Birkaç günlüğüne annemin yanına geldik oğlumla. Oğlum daha 8 aylık ama annem yarına köfte yapacakmış, bebek köftesi yapacağım prensime diyor bir de. 8 aylık bebek köfte yiyebilir mi ki? Ben daha önce hiç köfte vermedim oğluma. Siz bebek köftesi yapıyor musunuz? Kaç aylık bebeklere yapılır?bebek köftesi
Bebek köftesi yapıyor musunuz? Kaç aylık bebeklere yapılır?
Bebek köftesi bebekler 8. ayını geçtikten sonra yapılmaya ve yedirilmeye başlanmalı. Ben de kızıma 8. ayı geçtikten sonra bebek köftesi yapmıştım ve hala yapıyorum aynı tarifi, çok seviyor :)
Bebek köftesi yapmadan önce şunlara dikkat etmekte fayda var:
- Bebek köftesine tuz ve karabiber dışında baharat kullanmamak gerekiyor. En azından 1 yaşına kadar acı ve diğer baharatların kullanılmaması, bebeğin alerjik reaksiyon gösterme ihtimalini azaltır.
- Soğanları doğramak yerine rendelemek daha iyi olur. Çünkü 8-9 aylık bebeklerin diş sayısı ve yapısı her bebeğe göre farklılık göstereceği için rendelemek daha kolay yemelerini sağlar.
- Kullanılacak etin dana ve kuzu olması iyi olur. Çünkü etin fazla kokması bebeklerin iştahını etkileyebilir. İlk bebek köftesini severek yemesini istiyoruz çünkü ;)
Bildiğim ve severek yaptığım bebek köftesi tarifi de şudur:
Bebekler ebeveynlerinin tercihine göre genelde 9 aydan itibaren uygun bir zamanda et ile tanıştırılır. İlk yediği et kolay hazmedilmesi açısından kıyma olarak verilir. Bebek köftesi de çocuğunuz için güzel bir alternatif olup içeriğine ekleyeceğiniz malzemelerle bebeğinizin menüsünü zenginleştirir. Esas güzel tarafı ise buzluğa atacağınız köfteleri anında çıkartıp 3-4 dakikada pişireceğiniz kurtarıcı bir de yemek olarak düşünebilirsiniz.
Hem doktorların çocuklar için daha uygun bulduğu et olması hem de yapısı gereği kabızlığa daha az sebep olması nedeniyle et olarak kuzu etini tercih etmek öneriliyor. Ayrıca bebeğiniz için ilk zamanlarla kıymayı iki defa çektirmeniz hazmını kolaylaştıracaktır.
Bebek köftesi kuzu kıyma kuru soğan sarımsak ekmek içi/galeta unu yumurta sarısı maydanoz zeytinyağı ve kimyon ile yapılan bebeklere özel köfte çeşididir. Genellikle bebeklere 8. aydan itibaren verilmeye başlanır 💫
8-9 Aylıktı sanırım biz bebek köftesine başladığımızda. Köftenin içeriğine bakmak gerekli ve yapılacak köfteyi bir tariften örnek alarak yapmalısınız sorun olacağını düşünmüyorum.
Sen o yavruyu yavaş yavaş ek gıdaya alıştır 1 yaşından sonra 2 yaşına kadar anne sütü ile birlikte kesmeden ek gıda ver bak nasıl da sağlıklı olucak. Eğer yemekte yutmada zorluk çeker diyorsan ez küçük parça halinde ver baharatının olmamasına dikkat et yani çok fazla yetişkin gibi olmasın sonra sıkıntı yaratmasın. Benim yerime de boynundan kokla akıllı bıdığı 😍
Bebek koftesi sanırım baharatsiz olarak mi yapılıyor? Benimde oglum var ben ona normal köfte verdim ama yaşını geçince.8 ay kiymanin yağda kizarmasi için erken sanki. Gerçi bebeginde ilk kez tadacagi için muhtemelen Bikac kez yer çok yemez. Yoğurt çorba yapalım anne de bence
Yapiyordum. Daha neler neler yapıyordum. Ek gıda konusunda tedirgin olma. Minik minik koparıp verecektir annen zaten ya da eliyle ezerek. Ben bebekken bir çok şey uretiyordum oğluma. Örneğin tarhanali taze soganli omlet😁 bunlardan biri. Bir çok şeyi bir araya getirip yemekler pişirirdim. Su an üç uasinda çok şükür her türlü yemeği yiyor yemek secmiyor.
Bebek koftesi yapilir tabiiki. Sebze kiyma un ya da ekmek konarak yapilabilir yapilabilir de bebek sevipte yer mi o onemli. Yerse sorun yok zaten. Telaslanma. 6 ayliktan sonra ek gidaya gecilir zaten. Panik yapma.
Tabi yer. Ön dişleriyle ısırarak emerek :) sadece soğan ve maydanoz koyuyorum ben başka birşey koymuyorum kıymaya. Yassı şekil verip buzluğa atın, kaynar suya atarak 2 günde 1 pişirin karışık bulgur ile yesin. Çok faydalı
En İyi Cevaplar