazsa tedavisi var ama ona da eşimi zorlamak istemem.
Hadi doktor kontrolünde yapalım demek istemem.- +1 yıl
Psikolojik olaral zorlayan bir süreç tedavi süreci bir yakinimin olmamıştı tup bebekle ikizleri var şimdi, ama cok badireler atlattilar kendinizi hazirlayin herşeye umarim dilediginiz gibi olsun her şey
Soran+1 yılİşte onlar çok zor süreçler.
O durumda hadi bizde tedavi olalım demek eşime haksızlık gibi geliyor- +1 yıl
Onun istemesi lazim isterse sen destek olursan cok rahat atlatırsınız esine karşı anlayisli olmalisin bu surecte kolay değil onun icinde.
Soran+1 yılİşte onun hadi bir çocuğum olsun diye çaba göstermesine lüzum yok.
Çünkü zaten ilk evliliğinden bir çocuğu var.
Olmazsa da kaybedeceği birşey olmadığı için yırtınmaz.
- +1 yıl
O zaman bu sana biraz bencillik olur. Ben farklı düşünmüştüm bambaşka bir durum çıktı
Soran+1 yılGerçi eşim istemiyorum demiyor ama olan belli yani.
Olmasa çocuğumuz gidip tedavi masraf emek çaba vs zor yani
O kadar yıpratıcı bir sürece neden katlansın- +1 yıl
Sen bunu bilerek mi evlendin yani ilerisini dusundun mü bebek istedigini söyledin mi evlenirken cunku evlenmis boşanmış bir çocuğu olan biriyle evleniyorsan bence hersey konusulmali toz pembe kara gürültüye aşığım seviyorum diye evlenmemeli kimse bence senin için tedaviye katlanmali bencilllik etmemeli. Masrafli olabilir ama tup bebekten once normal tedavi yöntemlerini deneyin belki gerek kalmayacak
Soran+1 yılBen bebek istiyorum demedim
Eşim evlenirken bebek istediğini söyledi.
Sonra aradan 2 sene geçti ben erteledim o da birşey demedi.
Ama şimdi yanlış mı yapıyorum zaman geçiyor bu evliliği neden yaptım diye kendimi ve evliliğimi sorguluyorum.
- +1 yıl
Sirf bebek için evlendigini dusunmende yanlış tabiki. Herkes sevdiği insandan bebegi olsun ister hayal eder ama olmazsa yapacak bir sey yok o zaman herkes bosansin cocugu olanla evlensin birbirini damizlik olarak kulllansin boyle düşünme. Yalniz esinle bunu ciddi bir şekilde konuş ona göre ne yapmak istediginize karar verin. Böyle kuruntu yaparak ilerleyemezsin, açık ol.
Soran+1 yılEşimle konuştuğumda konu hep aynı yere geliyor
Bana tek dediği şey sevip mutlu bir gelecek verebileceğini düşünüyorsan ben varım diyor
Maddiyat sorumluluk o düşünmüyor böyle şeyleri- +1 yıl
Maddi durumunuz bir cocuga bakamayacak kadar kötü mü?
Soran+1 yılHayır
Evimiz arabanız var
Benim işim var
Ama işim garanti değil özel sektör- +1 yıl
Daha ne olsun kimsenin isi garanti degil ki durumunuz gayet iyi esiniz calisiyorsa gayet guzel bakarsiniz cocugunuza lütfen biraz daha olumlu düşünün karamsar olmayin
Soran+1 yılEver çok şükür kötü değil durumumuz ama işte
Çok çok çok büyük bir sorumluluk olduğu için korkuyorum
Aslımda sebepsiz bir şekilde korkuyorum
Belki de o yüzden bahaneler buluyorum- +1 yıl
Bana da biraz oyle geldi sanki bahanelere sığınıyor gibisin🙃
Aslında kocamı da seviyorum ama yeteri kadar güvenmiyorum ya kendime ya ona
Halbuki hayatım yolunda
+1 yılSağlığın ve yaşın engel değilken, çocuk sahibi ol derim. Yoksa ilerde çok pişmanlık yaşarsın benim gibi.
