8 haftalık gebeyim, hamilelik belirtisi yok. 5. haftada kesem göründü, haftaya kalp atışı için gideceğiz. Ara ara kasık ağrım dışında bir belirtim yok. Planlı gebelik yaşıyorum, hamile gibi hissedemiyorum. Benim gibi belirtisiz hamilelik yaşayan var mı? Anne olma hissini ne zaman yaşadınız? Hamilelik belirtisi ne zaman başlar?Hamilelik belirtisi ne zaman başlar?
Hamilelik belirtileri kişiden kişiye göre değişebiliyor. Fakat genelde hamileliğin ilk 3 ayı içerisinde:
- bulantı - kusma - baş dönmesi - iştahsızlık - halsizlik - akıntının artması - kilo kaybı - kasık ağrısı - ödem gibi yaşam şeklini olumsuz etkileyebilecek hamilelik belirtileri görülür. Bu belirtilerden en az 1 tanesi görülmelidir. Belki ağrı eşiğin yüksek veya bu belirtileri daha önce de yaşayıp kolayca atlattığın için hamilelik belirtisi olarak göremiyor olabilirsin. Yine de kendini iyi gözlemeni öneririm.
bu kadar erken belirti bekleme yani tekmesini falan bekliyorsan daha büyümesi lazım bebek en az 5/6 aylık olması lazım 😀 aşerme desen herkes aşermiyor ben hiç aşermedim mesela
meraba bişey soracağım hamilelik geçmiş başınızdan belli ki adetim 10 güb gecikti 2 gün önce tahlil yaptırım beta hcg m 0.100 çıktı bunun yükselme ihtimali var mıdır?
Merhaba ben bişey sorucağım 1 hafta oldu ilişki yaşıyalı göğüslerimde 2-3 gündür sızlama gibi ağrı oluyor südyenim batıyor gibi çıkartıyorum rahatlamış gibi hissediyorum ayrı yetten kasıklarımda batma oluyordu sncı gibi şimdi yok gerçi regl olmama 5 gün falan var 4 de olabilir düzenli görmüyorum cok adetimi ama gebemiyimdir şişkinlikte var ama bilemiyorum
Adet olmadım ben canım bu Şubat ayının 1 de bitmiştim bu ay hiç olmadım şubar ayı boyunca 10 geçti sana en son yaptığım yorumlardan kasık ve karın ağrısı mı çözemediğim ufak bir ağrı hissediyor gibi oluyorum bir dolgunluk iştahsızlık var ayrı yetten saçma sapan şeyler yiyorum canımın istemediği
Gebelik Belirtileri Nelerdir? Bu süreçte yaşanan hamilelik belirtilerini aşağıda listeledik:Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ve göğüs bölgesindeki damarlarda belirginleşmeyle birlikte göğüslerde ağrı ve hassaslık oluşur. Regl gecikmesi bir gebelik belirtisidir. Genellikle sabah uyanıldığında yaşanan mide bulantısı ve vücuttaki hormon dengesinin değişmesi buna neden olmaktadır. Duygusallıkta daha hassas olma, en küçük olaylara bile hemen ağlama, bir anda sinirlenebilme gibi belirtiler oluşabilir. Rahmin oluşturduğu baskının kan pompalanmasını sınırlaması sebebiyle baş dönmesinin yaşanması. Her gebe kalan bireyde görülmese de çoğu hamilede, gebeliğin özellikle ilk 3 ayında görülen aş ermeler. Küçük kanamaların meydana gelebilir. Bebeğe hazırlık için rahim genişlerken çeşitli kramplar yaşanabilir. Bu süreçte vücut özellikle daha çok sıvı ürettiği için sık sık tuvalet ihtiyacı doğmaktadır. Rahimde büyümekte olan cenin de oksijene ihtiyaç duyacağından bu dönemde annenin oksijen ihtiyacı artar ve haliyle nefes darlığı yaşayabilmektedir. Yukarıdaki bilgiyi aldığım link aşağıda: kadinadair. net/.../
En İyi Cevaplar