Merhaba. 7 buçuk aylık hamileyim, basur çıktı, ne yapacağımı da bilmiyorum. Hamilelikte basur nasıl geçer, hamilelikte basura ne iyi gelir, yardımcı olur musunuz? Oturmak bile çok acı veriyor, işe yarar önerilerinizi bekliyorum.hamilelikte basur
Hamilelikte basur çok sık görülen bir durumdur. Hamilelikteki basurun temel sebebi, bebeğin de gün be gün büyümesiyle beraber basurun oluştuğu oturma bölgesindeki baskının artmasıdır. Baskı ile beraber tuvalette fazla ıkınmak, yanlış posizyonda tuvaleti yapmak veya gün içerisinde sürekli oturur halde bulunmak da hamilelikteki basuru hem tetikler hem de artmasına neden olur.
Hamilelikte basura ne iyi gelir?
Hamilelikte ilaç kullanım durumu oldukça kısıtlıdır. Baş ağrısı gibi bir durumda dahi doktorun reçete edeceği ilacın dışına çıkılmaması gerekmektedir. Bu sebeple hamilelikte basura iyi gelebilecek en iyi yöntem oturma banyosudur.
Oturma banyosunu bir leğen içinde veya klozete ek takılan leğenlerle gerçekleştirebilirsiniz.
oturma banyosu
Hamilelikte basura iyi gelen oturma banyosunu anlatan bir video paylaşıyorum, nelere dikkat edilmesi gerektiğini videodan öğrenebilirsiniz.
Metabolizmandaki değişiklik yüzünden yüksek ihtimalle kabızlık problemi yaşadığın için basur oldun. Keşke öncesinde kabızlık problemine çözüm bulsaydın 🙈 Ne yazık ki hamile olduğun için ilaç hatta krem bile kullanamazsın çünkü hamile iken deriye sürülen kimyasallarda emildiği için önerilmez. Sıcak suya oturmayı dene ve dışkının kolay çıkması için sıvı beslenmeye çalış. Kuru kayısı ye hem çok faydalı bebek için de. Doktoruna da daniş yinede. Geçmiş olsun 🤗 Sağlıcakla doğsun.
Geçmiş olsun. Sıkı diyet yap lifli gıdalar tuket. Kepekli ekmek sebze yemekleri. Acı turşu kızartma et cips kola yasak. Bol su iç. Kayısı incir kutusu ye. Kertos sur sabah akşam. Ayriyetren doktor izin verirse damar büzücü daflon ilacı var. Günde 3 tane alırsan damarları buzer, o basuru indirir. Son olarak imkanın varsa da sıcak. suya otur günde 3 4 kez en az 10 dakika.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kesinlikle bolca kayısı ve zeytin yağı tüket. Basurun ilacı bu ikisi
Çok kısa wcde kalmak lazım Kabızlık varsa altarnatif tıpla bebeğe zarar vermeyecek besinler tüketilmeli Bol su içilmeli bu wc sıklığını arttıracakta maalesef ama her türlü şart bebek içinde kendin içinde Masaj yaparak içeri itmek rahatlatır yağ veya kremle vazelin tavsiyem Ve son olarak hamilelikte sık karşılaşılan bir durum strese gerek yok
Küvet varsa banyonuzda küveti yarısına kadar sıcak su ile doldurun yoksa içine oturabileceğiniz bir leyenin içerisinede doldurabilirsiniz banyodan önce yaklaşık yarım saat kadar sıcak suyun içerisinde oturun umarım yardımcı olabilmişimdir. Sağlıklı günler diliyorum 🙂
Doktoruna danışarak oturma banyosu yapabilirsin, bol sıvı tüket, kabız olmamaya çalış. Bol lifli gıdalar ye. Doktoruna ya da aile hekimine söylersen mutlaka hamilelikte rahatlıkla kullanabileceğin bir krem verecektir.
En İyi Cevaplar