17 Yorumla
Soran+1 yılSizin çocuğunuz yok mu
- +1 yıl
Yok. Bekarim ben.
Soran+1 yılSizin de ihtimal var
Yine olabilir- +1 yıl
Saglik problemim var. Mümkün görünmüyor. Bu yüzden dedim sağlığın engel değilken anne olmak istiyorsan ol diye.
Soran+1 yılAnladım hayırlısı olsun o zaman
Ama kadınların çoğu sorunu sağlık açısından çözülüyor.
- +1 yıl
Hayırlısı.
Soran+1 yılAmin
+1 yılOlursun pişman diğer anneler gibi sende anne olmalısın ilerde keşke bende anne olmasaydım dememek için.
114 Yorumla
Soran+1 yılÇok karıştı kafam
- +1 yıl
İleride keşke bende anne olsaydım dememek için çocuk sahibi ol evlat çok güzel birşey anlatılmaz yaşanır hele bir kucağına al o zaman kararların değişecek bak çok seveceksin onunla vakit geçireceksin parka gideceksin oyun oynayacaksın evlat altın gibidir.
Soran+1 yılSizin var mı
- +1 yıl
Var ama evli değilim 😒
- +1 yıl
Ben 24 yaşındayım kızı istedim vermediler birbirimizi çok seviyorduk sonra birlikte olmaya karar verdik olduk birlikte kız hamile kaldı sonra birdaha istedim vermediler sonra dedim kız hamile vermediğiniz için bu yola başvurduk dedik sonra gelip kızı aldılar yine hamile bir şekilde tek bir kez kucağıma aldım doğduğunda zar zor topuk kanı aldırmaya gelmişti hastahanede buluşmuştuk birbirimizi hala seviyoruz ama işte olmuyor en son kaçırıcam
Soran+1 yılAy inanmıyorum.
Çocuğun var ve ailesi evlenmenize izin mi vermiyor. ?- +1 yıl
Evet var kızım oldu hâla inat edip evlenmemize izin vermiyorlar nedeni ni sordum canları bu şekilde istiyormuş çocuğun nüfus kağıdını ben çıkarttım verdim şerefsizlik yapmasınlar diye çocuk şu an 1 yaşına girecek sen düşün
Soran+1 yılŞaka mı bu
- +1 yıl
Valla değil kızın anne tarafı kürt baba tarafı laz annesi babasının aklına giriyor sürekli kız kürtlere hiç benzemiyor görsen kürt demezsin yani zaten kız anne tarafını sevmiyor kız babaya çok benziyor anne tarafı biraz çirkef olduğu için ama kız çok iyi sarışın bebek de sarı annesine benziyor ama elleri ayakları ben gözleri ben 😒😒
Soran+1 yılSizde kaçarak evlenin.
- +1 yıl
En son kaçıcaz da bu durumda mümkün değil bekliyorum
Soran+1 yılÇocuk kimin üstüne
- +1 yıl
Annesinin üstüne biz hala konuşuyoruz gizli gizli kızla ama bu durumda mümkün değil zaman geçsin diye bekliyorum işte sonra beraber karar verdik kaçıcaz gerekirse düzenimi bozup başka şehre gidicem
Soran+1 yılAllah yardımcın olsun
+1 yılAnnelik kadar kutsal bir duygu yoktur. Unutmayın ki. o çocuk için servet harcayipta sahip olamayanlar var
14 Yorumla
Soran+1 yılBende de belki olmayacak
- +1 yıl
Bilemezsin denedin mi hic
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Ozaman bilemezsin
şimdi zamanında sahip olmazsan 40 lı yaşlarının ortasında sağlıklı bir annelik olmayacağı için keşke en azından 30 larımda anne olsaydım dersin
15 Yorumla
Soran+1 yılYeteneme korkusu yasıyorum
Soran+1 yılOlacak
Ama günün birinde olmazsa?
Soran+1 yılŞu an çalışıyorum ama özel sektördeyim.
