Merhabalar herkese. Yeğenim doğdu daha bir haftalık. Doğduğundan beri sık sık kusuyor, hatta her beslenmeden sonra mutlaka kusar. Bunun sebebi nedir acaba bilen var mı? Yenidoğan bebekler neden sık kusar?bebekler neden kusar
Yenidoğan bebeklerde kusma durumu aslında dünyaya alışma süreçlerinin bir parçasıdır. Bebekler anne sütü almaya başladıkları andan itibaren midelerinin bu anne sütünü hazmetmesi, oluşan gazı atmaya çalışılması, midenin yeni bir maddeyi kabul etmesi gibi sebepler bebeklerde kusmayı oluşturmaktadır. Yenidoğan bebekler neden sık kusar diyenler için söyleyebileceklerim bunlardır.
Tabi ortada teşhis edilen bir hastalık durumu yok ise, doğum öncesi veya doğum sırasında herhangi bir problem yaşanmadıysa bebeklerde kusma durumu kısa sürede geçecektir. Yine de yenidoğan bebek sık kusmaya başlarsa mutlaka doktora tedbir amaçlı muayene ettirilmelidir.
Yeni doğan bebişlerin mideleri de kendileri gibi minnoş ve mini minnacık olduğu için fazla geleni dışarı atıyorlar demek daha doğru olur.
Onların emme refleksi olduğu için nerede duracaklarını bilemiyorlar, yorulana kadar emiyorlar. O yüzden mide sinirlenip "yine mi fazla kaçırdın" diyerekten kapıdan geri yolluyor. Bir de bebek reflüsü var ama bu her bebek için geçerli değil tabi.
Merhaba Yenidoğan bebeklerin hazmi çok gelişmediği için yediğinin fazlasını kusması gayet normal. Dikkat edilmesi gerken şey fışkırarak kusmasi eğer böyle bir kusma mevcut ise bu pek iyiye işaret değildir.
Her bebek az ya da çok miktarda kusabilir bu kusmalar genel olarak ilk aylarda ve beslenmeden hemen sonra gerçekleşir bunun ana sebebi ise yeni doğan bebeklerin yemek borusuyla mide arasındaki sfinkterin henüz gelişimini tamamlamamasıdır bebek büyüdükçe kusma seviyesi de sıklığı da azalır
Kusmak beslenmeye çok ters bir şey diye biliyorum ben. Yani normalde kusmaması lazım. Belki de alerjisi olan bir şey vardır. Annesi neye alerjisi olduğunu bilmediği için her şeyi yiyordur, çocukta alerji yapıyordur. Benim kuzenimin bebeği de süt ve süt ürünlerine karşı alerjik. Kuzenim vegan besleniyor alerjisi olduğunu öğrendiğinden beri.
Kardeşinin çocuğu mu oldu? Yaş 35 ve konuyu bilmiyorsun enteresan? Neyse bir tüp bebek uzmanı olarak öğreteyim küçük kız, sindirim sistemleri çalışmasını tam manasıyla bilmediğinden dolayı kusarlar, anne karnında sindirim yoktur amniyon sıvısı içerisinde göbek kordonundan beslendikleri için sindirime ihtiyaç duymazlar. gerçi çok kusuyors ebeveynlerin hatası vardır. Küçük kız yeğenini Allah bağışlasın
bildiğim kadarıyla bebe meme emerken arada hava çekiyor mideye. ya da memeden hava geliyor da olabilir tam bilmiyorum. bu da midede gaz yapıyor. nasıl olduğunu bilmiyorum ama bebenin arada gazını almak lazım. dik tutup hızlı hızlı titretirsen ağızdan çıkar diye düşünüyorum. havasını alırsan da kusmaz ya da azalır kusması
Hızlı emmesi emme sırasında hava yutması karnı doyduktan sonra gazının çıkarılmaması gibi sebepleri vardır. 6 aylık olana kadar devam eder bu durum korkacak bir şey yok yani ☺️
En İyi Cevaplar