Merhaba. Tüm KS canlara iyi pazarlar diliyorum..İyi bir Galatasaraylı olarak geçtiğimiz yaz mevsimi boyunca gelmesini tabiri caiz ise 'Hacı yolu bekler gibi^beklediğimiz dünyaca ünlü yıldızımız Radamel Falcao nihayet takımımıza geldi. Belki de beklenti büyüktü. Ondan olsa gerek. Tam randıman almış değiliz. Ligin 2. yarısında ondan çok şey bekliyoruz. Amma velakin size sorum futbolla ilgili değil..Kendisi üç kız çocuk babası ve iyi bir futbolcu olmasının yanı sıra iyi bir aile babası aynı zamanda. Çıkan bir habere göre Falcao ve eşinin en büyük isteği bir tane de erkek çocuk sahibi olmasıymış. Bu konuyla ilgili İstanbul'da bir kliniğe giden ve bunun için tek yöntemin tüp bebek olduğunu öğrenmişler. Ancak çocuğu zaten var olan bir karı kocaya tüp bebek uygulaması yapmak yasak olduğu için Dubai'ye gitmeye karar vermişler. Çünkü orada bebeğin cinsiyetini kendinizin belirlediği bir tüp bebek uygulaması yasak değilmiş.Eminim üç kız değil üç erkek olsa bu kez kız çocuk isteğiyle bunlar yapılacaktı. İnsan oğlu böyle ne yazık ki.. Falcao'nun bu düşüncesine karşı olursunuz veya olmazsınız.
Benim sorum sana; Sen hayırlısıysa, o gün geldiğinde ve çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde cinsiyetini kendin belirlemek ve bu yöntemi uygulamak ister miydin?
Haşa. Bizde yasak evet. Cunku biz Allah neyi uygun görürse ona kabuluz. dubai arap ülkesi ve bunun yasak olmaması beni şaşırttı. Gerci araplardan ne beklenir benimkide laf. Bu yontemi duymuştum. Yaptırmak istemem. O dogacak olan bebegin rızkını da veren, sağlığınıda veren Rabbim. Cinsiyetini de o versin. Bu yöntem cok tehlikeli aslında. Ozellikle bizim gibi ataerkil toplumlarda hala kadin erkek cocuk dogurmadi diye yaftalaniyor, yeri geliyor dövülüyor. Bu yontemde bizde yasak olmasa ve yaygin olsa erkek nufus ikiye,üçe katlanır. Erkekler eşlerine bu yontemi yapmak icin cok baskı kurar. Bir kiz arkadaşım yeni dogum yaptı. Hamileyken bu baby showerlar falan varya. Ondan yaptilar cinsiyetini ogrenmek icin. Balondan pembe renk cikinca arkadasimin kocasinin oturup aglamadigi, ağıt yakmadığı kaldi. Yuzu o kadar düştü, oyle bozuldu ki. Arkadasiminda sevinci kursağında kaldı. Adamin tavri yuzunden biz misafirler bile öylece kalakaldık. Ortam buz gibi sessizlesmisti. Arkadaşım bebek doğana kadar kocasinin kendisiyle konusmadigini, doktor kontrollerine gitmediğini, ne bebegi ne de anne olarak eşinin sağlığını zerre merak etmediğini anlatırdı bize. Cok zor oluyor. Hem hormonlar tavanken bende, esimin bu tavırları beni cok üzüyor. Cocuga bir sey olacak diye korkuyorum derdi. Hala böyle durumlar var. Belki sen, ben, o kocamızdan bunu yaşayacağız. Kadin zaten erkek egemen bir dunyada ayakta durmakta zorlanırken bu sistemin yasallaşması kadin icin cok tehlikeli. Dunya nüfusu icinde cok tehlikeli. Allah 3 kiz evlat vermiş işte. Neyin hevesi bu. Kimine hic cocuk vermiyor. Kimine hem kiz hem erkek veriyor. Kiminin kızı olmuyor. Illa olsun diye bu yontemlere basvurmak hos değil. Kendileri müslüman degil ama yanlis bilmiyorsam 3 kız evladi olana onlari ahlakli, edepli, guzel yetistirene cennet kapıları açılır diye bir söz vardı. Kiz cocuk yeri geliyor anne babaya şans, rahmet oluyor.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Birde içten içe elinde olmayan seyi istemek bazen imtihan olabiliyor. Babamin iki kızı var. Ama erkek cocuk cok istedi. Bana erkek dogsaydin, erkek olsaydin der hep. Allah'ın isine karismamak gerek. şu an iki kızı da hasta. Ikimizinde tedavisi zor hastaliklari ortaya çıktı. Kardesimde bende senelerdir çekiyoruz. Bilmiyorum Rabbim babami boyle mi imtihan ediyor ama cocuklar olarak biz cekiyoruz. Bazen bu hastalıklarımızın babamin bu icten ice bizim kiz olmamamızi bir turlu kabullenemeyişinden diye düşünüyorum. Cinsiyeti önemli degil. Cocugunuz yeterki sağlıklı olsun. Cunku bu dunyada o cocukta cok sıkıntı cekiyor, anne baba olarakta hastanelerden, cocuga ilac almaktan kurtulamiyorsunuz. Ailede huzur olmuyor. Ilaclarin yan etkisi oluyor. Yan etkilerin verdigi gerginlikle evde ortam bozuluyor. Rabbim ne verirse sagliklisini versin. Illa erkek olsun, kiz olsun diye takıntı yapmayın. Sonra o evlatla oyle bir imtihana giriyorsunuz ki ameliyatta falan kiz erkek dusunmuyorsunuz. Yeter ki bundan sonraki hayatinda nefes alabilsin demeye başlıyorsunuz. Rabbim derdi olanlara deva, butun hastalara şifa versin insallah.