Misal hamilelik ve çocuk Durumu olsa çalışamam 1 sene kadar
Bence olursunuz. Ama yine de siz bilir siniz. Canan Karatay bile sonra pişman olmayayım diye 40 yaşında anne olmuş. Bilginiz olsun.
19 Yorumla
Soran+1 yılKendimden ve evliliğimden emin değilim
Soran+1 yılEvliliğim yolunda eşimi seviyorum ama kafam karışık
Soran+1 yılEşimi seviyorum da olası bir yanlızlık durumunda çocuğuma yetebilir miyim bilmiyorum
Soran+1 yılEvet o var bir de başla Sebepte var
Soran+1 yılAmin sağolun
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılDogursan da olursun doğurmasan da. Çile dünyası bok.
51 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Evet.. çünkü doğanın kanunu bu.. senden geriye birşey bırakmak bence güzel bir şey.. ve bir şey için yaşamak çabalamak...
11 Yorumla
Soran+1 yılDünya kötü zor zamanlardayız
Olursun bence şimdi olmasa bile ileride o duyguyu tatmak isteyebilirsin... Hem çocuk evin neşesidir.
21 Yorumla
Soran+1 yılKafam o kadar karışık ki anlatamam
+1 yılTabikide pismann olursun sırf vücudun bozulamasın diye dünyadaki en güzel duyguyu tatmak istemiyosun. Çok yanlış bir çocuğun olsun bak onu dünyalara bile değişmezsin çocuk seni hayata bağlayan tek umut olacak yeri geldiğinde...
19 Yorumla
Soran+1 yılVücudum bozulmasın diye değil
- +1 yıl
neden peki kendini hazır mi hissetmiyosun bu da olabilir tabi ama kendini cesaretlendirmelisin iyice düşün kimseyi dinleme kalbinin sesini dinle çocuk büyük bir sorumluluk ona bakabilecegin zman yap. Ama unutma gerçekten evlat en büyük hazinedir
Soran+1 yılHerkes öyle diyor da işte
Sorumluluk büyük ve hayat boyu- +1 yıl
evlisin dimi
Soran+1 yılEvet evliyim
Sağolun ikinize de- +1 yıl
rica ederim senin için hayırlısı olur umarım
Soran+1 yılÇok sağol
+1 yılÇocuğunuz yoksa dogurun bence evinizin neşesi sizin yoldasınız olur
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet çocuğun yok henüz
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim ilk çocuğum oldu ikinci olmadı ama bir tane olmasına rağmen 7sene uğraştım ikinci kez anne olmak için nasip değilmiş olmadı ama çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyi
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden 2. Olmadı?
Cevap sahibi+1 yılBen evlenmeden önce çikolata kisti ameliyatı oldum ondan dolayı zaten ilkinin olması bile mucize yani oğlum tedavisiz hemen oldu mucize bebek
Soran+1 yılNe güzel 😊
Nasip demek ki çocuk olayı
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
Soran+1 yılÇevremde genelde hiçbir önlem almayıp olmayan da çok
+1 yılBir tane yap bence bir şey kaybetmezsin hatta kazanırsın 🌸
12 Yorumla
Soran+1 yılMaddi manevi yetemezsem ya
- +1 yıl
Allah nasip ederse rızkını da gönderir içine maneviyatını da koyar
+1 yılDünyaya 1 kere geliyorsun çocuksuz Hayat Dünya olamaz
19 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda çok kararsızım
- +1 yıl
Kararlı İnaçlı olmalısın Sende Anne Hakkına sahip olmalısın bir kadın olarak ic güdüsüne sahipsen
Soran+1 yılAnne olmakta bitmiyor iş
- +1 yıl
Rabbim herşeyin kolayını rıskını verir anne olmak tan korkma kaçma
Soran+1 yılEvliliğim emin de değilim
- +1 yıl
Emin olmaman Senin Kaybın Zaman kaybın Gün Geçtikçe zaman ilerledikçe daha zor olacaktır
Soran+1 yılEvet kesinlikle daha da zor oluyor zaten
bir karar vermek gerek- +1 yıl
Kac yaşındasın miyon tiplmisin zayıf mı kilolu
Soran+1 yıl28 im
Konuyla alakası ne kilo ve boyunun
Olma ihtimalin cok yuksek. Bu duyguyu yasamadan bilemezsin. Baskasinin cocugu olsa nefret edecegin bir canliyi kendinden daha cok seviyorsun ve o yokken ben nasil hayat suusum diye dusunuyorsun.
