Çocuk bakmak başlı başına zor bir iştir. Hele ki yalnız başına çocuk bakmak oldukça zor olsa gerek. Tek başına çocuk büyüten birini hangi zorluklar bekliyor?
# gadasından sevgilerle 🤗
Tek başına çocuk büyüten birini hangi zorluklar bekliyor?
Tek başına çocuk büyütecek bir kadının psikolojik açıdan her zaman güçlü olması lazım yakın akraba baskısı ya da çevre baskısına aldırış etmeden güçlü kalmalı ve çocuğu için savaşmalı. Diğer olumsuzluklar ise anne çocuğa tek başına bakıyor ise geçim sıkıntısı ve iş sorunları yaşayabilirler hele ki annenin çocuğunu bırakacak kimsesi yoksa dadı da şart oluyor. Aynı zaman da ailesi destek vermez ise annenin çocuk bakımı kendi tecrübelerine dayanabilir. Bütün olumsuzluklara rağmen anne çocuğunu kucağına aldığı an bütün sıkıntı ve dertler gidip mutluluğa bırakıyor , insana yaşama sevinci veriyor ve her daim güçlü kalmanı sağlıyor :)
Tek başına buyuteceksen kolay abartma mesela bebek erkekse fazla kalın giydirilmez havale geçirir ilerde çocuğu olmaz günümüz anneleri paranoyak hayretle izliyorum az bir esintide sarıyor da sarıyor çocuğu senin karnından cikarkende o kadar esiyordu abartma sen üsümüyorsan çocukta üsümez elinde kaşıkla beşinde dolanma karnı acikinca ağlar konusabiliyorsa mama der 2 yaşından sonra sen ne yiyorsan o da onları yiyebilir sizinle sofraya oturabilir çocuğuna hiçbir şey için yasak deme örneğin sobaya dokunma yanarsın deme yüzde yüz dokunur soba sıcak de dilerse dokunsun eli bir kere yanınca dokunmaz hiçbir şey için o yasak bu yasak deme yasak her zaman caziptir bunun dışında hazır bez hazır mamayla çocuk bakmayı çok abartiyor bazı anneler
Tek başına olduğunu önce kafasında oturtması lazım. anne baba akraba bir yere kadar! Elaleme kulağını tıkayacak. Kendi ayakları üzerinde duracak para kazanacak. Ağlayacaksa gece yatağında tek başına yapacak çocuğu görmeyecek. Planlı programlı bir hayat sürecek. Önceliği her zaman çocuğu olacak. Yorulmanın nasıl bir şey olduğunu unutacak bazen. Ben unutuyorum mesela. Uzun zamandır bunlwrı tek başıma yapıyorum. Psikolojisi sağlam olmayan mahvolur çocuğunu da mahveder.
3 senelik tecrübeme dayanarak annem olmasa asla altından kalkamazdım diyorum. Maddi manevi kocaman bir yük, ha bunu tabiiki yük olarak görmüyosun ama sende insansın ve bazen es vermek isteyebiliyosun. Okul, hastane, karar verilmesi gereken konularda fikir veya yardım alamamak çok zorlayıcı olabiliyor :(
Biri zorluk mu dedi... İşin varsa şükretmelisin Kazancın gerçekten iyş olmalı Hayat mücadelesi çok çetin kimsen yoksa imkanın yoksa anca ölmemek nefes almak için çabalamaya gücün yeter dahası çok zor
Çabuk yorulma Çocuğa yetinmeme Ekonomik kaygılar Özel hayatı ihmal etme Kariyer yapmak kesinlikle aileden destek almak şart Kadın için baba rol modeli yoksunluğu