benım ıkı oglum var.. allan nasıpederde yenıden evlenırsem en buyuk ıstegım allahda bılıyor kuluda kız evlat.. bı ukte işte! ama haşa allahtan korkarım.. cunku evlat benım gozuksede onun emanetıdır.. sen cok bızıklarsan bu mevzuyu belayı oyle bır verırkı hem dunyanı yakarsın hemde ahıretını.. allah verecekse hayırlısından kaderı guzel olanından saglıklısından versın herkese evladın cınsıyetı yoktur
Ben kiz babasi profiliyim.. ama bunu belirlemenin etik olmadigini dunyadaki bazi dengeleri bozabilecegini ve Allah in isine karismaya kalkismak oldugunu dusundugum icin buna taraftar degilim. ortada hic bir secim olmadigi halde dunyadaki kadin erkek nufusunun %51 + %49 gibi üç aşağı beş yukari dengelerde olmasi bizce tesadufi midir? Bunu yoneten bir bilinç olduğu cok aşikar..
Kaderin önüne geçmek istemem. Nasipte hangi cinsiyet varsa o olur. Benim icin önemli olan sağlık ve hayırlı evlat olması. Ülkemizde yasak fakat en yakın Kıbrısta cinsiyet belirleme yapılıyor.
İki oğlum var ellerinizden öper. Hiç öyle beklenti içine girmedim neticede evlat candır, candan ötedir bildim hep. Lakin tercihlerimi belirlemek olsaydı, buna yön vermek gibi bir imkan tanınsaydı, ben bu yolu seçmezdim. Müdahale etmek bu gibi şeylerde bana her nedense ters geliyor. Birakalımda iyisini, hoşunu, tazesini sadece markette alışverişle kısıtlayalım diye düşünüyorum. Evlat kız da olsa erkek çocuğuda olsa candır.
evet tabiki. Bilim var akıl var. Sonuçta o kızda atom değilmi atom. Tamam işte Bilimi kullanarak organizmanyı Kız yapabiliriz . Böyle şeylerin sonuna kadar Arkasındayım. Yakında Gen Bilimi sayesinde Süper insanlar Üretcez. Artık boşvern, etik saçmalıklarını Bilim yapın Bilim. öyüzden geri kaldınız zaten
Yaratan onu çok güzel ayarlamis kadinin yumurtası her zaman en beğendiği güçlü spermi seçer.. Bu sağlam gen devamı içindir.. Doğaya her mudahele akaaik ve bela getirir.. Onunicin Arap köpeği Avrupa'ya seks yapmaya gidiyor ve erkeklerine bakın maymunlar onlardan yakışıklı..
Ya aslında bu işler enteresan sürekli aynı cinsiyet çocuğu doğan erkek başka kadınla halvet yapmış olsa belki de öteki cinsiyet doğacaktı, over seçiyor daha ziyade spermi aslında.
Haşa kimse cinsiyeti belirleyemez bize cinsel isteğimizin yük olmasından dalayı hep farklı sapık bir gözle bakılıdı fakat ALLAHA şirk koşanları gayet normal gibiymiş davranan insanlar ne kadar da acınacak bir durum
tup bebege karsıyım mazallah tupte gaz kacagı olursa tehlıklelı :) şaka bır yana cocuksuz ailelerın son caresı olarak saygı duyuyorum aksı halde sımarıklık gıbı gelıyor
En İyi Cevaplar