111 Yorumla
Soran+1 yılBir o kadar da zor
Olsa bir dert olmasa bir dert
Soran+1 yılGençken bşy anlaşılmasa da ilerde kötü mü olur
Soran+1 yılEvliliğimden emin değilim
Ayrılsam bir daha sevebileceğim birini bulur muyum muamma- +1 yıl
O zaman cocuk isini ertelemek mantikli ama emin olmamakla esini sevmemek arasinda fark var. Baska etkenler var mi bilmiyorum ama sevgi yoksa ve sogukluk varsa yurumez. Seviyorsan ama bazi sorunlar varsa konusup cozmeye calisabilirsin. Ayrilma durumu olursa cocuk olmamasi daha iyi tabi ki.
Soran+1 yılEşimi seviyorum birlikte mutluyuz onun sevgisinden de Emin’im
Ama şu var ben babasız büyüdüm annem hem çalışıp hem bize baktı eğer o durumda olursam bende bir çocuğa tek başıma yetebilir miyim onu düşünüyorum.
Soran+1 yılbir de eşim açısından düşünüyorum.
Zaten diğer bendem önceki evliliğinde de babalık duygusunu tatmış ve bu sorumluluğu sonuna kadar yaşamış biri.
Bu evlilikte çocuk sahibi olmamak onun işine bile gelir
Soran+1 yılBilmiyorum.
Ben istesem de sadece bana uğraş vermek için benim için olacak şey değil
+1 yılOlursun bence çok güzel bir şey olmalı evlat sahibi olmak
14 Yorumla
Soran+1 yılSizin var mı
- +1 yıl
Hayır ama yeğenlerim var vede çevremde çocuk sahibi olamayan insanlar var yaşları büyük olan biliyorum görüyorum eksikliğini hissediyorlar
Soran+1 yılKaç yaşında bu kişiler
- +1 yıl
Vallahi 35 yaşında olanda var 50 küsür olanda var hayırlısı olsun ama
+1 yılHazır olmayı bekle bence cunku buyuk bir sorumluluk aman dogur nolacak buyur bir sekilde diyenleri ciddiye almiyorum cunku annelik dogurmakla ol mu yor
32 Yorumla- +1 yıl
Sen dogur annelik ic gudusel diyenleri psikoloji okumaya çağırıyorum 💃
Soran+1 yılİçgüdü vardır onun dışımda toplum baskısı da var
Beklentiler, hayat senin..
Pismanliktan kastin neler olabilir?15 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar genelde pişman oluyor diye duydum
- +1 yıl
Duyduklarin degilde sebepleri daha da onemli.
Yani, X abla yasi 50 olmus cocugu yok ama pisman. Okey ama neden?
Bu nedenler, sende kendini sorgulayacak sorular ortaya koyar.
Bekarim, evli olsam dahi benim de cocuk sahibi olmanin gereklilikleri konusunda mantikli bir argumanim yok. Arkadaslwrim arasinda 2cocuklu insanlar var. Kendilerine sordugum da -bana gore- incir cekirdrgini doldurmayacak sebeplerden cocuk sahibi olmak guzel, fikrini savunuyorlar..
Soran+1 yılHerkese göre değişir.
Ama evlenmiş ve aile olmuş kişiler sanki daha mutlu bana göre.
Diğerleri yanlız.
Soran+1 yılAyrı biryere gitse de o yine de senin çocuğun ve her zaman var.
17 sene sonra bitmiyor ki sorumluluğu.
Bence pişman olursun çünkü her kadın anne olmayı ister bu şimdi olmamada ilerde neden yapmadım DİE çok üzülürsün ve anne ve çocukları görünce daha çok kırılabilirsin tabi bu sizin tercihiniz ama çocuk güzel bisey bence o duyguyu her kadın tatmalı
11 Yorumla
Soran+1 yılEşimin ilk evliliğinden de var bir çocuğu bazen düşünüyorum eşime haksızlık olur mu
+1 yılYumurta dondurma işlemleri var istersen 50 yaşında da doğum yapabiliyorsun, araştır.
