Herkese selam! Makyaj süngerlerimi temizlerken bebek şampuanı kullanmayı deneyeceğim, acaba kullanan ve memnun kalan var mı? Bebek şampuanı ile makyaj süngeri nasıl temizlenir? Hangi şampuan ile temizlememi önerirsiniz ve işe yarayan yöntemlerinizi söyler misiniz?makyaj süngerleri
Bebek şampuanı ile makyaj süngeri nasıl temizlenir?
Bebek şampuanı makyaj süngeri ve makyaj fırçası temizliğinde epey etkili bir yöntemdir. Makyaj fırçası temizleme sularına her daim ulaşamayanların tercihi olan bebek şampuanları çok iyi bir alternatiftir. Hatta ben ilk tercih olarak bebek şampuanı kullanıyorum.
Makyaj süngeri nasıl temizlenir anlatayım:
makyaj süngeri nasıl temizlenir
Makyaj süngeri temizlerken Johnson's Baby sarı şampuan kullanıyorum. Şampuan seçimi burada çok önemlidir. Çocuklar için en iyi ve etkili olan şampuanların tercih edilmesi gerekiyor. Çünkü içerisinde boya, sabun ve sls/sles içermeyen şampuanların kullanımı bizim cildimiz için de oldukça faydalıdır. Makyaj süngeri temizleme yöntemime gelince:
- Bir kase içerisine yarım seviyede ılık-sıcak su dolduruyorum. - İçerisinde Johnson's Baby sarı şampuandan 3-4 pompa ekliyorum. - Şampuanlı suyu iyice karıştırıyorum. - Makyaj süngerlerimi iyice sıkarak kase içerisine koyuyorum. Böylece makyaj süngerinin şampuanlı suyu çekmesini sağlıyorum. - Makyaj süngerlerini kaseye teker teker daldırmak daha iyi olur. Karışımı iyice emdiğinden emin olmalısın. - Birkaç dakika bekledikten sonra elimle ovuşturarak içerisindeki tüm makyaj kalıntılarını temizlemiş oluyorum. - Temiz suyla iyice durulayıp bir havlu üzerinde bekletiyorum. Akşamdan yaparsan sabaha kurumuş olur ve kullanabilirsin.
Ben dalinle temizliyorum misler gibi yapıyor süngerleri😍🐥 öncelikle bir kaseye ılık su doldur içine biraz dalin sık sonra süngerleri kasenin içine koy biraz beklet sonra biraz elinle ovuştur zaten tüm kir gidecektir👍