Anneler ve anne adayları varsa sizden bir görüş almak istiyorum. Şimdi ben 5 aylık hamileyim, hamilelikten önce Kegel Egzersizleri yapıyordum ama ilk 3 ay yapmadım, 4. aydan itibaren eskisi kadar olmasa da doktora sorup yapmaya devam ediyorum. Bunun bir sakıncası var mıdır? Siz hamilelikte Kegel Egzersizi yaptınız mı? Yaptıysanız hangi zamanlarda ve ne kadar sürede yaptınız?Hamilelikte Kegel Egzersizi
Hamilelikte Kegel Egzersizi yapmak hem fiziki bir rahatlık sağlar hem de seni doğuma hazırlar. Çünkü Kegel Egzersiz sırasında yaptığın hareketlerde kullanılan kasları doğum sırasında da kullanacaksın ve senin bu egzersizi yapıyor oluşun bir avantaj sağlayacaktır mutlaka. Ama 3. aya kadar bekleyebildiysen bende 6. aya kadar da bekleyebilirsin. 6. aydan sonra hamileliğin rahatlar, hamilelikle alakalı fiziksel problemlerinin çoğu geçmiş olur ve bu sayede mesela mide bulantısı yaşamadan Kegel Egzersizini yapabilirsin. Risklerin bilinmesi ve doktor kontrolünde Kegel Egzersizlerin yapılması hamileler için büyük fayda sağlar.
Ben hamileliğim boyunca pilates yaptım. Tabiki hamile pilatesinin içinde kegel egzersizi de var. Doğum sırasında vücudumu inanılmaz iyi kontrol edebildiğimi gördüm. Tüm odağım bebeğin hareketlerindeydi ve vücudum bana ne yapmamı söylüyorsa onu yaptım. Tamamen tüm kaslarımı gevşetip gözlerimi kapatıp sessizce derin nefesler alıp vererek ve sadece bebeğime odaklanarak geçiriyordum sancı ataklarını. Doğum bittiğinde odada olanlar böyle bir doğum daha önce yaşamadıklarını söylediler. Yani vücudunu iyi tanımak adına yoga, pilates gibi egzersizlerin inanılmaz büyük önemi var.
Son derece faydalıdır bu egzersiz. Hamilelik her geçen ay zorlaştığı için mutlaka bir doktor ya da doula tarafından takip edilmelidir. Ben yapmadım. Ama yapmak faydalı. Doğuma yardımcı.
Kegel egzersizlerini daha rahat orgazm yaşamak için kullanıyorlar diye biliyordum. Hamilelikte de mi işe yarıyormuş, vay be.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet. 1800 1900 lu yillardada kegel egzersizleri yapilirdi. Kegelsiz gun gecmezdi. Kegel yapmadan dogum yapanin bebegini dogurtmadan geri geldigi yere yollarlardi. Kegelsiz yaşam yaşam degildir.
Kegel olmadan olurmu yahu idrarı püskürtene kadar kegel yapmak gerekiyor yoksa çocuklar diyor annee bana niye püskevit almı... pardon niye kegel yapmıyorsun diyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
geçmiş olsun bütün hamilelere ALLAH yardımcıları olsun.
En İyi Cevaplar