27 Yorumla
Soran+1 yılOna pek güvenmiyorum
- +1 yıl
Güvenine bağlı bir şey değil bu teknolojinin sunduğu bir ayrıcalık...
Soran+1 yılKesin mi ki Türkiye’de yapılmıyor değil mi
- +1 yıl
yapılıyor diye biliyorum 15-20 dk sürüyormuş işlem
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Turkiye tibbi olarak cok geri kalmis bir ulke degil, cok kucumseme yani. Yumurta dondurma yapiliyor Turkiye'de ama maddi bir degeri var tabi.
Soran+1 yıl@scorpiongirl429 riskli ama 50 yaşına geldiğimde ne olacak bilmiyorum.
+1 yılO senin hayatınla alakalı yaa. Bazı çiftler istemiyor ama baıları da çoçuk olsun diye tedaviler görüyor
211 Yorumla
Soran+1 yılMuhtemelen istesem de olmayacak hemen
- +1 yıl
Eşinle oturup düşünün ekonomik, sosyal, ailesel yönden hayatınız nasıl etkilenecek, sonuçta hayatınız tümden değişecek, birçok şeyi ona göre yaşamaya başlayacaksınız
Soran+1 yılEşime göre tek faktör var
Çocuk seveceksen onu mutlu edeceksen olmalı diyor- +1 yıl
Yani doğumdan sonra bakmayacaksan sevgi göstermeyeceksen o çoçuktan ne size ne de başkasına hayır gelmez. Aile çok önemlidir. Senin çekincen hamilelikten korku olabilir mi?
Soran+1 yılYok hayır.
Tek basıma kalmam durumunda o çocuğa yetebilecek miyim bunu düşünmüyorum- +1 yıl
Tek niye kalasın ki?
Soran+1 yılHadi ayrıldık
Eşim öldü vs vs dünyanın binbir türlü hali var- +1 yıl
Bu kadar derine inme bence 😕😕 sen çalışıyor musun
Soran+1 yılEvet ama özel sektör yani garanti devlet işi değil
- +1 yıl
Yani karar ikinizin ama ayrılırsan ne olur kocan çoçuğa nafaka öder o kadar da tedaylı düşünme bence çoçuk iyidir allah sağlık versin de sen çok detaylı düşünüyorsun ama
Soran+1 yılOrtaya bir insan getirme niyeti varsa her detay düşünülmeli
+1 yılBence tereddüt ediyorsan hiç öyle bir işe kalkışma ye iç sıç açıkcası kazandığın parayla zaten bir kırtasiyeye gir bir bebek bezlerinin fiyatlarına bak neden yapmaman gerektiğini fark edersin zaten
24 Yorumla
Soran+1 yılEbet işte onu düşünüyorum.
Benekli hayat çok zor
Çok destek bir eş gerek- +1 yıl
Aynen o yüzden koç holdingten ya da kaçakcı birini bulmadıkça no no noo evlilik hele de no çocuk
Soran+1 yılKoç holdingde boş ya
- +1 yıl
Dkmsjdösısöskdödkdk
+1 yılOlursun annem de çocukları zamanında hiç sevmiyormuş keşke bir tane daha olaymış diyor
12 Yorumla
Soran+1 yılKaç tane var
- +1 yıl
2 tane
evliysem eğer 1 tane yaparım hadi bilemedin 2. Evlenemeyeceğim için şimdiden pişmanım açıkçası
25 Yorumla- +1 yıl
neden evlenemiyorsun
Soran+1 yılGüvenme de zaten
Erkekler çok kötü
İnsanlar çok kötü
Soran+1 yılSevdiğin birini bulunca evlen
+1 yılsenı bılmem ama ajda pekkan ve emel sayının en buyuk psmanlıkları cocuk dogurmamakmıs
119 Yorumla
Soran+1 yılNeden pişman oldular acaba
- +1 yıl
koca bir ömrü erkeklerle düşe kalka alkol masalarında gecirip kendilerini meze yaptılar erkeklere şimdi yaşlandılar ne ellerini öpen çocukları var ne de torunları annaane veya babanne olmak gerektiğini 70 den sonra anladılar ama iş işten geçti
Soran+1 yılYani onlarda o hayatı seçti işte
Bilmiyorum benim hayat nasıl olacak- +1 yıl
evlen cocuk yap
Soran+1 yılEvliyim.
