Lise ikinci sınıf olan erkek kardeşimin liseye başladığından beri notları düşük ders çalıştım diyor ama notları berbat aklı sürekli oyunlarda bilgisayarda... Bilgisayarı kaldırdık bu sefer telefona girmeye başladı. Bilgisayarı tekrar kurmak istediğinden ve bırakamadığından bahsediyor. Ailecek destek oluyoruz ancak gerçekten faydası olmuyor. Ders çalışırken aklım bilgisayarda diyip duruyor. 9. sınıfta ders çalışması karşılığında girmesine izin verdik ancak sonrasında daha cok girmeye saatlerce oynamaya başladı. Sınav öncesi çalıştım diyor ve bilgisayara giriyor ertesi gün sınav çok zordu hiç kimse yapamadı diyip geliyor evet bu bir bahane biliyoruz... Annem ve Babam kaç kez konuştu hayatın zorluklarından ve kendisinin aslında zeki olduğundan ve bunu harcamaması gerektiğinden bahsettik. Hatta özel hoca bile tuttuk ancak hep bir bahane buldu ve hocaya gitmeyi bıraktı ve dersler üzerinde hiç bir etkisi olmadı. Sıkılıyorum diyor birlikte birşeyler yapalım yürüyüş yapalım diyorum hatta playstation bile aldım birlikte oynarız belki birlikte birşeyler yaparsak mutlu olur diyorum. Dinlediği müzikleri dinliyorum onu anlamaya çalışıyorum. İzlediği yabancı dizilere bakıyorum bir şekilde aynı ortak noktada buluşmak istiyorum ama açıkçası o bilgisayarı unutamıyor. Sevgilisi olsa bu kadar düşünür müydü? Yok yok birde sevgilisi olmasın tavuk vicdanlı bu çocuk oturup ağlar dayanamaz off...
Bu sene 10. sınıf...
Yasak koyduk bu dönem ders çalışması ve istediği her kitabı almak konusunda söz verdik. Kendisine 100 liralık kulaklık almayı tercih etti ve aldı. Erkek çocuğu ilerde güzel bir işi olsa başkalarına muhtaç olmasa, zeki bir çocuk ancak o bunları istemiyor. Birde sözel seçeceğim diyor oysaki kendisi sayısalcı! Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...
Annem kardeşimin olayına üzülüyor tansiyonu yükseliyor. Babam her ne kadar kızmak istemesede onu bile kızdıracak bu gidişle... Bu zamana kadar ailem bize şiddet uygulamadı ama cidden bazı zamanlar öyle sinirleniyorum ki acaba dayak atsak düzelir mi diye düşünmediğim de olmuyor değil hani..." Seni anlıyoruz, sende haklısın oyun oynamak daha eğlenceli ancak ders çalışırsan daha mutlu olacağına inanıyoruz belkide denemelisin " gibi şeyler söylüyoruz ancak hiç birşey olmuyor... Küçük bir ilçede yaşıyoruz ve sosyal aktivite gibi şeyler yok bu yüzden sıkılıyor ve arkadaş çevresi sigara alkol gibi zararlı şeyler kullanıyor ve onlarla takılmakta istemiyor ki haklida... Bunun yerine ne yapabiliriz? Aynı durumda olupta bunu atlatanlariniz var mı? Lütfen Beni bu konuda aydınlatır mısınız?
Bu sene 10. sınıf...
Yasak koyduk bu dönem ders çalışması ve istediği her kitabı almak konusunda söz verdik. Kendisine 100 liralık kulaklık almayı tercih etti ve aldı. Erkek çocuğu ilerde güzel bir işi olsa başkalarına muhtaç olmasa, zeki bir çocuk ancak o bunları istemiyor. Birde sözel seçeceğim diyor oysaki kendisi sayısalcı! Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...
Annem kardeşimin olayına üzülüyor tansiyonu yükseliyor. Babam her ne kadar kızmak istemesede onu bile kızdıracak bu gidişle... Bu zamana kadar ailem bize şiddet uygulamadı ama cidden bazı zamanlar öyle sinirleniyorum ki acaba dayak atsak düzelir mi diye düşünmediğim de olmuyor değil hani..." Seni anlıyoruz, sende haklısın oyun oynamak daha eğlenceli ancak ders çalışırsan daha mutlu olacağına inanıyoruz belkide denemelisin " gibi şeyler söylüyoruz ancak hiç birşey olmuyor... Küçük bir ilçede yaşıyoruz ve sosyal aktivite gibi şeyler yok bu yüzden sıkılıyor ve arkadaş çevresi sigara alkol gibi zararlı şeyler kullanıyor ve onlarla takılmakta istemiyor ki haklida... Bunun yerine ne yapabiliriz? Aynı durumda olupta bunu atlatanlariniz var mı? Lütfen Beni bu konuda aydınlatır mısınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer