Benim merak ettiğim bir konu var, çevremdekilerin duyumunu teyit etmek veya eksikleri gidermek istiyorum. Acaba gebelikte hangi cinsiyet uyku yapar? Kimisi "kız ise çok uyursun" diyor, "gece uyku tutmuyorsa kesin erkektir" falan diyorlar, aklım karıştı. Bunun sebebi nedir acaba, biliyor musunuz?gebelikte hangi cinsiyet uyku yapar
Gebelikte hangi cinsiyet uyku yapar sorusuna uzman doktorlar dahi net bir cevap veremez. Çünkü gebelikteki uyku haliyle bebeğin cinsiyeti arasında herhangi bir bağlantı bulunamamıştır. Bu sebeple gebelikte uyku halinin temel sebebi, gebeliğin vücuda olan etkileridir.
Gebelik ilerledikçe bebek de büyür ve anne adayına bu ağırlık her geçen gün yansır. Bu da anne adayının halsiz, yorgun, uykulu veya uykusuz, ödemli biri haline getirebilir. Herkeste aynı durum geçerli olmasa da ortalama olarak gebelik döneminde bu durumların yaşanması normal olarak kabul edilmektedir.
Her ne kadar erkek çocuğunun hamilelik sırasında anneye uyku verdiği söylense de bilimsel olarak bunun bebeğin cinsiyetiyle pek bir ilgisi yoktur. Olay tamamen anne vücudunun daha fazla yorulup dinlenmeye ihtiyaç duyması ve kendini uykuyla toparlamasıyla ilgilidir.
Kız ve erkek bebek belirtilerinin bilimsel bir yanı olmadığını bilmeniz gerekir. Bu konuda en doğru bilgiyi size ultrason ve doktorunuz verecektir. Kesin cinsiyet tahmini için ise kontrole gitmeniz gereken hafta gebeliğin 20. haftasıdır 💫
Yalan. Her hamilelik her bunye farkli. Ben geceleri yatamiorum ve kizim olacak yakinda. Karnimi goren aa kesin erkek diyo ama kiz. Yani hepsi batil inanclar..
Hiçbiri. Kulaktan dolma söylenenlere inanma. Her bebeğin daha anne karnında huyu bellidir. Kimi çok uysal olur kimi hareketli. Bunu kız erkek diye belirtemeyiz. Her hamilelik farklıdır.
Boyle şeylere inaniyormusunuz gercekten? Yok hamileyken cani bisey cektiginde bebek duser falan yok cinsiyeti kizsa cok uyursun bu kadar aptalca seyleri kim cikariyor acaba?
Ah canım benim ya insanlar ne kadar çok aklını karıştırmış. Bunlar halk efsanesi anacım lütfen bu tarz önemli konularda bilimsellikten şaşmayalım gözünü seveyim. Gebelikte uykunun cinsiyeti mi olur yahu?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence cinsiyetle hiç alakası yok ben hamileliğim de geçmeyen öksürük nedeni ile sabaha kadar sürekli uyuyamadım..
En İyi Cevaplar