- +1 yıl
hemen yap hıc durunme
Soran+1 yılBin tane problem var kafamda
- +1 yıl
ne problemıymıs onlar bakııııım problem yoksa hayat yok yasam yok onlar hayatın bıberı tuzu
Soran+1 yılŞöyle ki eşimin ilk evliliğinden de bir evladı var.
Yani baba olma duygusunu yaşamış o sorumluluğu da bilen biri.
Bugün tekrar onu baba yapmak ona yeniden sorumluluk yüklemek haksızlık değil mi- +1 yıl
asıl seni çocuk sahibi yapmamak sana hakızlık bu ülkeye haksızlık aiellere toplkuma hakıszlık hemen yapın çocuğu derhal
Soran+1 yılBaşkasını düşünme diyorsun
- +1 yıl
hıc kafana takma cocuk yapman sart
Soran+1 yılOlmama ihtimali de var
- +1 yıl
o ihtimal her zman var sen dene once
Soran+1 yılOlmazsa ne yapacağım misal
- +1 yıl
birşey yapmana gerek yok olurs aolur olmazsa olmaz kader kısmet
Soran+1 yılTedavi vs anlamında dedim
- +1 yıl
sonuna kadar gıt
Soran+1 yılSağolun.
+1 yılCocuklar. Evliliğin tek güzel yanı. Ama böyle bir dunyaya çocuk getirmek yerine evlat edinseniz daha iyi
21 Yorumla
Soran+1 yılOnu eşim istemez
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılPişman olursunda çok sonra pişman olursun. Çocuk yapmamak da mantıklı ülkenin ekonomisi hep kötğye gidiyor, adalet vs sorunlar var vs.
10 Yorumla
+1 yılBence olursun kanından canından bir parçayı herkes ister
19 Yorumla
- +1 yıl
İlerde pişman olma ama şu an hemen anne ol demiyoruz sonuçta ilerde olabilirsin
- +1 yıl
Aynen ama cogu kız buna karşı bebek yapmak istemiyor nedense
- +1 yıl
Erkeklerden kaynaklı
- +1 yıl
Niye her erkekte sevdigi kadından cocuk yapmak ister baba olmak ister
Soran+1 yıl@Yanlızadambe her erkek istemez
- +1 yıl
Neden bence ister sahsen ben ben istiyorum 2 kız iki oglum olsun
Soran+1 yıl@Yanlızadambe sende büyüyünce istemezsin
- +1 yıl
25 yaşında koca erkek oldum daha küçükmü yüz be
+1 yılİyi gelecek sunabileceksen yap sunamayacaksan yapma
23 Yorumla
Soran+1 yılİşim ve mesleğim var
- +1 yıl
Çocuk yapmak sorumluk ister buna hazırsan yap tabi umarım vatana millete hayırlı bir evlat olur iyi günler diliyorum
Soran+1 yılSağolun
Pişmanlık verir bence Annelik duygusunu herkes tatmalı bence :) ve yaş ilerleyincede çocuk olunca anneannesi dedesi gibi duruyor insan :D
29 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi dersiniz?
Soran+1 yılEvet doğru diyorsunuz
Bir varlığım kalır dünyada- +1 yıl
halam evli bir adamla evlendi diğer kadının iki çocuğu var halamın çocuğu olmuyor. Adam sürekli halama onlar benim çocuklarım o da benim eşim diyor bu sefer kavga çıkartıyor halam resmen Allah milletin yuvasını bozdu diye ona çocuk nasip etmiyor o da tedavilerde gördü nafile
Diyor bari çocuğum olsa bırakıp gitsede oyalancağım bir evladım olsaydı🤷♀️
Soran+1 yılNeden evli biriyle evlendi ki?
