Merhaba! Kısa ve net soruyorum: 6 buçuk aylık hamileyim ve dün akşamdan beri su dahi içmiyorum, bütün gündür hiçbir şey yemedim. Sizce hamilelikte aç kalmak bebeği etkiler mi yoksa sadece beni böyle güçsüz mü yapar? Nedenini sormayın, yemek istemedim.hamilelikte aç kalmak
Gebe bir kadın yediklerini sadece kendisi için değil bebeği içinde yer. Yani eğer gebe bir kadın aç kalırsa, yemek yemezse bir süre sonra vücut bebeğine de besin sağlayamaz ve bebek aç kalır.
...
Gebelikte aç kalmanın anne ve bebeğe zararları:
🌟Anne tansiyon ve şeker sorunu yaşar 🌟Annenin vücut direnci azalır 🌟Annenin bünyesi zayıflayacağından çabuk hastalanır 🌟 Anne gereğinden fazla kilo kaybına uğrayabilir
...
🌟 Düşük riski oluşur 🌟Erken doğum riski meydana gelir 🌟 Aç kalan bebek deformasyona uğrayabilir 🌟Aç kalan bebek çeşitli hastalıklarla doğabilir 🌟Bebek ileriki yaşlarda diyabet veya obezite ile karşı karşıya kalabilir
...
🌟Bebekte fiziksel, psikolojik ve zihinsel sorunlar yaşayabilir. #iyiliğiseç ☄☄☄
Hamilelikte aç kalmak hem sizin için hem de bebeğiniz için bir sıkıntı oluşturabilir. Yeterli miktarda su da tüketmiyorsanız, vücut direnciniz düşer ve bu durum bebeğinize de olumsuz yansır. Bu sebeple hamilelikte aç kalmak tehlikeli boyutlara ulaşabileceği için mümkün olduğunca dengeli beslenmeye ve yeterli miktarda su tüketmeye özen göstermenizi öneriyorum.
Hamilelikte uzun süre aç kalmak vücudunuzu önemli oranda etkilemektedir yetersiz kalori alındığında kan şekeri düşer ve kişi kendini halsiz ve yorgun hissedersiniz bu durumun uzun sürmesi halinde kısa süreli baygınlıklar görülebilir kan şeker seviyesinin düşmesiyle yağ hücrelerinin yıkımı başlar.
Sizin beslendiklerinizle, sizin bedeninizden beslenen bir canı, kendinizle birikte açlığa ve bunun yarattığı güçsüzlüğe mahkum ediyor olmanız, bu durumun en doğru tanımı. O bebeğin, beslenmesinden sorumlusun. Ebeveynlik sorumlulukları hamilelikte başlar, bunu unutmamalısınız. Kendi sağlığınız konusunda istediğiniz adımları atmakta özgürsünüz ancak bebeğin sorumluluğu omuzlarınızdadır.
Saçmalama ne yapıyorsun sen. Kafatımı yedin. O günahsuzın günahına giriyorsun farkındamısın her ne uğruna olursa olsun sorumlu olduğun bir cana bunu yapamazsın
En İyi Cevaplar