Ah almış
Soran+1 yılTüh ya yazık çok kötü olmuş :((
Soran+1 yılAmin amin amim
Çocuk & Ebeveyn konusunda 456 cevap paylaştı. Birtane yap bence, hani evlensem bir tane yaparm ya da hiç yapmam kolay işler değilllll cünkü.
10 Yorumla- https://www.youtube.com/embed/9VUk8M3s7ng
Aslinda haklilik payinda var..👆
10 Yorumla Tamamen kişiye baglı kimisi çok ister kimisinin aklına bile gelmez başkasının değil senin verecegin karar benim evlilik deyince aklıma ilk anne olmak geliyor herkesin aynı olmayabilir 😊
10 Yorumla
+1 yılİyi bir aile hayatı veremeyecekseniz olmamak daha iyi 🙂
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim gördüğüm kadarıyla; çocuk sahibi olan eşler arasında, kadın - erkek ilişkisi azalıyor. Asker arkadaşı gibi oluyorlar. Bir süre sonra da birbirlerini istemiyorlar. Ya ayrılıyorlar, ya da aldatıyorlar. Eğer evlenirsem, çocuk istemiyorum.
30 Yorumla
+1 yılbence olmazsın bunu destekleyeceğim çok gerekçe var
20 Yorumla
+1 yılEşime haksızlık olurmu diye düşünüyorsun bu biraz garip bir düşünce
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden garip olsun
Her canlı ölümü tadacaktır her anne çocuğu doguracaktir
10 Yorumlaevet ılerıkı zamanda kesınlıkle olursun
423 Yorumla
Soran+1 yılKafam o kadar karışık ki anlatamam
Soran+1 yılEşimin önceki evliliğinden bir çocuğu daha var.
Bu evliliğe bir çocuk getirmek yeniden baba olma sorumluluğunda eşimi boğmak değil mi
Soran+1 yılEvet çocuğu mutlu zaten
Kocam da istemiyorum demiyor
Soran+1 yılİlk evlendiğimde öyle bir sorunum da vardı
Soran+1 yılEşim açısından bakıyorum olaya
Soran+1 yılHayır demiyor zaten de
Soran+1 yılKocam ne düşünür bilmiyorum
Sözde istiyor ama samimiyetine güvenemem
Soran+1 yılSen olsan yapar modun
Soran+1 yılKocan istemese
Soran+1 yılKocam bebek istiyorum diyor da samimi midir onu bilemem
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
bence baba olmak istemeyen bir erkegi kadinligini kullanarak vb. ikna etmek dogru bir yaklasim olmaz. yurumez cunku, asla baba olmaz o erkek, sorumluluktan kacar. ayrica yap koy kenara ne demek ya 😂 mercimek corbasi degil bu, cocuk. bir insan meydana getirmekten bahsediyoruz.
Soran+1 yıl@scorpiongirl429 evet ama eşim baba olmak isteniyorum demiyor.
İstiyorum diyor ama samimi mi bilmiyorum güvenemem.
+1 yılOlmana engel bir sağlık sorunu yoksa ol. Allah sağlıklı sıhhatli evlatlar versin. Çocuk dünyanın en güzel nimeti..
00 Yorumla
+1 yıldünyanın şuanki haline bakılınca pisman olmazsın diyebilirim..
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHer kadın anneliği tatmalı bunu anne olunca anlıcaksın zaten çok pişman olursun bence hemen yap
11 Yorumla
Soran+1 yılSizin var mı çocuğunuz
+1 yılBen olurum kesin🤦🏻♀️
31 Yorumla
Soran+1 yılBen ne yapacağım bilmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha olacak mı olmayacak mı o bile belli değil dene bence ilerde pişman olabilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet olmama ihtimali de var
+1 yılEvet olursun, her kadın bir defa da olsa anne olmayı hakeder🙂
10 Yorumla- Devamını Gör (83)
Devamını Gör(128)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?